רופאים ועובדים הסוציאלים

לולי90

New member
רופאים ועובדים הסוציאלים

הכשבת שלי נכנסה לב"ח אמרו לי שיש עו"ס שתטפל בנו.היא עובדת חלק מהימים בתחנה לבריאות הנפש וחלק בב"ח.נפגשנו איתה כמה פעמים בשנה שעברה(אפילו הלכתי פעמיים עם בעלי-קשה לנו ללכת ביחד-כי הוא עובד לילות והזמנים לא מסתדרים לנו)-וגם לי היה קשה כי היא עובדת מ9-4 ואני חייבת לעבוד בשעות האלה-אם אני מאחרת בכל כך הרבה שעות-אני צריכה להשלים אחר-כך ...ויש גם הרגשה שהעו"ס הזאת פשוט לא יכולה לתת לנו כלום-למה אני חושבת ככה?כי באיזה שהוא שלב התחלתי לשים לב שהיא חוזרת על דבריה ולא מחדשת לנו שום דבר-אולי בגלל המצב-כי גם לרופאים אין מה להגיד לי-אבל על זה רציתי לדבר בהמשך...לכן הפסקנו להפגש איתה...לפני כמה חודשים הרופאה החדשה של בתי-אצלנו בב"ח הרופאים הם רק בהתמחות לכן הם מתחלפים כל 6-8 חודשים שאילה אותי פתאום אם אנחנו נפגשים עם עוו"ס אז סיפרתי לה והיא אמרה שהיא תשאל אם אפשר להחליף...היא לא חזרה עלי-אני שאלתי אותה לפני לא מזמן-אז היא אמרה שאסור להחליף ואין מישהי שמקבלת בשעות נורמליות -אחרי העבודה...שאילה: האם זה חובה שההורים יטופלו ע"י עו"ס-כי במקרה שלנו לאף אחד לא אכפת ולמה אני לא יכולה להחליף עו"ס אם הנוכחית לא מתאימה לנו? לגבי רופאה-כמו שכתבתי הן מתחלפות-והנוכחית מאוד נוקשה ובתי לא אוהבת אותה בכלל-(גם להחליף בתי לא רוצה-כנראה פוחדת מהשינוי-ואני לא רוצה להכריח אותה)-היא בחיים לא התקשרה לדבר איתי ואני דיברתי איתה כמה פעמים אבל גם הרגשתי התנקות מוחלטת מצידה וקרירות(בקיצות בן-אדם לא נעים במיוחד).לפני שנה בדיוק הייתה לבתי רופאה-היא הייתה כל החורף ואביב-כל כך מקסימה ומיוחדת!!!!וראיתי שבתי אפילו מאוד השתפרה בלנסות להתחשב בנו בבית ולקבל תנאים(כי הם בנו מין תוכנית כזאת ) ובשיחות איתה (שרובם אני ניוזמתי)ראיתי כמכ איכפת לרופאה וכמה היא רוצה לעזור...כאן אין לי שאילה-כי אני יודעת כי הן בטח לא מחוייבות לדבר עם ההורים והרבה קשור גם לאופי ואיכפתיותאני כל כך הרמתי ידיים שכבר לא אכפת לי שמזניחים אותנו בב"ח..אם אני לא אתקשר-הם בחיים לא הזכרו שיש הורים לילדה הזאת...אני מרגישה הזנחה מוחלטת-אני מבינה שזה ב"ח ממשלתי-אז כנראה מכאן נובעות את כל הבעיות האלו.....אבל מה אני יכולה לשפר במצב הזה?-למישה יש הצעות?

ד קובי

New member
היי לולי

מהיכרות אישית שלי עם בתי החולים אני יכול לספר לך שגם בבית חולים פרטי זה מה שקורה. מהיכרות ארוכת שנים עם בשבושנית והליווי של תומר (הבן שלה) המאושפז בבית חולים פרטי אני יכול לומר לך שגם שם אם אנחנו לא מתקשרים או יוזמים שיחה עם הרופאים הם לא מוסרים שום מידע. כך שהמצב הוא שאנו אלה שצריכים לשאול ולדאוג ליקירים והאהובים שלנו. לגבי מה שקורה עם העו"ס והרופאים המטפלים, אולי כדאי לשבת איתם לשיחה בכדי לנסות להגיע להבנות איך אפשר לייעל ולשפר את הטיפול... פשוט לומר להם בישירות את כל מה שהעלית כאן על הכתוב ואולי הם יתייחסו קצת אחרת. לפעמים כדאי קצת לזעזע אותם ולשקף להם איך הם נתפסים בעיניי המשפחות. בכל מקרה מאחל לך המונמון בהצלחה יקירתי והכי חשוב שלא תרימי ידיים...

