רומנטיקה

• פותח הנושא ELP
  • פורסם בתאריך

ELP

New member
רומנטיקה

אני מדבר הרבה על סקס, זוהי דרך ההתמודדות שלי, מתוך ניסיון כשאני מדבר על רומנטיקה אנשים מתחילים לברוח, ככה אני כשמדובר ברומנטיקה אני מדבר מהמקום הכי כנה בלב אני לא יכול שלא, בנאדם רומנטי אני, בסרטים רומנטיים הדמעות זולגות, משפטים דביקים תמיד עשו לי את זה, בגלל זה אני מדבר על סקס אני לא רוצה שיברחו ממני, אבל אז אני מתרחק. כשאני אומר למישהו או מישהי, אתה נקודת השמש כרגע בחיים שלי, הם ישר נבהלים, רואים את זה כאחריות כבדה אבל זו לא אחריות זו מתנה שהם יכולים לגרום למישהו להיות מאושר ולראות את הצדדים היפים שיש. אני פורץ בבכי המון, כשאני רואה אדם שעוזר לנזקק אני בוכה לא בגלל שזה עצוב, זה משמח אותי לראות מעשה טוב זה עושה לי טוב לדעת שיש אנשים שאיכפת להם, כשאני רואה אמא נושקת לילד אני פורץ בבכי, כי זו האהבה הכי טהורה שיש. אני חולם להיות סרט רומנטי אמריקאי, שם משפטי האהבה זורמים ומקבלים אותם כפי שהם, מבלי לפחד, מקבלים אותם ועוטפים אותם בשתי זרועות, אני רוצה להניח מפה על שולחן, פרחים, נרות ובקבוק יין, מוזיקה רומנטית ברקע אולי פראנק סינאטרה, אולי מייק בראנט ולהציע נישואין ואז להתנשק בתשוקה כאילו נשאר רק יום אחד לחיות. אני רוצה חברים וחברות להזיל דמעה על כתפיהם, אבל בדרך כלל הם מסתכלים על השעון וחייבים לרוץ. בדידות זה לא כשאתה נמצא לבדך, זה כשאין ללב מישהו לאהוב. הפסקתי לדבר מהלב, לא רוצה שיתרחקו, לא רוצה שיבהלו.

daniel365

New member
חדשות מרעישות...

אייל - אתה לא לבד. יש עוד כמה אנשים "מופרעים" כמוך על הכוכב הזה שמרגישים אותו דבר. צר לי שפגשת את האנשים שברחו מזה עד היום. סקס - כולם מדברים על זה (וגם אני) כי זה באיזשהו מקום מלהיב ומרתק וכביכול אסור (למרות שגבולות האסור של דורנו כבר פרצו כל מחסום אפשרי) ולמה לא? כולם עושים את זה, הרבה מתביישים לדבר על זה, ומי שכן מדבר על זה נחשב ונתפס ע"י השאר באור שונה מהאדם הממוצע. אין רע בלדבר סקס - אפילו יש בכך מין הטוב... אבל רומנטיות... נפלאות הרומנטיקה. המקרים שאותם אתה מתאר פה הם רומנטיים עד להחריד! אבל כל כך נפלאים!!!! ומי שבורח ממך כאשר הרומנטיות נשפכת ממך הוא אדם שבאמת לו רוצה או לא יכול להתמודד עם מה שאתה מקרין החוצה או סתם שונה ממך. ואין רע בכך. אבל אני יודע (לא חושב-יודע!) שיש עוד אנשים כמוך. אני לא מתיימר להיות כזה. נכון שיש בי ניצוצות של רומנטיות מדי פעם, מי שביקר בביתי יכול בטעות לחשוב שיש פה מפעל לנרות ומרתפי יין... שלא נדבר על מוזיקה קיטשית להחריד במחשב ובדיסקים ששמורים לאירועים מיוחדים בלבד... אבל יש בי גם את דיבור הסקס הנפוץ והמוחצן כי אני אוהב את זה ושני החלקים אינם נפרדים ומשולבים בתוכי יחד. טוב. התפזרתי יותר מדי. מה שרציתי להגיד בעצם הוא שאל תפסיק לדבר מהלב כי ההפסד יהיה שלך בלבד ושל האדם שיהיה לידך ואתה לא תראה לו מי אתה באמת. ואז תפספס... מאחל לך רק טוב! אני.

1Shir

New member
בקשר לזה - אני חייבת לשתף.

