רולא , חיפה

רולא , חיפה

פיית החניה האירה לנו פנים אתמול בצהרים, ומצאנו חניה ממש מול הכניסה ( הקצת מבלבלת ) לרולא, שדר' מוריה בחיפה.
היה נעים בפנים, לא עמוס למרות שעת הצהרים ובשורה התחתונה - לממהרים - היה טעים, לעיתים מפתיע, ובתמחור קצת גבוה.
פתחנו עם : מנת חומוס משולשת - טחינה, גרגרים, ועוד משהו. הסועד שיבח. ( והוא מקבוצת מטיבי הלכת בחומוס. ) . טעים, נדיב בגודלו ומספק יפה את הצורך. חסר היה משהו קצת חריף. הוגשו שלוש פיתות , שנראו מקמח מלא, וצלוחית חמוצים משעממת. קבלנו עוד אחת לבקשתנו כשזו התרוקנה.
סלט ג'רגי'ר - טרי, חמצמץ ומצוין. עלים טריים של גרגר, ואולי גם עלים נוספים, מעט עגבניות, קולורבי ובצל סגול. מתובל במתינות וביד טובה בלימון ושמן זית. כמה פשוט, כך טעים.
סמבוסק גבינה מטוגן - 7 יחידות של מעין סמבוסק מתובלות בזעטר כנראה, עם מטבל יוגורט ונענע. לוהט וטעים מאוד מאוד.
עיקריות:
קבב : הסועד אהב. תיבול מוצלח. מנה יפה של בשר, אך ללא כל תוספת חוץ ממעט עלים, עגבניה חתוכה ובצל חתוך. איזו תוספת פחממתית היתה מתבקשת.
שושברק עם קובה: (מתקשה לזכור את השם המדויק.) השילוב היה נהדר. השושברק היו טיפונת יבשים, אבל יתכן שהציפיה שלי היתה לא מותאמת, וכך הם תמיד. חשבתי על בצק קצת יותר דביק. ועדיין, המילוי היה נהדר, מרק היוגורט החמים שבו שטו הכיסונים היה טעים, ומפתיע מעט ( אנחנו? יוגורט? חם?... מי ישמע ... ) וגם הקובה היה טעים מאוד מאוד.
קובה - 4 יחידות עשויות בדיוק כמו שצריך. בצק דק והמון מילוי טעים ומאוזן.
הטעמים - נהדרים. הכמויות קצת מצומצמות וניתן לשפר את המנות עם תוספת כל שהיא. לדוגמא מאוד מאוד התבקש לי משהו להספיג במרק היוגורט החמים שנותר אחרי שהתנפלנו במרץ על הכיסונים...
קינחנו כמובן בכנפה ששימעה יצא למרחוק. רוב השמועות היו מבוססות ואכן מדובר בכנפה טריה וטעימה עד מאוד ( לחובבי הג'אנר ). קצת פחות סירופ ואולי קצת פחות מי ורדים בסירופ היו מסייעים לתת לה ניקוד מושלם ...
כולל שני קפה - סהכ כ 350 לפני טיפ.
טעים, מענין, לא מאוד כבד, קצת יקר. נחזור עם אורחים מחו"ל...

salo22

New member
תודה, מעניין ובהחלט די יקר

יהיה מעניין לנסות ולהשוות, בצורה מסויימת, להנאה מעלה גפן. יש הרבה בישול, כך נדמה מהמנות, אבל אין חומרי גלם מאוד משמעותיים, אז כן, לזוג לארוחה כמעט מלאה, לבטח זול זה לא.

עלה גפן זה במושבה הגרמנית?

לצערי פיית החניה לא מגיעה לאיזור הזה כל כך.. איפה חונים שם בכלל?
ואכן נשמע שגם שם יש אוכל מסקרן.

pix37

New member
לא זה בקרית אתא - ליד מתחם איקאה - אין שם בעיות חניה

מיקהפ

New member
לא רוצה להתקטנן, שד' ההסתדרות, חיפה.

קרוב לצומת קרית אתא, מתחם איי ווי, בערך מול "ביג" קריות, כלומר בצד האחר של שד' ההסתדרות.
גוגל, עלה גפן, נותן ישר מפה ברורה, חניה בשפע.
ולמה בכל זאת? כי בביקור הראשון חפשתי בקרית אתא עד דלא מצאתי, עד הפעלת וייז או משהו.

החתולית

New member
לפי הוייז עלה גפן נמצאת בחיפה

salo22

New member
הבילבול קשור אולי לצומת קרית אתא

פשוט לכתוב עלה גפן בוויז, המתחם המסחרי ממש צמוד לצומת קרית אתא מכיוון הקריות.

bob68

New member
אותנו זה בלבל

גם הניסיון לכתוב עלה גפן ב- וויז לא עזר לנו אם כי לאחרונה האפליקציה עושה לי בעיות.
הפתרון שלנו היה להיצמד לשדרות ההסתדרות וזה עבד.

החתולית

New member
אני תמיד מקישה עלה גפן

ומקבלת תוצאה מיידית. מציעה לך להסיר ולהתקין מחדש את האפליקציה.

אודרי11

New member
במושבה גרמנית יש מלא חנייה..

צריך לנסוע מסביב..מאחורי בתי הקפה יש חניונים חינמיים..

אבל זה לא קשור..כי עלי גפן לא שם

sweetdreams

New member
תודה על ביקורת מאוד מעניינת

עוד לא ביקרתי ברולא, ואני לא בטוחה מה דעתי לאחר הביקורת הזאת, שנקראת לי קצת ״פושרת״ (לא בגללך, חלילה
). מה שכן, נשמע בהחלט ששווה בדיקה.

FiReBall

New member
אם תבקרי, אני ממליץ לא לקחת את הקבב חלבי

מנה בעלת טעם אחד בלבד - חריף. ובתור אוהבי חריף. זו הייתה מנה קשה לאכילה, מה גם שכמות הבשר הייתי מזערית.

הסיבה לטמפרטורה "הממוצעת" של הביקורת....

היא בעיקר המחיר המעט יקר יחסית והעובדה שהמנות מגיעות קצת "עירומות", כלומר ללא תוספות.
מבחינת הטעם - הרוב היה לנו בין טעים לממש טעים .
ביקור נוסף ? אם הדודה תשלם אז ברור שכן.

oreldi

New member
תודה. מעניין ומסקרן

רולא ועלה גפן גבוה ברשימה שלי בביקור הבא בצפון

למעלה