רומן בזמן פרידה

mmuse

New member
רומן בזמן פרידה

שלום, אני ואשתי החלטנו להתגרש, אנחנו פרודים כבר כמה שבועות. ההחלטה להתגרש לא הייתה חד משמעית, סוג של מצב שמגיעים אליו. פתאום אני מגלה במקרה שלאשתי יש חבר חדש, לא יודע כמה זמן אבל נראה שהם כבר ביחסים מאוד קרובים (שמות חיבה, דיבורים על סקס...). מעבר לזה שזה מכעיס, כי בגלל שהמצב לא היה סופי ולכן אני לא חשבתי אפילו לצאת עם אחרות, השאלה אם מבחינת הסכם הגירושים יש לזה השפעה או שברגע שמדברים על גירושים ולא חיים ביחד, לחוק אין בעיה שכל אחד יתנהג כרווק. תודה.
 
לאיזה חוק אתה מכוון ?

בעיני הרבנות כל עוד לא התגרשתם ואין גט אסור לשניכם "להתראות" עם בני זוג. אמנם לא משליכים אף אחד לצינוק על זה,אבל יש משמעויות הלכתיות שעלולות להיות הרות גורל במקרים מסויימים. חיוב במתן גט או לחילופין קבלת הגט הם רק ההתחלה. ניתן לחייב בכתובה במקרה שאתה זה עם בת זוג,וכאמור לחייב אותך במתן גט ובמזונות אישה לדוגמא. גם אם עשית זאת לאחר עזיבת הבית והצהרת כוונות,זה נחשב "בגידה מאוחרת" בעיני הרבנות. מאידך אם זו הגברת,נשללת ממנה הזכות למזונות אישה,והיא מוגדרת כאחת שזנתה,ומחוייבת לקבל את גטה,ומנועה מלבקש שלום בית. כמו כן היא תהיה אסורה על בועלה ועל בעלה.שזה אתה כמובן. אז אם אתה חושב שתתחתנו שוב בעתיד.....
אבל אם כבר החלטתם להיפרד ואתם מגבשים\גיבשתם הסכם,אז מה אכפת לך ? תמשיך עם החיים שלך הלאה ותעשה מה שטוב בשבילך. ותן לה לעשות מה שטוב לה. מה שנקרא להפרד כידידים.
 

ye44

New member
היא ממשיכה קדימה

יש לך שתי אפשרויות או להמשיך קדימה או ליפול למטה וכשנופלים זה כואב , אז אם החלטתם להתגרש אתה רשאי עפ"י אמנת ז'נבה גם "לזיין" אם אתה רוצה להתנקם צלם ותקליט "גיסנו" ותפור לה תיק ברבנות עזוב שחרר
 

Rtitan

New member
זה כואב מאד לגלות באיזה מהירות...

אתה עף מהחיים שלה - אבל לומר לך משהו שיכאב מאד לדעת אבל גם יהיה "מנער"? אבל למדתי שוב ושוב מחדש את אמת המרה: אם היא בזוגיות כל כך מהר?... לא סתם הגעתם לפרידה - החבר הזה שלה אינו כל כך חדש...הוא כבר היה בתמונה והיא בעצם איתו כבר תקופה מסויימת ואתה פשוט לא ידעת. אתה לא הראשון - אתה הולך לעבור תקופה קשה ותן לעצמך את הזמן להחלים... בסוף תבין שזה היה לטובה.
 

A גדול

New member
מוכר

היא יצאה לחיים מהר ואילו אתה נשאר מאחור... ניתן אולי לנצל זאת לצורך המו"מ הכלכלי, אבל עזוב מלחמה לא תתן לך כלום. לך לפשרה, ללא קשר לעובדה החדשה, נסה לבנות לך חיים חדשים ומהר. זה כואב, זה קשה ברור וידוע. אבל אתה נסה להיות חזק.
 

WinWin8

New member
אסורה לבעלה ולבועלה...

יללה שחרר... נפרדתם ואתם עומדים להתגרש אז עדיף שתעסוק בעצמך ובחייך מאשר לחטט לה בחיים. קשה לדמיין את אישתך, זו שעד לפני כמה זמן הייתה מובנת מאליה עבורך נהנת עם משהו אחר.. זבש"כה
 
למעלה