לולי90

New member
קצת מפחדת

לנסות לדבר איתם-רק שלא להזיק לבת שלי-שלא יתחילו להתייחס גרועה גם עליה..וגם לא נראה לי שהם בכלל יבינו למה אני מתקוונת-זאת המדיניות שם-לא-אם אני צריכה לדבר אם הרופאה אני מחפשת אותה בנרות-אם יש לי מזל אז אני תופסת אותה באותו יום בטל'.שאילה שלי בעצם הייתה עם העו"ס של הב"ח מחיובת להתחייס עלינו-כי בהתחלה שאני הפסקתי לנסות להפגש-היא התקשרה-ועכשיו כבר בערך חצי שנה בכלל לא שמעתי ממנה...אני לא טיפוס שמתחיל לחפש צדק-גם בב"ס תמיד פחשתי שאם אני אתחיל להתלון-זה ישפיע על היחס לבנות שלי...אני יודעת שזה לא נכון-אבל זה אופי.אבל עוד פעם-אם אני אדבר הם ידעו איך לצאת מזה-יגידו בטח שאני אשמה-הייתי צריכה ליזום יותר...

sarit743

New member
שבת שלום

הי לולי, כמו שכתב קובי גם אני מציעה לכתוב מכתב ולאו דוקא עדין, עם העתקים לגורמים הבכירים יותר בביה"ח. מעבר לזה אני ממליצה לפנות לעו"ס ברווחה במקום מגורייך, לקבל שם תמיכה עבורכם, הם עוזרים גם לבנות מערכת תפקודית עם הילדה. חוץ מזה ברגע שגורם חוץ יפנה לעו"ס ולרופאה המטפלת בביה"ח אני מאמינה שזה יכול לגרום לשינוי. כשיש גורם חיצוני מקצועי שמלווה את המשפחה, הגורמים האחרים רוצים להראות טוב יותר, וגם הם פחות "ישכחו" אתכם. העו"סית שלי מהעירייה היא המשענת שלי, תמיכה נפשית, היא בקשר גם עם ביה"ח וגם עכשיו עם הפנימייה, היא ייעצה לי בתחילת הדרך לגבי אופן ההתנהגות עם הגוזל, הכירה את הגוזל בכל מיני ועדות למיניהם שהיו בביה"ח. פשוט נפלאה. נכון שלא כולם נותנים כמוה ויש יוצאי דופן שפחות אכפת להם והם רק מבצעים את עבודתם, אבל תמיד תמיד תמיד שווה לנסות. מקסימום נשארים עם אותו "כלום" ביד. אוהבת, שרית

לולי90

New member
לאן אני פונה?

בשביל להשיג עו"ס כמו שאת כותבת? את יכולה לתת לי גורם מדוייק?כי אני אף פעם לא הייתי זקוקה לזה עד עכשיו לכן אין לי מושג ...

sarit743

New member
לרווחה בעיריה / מועצה מקומית

פשוט תתקשרי לרווחה תבקשי קשר עם עו"ס, ישאלו למה תגידי שהבת שלך מאושפזת ואת זקוקה לתמיכה, לשיחות או מה שבא לך, ויכול להיות גם שלא ישאלו בכלל. בכל מקרה יתנו לך שם, תצרי קשר ותתחילי בפגישות. הראשונות יכולות להיות קשות יותר כי לוקח זמן להיפתח או, כמו במקרה שלי, כל כך הייתי זקוקה שהכל נפתח מהתחלה. המון בהצלחה לולי.

זריחה 2

New member
היי, באותו נושא,מבקשת לדעת

מהו תפקידה של העו"ס,מלבד להקשיב, לתת תמיכה נפשית,ולייעץ.... האם לעו"ס בבית חולים יש השפעה על הרופאים כתוצאה משיחות עם בני המשפחה או החולים? האם היא יכולה לתרום להחלטות הרופאים כמו,זמן אישפוז,שיחרור או אפילו לגרום להם על דרך הטיפול בחולה...

sarit743

New member
מנסיוני בלבד..

העו"ס בביה"ח היא הגורם המקשר בין ההורים לרופאים ולצוות. היא יכולה להעביר אליהם את דבריכם ומחשבותיכם, כי קשה להשיג אותם כל הזמן. היא מקבלת מהרופאים והצוות דוחות תקופתיים והמלצות ובונה ללכם קווים להתנהגות הורית. בעצם תפקידה הוא להעביר את המשפחה "טיפול משפחתי" על מנת לדעת לקבל, ואיך להתנהג אחרי או בזמן אישפוז. מכיוון שכל הצוות נמצא שם עבור הילד היא בעקרון נמצאת שם בשביל ההורים. מעבר לזה היא פשוט מקשיבה, נותנת עצות ו'טישו'.

זריחה 2

New member
תודה שרית

שלשום היא התקשרה אלי,שוחחנו שעה ארוכה,היא לא ידעה מאומה על המצב, היא היתה מזועזעת, באיזה מקום הרגשתי שמשהו יתחיל לזוז,היתה לי תחושה שאולי יתחילו לטפל בה ולהבין שמצבה קשה.. ואולי השלתי את עצמי,אבל יש בי תקווה... קבענו להפגש בשבוע הבא.. לא יודעת,אבל אם לא עם הרופאים אז לפחות איתה.. ואולי........

למעלה