רולדה טורט...

אימלה1

New member
רולדה טורט...../images/Emo4.gif

הכנתי רולדה לפי מתכון שמצאתי באינטרנט פעלתי לפי ההוראות בדיוק רב.. יצא לי עוגה די עבה שלא האמנתי שאני יכולה לגלגל.. ואכן צדקתי אחרי שמרחתי את הקצפת והאננס ניסיתי לקפל ואוי הברוך העוגה נסדקה.. לא היה מצב לקפל אותה. בסוף חתכתי לשניים שמתי שכבה על שכבה וכיסיתי הכל בקצפת עם עיטור אננסים..יצא חביב אבל ככ רציתי רולדה. למישו יש מתכון טוב שמצליח ולא נשבר???

Eternal Halo

New member
מתכון כדור בשר ברוטב אדום של פירגה

לגבי הרולדה אני לא יכול לעזור לך אבל הנה מתכון מומלץ של פירגה לכדור בשר ברוטב: כדורי בשר ברוטב מתקתק ============================================================== להכין בלילת קציצות: חצי קילו בשר טחון איזה שרוצים. בתוספת בצל אחד קטן מגורר, 2-3 כפות סולת מלח ופלפל שחור כף קטשופ ביצה לערבב ולהכין קציצות קטנות. ולשמור במקרר עד להכנת הרוטב. רוטב: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. להכניס את הקציצות בלי טיגון - ולהנמיך להבה. לבשל כ- 35 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. מקור המתכון: pirge

אימלה1

New member
לא אוהבת רוטב מתוק.. סורי

יש אולי רוטב פיקנטי? או שאולי להוריד את הקטשופ והסילאן?

אני מכינה כך

לא יודעת אם אותו מתכון אבל אני מכינה כך ויוצאת ניפלא, חומרים,5-6 ביצים להפריד, 3/4 כוס קמח חצי כוס סוכר, מעט אבקת סוכר למילוי שמנת מתוקה פודינג וניל או שוקולד או גבינה לפי טעם [אם רוצים את זה חום מוסיפים 3 כפות קקאו +1-2 כפיות גדושות קמח] הכנה, להפריד את הביצים ,להקציף את הלבן עם מעט סוכר עד שיתקבל קרם מבריק ויציב, להוסיף את הצהוב [לערבב עם כף בסיבוב גדול,] ולהוסיף את שאר סוכר, להכין תבנית עם ניר אפיה , לשפוח לתוך התבנית ולישר בעדינות תוך נידנוד התבנית מצד לצד להכניס לתנור ,[ב160-180 תלוי בתנור בלי תורבו] כ12-15 דקות העוגה מוכנה כאשר היא תפוחה מעט וקפיצית ניראת, לקחת מגבת ולפזר על המגבת אבקת סוכר, אך שעוגה מוכנה להפוך על המגבת ולגלג בעדינות ולא צפוף מידי עם המגבת ולהשאיר כך לקירור ואחר מכן להכניס את המילוי

אימלה1

New member
אז מה בעצם הייתה פה הבעיה?

כי המצרכים די דומים... ואגב בסוף יש פטנט לגלגול בלי א. סוכר סורי אין לי מושג מאיפה המתכון אז המקור - עמך הסליחה. המצרכים: 6 ביצים מופרדות 1 כוס קמח תופח 1 כוס סוכר. 2 כפות מים רותחים 1 כפית תמצית וניל (רק מקורמיק) גרידת לימון (לא הכרחי). למילוי: 2 מיכלי שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב 1 פודינג אינסטנט וניל. 1 כף תמצית וניל מקורמיק להדגשת טעם הוניל קוביות מפירות העונה לפי בחירה. הכנה: לרפד תבנית שטוחה גדולה בנייר אפיה משומן. להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר, וניל, גרידת הלימון ו2 כפות מים פושרים. להקציף חלבונים עם שארית הסוכר לקצף נוקשה. לאחד את שתי התערובות. להוסיף את הקמח ולקפל בעדינות לתוך התערובת. לשטח על התבנית בשכבה אחידה. לאפות בחום של 180 מעלות (אפשר בטורבו) עד שהעוגה מזהיבה. כ - 25 דקות. וכאן בא הפטנט!!!! להוציא את העוגה החמה מהתנור, לכסות בגליון נייר אפיה ועליה מגבת מטבח ולתת לה להצטנן מכוסה. האדים מרככים את העוגה וחוסכים את הצורך לגלגל במגבת עם אבקת סוכר. הם גם משאירים את העוגה אורירית ותפוחה ולא "מצ'וקמקת" כפי שקורה לאחר קיפול במגבת. ממלאים בשמנת המוקצפת עם חלב ופודינג או כל מילוי שעולה על דעתכם. לגלגל לרולדה למרוח מהקרם גם את הצד החיצוני ולהנות.

