עד כה, הייתי בטוח שרוח במברקי METAR נתונה בכיוון מגנטי, ואילו רוח בגובה (WINDS ALOFT), נתונה בכיוון אמיתי. יש מקור אמין (קורס לחידוש רשיון מדריך), שטוען כי במברקי ה METAR הרוח נתונה בכיוון אמיתי גם כן. מה אתם אומרים?
אני לא בטוח בעצמי לגמרי, אבל אני חושב שהרוח ממילא ניתנת ברמת דיוק של 10 מעלות וממילא אין תאימה מוחלטת בין הדיווח ב - METAR לבין מה שאתה באמת מוצא במציאות
השמועה נכונה, זה צפון אמיתי. להלן ציטוט מהספר Aviation Weather Service AC 00-45E שהוא פירסום רשמי של NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration ושל הFAA וה-NWS מהדורה December 1999. WIND The wind element is reported as a five digit group (six digits if speed is over 99 knots) . The first three digits are the direction from which the wind is blowing in tens of degrees referenced to true north. הווה אומר, הרוח היא לפי הכיוון המגנטי האמיתי. מוזר. מישהו יכול להסביר את זה ? תמיר
צור ידידי; כוון הרוח בכל דיווח הוא תמיד ביחס לצפון האמיתי. חוץ ממקרה אחד - הרוח על המסלול, הניתנת ע"י פקח או מערכת אוטומטית, וזאת משום שכוון המסלול הוא תמיד ביחס לצפון המגנטי. הקישור לאתר המתאים. מייק..