רופא/מכון לטיפול ב-ADHD

שירלי132

New member
רופא/מכון לטיפול ב-ADHD

שלום לכם, אני שוב מוצאת את עצמי כותבת כאן. מסתבר שאני כותבת כאן תמיד כשקשה יותר, ומבקשת את העזרה מכל מי שנמצא כאן. רק כדי להזכיר, יש לי ילד בן 10 וחצי, מאובחן כ- ADHD עם הפרעת התנהגות קשה מזה כשנה וחצי. בשנה שעברה טופל בריטלין 10 מ"ג שעשה נפלאות. השנה משום מה הדברים לא כל כך מסתדרים בביה"ס. החלפנו טיפול לריטלין SR 20 מ"ג ונראה היה שהדברים הולכים בכיוון הנכון. במקביל החל טיפול רגשי, מקבל עזרה בלימודים ונדמה היה שסופסוף מצאנו את הדרך. לאחרונה (בשבועיים האחרונים) החלה הדרדרות בהתנהגות האלימה שלו בביה"ס. מה שחשבנו שכבר נעלם, חזר ובגדול. נראה לי ולמורה שלו שהטיפול התרופתי כבר לא עושה את שלו, וממה שקראתי הבנתי שגם זה קורה ברפואה שלנו. אני מנסה להשיג את הרופאה המטפלת (פסיכיאטרית ילדים בקופ"ח) כבר זמן מה, אך התורים הארוכים לא נותנים לי להגיע אליה לפני חודש מאי!!! אני יודעת שאין פתרונות פלא ב-ADHD, אך יש הכרח מיידי להחליף לו טיפול, ומאחר ונואשתי למצוא אוזן קשבת בקופת החולים, החלטתי לעבור לרופא או מכון פרטי שאולי שם בני יקבל טיפול טוב יותר. רציתי לשמוע מכם המלצות בנושא. אני גרה ברעננה וכל המלצה ממישהו בפורום יכולה לעזור. אני ממש נואשת בעניין, מנהלת מלחמות עם ביה"ס שישאירו אותו במסגרת, אך אני מבינה שאם לא יחול שינוי דרמטי בהתנהגות שלו-אף אחד לא יהיה מוכן לזה. אנא, עזרתכם, עצתבם שירלי

אולי פסיכלוג פרטי?

ואולי גם לשלוח אותו לחוג ספורט (כדור- סל, כדורגל משהו אנרגטי וקבוצתי שלא קשור לאומנויות לחימה) אולי לעשות לו פסק זמן של שלושה ימים מהלימודים ולהשקיע בו המון תשומת לב (לקחת אותו לטיול בעיר, מוזיאון, לצייר איתו לשחק איתו) ובזמן הזה לנסות לדרבן אותו לגייס כוחות להתאפק, ואז להחזיר אותו עם כוחות מחודשים לבית הספר?

שירלי132

New member
ניסינו

גם את האופציה הזו. הוא 3 פעמים בשבוע בכדורגל שהוא מאוד אוהב. ננסה את עניין תשומת הלב, למרות שלא נראה לי שזו הבעייה. נראה לי שהוא צריך טיפול תרופתי אחר ומהר! תודה על העצה שירלי

היי,שירלי, מאוד יכול להיות שהמינון

קטן עליו כבר... נסי להשיג טלפונית את הפסיכיאטרית המטפלת, או לדבר עם רופא/ת הילדים המטפל/ת קבוע בכם. לעיתים, דבר כמו מינון נמוך- הופך את כל עולמנו על פיו

שירלי132

New member
זה מה שניסיתי לעשות

אך את הפסיכיאטרית בקופ"ח ניתן יהיה להשיג רק בשבוע הבא. בגלל זה פניתי כאן לחברי הפורום, אני רוצה להעביר את הבן שלי לרופא פרטי שיהיה זמין בכל עת ולא "רק בשעות הקבלה" המוזרות של קופת חולים. שירלי

zivadina

New member
אתם הקטנתם לו את המנה

העברתם אותו ממנה של 10 מ"ג בריטלין הרגיל עם השפעה ל-4 שעות, למנה של 8 מ"ג ב-SR עם השפעה ל-8 שעות. בתוספת לכך שהוא גדל בשנה וכנראה עלה במשקל, מובן שנוצר פער בין מה שהוא צריך לבין מה שהוא מקבל. בגיל הזה בני קיבל 2SR בבת אחת. כדאי לחזור לרופאה המטפלת ולשקול את הגדלת המינון, כיון שהמינון הוא תלוי-משקל. תזכרי שאת ה-SR לא שוברים, כי אז מגדילים את המנה במקום להקטין אותה. אם תכתבי מאיזה אזור בארץ את, אני בטוחה שתקבלי המלצות.

05 מיכל

New member
האם יש לכם רופא ילדים טוב?

רופאת הילדים שלנו עוזרת לנו מאוד עם המינונים. כל זמן שאת בתחום המקובל אין סיבה לא להיעזר ברופא ילדים, לפחות עד התור לפסיכיאטר.

שירלי132

New member
נראה לי שהמינון לא נכון

אך בתחילת השינוי בטיפול (לפני כחודשיים) היה נראה שהריטלין SR עובד כמו שצריך. התופעות האגרסיביות והאלימות הופיעו בשבועיים האחרונים. אני מנסה לחזור לרופאה הפסיכיאטרית, אך התורים התורים.... אני גרה ברעננה, ואשמח לקבל כל המלצה על פסיכיאטר ילדים או נוירולוג ילדים באיזור. תושה לכם, שירלי

למעלה