רוטר / טרימר. מה ההבדל?

nimerart

New member
רוטר / טרימר. מה ההבדל?

שבת שלום, מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים בין הכלים? אני עומד לקנות רוטר (שאני עוד לא יודע איזה....) ואז ניתקלתי באתר של יונדאי בטרימר הנ"ל והמחיר קורץ לי , כמו כן גודל המכשיר בתודה מראש

זה מתאים בעיקר לכרסום פורמייקה . רוטר מתאים גם לכרסום של עץ עם מגוון של ראשים לעיצוב צורת הכרסום. בכסום פורמייקה להורדת שיירים לאחר הדבקה. יש נגרים שהרבה יותר נוח להם להשתמש בטרימר. ויש כאלה שמשתמשים ברוטר גם לכרסום פורמייקה. עם טרימר אפשר לעבוד עם יד אחת. (וכשאני כותב פורמייקה, זה נכון גם לגבי פורניר או כל חומר דק אחר.)

רוני1955

Active member
מה יהיה עיקר השימוש שלך?

חובב, לי יש רוטר שמתאים לאחיזה ביד אחת.

nimerart

New member
שאלה במקום...

כרגע עיקר העבודות הן קטנות (חלקים קטנים ) ,אבל הייתי מעדיף מכשיר יתן הרבה אפשריות.... הבנתי שאני צריך רוטר. יש המלצות לרוטר חובבים?

רוני1955

Active member
יש לי הרגשה שאתה טועה.

רוטר וחלקים קטנים לא הולך יחד. רוטר מיועד לחירוץ בעזרת שבלונות, או לפרופילציה של הצדדים של פלטות. אני מציע לך לגשת לחנות טובה, ולבקש לראות רוטר וטרימר, ולפי זה לראות מה אתה צריך. תבקש מהמוכר שיראה לך על הכלים הנ"ל מה כל אחד מהם יודע לעשות.

נראה לי שאתה צריך "דרמל" כנס לאתר של "לדיקו" (חפש בגוגל). בבסיסו זה מנוע במהירות גבוהה שאפשר לחבר לו הרבה תוספות, למשל, להפוך אותו לרוטר קטן, לחלקים קטנים.

nimerart

New member
דרמל יש לי,

חשבתי על האפשרות להפוף אותו לרוטר, העינין הוא שבטח אני ירצה גם לעבוד "בגדול" שתהיה לי האפשרות... מה דעתכם על האביזר בקישור

פפו

New member
ההבדל העיקרי הוא באפשרויות הביצוע עם

שני המכשירים. בטרימר אתה משנה את עומק הכירסום ליפני תחילת העבודה עם הכלי,בלבד. ברוטר שהשם הנכון הוא (פלנג' רוטר) אתה יכול לשנות את עומק הכירסום תוך כדי עבודה,עובדה המקנה לך אפשרויות נוספות לביצוע עבודות.

למעלה