רום

רום ../images/Emo48.gif

[טוב,יש רק אמוטיקונים של יין ושל בירה] אז קיבלתי בקבוק רום קובני מאיש שחזר ממסעותיו מעבר לים ולא אלשין מי זה, אז קודם כל רציתי לחלק איתכם אתר גדול של משקאות על בסיס רום שקיבלתי כתוספת לבקבוק ושחיוני במחשבו של כל אלכוהוליסט מתחיל ... היק, למה יש פה שני מחשבים?... ואם למישהו יש מתכון נוסף או סיפור על רום אז בבקשה... [לאן נעלמה המקלדת הזאת?] היק...

אההטשל

New member
רום?

לא, זה לא מזכיר לי מתכון אבל זה מזכיר לי איזה שיר על ארון מתים ובקבוקי רום שקראתי פעם לפני שנים. זה היה במקרה ב"אי המטמון"?

ג שם

New member
אי המטמון, אי המטמון

כן, זה שיר המלחים שהולך ככה:
Fifteen men on the dead man’s chest Yo-ho-ho, and a bottle of rum! Drink and the devil had done for the rest Yo-ho-ho, and a bottle of rum!​
ולא לשכוח את בנגן ואת לונג ג'ון סילבר

ס ק א ל י

New member
או! עד היום, כשמישהו אומר

"הו הו הו" אני ישר מזדרזת להוסיף "ובקבוק של רום", אבל בד"כ אף'חד לא מבין למה אני מתכוונת. טוב שיש כאן עם מי לדבר ...

רום, זהב ושודדי ים?

טוב, מישהי אחרת כבר מצאה לך את מילות השיר, אז עכשיו תורי לשאול מישהו\י כאן יכול לספר לי פעם אחת ולתמיד מה זה הרום הזה בדיוק, מה ההבדל בין רום לבקארדי ולקשאסה ולמה השודדי ים הללו לא יכולים להסתדר עם בקבוק ויסקי? דוקא רום בכל אגדות הילדות?

היה דיון על קשאסה בתרבות ברזילאית

שמה שנאמר בו די תופס כאן, רק שאין לי את הקישור אליו בכל אופן רום, בקארדי וקשאסה זה די הינו הך. לאורך האזור הטרופי של יבשת אמריקה התפתחה תרבות של יצירת אלכוהול ממיץ קנה סוכר, התוצאה המוגמרת היא בעלת כ-40 אחוז אלכוהול בדרך כלל, באזורים דוברי האנגלית קוראים לזה Rhum, אצל דוברי הספרדית Ron ובברזיל קשאסה (לא זוכר איך הכתיב של זה), ובקארדי זה בכלל מותג של רום. שודדי הים של המאות ה-17 עד 19 פעלו בעיקר באזור האיים הקריביים ושם הם נחשפו בעיקר לרום, משקאות כמו וודקה ויסקי וקוניאק היו פחות נגישים ויותר יקרים. וחוץ מזה יש גם שני סוגים עיקריים של רום: לבן שהוא רום צעיר של מיץ קנה סוכר שעבר התססה, וזהוב שהוא מיץ קנה סוכר שגם עבר יישון בחבית, והטעם שלו עשיר יותר ככל שהוא יושן זמן רב יותר. ואפשר להמשיך.

giba70

New member
ככה כותבים Cashaça

הנה שרשור מבצע קשאסה. ועוד משהו כאן. ונדמה לי שיש שם של רום ע"ש אחד מה"חלוצים" הבריטיים בים הקריבי ("בוקאנירים"), קפטן מורגן.

מארסו

New member
מישהו יודע למה תמיד

הרום מצטייר בספרות כמשקה של יורדי ים ? יש לזה איזה אחיזה במציאות ? ישנה איזו סיבה שעלולה היתה לגרום למשקה הזה להפוך לכזה ?

יורדי ים באופן כללי?

אני רק יודע על העניין של הפעילות הימית הים הקריבי שהיתה ענפה מאוד בגלל הסחר שעבר דרכו ושבו הרום היה המשקה האלכוהולי הזמין ביותר והזול ביותר, אן כמו שנאמר: וילגום מן הרום כל הצוות הטוב

Tonjin

New member
נכון.

הרום נפוץ בקריביים בהם נפוצים שודדי-ים עליהם נפוצים סיפורים ואגדות.. מכאן הפרסום... בצי הבריטי למשל המשקה הנפוץ היה ג'ין (ויודעי-דבר לוחשים לי שהוא עדיין מככב במנות הקרב של כמה יחידות, גם עם כנראה הוצא מאלו הכלליות). הטרנד הבא בעולם המשקאות (שימו לב) הולך להיות כנראה Navy Strength Gin, כמה מחברות הג'ין המובילות בונות על Comeback של הג'ין שיוצר בעבר לצי - ריכוז של כ-70% אלכוהול (כדי לחסוך בחלל אכסון על הספינה) שנמהל במיים (ביחסים שונים כמובן לקצינים ולמלחים פשוטים) לפני השימוש

למעלה