רוח פרצים שלי

Roobie

New member
רוח פרצים שלי

מאמר מומלץ ביותר של איתן הבר, שמראה שלא רק המרוקאים סבלו בעלותם ארצה. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1063-2149773,00.html דרך אגב, בגיניסט, יש לך עם מה להזדהות כאן - אביו של איתן הבר היה ממקימי תנועת החירות (או שהוא רק היה חבר בה, אני לא זוכר בדיוק מה הוא אמר בהרצאה אצלנו בבית-ספר כשהוא הזכיר את זה).

אני יודע, ואני שומר מאמר של הבר

שבו הוא מספר איך מפא"י רמסה, השפילה והפלתה את כל מי שהיה חבר חרות. לא נשכח ולא נסלח.

דובי123

New member
מה אתה כל כך מינורי

רק לא נשכח ולא נסלח?! מה עם קצת מלחמת אחים? משהו אגריסי ואלימות ממש רק לא נסלח ?! בלי תגובה?! איזן מין לא נסלח הוא זה ללא תגובה?

Roobie

New member
LOL

ותגובה לבגיניסט - אני מודע למה שמפא"י עשתה פה בשנים הראשונות, אבל אין קשר בין מה שהיה אז לבין השמאל של היום. למעשה אני חושב שיחסית למדינה שרק הוקמה, וגם באזור שלא מכיר במיוחד דמוקרטיה, מדינת ישראל עשתה את המיטב מהבחינה הזו. נכון, היו פגמים, אבל אני בטוח במאה אחוז שהם היו אותו דבר (או אולי יותר) גם אם הימין היה בשלטון (הלח"י הוציא להורג יהודים שנחשדו כבוגדים, ויצחק שמיר הודה בזה, סתם לדוגמא). שתדע, אבא שלי הצביע ב-77 לליכוד והוא עד היום לא מתחרט על זה - ולמעשה הוא גם שיכנע אותי שזה היה נכון. זה היה צריך לקרות. תזכור שאמרתי את זה.

רצית מלחמת אחים? בבקשה...

קודם כל, תודה רבה על ההרמה להנחתה. הרבה זמן לא סיפקו לי כאן כזו כל כך טובה. והנה התגובה: רוצה מלחמת אחים? בבקשה! מלחמת אחים- לעולם לא. זו היתה ונשארה סיסמתנו. כשהסגירו את לוחמינו לידי הבריטים, כשהרגו בנו ללא רחם על אלטלנה, אמרנו: "מלחמת אחים- לעולם לא". וכך נמשיך. אבל לא נסלח. ידי לא תשלשל פתק של מפלגת העבודה לקלפי לעולם ועד.

וזו בדיוק הכוונה...

גם אם היתה אפשרות שאעזוב את המחנה הלאומי (מה שכמובן לא יקרה), לא הייתי מצביע למפלגת העבודה. הייתי מוצא אלטרנטיבה אחרת.

מחנה לאומי? מחנה השלום?

כל הזמן הימנים מתבכיינים על הכינוי "מחנה השלום" בטענה שגם הם רוצים שלום אז למה אתה משתמש בכינוי "המחנה הלאומי"? האם מפלגת העבודה היא מחנה של לאום אחר? עם אחר? האם זה ששירתתי בצבא ושאני משלם מיסים מספיק בשביל לצרף אותי למחנה הלאומי או שאני צריך גם סטיקר של ביבי על האוטו?

Roobie

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif

שיחקת אותה! בדיוק מה שרציתי להגיד כבר הרבה זמן אבל לא ידעתי איך בדיוק לנסח את זה.

דובי123

New member
משמע הנכם חוזרים בכם ומגנים המכנים

עצמם "מחנה השלום" [איכשהו במדינה שלנו מי שטוען שהוא תומך בשלום בפועל הוא פועל כנגד ישראל אבל זה כבר ענין אחר לגמרי]

אני לא חוזר בי

מכיוון שאין לי ממה לחזור. מעולם לא השתמשתי בביטויים "המחנה הלאומי" או "מחנה השלום". אני חושב שגם אנשי מר"צ (רובם) הם בהחלט אנשים התומכים בלאום הישראלי (בדרכם שאינה מקובלת עלי) ומצד שני אני בטוח שגם אנשי מולדת (רובם) רוצים שלום (אם כי לדעתי בתנאים לא ראציונאליים)

למה? אין לי בעיה עם מחנה השלום

תקראו לעצמכם איך שאתם רוצים. אנחנו היינו ונשארנו המחנה הלאומי- כי העדפנו מאז הקמתנו את העניין הלאומי על העניין הסוציאלי, כבר מראשית הציונות. השמאל התרכז לא רק בציונות, אלא גם בסוציאליזם וכל מיני תורות מפגרות.

