יש כמה קלישאות ניו איג'יות שאני לא
אוהבת. אחת מהם היא "לחיות את הרגע" או " התחבר לעצמך" שהם במקור דברים אמיתיים אבל בהווה השיטחי שלנו מתורגם לתעשה מה בראש שלך ואז תהיה אתה באמת וכו'. זאת לא הכוונה שלי. אני גם לא רוצה להכנס לעניני אנרגיות כי זה עדיין מוקדם מידי ובטח ובטח לא לדבר על כוחות על טיבעיים כי לשאוף לכך, לדעתי, זאת החמצה של העיקר. והמתקשרים, שיהיה להם לבריאות. זאת לא הכוס תה שלי. לא יודעת בדיוק מה קורה שם וזה לא ממש מעניין אותי. ועכשיו לחלק המעשי. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, בבסיס של כל דבר ביקום, ישנה איזושהי הוויה שהיא לא נראית לעין. היא מכילה את הכל ונמצאת בכל מקום. היא מכילה את כל מה שאנו רואים סביבנו וגם את כל מה שלא רואים. רעיון כזה קשה לתפישה לא רק לך אלא גם לי. מבחינה אינטלקטואלית, חשיבתית, זה דבר בילתי נתפס ואולי גם בילתי אפשרי. האפשרות היחידה לדעת אותו הוא להתנסות בו. איך מתנסים? זה יכול לקרות לאנשים ככה סתם באופן ספונטאני ובנוסף, יש טכניקות שמביאות אנשים להתנסות במצב הזה, באותה הוויה. מכיוון שהשדה הזה, ההוויה הזאת נמצאת בכל מקום אז היא נמצאת גם בתודעה שלנו. הטענה הרווחת היא שכאשר נשקיט את התודעה שלנו, את המחשבות שלנו באיזשהו אופן, עד רמה שהראש ריק ממחשבות, נתנסה באותה הוויה. איך לעשות זאת? יש כאן בפורום כל מיני אנשים שמתרגלים טכניקות כדי להגיע למצבים האלו. טכניקות של אושו, סוגים של יוגה ומדיטציות נשימה, מדיטציה טרנצנדנטלית וכו'. אלו כולן טכניקות שאת לא תלויה באחרים כדי לתרגל אלא רק כדי ללמוד את התהליך ואחר כך את מתרגלת בעצמך. לכן, כשאומרים , "תתחבר לעצמך" , הכוונה האמיתית היא להתחבר לאותה הוויה, לאותו שדה אנרגיה אין סופי, ולא לאיזה דחפים שנמצאים על פני השטח בתודעה שלנו. גם כשאומרים "לחיות את הרגע" הכוונה היא שאדם שחי ומתפקד מאותה הוויה במשך 24 שעות ביום, חי את הרגע כי הוא מנצל כל רגע לחיות טוב ונכון, אבל זה קורה לו בצורה טבעית מבלי שהוא יתאמץ. הוא פשוט שם, חי את אותה הוויה במלואה. ומי שלא שם, גם היה כבר 6 פעמים בשנטיפי, לא יכול לחיות את הרגע.