רוחני ?

עינתיתי

New member
רוחני ?../images/Emo121.gif

תסלחו לי שנדחפתי ככה, אבל אני חייבת לשאול. אני לא מצליחה להבין, כשמשהו אומר לי שהוא אדם רוחני למה הוא מתכוון לדעתכם? מה זה אדם רוחני? יכול להיות מיליון פירושים לזה לא? - עושה מדיטציה? מחבק עצים? בנתינה מתמדת? וכו'. יש תשובה ספציפית לזה? אני מרגישה דיבלית לשאול למה התכוון המשורר? בתודה עינת, שולחת לכולם

REBURN

New member
היי עינתיתי(אשת הקושיות)../images/Emo132.gif

מהו רוחני? שאלה מאוד פשוטה ואולי לא אציין את דעתי האישית
ולאחריה אציין לך קישור למאמר בדיוק על שאלה זו (ממליץ לך לקרוא את המאמרים של אושו שכתבתי
) האדם המודרני כיום הוא מאוד חומרני מאוד פרקטי ובכלל השינויים הקיימים במאה העשרים גרמו לאדם (ובפרט בישראל) להתמקד בדברים אחרים מהמהות שלנו האדם מתמקד במשכנתה בעבודה הכסף שהוא מרוויח ישנם אנשים אפילו שדברים חומרניים זוהי המטרה והיעד בחייהם העשרת האני- ע"י חומריות למעשה חלק מרוב האנשים רואים חלק גדול בייעוד חומרניות הייעוד של האדם איננה חומרנית אלא התקדמות האדם מנטלית (רוחנית) וזהו דבר שמשום כול הלחצים הפוקדים אותנו כול המערביות גורמת לנו לזנוח את המהות הבסיסית שלנו לכן אנשים בעידן החדש מנסים להתקשר אל הרוחניות שבהם למעשה שמים דגש על איכות החיים ועל ההתקדמות המנטליות שמים דגש רב על פני החומריות שקיימת היום ולכן אנשים רבים פונים אל כול הטכניקות שהמזרח מציע לנו בינהם רייקי יוגה מדיטציה וכיו"ב להתפתח במימד הרוחני המנטלי ולא רק במצב של החומרניות צרכים זוהי דעת האנשים הרוחניים במאה העשרים ואחת שוב זוהי דעתי
ישנם ספרים
רבים מאוד איכותיים בדיוק לנושא זה אציין לך שתיים שמאוד אהבתי
הנבואה השמיימית -(התובנה התשיעית) למעשה בספר זה הוא למעשה מסביר באופן מדהים על התפתחות הרוחניות בעידן החדש מה היה לפני מאות שנים ומדוע היום דווקא בעידן המודרני התעשייתי אנשים מנסים לחזור מהחומריות לרוחניות הספר הינו רב מכר הוא מדהים הוא מאוד מעניין נכתב כספר הרפטקאה ולכן מותח ולא משעמם ומסביר את התקדמות הרוחניות לאורך מאות השנים עד התמקדות במאה האחרונה של הרוחניות בעידן החדש
ספר נוסף מאוד איכותי שסיימתי לא מזמן הוא "הנסיך שמחר את הפרארי שלו" למרות שמו שנשמע קיטשי הספר הינו מאוד איכותי מרהיב בכתיבתו ומעניין לא מתפלסף או מתיימר להציג את עקרונות החיים באמת ספר מדהים תראי כי בשרשור על ספרים ציינתי תקציר ודעה על שניי ספרים אלו (ניתן להגיע אליהם דרך קישורי הפורום "שרשורים מומלצים" או בדף הקודם עמוד 2) שוב אציין לך שתיי מאמרים העוסקים בדיוק בנושא זה קריאה
נעימה