אין כאן לא אמת ולא טיעון

יופי שאתה ליברל בהשקפת עולמך הכלכלית אבל עדיין אין קשר בין מה שכתבת למציאות. מה זה "העניין הלאומי"? סיסמא שהמצאת הרגע? העניינים הלאומיים הוא כלכלה,חינוך,מלחמה בכפייה,בריאות,תעסוקה,תרבות - לא רק שטחים/ערבים/פלסטינאים/אלטלנה.....

דובי123

New member
לא הרמה ,, אלא אירוניה

תגובתך מנוסחת כך שלא חסר הרבה לאלימות אני שמח כי הנך אומר לעולם לא למלחמת אחים אבל אתה יודע במה זכרתי? נזכרתי במוחמד בכרי שהביע פליאה על כי היו במשפחתו שנטלו חלק בפיגוע לדבריו מעולם לא חינך אוצם לכך והם יאפים מה להם ולכך אבל באותה הנשימה הזכיר גם כי חינך להתנגדות ואם נזכור התבטאויות שלו [נאצים אמר בבית חולים... דוקא.... הסרט האחרון שלו ועוד] אז למעשה ה כלל לא מפתיע אז אולי אצלך זה ציוי שלא יהיה מלחמת אחים אבל מצורת ההתבטאות לה הגבתי זה לא עולה כלל וכלל דרך אגב מלחמת האחים קימת מבחינתך - מה שאתה מתנגד לו הוא אולי אלימות של אש חיה אבל חוץ מזה בהחלט עולה גם מתגובתך זו מלחמת אחים אנחנו והם ואני לתומי חשבתי שכל בני ישראל שמאל ימין חילוני ודתי כולם הם "אנחנו"

Charlie

New member
ברור שהבר כתב מאמר כזה בגיניסט

ככלות הכל - הבר בא מבית רוויזיוניסטי, היה חבר תנועת החרות ועורך בטאון המפלגה בשעתו. בדומה לאריה נאור (יד ימינו של מנחם בגין כשהיה רוה"מ) שזז שמאלה והצטרף לפרס, הבר עבר למערך ועבד עם רבין המנוח.

למה לשלשל קלף של העבודה

כאשר אפשר לשלשל את קלף הזהב (ט) בקלפי

דובי123

New member
רק להסכיר כי רבין נחשב לבטחוניסט ול

ולא לשמאלן למעשה העובדוה ומפאי לפניה לא היו מעולם שמאל אלא מפלגה מגוונת מכל הקשת החל ממרכז ומעט ימינה ומעט שמאלה עם הזמן ועם ההתאחדויות למינהן נוצר גם פלג שמאלי ומואחר יותר שמאלני אך זה לא ביטל פלגים מרכזים וימנים ורבין נחשב לימני במפלגה ובציבור

וגם רואים את זה עליו

לעולם לא ידבר על גנדי או בגין ז"ל כפי שמדברים כאן בפורום מרושעי השמאל. זה סוג של רשעות ששמורה להם בלבד, לעומת ההדר הבגיניסטי שידע לכבד כל יריב, בחייו ובמותו.

Roobie

New member
"להם בלבד"?!

קודם כל, לא ראיתי אף שמאלני מחברי הפורום שתמך בהודעה שדיברה נגד יום הזיכרון לגנדי. חוץ מזה, "להם בלבד"???? כן, שכחנו את כל הימנים שאומרים השכם וערב שרבין הוא רוצח ובוגד וצריך לבטל כל זכר אליו. אתה לא צריך ללכת רחוק, או שתדפדף כאן כמה דפים אחורה או שתלך לפורום מולדת. כמה שמאלנים כבר תמצא שיחללו את זכר בגין? בודדים. זה ההבדל ביננו לביניכם.

למעלה