רומן עם אדם נשוי

רומן עם אדם נשוי

שלום לכולם.
בדרך כלל, ניתן יהיה למצוא פוסט כזה בפורומים ההם של הבוגדים וזה.
אבל בסופו של דבר, שמדברים על רומן בין נשוי/נשואה לגרוש/גרושה, הרי שזה רלוונטי גם לפורום הזה.
אז רציתי לשאול כנקודה לדיון, איך אתם רואים רומן שכזה?
לי יש הרגשה שבהכללה הדעה הרווחת תהיה שזה סוג של "איסור" ואיזה גרוש/גרושה יכניס את הראש שלו למיטה החולה הזו.
ובכל זאת, בכל מקרה כזה שכבר קיים כזה רומן אז יש שם גרוש/גרושה שהם חלק מזה.

אז מנסיונכם או מדעתכם העקרונית: מה הוא שיקול הדעת לחיוב שמניע גרוש/גרושה להכנס לכזה רומן? והאם זה לגיטימי לדעתכם?

אני חושב אחרת

אחוז גבוה מהזוגות הנשואים מתוסכלים מחיי הזוגיות שלהם אולם מפחדים להתגרש.
טיפשי בעיני אבל יכול להבין את זה. אין שום סיבה להיות מתוסכל גם אם החלטת להישאר בנישואים הכושלים.

יש סיבות

אחת הסיבות היא הילדים שלך. כל ילד הוא סיבה בפני עצמה.
סיבה נוספת היא האישה שנשאת לאישה וילדה לך את ילדיך.
הפגיעה בהם היא לא הגיונית, רק כי אתה לא רוצה להיות מתוסכל.
אנחנו לא חיים בחלל ריק - וברגע שעשינו ילדים אנחנו אחראים לרווחתם, גם הריגשית.
&nbsp
תשאל כל ילד שהתגלתה בביתו בגידה מה הוא חשב/הרגיש, ותראה שהם יעדיפו פי 1000 גירושין, גם קשים, על גילוי שאחד מהוריהם בגד האחר.
&nbsp
נכתב בלשון זכר, אבל נכון לשני המינים. לפחות לדעתי.

SoComplicated

New member
לכולם ברור שלא כדאי

אבל לא תמיד הכל מסתדר לפי מה שמתכננים

יש שני פנים לתשובה

האחד יהיה המוסרי. זו שאפשר לתמצתה ב"אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך".
מבחינתי האישית יש בכך פגם. לא הייתי רוצה להיות ה"אשה האחרת" וליטול מהגברת הראשונה את היכולת לשקם את נישואיה.

ולא, אני לא נאיבית. אני יודעת שהבית "ההוא" רשעוע עוד לפני הבגידה. הבגידה היא תוצשאה של המצב בבית. עם זאת, למאהב/ת יש כל כך הרבה יתרונות על פני החוקי/ת שזה ממש לא "כוחות".
לא הייתי רוצה את זה על המצפון שלי, מצד אחד. מן הצד השני, בהיותי אשה, אני יודעת כמה בקלות גברים בוגדים ולא הייתי רוצה להיות זו שמאפשרת.

הפן השני הוא האישי-אגואיסטי.
למה לי? למה להשקיע? להתאהב? לתת מזמני ונפשי וגופי למערכת שלא תוכל לספק את כל צרכי?
לא חגים ולא שבתות ולא דיחות טלפון אל תוך הלילה ולא בפומבי ולא בוואצאפ ולא לנצח??

למה להכניס עצמי במוגע למקום שככל היהיה לי בו יותר טוב הוא ייצר לי יותר כאב? שהרי ככל שתגדל האהבה ותרבה ההתאמה כך אשתוקק ליותר מכך. יותר שפשוט לעולם לא יתאפשר.
(כמובן שאני לא מץייחסת לאפשרות שהנישואין יתפרקו כי לכך יש עוד מיליון השלכות כואבות שכמעט הופכות לפן הדלישי של למה לא)

די מזדהה עם הדברים שכתבת

מסייג רק באספקט של הצרכים - יש מצב, ואולי אפילו די סביר שזה לגמרי ממלא את הצרכים.
לא תמיד (ואולי תמיד לא) הצרכים כוללים את כל החבילה שהזכרת

בדד1

New member
רבים מהנמצאים כאן

התגרשו בגלל הנושא שאתה כותב עליו
איזה תשובות בדיוק אתה חושב שתקבל כאן?!

לשאלת הלגיטימיות לא אתייחס

מי אני שאשפוט אחרים ?
&nbsp
אבל לשאלתך הראשונה, אני חושב שמה שמניע את הגרוש\ה להיכנס למערכת יחסים כזו הוא הנטייה להעדיף את הפתרונות הקלים על פני העבודה הקשה, להעדיף אופציה זמינה שסיכוניה ידועים על פני האופציה שצריך לעבוד קשה בשבילה ושתועלותיה ידועות גם כן.
&nbsp
גילוי נאות: גירושיי לא התרחשו כתוצאה מבגידה.
&nbsp

45Light

New member
מנסיוני האישי זו האופציה הטובה ביותר אבל

&nbsp
לא הכל ניתן לתכנן בחיים ,מצאתי את עצמי בקשר כזה כשממש לא רציתי להיות בו .
&nbsp
לא כייף להיות הצל שלו אף פעם אבל כשאני לא נמצאת בקשר כלשהו ומופיע החבר של פעם קשה
&nbsp
היה לסרב .יש בקשר כזה פלוסים אבל המינוסים עולים עליהם .

דעתינו בכלל לא רלוונטית...

אישור היא לא תהווה, מניעה היא לא תיצור...זה שימצא עצמו בכזה מצב מן הסתם כבר ימצא את התרוץ ההולם,זה שמהצד מביט, ממילא לא ישנה דבר.
דעה, כל דעה, הולמת רק את הרגע, תשתנה היא בשניה,כשהנסיבות יכופפו אותה.

למעלה