REBURN

New member
אציין חידודים לפני שאני יוצא

טוב שתיי חידודים
שכחתי לציין ראשית בעולם החומרני של היום העולם המערבי ישנם קבוצות , דתות שעדין מאמינים במשך השנים על דרך של התפתחות רוחנית (אלפי שנים באדיקות) ובינהם גם הדת היהודית שהיום(החרדים) נראים לנו מוזר האנשים שנצמדים לדת משום שהעולם השתנה מרוחניות לחומרניות בדרך קיצונית ולכם הדתיים משמרים באדיקות את מסורתם של אלפי שנים של התפתחות רוחנית אומנם זוהי דרך שונה מהעידן החדש אבל בהחלט זהי דרך רוחנית אמיתית (זוהי רק דרך חיים אינני מאלץ לבחור בה אלה להבין את המהות ולא רק בעשייה של המצוות אלה גם להבין אותם ישנם אנשים שלומדים את המהות בכול שלבי חייהם בישיבות בקבלה והמון דרכים מגוונות אשר לומדים: מאיין בנו? מהי מהות קיימנו בעולם? מהי המהות של האדם בפרט? וכיו"ב ) כמו שגם באלפי השניים דתות שונות בעולם כמו הבודהיזם מאמינים בהתפתחות רוחנית והעדפה על פני החומרניות שוב זה לא אומר שצריך לשנת את החיים לעזוב את העבודה לחיות כנזיר אלה להבין את המהות שלנו ולכן זוהי הדרך שננוט את חיינו להתפתחות רוחנית התמקדות ברוחניות ולא בלבול והתמקדות בחומרניות אציין את החידוד בהקשר של הפורום שלנו מדיטציה היא דרך להתחבר אל העולם הפנימי שלנו להבין את המהות האמיתית של חיינו ובכך מבינים כפועל יוצא את העולם החיצוני התפתחות רוחנית מהבנת היקום להבנת הגורם הקטן ביותר-אתה
מקווה שאפילו טיפה חידדתי לך על קצה המזלג

REBURN

New member
זהו איחרתי אז ארשום עוד הודעה קצרה

התחברות רוחנית בעיני
היא לא רק העניין של העידן החדש התחברות רוחנית בעיניי
היא התחברות לטבע
- כן לראות את השקיעה והזריחה להתחבר ליופי של העולם להתחבר למהות שלנו-הורים לבלות זמן איכותי עם הילדים משפחה(לא רק עבודה) להעריך את הטבע
ולהבין את הקשר לנו אליו לכבד את הטבע ישנם אנשים שמתוך כבוד לטבע חיים- חיים נאותים של טבעונות שוב התחברות רוחנית היא לא רק להיות נזיר במקדש או לשבת בשאנטי באיזה מקום אלה התחברות למהות הבסיסית שלנו לפעמים נעלמת מאיתנו בגלל הקשייים של העולם המערבי החומרני הכול עניין של הבנת המהות וסדר העדפות של החיים זהו אני יוצא בכדיי שלא האחר בשנית

ריבורן, לא הבנתי מה זה רוחני לפי

השקפתך? אתה שולח אותנו לקרוא דברים אבל מה אתהחושב? האם אדם שזורק אבנים על מכונית נוסעת ביום שבת בלהט קרבי הוא אדם רוחני? הרי הוא שומר מסורת רוחנית של אלפי שנים - לדבריך. מהי התקדמות מנטלית לפי דעתך? האם פרופסור שגילה את התרופה לסרטן בעיקבות התפתחות מנטלית שלו אבל נהנה לעגוב על ילדים צעירים הוא אדם רוחני? יש קצת בעיות בהגדרה שלך והיה נחמד אם היית מסביר יותר טוב. בתודה רות

REBURN

New member
שלום

ראשית אני ממליץ לקרוא דברים של אחרים כאשר אני רואה בהם דברים מעניינים אני לא שומר אותם לעצמי (מאמרים בדיוק בנושא זה שתורמים לשאלה) שנית בדברי לא נאמר דבר על זריקת אבנים רופא זה או אחר כיום יש מליוני יהודים בעולם ולא ראיתי מליוני זורקים אבנים יש מליוני בודהיסטים בעולם ולא ראיתי אותם זורקים אבנים חשוב מאוד כאשר אני מציין דעה אישית אני רושם בפירוש זוהי דעתי האישית בלבד
בדברי ניתן להביו על גישתי לא חייבים להסכים ואף להבין אותה מי שמאוד אוהב את דברי ומעוניין לשמוע אותם רשאי ואף מומלץ שייפנה אלי במסר אישי אני אוהב לדבר אני מעדיף לא להתעסק בהגדרות אלה בתפיסה מסויימת לא תוחמת בהגדרה יום טוב