אילנית12

New member
בבקשה,רולדה קלה להכנה

מופיעה במאמרים. גלילה/רולדה/נירה שויאר מקור התמונה:אילנית גלילה/רולדה,מתכון יסודי. לחמם את התנור לחום גבוה. הכמות לרולדה אחת,תבנית גדולה של התנור. זהירות הרולדה נאפת מהר,עלולה להשרף. החומרים: 4 חלבונים 2/3 סוכר 4 חלמונים 1 כף מיץ לימון 1 כף תמצית ווניל כף1 קליפה לימון מגוררת קורט מלח. 2/3 כוס קמח רגיל. הוראות הכנה.: להקציף את החלבונים עם הסוכר, לבחוש היטב בנפרד,את ה4 חלמונים,המיץ לימון,הווניל,הקליפת לימון,והמלח. להוסיף אותם לקצף החלבונים בתנועות עטיפה. להוסיף לתערובת בשתיים שלוש פעמים את הקמח.לערבב היטב. לשים ניר אפיה משומן,לצקת את הבצק לתבנית,לשטחו במרית גומי,עד לגובה של 1 עד 1וחצי ס"מ. לאפות בחום גבוה כ10 דקות. העוגה מוכנה כאשר ציבעה זהוב והיא רכה למגע. להפוך את העוגה החמה על מגבת נקיה,להסיר את הניר ,לגלגל את העוגה בעודה חמה בעזרת המגבת לגלילה וכך לקררה. לאחר שהגלילה התקררה,לפתוח אותה ,ולמלות אותה. אפשר לגוון את טעם הגלילה יש להשתמש ברבע כוס קמח,בתוספת חצי אגוזים טחונים. המילוי שלי אילנית: חבילה פודינג ווניל,חבילה שמנת מתוקה כוס חלב. ריבה אדומה.. ועוד מילוי:קצפת+פירות משומרים מסוננים מהמיץ. מרחתי בעדינות ריבה,ועל זה הוספתי את הקצפת.ומעל העוגה מרחתי מעט חלק מהקצפת ו גירדתי שוקולד מריר. מעל העוגה טעים חבל"ז. זה ניראה ארוך אבל תוך 20 דקות כבר היתה לי עוגה.

אוריתבג

New member
כל רולדה, לא משנה איזה עובי מגלגלים

מיד לאחר הוצאתה מהתנור כשהעוגה עדיין חמה (כמובן עם מגבת לחה)ומשאירים שתצטנן ככה מספר דקות על מנת שתקבל את הצורה של הגלגול, אם מדובר במילוי שרגיש לחום צריכים לחכות שהיא תצטנן עד הסוף. לגבי העובי (אמרת שהיא יצאה מאוד עבה) אולי השתמשת בתבנית קטנה מידי ובגלל זה היא הפכה עבה או פשוט המתכון לא בסדר ויש בו יותר מידי אבקת אפיה. הנה מרשם לרולדת ספוג: 8 חלמונים 75 גרם סוכר 1 שקית סוכר וניל 5 חלבונים 100 גרם סוכר 150 גרם קמח תופח אופן ההכנה: מרפדים תבנית אפיה מרובעת או מלבנית בנייר פרגמנט. מקציפים החלמונים אם 75 גרם סוכר וסוכר הווניל. מקציפים החלבונים עם ומוסיפים 100 גרם סוכר לקראת סוף ההקצפה. מערבבים בתנועות קיפול את החלמונים בחלבונים ומוסיפים הקמח ג"כ בתנועות קיפול. שוטחים את הבלילה בתבנית בגובה 3 עד 4 ס"מ (אם יש יותר מידי בלילה פשוט אל תשתמשי בה - אני לא מכירה גודל התבניות שלך), אופים כחמש עד עשר דקות (אין לאפות עד להשחמה כדי שהרולדה תהיה גמישה ורכה). מיד לאחר האפיה הופכים את התבנית על מגבת לחה (רצוי לפזר מעט סוכר על המגבת), מסירים בעדינות את נייר האפיה ועם המגבת מגלגלים את הרולדה. ממתינים להצטננות הרולדה ופותחים את הרולדה. ממלאים במה שרוצים. אם המילוי שאת בוחרת אינו רגיש לחום (כמו למשל ריבה) אפשר להמתין רק מספר דקות. בהצלחה הערה: המתכון מתוך הספר אפיה 2000, עורכת מינה חילים

אימלה1

New member
רגע, אז מגלגים לפני הצינון?

זה לא הבנתי מהמתכון הקודם.. אולי זו הייתה הבעיה ואגה התבנית זו תבנית רגילה של תנור

אוריתבג

New member
בהחלט! לפני הצינון כשהיא עדיין חמה

כשהבצק מתקרר הוא כבר תפס את הצורה השטוחה, מגלגלים את העוגה כשהיא חמה וגמישה וחשוב לזכור לא לאפות עד השחמה כדי שהבצק ישאר זהוב וגמיש.

אימלה1

New member
תודה רבה רבה../images/Emo140.gif

אני אכין מחר בתקווה שאני לא אהרוס שוב

גילגול רולדה

את העוגה השטוחה אופים מעל נייר אפייה. לאחר שהעוגה מוכנה, מוציאים אותה יחד עם נייר האפיה, מפרידים מהנייר ושמים את העוגה החמה מעל מגבת לחה מגלגלים את העוגה לרולדה יחד עם המגבת ומשאירים כ-10-15 דקות. לאחר מכן פותחים את העוגה המגולגלת ומפרידים את המגבת ממנה. זהו , עכשיו צריך למרוח את המלית לגלגל שוב ומעל למרוח בשמנת מתוקה ומעט שבבי שוקולד.

למעלה