מצד אחד, בתוך תוכי (מאי, נזכרתי הרגע בחידה שלך) אני רומנטית. אני חולמת על אהבה חוצת גבולות ופערים, אני מדמיינת אהבה כזאת לפני שאני נרדמת בלילה, אני יכולה להתחיל לבכות בסרט רומנטי או אפילו כשאני שומעת שיר שמרגש אותי. מצד שני-מבחינה מעשית אני בדיוק כמו האנשים שאייל מדבר עליהם. ברגע שמישהו מתייחס אלי בצורה רומנטית, אני נבהלת. נרתעת. נבוכה. משפילה מבט ומתרחקת. אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם זה! אולי אני עדיין ילדה קטנה ועם הגיל תרד המבוכה, אבל עדיין יש משהו לא מובן בניגוד העצום הזה בין הרצון הפנימי והחלום לבין ההתנהגות במציאות. איך זה יכול להיות שאני כל הזמן מייחלת למישהו/י רק שלי שנהיה שם אחד בשביל השני תמיד ושנאהב ללא תנאים, אבל במציאות זה ממש לא קורה לי, ואני הולכת רק עם אנשים שמשדרים לי חוסר רצינות וחוסר רומנטיקה? גם כשהצד השני מביע רומנטיקה, אני מתעלמת ממנה ועוברת הלאה כאילו היא בעצם לא היתה. מצד אחד זה די מתסכל מן הסתם, אבל מצד שני אני מבינה שאני כנראה (עדיין?) לא מוכנה לשלב הזה. אני רק כל כך מקווה שמתישהו בחיים שלי הוא יגיע...

Liroy26

New member
כתבת יפה איילי

אבל שאלה לי אליך - אותם אנשים שאתה חושף בפניהם את הצד הרומנטי שבך, מי הם בשבילך? חברים טובים או בני זוג? אני אגיד לך למה אני שואל - נשמע לי די תמוה שמישהו יגיב למשפט "אתה השמש של חיי" בצורה של התרחקות אלא אם כן הוא היה חבר טוב שלא כל כך הבין מה אתה רוצה ממנו או אדם שרק התחלת לצאת איתו והרגיש שאתה אולי קצת נסחף קדימה לפני שעוד ממש הכרתם.

ELP

New member
אתה השמש../images/Emo13.gif

אני יודע שיש דברים ששומרים רק לבני\בנות זוג ודברים רק לידידים, אבל כשאני אומר למישהו או מישהי את המשפט "את\ה השמש של חיי בנקודה זו של החיים" הכוונה היא בדיוק כמו שזה כתוב לא פחות ולא יותר, הכוונה היא שבאותו הרגע הם גורמים לי לחייך ומזיזים את ה"חורף" של אותו יום זה לא אומר שאני נועל אותם או רוצה להתחתן איתם, הבעייה היא שאנשים תמיד מחפשים מסר חבוי אבל אין כזה מסר כי מה שאני אומר אני מתכוון אליו כמו שהוא ואני לא יכול אחרת...

Liroy26

New member
אזי יש בפניך שתי אפשרויות

א. לעבוד על הניסוח של הדברים, כי משפט כזה שכל כוונתו היא טובה באמת מתפרש לא תמיד בצורה הנכונה. ב. אחרי השימוש בו למהר ולהסביר את הכוונה. כמו כן חשוב לזכור שלעיתים תגובה נבוכה של אדם או ניסיון להתחמקות מדברים שנאמרו בפניו אינם בהכרח נובעים מחוסר הבנה אלא מתוך מבוכה נטו. לא תמיד אנשים מגיבים למחמאות שנותנים להם בצורה שהיינו רוצים שהם יגיבו אלא הם עושים זאת בדרכם ואנחנו פשוט צריכים לדעת לפרש את זה.

spainbar

New member
אייל... כתבת מדהים מה

שיותר מדי פעמים גימגמתי לעצמי ולא הצלחתי להסביר לאחרים :) אומרים שיהיה טוב :) ס'

spainbar

New member
ועוד משהו.....

כולם אומרים לי לא להגיד כלום, לתת לדברים לזרום, כי אם אני אגיד אותם הכל יתקלקל... אבל אני רוצה לדעת שאני לא לבד, רוצה לדעת שלא רק אני מרגיש או חושב או רוצה.... אז להגיד או לא להגיד ??? אולי אתה צודק ופשוט צריך לא להגיד - אבל זה שואב ממני כמויות אנרגיה מדהימות. ס'

1Shir

New member
לפי דעתי-

אם לא תגיד, באמת רוב הסיכויים שתצליח יותר. מצד שני, לפעמים הדרך חשובה יותר מההצלחה. מה זה יעזור את תצליח להתקרב למי שתרצה, אבל לא תהיה לגמרי אתה? אז בעצם לא לגמרי התקרבתם, ותמיד תרגיש שהוא לא לגמרי מכיר אותך.

