רוסטביף - להכשיר?

havakuk123

New member
רוסטביף - להכשיר?

שלום לכולם, אני חדש כאן ואשמח לעזרה. במתכונים לרוסטביף בדרך כלל מציעים "לסגור" את הבשר, במחבת או בתנור. אבל מה עושים עם ההכשרה? האם עדיף להכשיר את הבשר/לקנות מוכשר (ואז הטעם עלול להיפגע?) או אולי עדיף לוותר על הסגירה ולצלות ישר בלי הכשרה (אם בכלל מותר?
) תודה רבה!

יוכי68

New member
חבקוק, ברוך בואך, לעניות דעתי...

היום רוב הבשר נמצא במצב של "מוכשר" ......כמובן שאם אתה שומר על כשרות אין לוותר על ההכשרה. לדעתי, הסגירה נועדה לשמור על עסיסיות הבשר וההכשרה לא פוגעת בו במידה ניכרת.

havakuk123

New member
להכשיר ולשים במחבת/לא להכשיר ולשים ישר בתנור

תודה על התשובה המהירה! לא התכוונתי שלא להכשיר אם משתמשים במחבת... אבל אני חושב שאפשר לא להכשיר אם צולים רק בתנור ולא במחבת (כמו פה http://www.kipa.co.il/ask/show/1067019 ) ושואל מה עדיף, לוותר על הסגירה במחבת (ואז לא חייבים להכשיר?) או להכשיר ואז אפשר לסגור במחבת.

יוכי68

New member
משום מה אני לא מצליחה לפתוח את הקישור

לצליית בשר בתנור יש כמה תנאים......אני לא בקיאה מספיק........לגבי הסגירה - לדעתי הסגירה במחבת תוסיף לבשר.

cial 1

New member
שאלה לי אל הרב ולך יוכילה מותר אצת ים

לסושי קיבלתי אצות ים ואני לא אכלתי סושי עם אצות ים אכלתי ללא והכנתי ללא גם ללא המחצלת רק עם נייר כסף עבה ואפשרי גם עם מגבת מטבח אבל השאלה האם מותר כן מהמובן כשר כי זה עשב ים שהוא נאסף מהכול גם מהסלעים ידוע לי לא משנה פה כן מותר או לא אם כן אני אכין מזה היום רומה אני להכין קיניתי גם ג'נג'ר כבוש ואני יכולה להכין גם בבית ממש צחוק אז בבקשה תגובה מכבוד הרברונן ויוכילה המשך יום טוב וכשר לכולנו חני

הרברונן

New member
על אצות וכשרות

באופן עקרוני אצות לגלגול סושי כשרות, כיוון שהן מן הצומח ולא מן החי. בחלק מן הסוגים מעבירים תהליכים של מריחת חומרים מקשיחים, לכן חשוב שיהיה סימון כשרות על האריזה. פעם הייתי בסדנה של מיקה שרון, שגלגלה באצה פרוסת סלמון טריה עם גרידת לימון וטיגנה אותה במחבת עם שמן זית ואז פרסה בסגנון סושי. היה מיוחד וטעים מאוד... כל טוב, רונן

cial 1

New member
יום טוב ומבורך לך הרברונן אלך תודות לך

אכן כתוב כשר ותודה גם על המתכון כן מתאים לי כול הזמן הכנתי וזה נכון מתפורר קצת אבל יפה ועם טעם אבל האצה היא מחזקת טוב את הגלילה ומוספה הרבה אני קיבתי מאמריקה מחברתי אשת חסיד טוב מברוקלין גם כמה דברים כמו דברי מתיקה יש חוטמת הכול יש גם הסבר אבל עצה ותשובה גם ממך חשובה לי יום טוב שוב הראבה השראה ממך כאן לאט לאט למדתי גם ממך אכן כן לא סתם ניק שם משתמש אלה הכול עם כבוד כן וידוי קטן לא הבנתי ולא הכרתי מה הגדולות שלך פה ובכלל שוב יום מבורך לך חני

הרברונן

New member
הכשרת נתחי בשר בקר

ברור שהטעם הקלאסי עליו מדברים הקרניבורים האמיתיים כולל הרבה מיצי בשר ודם שהולכים לאיבוד בהכשרה. עם זאת, הכשרה עדיין משאירה הרבה מיצים בבשר, ובטיפול נכון הוא יצא רך וטוב. אם רוצים שהצלייה תהיה ההכשרה, צריך לצלות על רשת ולתת לדם לטפטף. על מנת שההכשרה תהיה כדין, צריך להגיע למצב שממש מייבש את הבשר. לכן: הנכון הוא לקנות נתח מוכשר לייבש אותו עם מגבות נייר לטגן בחום מאוד גבוה על מנת לשמור על כמה שיותר נוזלים בבשר, עד שמשחים מכל הצדדים ואז לאפות בחום נמוך עד דרגת מדיום וממש כדאי להשקיע בבשר איכותי הלכתית, הכשרה ע"י צלייה עדיפה מהכשרה ע"י המלחה. אבל היא גם מייבשת את הבשר יותר... כל טוב, רונן

למעלה