רומא בחצי יום

Baiano

New member
רומא בחצי יום

שלום לכולם! טוב, אז ככה - בקרוב (קרוב מדי לצערי - יום חמישי 23.10) אני חוזר ארצה מברזיל. הטיסה שלי עוברת ברומא, שם אחכה לטיסת ההמשך לארץ החל מ-12 בצהריים עד 11 בלילה , שזה הזמן שיש לי להכיר את רומא שבה עוד לא יצא לי לבקר. אז אשמח לקבל הצעות מכל מי שמכיר כבר את רומא - איך עושים טיול בזק של חצי יום בסך הכל? מהם הנקודות שאסור לפספס ומהו הסדר היעיל ביותר לעבור בהן? אשמח לשמוע טיפים בנושאי תחבורה ממקום למקום ובכלל בכל נושא שהוא... תודה מראש,

Yo-man

New member
מספר נקודות לפי הסדר:

קודם כל - איזה כיף לך שאתה בברזיל. אם עוד לא אכלת ב-Porcao זה הזמן. זה אמנם 35 ריאל לארוחה בלי שתיה, אבל זה הבופה הכי עשיר שתתקל בו בחייך כולל סלטים, פירות ים והמון בשר עסיסי וטוב, לא כמו השיפודים ברחוב בריאל אחד... ולפני החזרה לארץ ולמחיריה זה כבר לא נראה כזה יקר. לגבי רומא: אני כמעט בטוח שיש אוטובוס שיוצא משדה התעופה ישירות לעיר, ואם לא אז קח את הרכבת לתחנה המרכזית ומשם מטרו ל"פיאצה די ספנייה" - מה שמוכר בעברית במדרגות הספרדיות. תנסה לקחת מפה פושטית בשדה התעופה ובעזרתה תתקדם. מהמדרגות תלך שמאלה כשהמדרגות בגבך עד לרחוב הראשי - ויה נאציונאלה - והלאה עוד חצי בלוק עם נטיה קלה ימינה עד שתגיע לפונטנה די טרוי. המזרקה המפורסמת אליה תזרוק מטבע כשגבך למים כדי לחזור לרומא ומטבע שניה כדי להביע משאלה (לא ממש חובה, אתה יודע). משם חזרה לרחוב הראשי ולמטה (הרחוב בירידה קלה) עד להצטלבות עם רחוב נוסף שאיני זוכר את שמו. שם תפנה ימינה, ושמאלה באחד הרחובות הקטנים שיובילו אותך לפנתיאון - בניין מהמאה ה-1 לספירה. הכיפה שלו היא תופעה שלא הצליחו לשחזר עד המאה ה-10 לספירה, כ-1000 שנים אחרי. תמשיך ברחובות הקטנים הלאה בכיוון אליו הלכת עד כיכר נאבונה, שם יש 3 מזרקות יפות, המון אמנים - בקיץ לפחות - גלידה טובה ופיצות לא רעות, רק זכור דברים: 1. בישיבה כל דבר עולה פי שתיים. ככה זה 2. בכיכרות הכל יותר יקר תיירותי וממוסחר. ברחובות הצדדיים תמצא מחירים ואיכויות יותר בשבילך בדר"כ. אם יישאר לך זמן, ורוב הסיכויים שלא יישאר לך, אתה יכול לקחת מונית לקולוסאום - אני מצאתי אותו משעמם ואותו כנ"ל לגבי פורום רומאנו - ערימת עתיקות מכובדת וחשובה, אבל לא מושכת בכלל. אם היה לך עוד זמן הייתי ממליץ על הותיקן, אבל אולי זה יתאים לך יותר מהמסלול שתואר קודם, אז זכור את האופציה. אפשר לטפס עד לגג הכיפה לנוף יפה של העיר, להתרשם מהפסיפסים בדרך, הפסלים, המזבח ושאר היצירות המרכיבות את המקום. אל תתפתה להיכנס למוזיאון - זה לוקח המון זמן, ולא הייתי ממליץ לרוץ לקפלה הסיסטנית אלא לחכות שיהיה לך זמן לראות את זה כמו שצריך, ללא לחץ זמן. שיהיו לך טיסות טובות ו-bom dia

kogawa

New member
מקבל את התוכנית ומוסיף:

התחל בקולוסאום, עבור בשער טיטוס בדרך לפיאצה ונציה, ומשם למדרגות הספרדיות. הלאה לפי תוכנית קודמי, ואם לא תגיע לפנתאון - לא נורא, ממילא כבר יהיה מאוחר בלילה. אם חובב אומנות אתה תעשה עיקוף קל מהקולוסאום לראות את פסל משה. אם אתה עצלן להליכה, הקדש את זמנך לואטיקן, לכיפה ולקפלה הסיסטינית. חשוב ביותר!! בשדה התעופה תדרוש מפת העיר ושיסמנו לך בעיגול את הנקודות - רומא מלאה אתרים וזה מבלבל. ושיהיה בהצלחה

maz

New member
ואם אתה מגיע לאיזורי העתיקות

כדי שהם לא יראו לך כמו ערימה מכובת וחשובה אבל משעממת, תנסה למצוא לך מדריך דובר אנגלית (או כמו ישראלי טוב להדבק לקבוצה). לפחות לפני שנתיים הסתובבו באתרי התיירות האלה סטודנטים אמריקאים צעירים בחופשה שהציעו את שירותיהם. הם היו שייכים לאיזשהו אירגון שהכלל שמוביל אותו הוא שהם מדריכים תיירים, התיירים משלמים להם כמה שנראה להם נכון. הסתובבנו עם בחורה כזו בותיקאן והיו לה שפע סיפורי רכילות על האפיפיורים בעבר והמון ידע.

yayou

New member
אוטובוס תיירים

נשמע אולי מצחיק אבל אני ממליצה לך לעלות על ה tour bus שעושה את הסיבוב של רומא. אנחנו מרחנו קצת יותר מדי את הטיול באיטליה ונשאר לנו מעט מאוד זמן לרומא וזה מה שעשינו - ככה תראה מה מעניין אותך (כי כמו שראית זה עניין של טעם אני את הקוליסאום והעתיקות לא הייתי מפספסת, אחרים כן) אפשר לרדת ולעלות חופשי כל היום והוא יוצא מתחנת הרכבת כך שזה גם נוח.

Baiano

New member
תודה לכולם!

באמת תודה אשתדל לעקוב אחרי הוראותכים והמלצותיכם... בקשר למסעדת Porcão... לא כתוב באיזו עיר (או בכלל באיזו מדינה) היא נמצאת אז יהיה קצת קשה למצוא... (או אולי זו רשת מסעדות?)

Yo-man

New member
פורקאו זו רשת

הסניף של ריו נמצא על חוף הים ליד קאטץ' - KATETE. תוכל לזהות את המקום מרחוק בזכות הבלון הורוד בצורת ראש החזיר המתנוסס מעל המסעדה. אם לא, כל נהג מונית ימצא לך את המקום תוך דקות, או שתשאל במלון. גם שם ידעו לענות לך. לגבי רומא, אמא שלי חזרה משם אתמול - שער טיטוס סגור לשיפוצים והיא סיפרה על עוד מקומות, אבל אני לא זוכר איזה. תנסה למצוא חלון מאוייש של אינפורמיישן ותברר מה IN ומה OUT. בהצלחה ובתאבון |אייקון של חזיר|

למעלה