בסדר.זה טוב לקרוא דברים של

אחרים. זה חשוב שאתה ממליץ על דברים של אחרים ואין לי כוונות בשום צורה שהיא "לגמד אותך". אתה נתת תשובה לשאלה מהי רוחניות. הרבה דברים יפים על היעוד של האדם אבל הם היו מאוד מאוד כלליים. רציתי יותר פרוט וממשות. זה לא מספיק שאתה כותב שיש רצון לחומר וכנגד יש רצון לרוח. מה זה אומר תכלס? אני מסכימה שרוחניות זה דבר מופשט וקשה להגדרה. אני פשוט מחדדת את מה שאתה כותב בנסיון להבין. כתבת על דתיים יהודים כדוגמה למשהו רוחני אמיתי. לכן שאלתי על זריקת האבנים ואיך זה מסתדר. כתבת על התפתחות מנטלית ואז כתבתי על רופא עם אינטלקט שממציא תרופה לסרטן ויכול להיות בו זמנית סוטה. לכן ההגדרות שלך לא ברורות לי. אם תחדד אותם יהיה יותר ברור. ולגבי חומרניות, היא לא עומדת בשום סתירה לרוחניות. אדם יכול לעבוד 20 שעות ביום ועדיין להיות אדם רוחני, אדם יכול לדעת להעריך כל מה שקשור לחומר ועדיין להיות אדם רוחני.

REBURN

New member
אנ מציין תפיסה כללית לא מפרט

זוהי דעתי אין לי הרבה מה להרחיב לא מתכוון לכתוב
(כבר נכתבו
) אנשים שזורקים אבנים יכולים להיות דתיים וחילוניים "רוחניים" ולא רוחניים בדת הבודהיסטית והיהודית לא רשום לזרוק אבנים לכן אני לא מבין מה הקשר הדת היא דבר אוניברסלי האדם מפרש לפי ראות עיניו כבר ראינו פירושים לא נכונים לדת וזה לא פורום דת לכן אין לי עניין להרחיב על הדת התפתחות מנטלית היא לא אינטלקטואלית או מחשבתית ויש מקום להרחיב בנושא לא עסקתי בהגדרות אלא בתפיסת עולם הפשוטה שלי באמת ובתמים אני גולש פשוט למה חייב להסביר יותר מכולם (
) אבל עדין אני חושב שאת שואלת אותי שאלה לגיטימית
אבל עוסקת בהגדרה ולכן אני אנסה לחשוב בדרך של הגדרות וארשום תשובה בהמשך (לא רגיל לתחום מדבר ספונטני
) מבטיח לסדר את המחשבות והענה ייתכן יום יומיים תשובה מלאה לפי בקשתך על תפיסת עולמי בדרך של הגדרה ישנם ספרים רבים העוסקים בהתפחות האדם מנטלית שלא קשורה לאנטלקטואל יש אנשים רבים בעלי תואר שלישי ויותר שמתנהגים כמו ילדים קטנים מנטלית לכן ישנו הבדל מהותי ומהו התפתחות רוחנית מנטלית מבטיח לציין בהמשך
יום טוב

REBURN

New member
ובקיצור אארגן מחשבות והענה מבטיח

זוהי שאלה פשוטה לפעמים לשאלות הפשוטות ביותר יש את התשובה המורכבת ביותר לפעמים לבעיות הקשות ביותר יש את הפתרונות הפשוטים ביותר העדכן בהמשך

