רוטב צ'ילי מתוק ומיונז

מירית115

New member
רוטב צ'ילי מתוק ומיונז

היי כולם,
לצערי נחרדתי היום לגלות לאחר חודשיים של "דיאטה נטולת גלוטן" כי במיונז יש גלוטן, זה לא שאני חובבת מיונז ממש לא, פשוט יצא לי לא מעט פעמים בארוחות שישי לאכול סלט ביתי של כרוב עם מיונז וכעת מסתבר שזה מיוצר עם חומץ המכיל גלוטן :(

שתי שאלות:
1. האם קיים סוג מיונז ללא גלוטן?
2.האם קיים רוטב צ'ילי ללא גלוטן? בזה שקיים בבית יש סוכר, פלפל צ'ילי,שום,מלח,עמילן תירס מעובד כחומר מעבה וחומצת מאכל

תודה לכולם

מירית115

New member
הי פזית

קראתי הדרכה מלאה לצליאק ובמיונז הרגיל יש גלוטן היות ובחומץ יש גלוטן. גם אני התבאסתי לגלות בייחוד היות ואני אכלתי לא מעט פעמים.

טליאמתי

New member
כן, יש מיונז ללא גלוטן:)של היינץ והלמנס

ונדמה לי, אבל תצטרכי לבדוק, שתלמה הסירה השנה את ההזהרה של עלול להכיל. שווה בדיקה.

מירית115

New member
לגבי הלמנס

זה מה שיש לי בבית!!
איך את יודעת שהוא ללא גלוטן? כתוב ברכיבים חומץ ואין מידע על אלרגנים..

d a p h n a

New member
רגע, רגע - רוב סוגי החומץ לא מכילים גלוטן!

למעשה, חומץ בעקרון לא מכיל גלוטן. קודם כל, רוב סוגי החומץ לא מיוצרים ממקור גלוטני, אלא ממקורות אחרים.

שנית, רוב החומץ שנמצא בשימוש במוצרים תעשייתיים, כולל מיונז, הוא חומץ מזוקק (distilled vinegar). חומץ מזוקק לא מכיל גלוטן, אפילו אם הוא מיוצר ממקור גלוטני , בגלל שתהליך הזיקוק מוציא את הגלוטן מהמוצר, בדיוק כמו באלכוהול מזוקק.

למעשה, החומץ היחיד שבו יש בעיה קבועה עם גלוטן הוא מה שנקרא malt vinegar, שהוא חומץ שמכיל לתת ואינו מזוקק. חומץ כזה נמצא בשימוש במקומות רבים, אם כי למיטב ידיעתי הוא מאוד לא נפוץ בארץ.

כך שזה שכתוב על המיונז שלך שהוא מכיל חומץ, ממש ממש לא אומר שהוא מכיל גלוטן. למעשה, סביר להניח שהוא לא מכיל גלוטן.

m i c h a l 83

New member
דפנה לפעמים בא לי להכניס אותך לארנק לתמיד

ככה כל שאלה שתהיה לי אי פעם תהיה תשובה מפורטת מיידית.
את בחול אז תהיה לי בעיה לתפוס אותך אבל אני אנסה בהזדמנות...

d a p h n a

New member
כן. כבר כתבתי משהו בעבר, אני חושבת.

קיבלתי פוסט-דוקטורט בירושלים, אז אנחנו בדרך חזרה בעוד כמה שבועות.

AVIVYAEL

New member
צעירה כמוך פוסט דוקטורט?

כול הכבוד !!!יישר כוח עלי והצליחי .ובאמת גם לי עזרו מאוד התשובות שלך מפורטות ויעילות ומכול הלב

amysh

New member
גם לי שי שאלה לויקיפדיה....

קודם כל- מזל טוב על הקטנטן! אם לא איחלתי קודם (כבר לא זוכרת). עכשיו שאת אמא, ובהמשך להיותך כזו מלומדת תמיד, בטח גם בחשיפת תינוקות לגלוטן עשית דוקטורט (
אז שאלה- עד מתי לחשוף? יעל שלי עכשיו בת 5.5 חודשים. נותנת לה דיסת סולת או שיבולת שועל- המליצו לי פה להתרכז יותר בסולת מאשר בשיבולת שועל כי זה גלוטן יותר טהור- האומנם? שיבולת שועל הרבה יותר בריאה ולכן אני מעדיפה שיבולת שועל. והאם החשיפה צריכה להיות יומ-יומית?
חוץ משיבולת שועל ואולי גם גריסים לא מצליחה לחשוב על שום גלוטן שהוא בריא ויתרום לילדתי ולכן החשיפה מבחינתי היא די בכוח. הייתי מוותרת בכיף על הגלוטן הזה (בשבילה). בקיצור- בגיל חצי שנה שזה אוטוטו אני יכולה להפסיק עם זה?

וברכות על השיבה לארץ, יהיה לכם כיף להיות קרובים למשפחה עם התינוקי

d a p h n a

New member
האמת שעוד לא עשיתי מחקר מעמיק...

על חשיפה לגלוטן אצל תינוקות. אני יודעת שההמלצה היא להתחיל לחשוף מגיל ארבעה חודשים, וככל הנראה זה מה שנעשה. ממה שאני מבינה, ההמלצה היא לחשיפה בכמויות ממש קטנות, כלומר ממש ברמה של כפית או שתיים. בכמויות כאלה, אני לא בטוחה שמידת ה"בריאות" של הגלוטן משנה כל כך. זה הרי לא מקור ההזנה העיקרי של התינוק, אלא רק תוספת קטנה.

מצד שני, אני מודה גם שאני לא בדיוק "פריקית של בריאות", כך שאני חושבת שלא תהיה לי בעיה לחשוף את הקטנצ'יק לגלוטן גם אם זה לא בדיוק הגלוטן הכי בריא בעולם.

a m o u r

New member
אני רק רוצה לציין

שלפעמים לתת לילד איזה פתי בר או בישקוט זה גלוטן שמעולה לבריאות (הנפשית) של האמא

d a p h n a

New member
אני לא חושבת שיש התייחסות לזה....

פשוט כי ההנחה היא שאלא אם ישנה בעיה מסויימת, לאט לאט ילדים שאוכלים מוצקים יתחילו לאכול גלוטן כחלק מהתזונה היומיומית שלהם.

למעלה