ELP

New member
זה קרוב ארוך שנים

בין הרצון לצורך, הרצון הוא להגיד מה שבאמת חושבים, הצורך הוא שיהיו איתך אנשים ולא יברחו. אני בדר"כ נכנע לרצון שזה לדבר בצורה כנה ולהגיד את מה שאני מרגיש.

.m

New member
והפתרון הוא כמובן

לומר מה שיש לך. בסוף ימצאו האנשים שיודעים לקבל דברים כמו שהם, ואז תגיע אל השקט המיוחל
mai

.m

New member
לא להגיד??? ../images/Emo12.gif

למה לא להגיד? להגיד למישהו "אתה השמש של חיי היום" זו מחמאה אדירה, ויופי של פירגון. אני מתקשה להבין את הנטיה המזעזעת של אנשים לחפש משמעויות נוספות מעבר למילים שנאמרו. קיבלת מחמאה? תגיד תודה! מישהו עשה משהו שריגש אותך? למה לא לפרגן ולהגיד לו בדיוק את זה?
mai (לא מבינה...)

amet

New member
לומר זה טוב ואף טוב מאוד

אך כמו שלירוי שאל ואמר ואני חושב שהוא צודק זה תלוי תלוי אם זה בן הזוג, או חברים. כמובן שגם לחברים אפשר לומר הכל (אך יש גם דרך והיא לא פחות חשובה). מה שאתה מתאר כאן ELP זה לא רק הבעת רגשות, זה קצת מעבר לזה, הכוונה יש כאן איזושהי תחושה של צורך להישען על מישהו, או לקבל סוג של תמיכה, אהבה, וקבלה מלאה אותך מהאחר. אני לא אומר שזה לא בסדר, אך לפעמיים אנחנו לא תמיד יכולים להיות שם בשביל משהו אחר, ולפעמיים זה מבהיל כשמישהו מבטא כלכך הרבה רגשות, שאנחנו לא כלכך יודעים איך להתמודד איתם. נראה שמבחינה ריגשית יש כאן מה שנקרא "עודף" או "חוסר איזון" בכל המובן של הכלת הרגשות או ביטויים. זה מקסים לפי דעתי כאשר אדם יכול להרשות לעצמו להתרגש מסרט רומנטי או סרט קצת עצוב ולשחרר את הרגשות. אתה אומר שאתה בוכה כשאתה רואה מישהו עוזר לאדם במצוקה, כשאתה רואה אם מנשקת את בנה אתה בוכה, כי זו האהבה הכי טהורה, אתה חולם להיות סרט רומנטי אמריקאי.....ועוד ועוד ועוד..... יש כאן סוג של השתוקקות לאותה תחושת שייכות או רגישות מצד הסביבה הקרובה לך. ההזדהות הכל כך עמוקה שלך עם אותם מצבים ריגשיים מעידים על חוסר קבלת חום ואהבה, ובכך זה יוצר אצלנו תחושת חוסר. ישנו ספר מקסים שנקרא "הילד האלוהי" אני ממליץ בחום על קריאותו, ומקווה כי תמצא שם מספר תשובות ישעזרו לך להבין את אותו מקום, שכלכך רוצה את החום האהבה ואת ההקשבה.... אני מאחל לך כי תמצא את האושר והשמחה בתוך תוכך ומסביבך ומאחל לך בוקר מקסים ונפלא באהבה מאט

joy28

New member
שלום

קודם כל שלום אני ממש חדש בפורום הזה,למעשה קראתי את מה שכתבת וזה נגע לליבי מאד,דברים יפים אמרת.מצאתי הרבה דימיון בין דבריך לבין דברים שאני מרגיש/חושב,אתה לא לבד יש עוד אנשים רומנטיקנים,רגשנים,אוהבים. חשבתי שטוב שתדע....

Liroy26

New member
ברוך הבא לפורום!

כשאמט יתעורר הוא ישמח לקבל את פניך עם עוגה קפה והמנטרה היומית. תרגיש ב-

joy28

New member
שלום

קודם כל שלום אני ממש חדש בפורום הזה,למעשה קראתי את מה שכתבת וזה נגע לליבי מאד,דברים יפים אמרת.מצאתי הרבה דימיון בין דבריך לבין דברים שאני מרגיש/חושב,אתה לא לבד יש עוד אנשים רומנטיקנים,רגשנים,אוהבים. חשבתי שטוב שתדע....

למעלה