שאלת שאלה טובה

היום לאדם רוחני נחשב כל אחד שעושה קצת מדיטציה ומדבר על אנרגיות ולובש לבן והולך לפסטיבלים וגם היה בגואה. ובכן, אדם כזה אמנם יכול להיות רוחני אבל אין לזה סימנים חיצוניים. נתחיל מזה שצריך להבין מה זה רוחני? זה בא מהמילה רוח. אותה רוח שקיימת בכל אחד ואחת מאיתנו. אותו שדה אנרגיה אין סופי, שדה של תודעה אין סופית שנמצא בכול מקום ביקום ומכיוון שכך גם אצל כל בני האדם. אדם שמנסה להכניס כמה שיותר מין השדה הזה לחייב הוא אדם שמכוון את חייו להיות חיים רוחניים ולא חייב להיות לזה קשר ללבוש , התנהגות ושאר סימנים חיצוניים. אדם שחי את אותה תודעה בכל שעה משעות היום, כל הזמן, הוא הוא אדם רוחני כי הוא חי את הרוח. אי אפשר לדעת מי כזה ומי לא. יש הרבה שעושים הצגות שהם כאלו ויש כאלו שלא עושים הצגות והם כאלו. אין לך מה להרגיש דבילית בעניין הזה. דביל הוא מי שמכריז על מישהו בביטחון שהוא רוחני ואין לו שום דרך לדעת אם זה נכון או לא.

hary_i

New member
תשובה יפה

בכלל אני מאד אוהב לקרוא את התשובות שלך רות.

עינתיתי

New member
היי רות

המון המון תודה לתשובתך. אך מכניסים את השדה האנרגתי לתוך חיינו? להיות בתודעה בכל שעה משעות היום הכוונה היא לחיות את הרגע? את העכשיו?. אנשים למתקשרים, הם מחוברים לשדה אנרגתי כל שהוא? עולים על תדר של המתקשר איתם? לדעתך זה יכול להיות? כוחות על טיבעיים זה תודעה מסויימת? בתודה רבה, עינת.

יש כמה קלישאות ניו איג'יות שאני לא

אוהבת. אחת מהם היא "לחיות את הרגע" או " התחבר לעצמך" שהם במקור דברים אמיתיים אבל בהווה השיטחי שלנו מתורגם לתעשה מה בראש שלך ואז תהיה אתה באמת וכו'. זאת לא הכוונה שלי. אני גם לא רוצה להכנס לעניני אנרגיות כי זה עדיין מוקדם מידי ובטח ובטח לא לדבר על כוחות על טיבעיים כי לשאוף לכך, לדעתי, זאת החמצה של העיקר. והמתקשרים, שיהיה להם לבריאות. זאת לא הכוס תה שלי. לא יודעת בדיוק מה קורה שם וזה לא ממש מעניין אותי. ועכשיו לחלק המעשי. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, בבסיס של כל דבר ביקום, ישנה איזושהי הוויה שהיא לא נראית לעין. היא מכילה את הכל ונמצאת בכל מקום. היא מכילה את כל מה שאנו רואים סביבנו וגם את כל מה שלא רואים. רעיון כזה קשה לתפישה לא רק לך אלא גם לי. מבחינה אינטלקטואלית, חשיבתית, זה דבר בילתי נתפס ואולי גם בילתי אפשרי. האפשרות היחידה לדעת אותו הוא להתנסות בו. איך מתנסים? זה יכול לקרות לאנשים ככה סתם באופן ספונטאני ובנוסף, יש טכניקות שמביאות אנשים להתנסות במצב הזה, באותה הוויה. מכיוון שהשדה הזה, ההוויה הזאת נמצאת בכל מקום אז היא נמצאת גם בתודעה שלנו. הטענה הרווחת היא שכאשר נשקיט את התודעה שלנו, את המחשבות שלנו באיזשהו אופן, עד רמה שהראש ריק ממחשבות, נתנסה באותה הוויה. איך לעשות זאת? יש כאן בפורום כל מיני אנשים שמתרגלים טכניקות כדי להגיע למצבים האלו. טכניקות של אושו, סוגים של יוגה ומדיטציות נשימה, מדיטציה טרנצנדנטלית וכו'. אלו כולן טכניקות שאת לא תלויה באחרים כדי לתרגל אלא רק כדי ללמוד את התהליך ואחר כך את מתרגלת בעצמך. לכן, כשאומרים , "תתחבר לעצמך" , הכוונה האמיתית היא להתחבר לאותה הוויה, לאותו שדה אנרגיה אין סופי, ולא לאיזה דחפים שנמצאים על פני השטח בתודעה שלנו. גם כשאומרים "לחיות את הרגע" הכוונה היא שאדם שחי ומתפקד מאותה הוויה במשך 24 שעות ביום, חי את הרגע כי הוא מנצל כל רגע לחיות טוב ונכון, אבל זה קורה לו בצורה טבעית מבלי שהוא יתאמץ. הוא פשוט שם, חי את אותה הוויה במלואה. ומי שלא שם, גם היה כבר 6 פעמים בשנטיפי, לא יכול לחיות את הרגע.

