רוכבי שמשון

רוכבי שמשון ../images/Emo46.gif

זהו, נראה לי שכבר השלמתם מספיק שעות שינה......אז אולי תספרו לנו איך היה ניווט הלילה? ( אם אין לכם חשק לכתוב, נסתפק בהרבה תמונות
) תודה

mot99

New member
הקרב האמיתי הוא "במגרש של ציזיק" !

תמר שלום כמי שנמצאת "בשני העולמות" גם בניווט הרכוב וגם בניווט הרגלי אני חושב/מקווה כי תסכימי כי "הדבר האמיתי" הוא הניווט הרגלי . מענין לשמוע מה דעתך בנידון .

אזרחי

New member
מה זה עושה פה?

יא פרובוקטור. מה זה צריך להיות? אתה לא חושב שטעית בפורום? ואם כבר הרמה להנחתה - אז הנה לך תשובה: מה שבטוח זה שאתה טועה בגדול בהערכה, וכנראה אינך יודע על מה אתה מדבר. אפשר להסתכל על זה כך: בריצת ניווט כל מה שצריך זה לרוץ כמה שיותר מהר, בדרך כמה שיותר קצרה, להגיע מנקודות התקיפה הנכונות ולמצוא את התחנות. בניווט אופני הרים* לעומת זאת ישנם אלמנטים נוספים שמגדילים מאוד את טווח האפשרויות ובכך את המורכבות של הניווט. למשל, ההבדל בין ירידה לעלייה הוא הרבה יותר דרמטי ברכיבה, בחירת ציר ארוך אך מהיר מול ציר קצר ואיטי, התמודדות עם קטעי רכיבה טכניים, יתרון בזכרון קטעים ארוכים, ועוד. בקיצור, אולי בליגה שלך כל זה אינו בא לידי ביטוי ואתה בסך הכל רוכב להנאתך, אבל בעילית ובתחרויות בינלאומיות, על מנת להגיע גבוה ישנם עוד הרבה שיקולים שצריכים להילקח בחשבון לאורך המסלול. *האמור מתייחס לניווטים שאותם מארגנים נווטים שמבינים את המורכבות ומביאים זאת לידי ביטוי בתכנון הניווט. עיין ערך הניווטים של צ'יזיק בביריה והר גמל - שם היתה דוגמא מצויינת למורכבות הזו.

mot99

New member
זה ויכוח בין שני חרשים/עיוורים...

ארז אזרחי טול קורה מבין עיניך ! הויכוח ביננו אינו לעינין ואינו רלוונטי כי הוא ויכוח בין שני חרשים שהם גם עיורים, האחד מכיר רק את הרכוב והשני את הרגלי... לכן פניתי בשאלה זו אל תמר, המשתתפת בשני התחומים, ולא אליך ... תמר מייר גור- עכשיו גם ארז אזרחי מחכה לתשובתך !!!

אזרחי

New member
לאט לך, אני לא לגמרי חרש או עיוור

מוטי, אולי אני לא רואה או שומע טוב, אבל בהחלט יש לי נסיון בריצת ניווט. לפני שנתיים בשתי התחרויות שהשתתפתי בליגת ריקושט לקחתי הביתה את הפרס של המקום השלישי (הגעתי רק לתחרויות עם פרס לקטגוריה שלי)...

mot99

New member
אם כך, תגובתך במקום !

אבל כמובן, יש עוד כמה (כמו :תמר, עמית וינר) שמכירים את שתי העולמות ומענין לשמוע גם אותם. וזאת , לשם הסקרנות, לא לשם הפרובוקציה... וכמובן , בהמשך לזכיותך ,מאחל לך שתמשיך לזכות בפרסים בקטגוריות שלך, בין ברכוב ובין ברגלי...

אזרחי

New member
רגשות מעורבים

על התמונות אחראי אורי הדר, ואני מקווה שיצאו טוב בלילה. מה אומר - אכזבתנו היתה קשה. אמנם לא היינו לבד - הגיעו כמה עשרות והאווירה היתה מצויינת, אבל מכל אנשי האיגוד והמתחרים שמשתתפים בליגה לאורך כל העונה הגיעו רק שניים (2). אני ועוד יותר ממני אורי, היינו מאוד מאוכזים ומתוסכלים, שדוקא חברינו לאיגוד לא הגיעו לחגוג עימנו את סיום העונה. קשה לי להבין את זה. אני בודאי לא אובייקטיבי כי תכננתי את המסלול, אבל יצאתי לסיבוב כ"גולם" של ניצן הרלבן ואני חושב שהיה באמת מעניין, מגוון ומאתגר. בנוסף, אחרי הניווט הייתה אווירה מקסימה, על פחית בירה וכוס וודקה דנית איכותית הכי טובה שפגשתי, ועוד מיני מאכלים טעימים, עוגות ואבטיחים. חבל מאוד שלא מבינים שגם אם זה קצת קשה או לא הכי נוח, וגם אם זה לא נותן עוד נקודות לדירוג השנתי, יש דברים נוספים שצריך לקחת בהם חלק, כמו אסיפת איגוד, מסיבת סיום או לקיחת חלק בארגון אירועים, וגם הערכה ופרגון למארגני האירועים.

fungi

New member
תרוצים....

בוודאי שיש תחושה לא טובה למארגנים כשקורה דבר כזה. כמי שבדרך כלל מסתכל מהצד, ולא תורם למאמץ המלחמתי, אני יכול להגיד שכאשר תחרות מאורגנת במועדים ובמתכונת הרגילה (קרי יום שבת), אז אני מגיע. כל חריגה תגרום לי (באופן אוביקטיבי כמובן) לא להגיע כי אני עסוק (כמו רבים אחרים). דוגמה טובה לכך היה נווט בת יער ביום שישי - כמה הגיעו? כנראה שהשילוב של שישי בבוקר עם נסיעה ארוכה לצפון הרחיקה אנשים. כנ"ל לגבי יום חמישי בערב (לפחות זו הסיבה שאני לא יכולתי להגיע). השילוב הראוי של תחרויות בזמן שמתאים לכולם, כנראה אינו אפשרי. בעיני, לא ניתן לצפות לכמות גדולה של אנשים בזמנים הפחות שגרתיים. אני יוצא מנקודת הנחה שיש מעט "משוגעים לדבר" שיעשו הכל בשביל להגיע לכל ארוע, אבל הרוב "השפוי" יגיע בזמן ובמקום הנוחים לו. זה ההסבר (או התרוץ - תלוי איך מסתכלים) שלי. ("כל האמור לעיל הוא דעתו האישית של הרוכב ואין בכך כדי לרפות את ידי העושים במלאכה ולו במעט") צחי

למעלה