hary_i

New member
נכון מאד

כאשר משקיטים את הרוח (מיינד) מגיעים למצב הבסיסי של התודעה, המקום ממנו נובעות המחשבות. מצב זה הינו גם השדה המאוחד של כל חוקי הטבע (המושג שדה מאוחד הוא מושג מפיזיקת הקוונטים). כאשר את מתחברת למצב הזה, זה כמו שאת נכנסת לים ויוצאת רטובה, את מקבלת חלק מהתכונות שלו שהן אנרגיה אינסופית, אינטליגנציה אינסופית, יכולת אינסופית וכד'. לאחר שאת מתחברת לשדה הזה מדי יום ביומו, בסופו של דבר הוא ילווה אותך גם לאורך הפעילות, אדם כזה הוא אדם רוחני באמת, בעצם הוא גם אדם מואר. המדיטציה הטרנסנדנטלית הינה טכניקה יעילה ביותר, שהוכח מדעית שאכן מגיעה למצב הזה, לשמחתינו, היום יש דרך למדוד את זה.

new_chance

New member
לחיות את הרגע

דרך אחרת להסתכל על זה: הרבה פעמים, אולי לרוב, התודעה שלנו עסוקה בעבר (הרחוק או הקרוב) או בעתיד. במצב כזה אנחנו בדרך כלל מפספסים את ההווה, ופועלים בו על טייס אוטומטי. אבל אז אנחנו מפספסים את המיצוי של הרגעים בהם אנחנו באמת חיים. המטרה היא למקד את התודעה ברגע הנוכחי, במקום בו אנחנו נמצאים, עם מי שאנחנו ולהפיק ממנו את המקסימום- לעבור ל- MANUAL.

REBURN

New member
אם אפשר סיפורון בנושא

אחד כבר סיפרתי ארשום בשנית למי שלא קרא ---------------------------רגע של אשלייה----------------------------- לוחם יפני נפל בשבי האויב ונזרק לבית הסוהר. מחר יבוא סופי, הרהר לעצמו, מחר יחקרו אותי, יענו אותי ולבסוף יוציאוני להורג. הרהורים שהרחיקו את השינה ממנו והלאה. בעודו מתייסר בדאגה לעתידו, נזכר בדבריו של מורה הזן: המחר אינו ממשי, זוהי אשליה! המציאות היחידה הקיימת היא הרגע הזה! מחשבה זו הביאה מרגוע ללוחם והוא שקע בשינה מתוקה. אחת המטרות של המדיטציה היא לחוות את ההווה כמו שהוא

אִינקה

New member
../images/Emo20.gif רוחניות וחקירה

עינתיתי יקרה... אנא הפרידי בין הגדרות לבין מהות. אדם מוגדר כרוחני כשהוא נראה רוחני לאחרים או לעצמו. אבל מה הוא באמת האדם? מי את? זה הוא נושא לחקירה, לא לתשובה מילולית גרידא. בהתחלה האדם שואל את עצמו: האם אני הגוף? אחר כך הוא שואל: האם אני האישיות? ואחר כך: האם אני המחשבות? ואחר כך... החקירה מתעדנת והולכת. ואחרי המחשבות חוקרת היישות אשר קראה לעצמה "אדם" את המרחב בו פעולות תנועות המחשבה: האם אני "זה"? מהו בכלל "אני"? וכאשר לא נשאר צורך לשאול הרי זה כשאין עוד ספק או חוסר בהירות. המהות יודעת את עצמה באופן ישיר. החקירה מיצתה את עצמה. ובנתיים המשיכי לשאול שאלות נבונות...

למעלה