רוחנית או ראלית

שיר שיר1

New member
רוחנית או ראלית

שלום לכם, אני בת 23 ואני נמצאת בצומת בחיי. הרבה זמן אני מתלבטת באיזה נתיב לבחור אבל הלבטים רבים. אשמח אם אוכל לקבל כמה עיצות. תמיד ראיתי את עצמי כבחורה ראלית בעלת משיכה למקצועות הראלים, עד הצבא תמיד היה לי ברור שאלמד משהו ראלי כמו מתמטיקה, הנדסה, מחשבים וכדומה. אבל בזמן הצבא משהו השתנה בי, נפתחתי יותר לעולם הרוח, התחלתי להתעניין יותר בנפש האדם ועל כן עם סיום הצבא החלטתי שאלמד פסיכולוגיה. למדתי שנה פסיכולוגיה אבל משהו היה חסר לי, הרגשתי שזה לא המקום שלי ושיש הרבה דברים שהפסיכולוגיה מפספסת בדרכים שלה ולכן החלטתי לפרוש מלימודים אלו. לאחר הפרישה מפסיכולוגיה המשכתי לחפש מה אני רוצה ללמוד וכך הגעתי לעולם העיצוב, תמיד ציירתי ואהבתי לעבוד ביצירת דברי אמונות שונים ולכן חשבתי שזה "המקום" שלי, נרשמתי לכמה בתי ספר לעיצוב אך לא התקבלתי. בנקודה הזו עצרתי וחקרתי את עצמי. מכיוון שאני מאמינה שדברים לא קורים סתם ניסיתי להבין אם זה באמת מה שאני רוצה או שאולי בתוכי אני רוצה משהו אחר. הגעתי למסקנה שהרצון שלי לעצב לא חזק מספיק. אחרי חיפושים רבים החלטתי להירשם להנדסת תחבורה. חזרתי למקורות, למה שתמיד הייתי טובה בו, התחום הראלי. אני אמורה להתחיל ללמוד במרץ אבל משהו בי לא שלם עם ההחלטה הזו. אני מרגישה שהמקצוע הזה לא ימצה את כל מה שיש בי לתת, ואני לא יודעת אם זה מה שאני באמת רוצה לעשות בחיי. לעומת זאת ישנו תחום שמאוד מעניין אותי והוא נטורופתיה (ריפוי עצמי), וכאן אני חוזרת לרצן שלי לטפל באנשים. אני מאוד מתחברת למקצוע הזה במיוחד לאחר שעברתי המון דברים בחיי שגרמו לי לראות את הקשר הישיר בין גוף לנפש ואיך אדם יכול להגיע לריפוי ע"י איזון בין גוף ונפש. הבעיה היא שאני לא בטוחה, אני פוחדת, פוחדת להיכשל, אני פוחדת שאני לא אמצא עבודה לעומת ההנדסה ששם הרבה יותר בטוח שאמצא עבודה טובה בקלות יחסית. ועוד משהו שמאוד מפריע לי זה שאלו רק לימודי תעודה. ומה אם בעתיד ארצה להמשיך ללימדי תואר שני? מה אם העובדה שלא יהיה לי תואר תגביל אותי מאוד בהמשך? ודבר אחרון שמטריד אותי זה שבאיזה שהוא מקום קשה לי לוותר על הצד הראלי שעדיין קיים בי. איך אני אמורה לדעת מה הכי מתאים לי באמת ואיפה אהיה הכי מאושרת?

את יכולה לטפח את שני הצדדים בתוכך ../images/Emo45.gif

וזה נהדר שאת מחוברת לשניהם - ריאלי ורוחני
אולי תרגישי מאושרת אם תטפחי את שני הצדדים. אם כל העניין זה פחד מאי מציאת עבודה ופחד שתרצי לעשות תואר שני - את יכולה ללמוד את הנטרופתיה ולעסוק בזה. ולסמוך על עצמך שתוכלי למצוא עבודה בתחום ריאלי, במידה ותצטרכי.... או ללמוד משהו ריאלי במקביל, אבל משהו ריאלי שיעניין אותך. או ללמוד תחום עם נגיעות ריאליות - למשל אימון אישי? אולי משהו אחר? שאלה: התחום הריאלי מעניין אותך או שזה רק מתוך פחד שלא תצליחי בתחום הרוחני? (נטרופתיה)

אגב, כתבתי רק מתוך התרשמות ראשונית.

אני רוצה להזכיר לך להיות קשובה לעצמך, ולמה שאת מרגישה מבפנים. לפעמים אנו יודעים מה אנו רוצים אבל יש בנו פחד ואז אנו אורמים לעצמנו שאנו לא יודעים במה לבחור. בעוד שאנו יודעים רק קצת חוששים...

שיר שיר1

New member
לא הבנתי

איך אמצא עבודה בתחום ראלי אם אךמד משהו אחר לגמרי? ומה הכוונה לטפח את שני הצדדים? איך עושים זאת?

איך בוחרים?

הי שיר שיר1, אני מבינה מדבריך שמחד את אנליטית וריאלית ומצד שני יש בך רצון לטפל ולעזור לאנשים ולכן אני יכולה להבין מה משך אותך לעולם הפסיכולוגיה שזהו עולם תוכן המשלב בין הנטיות השונות. כתבת שפרשת מפסיכולוגיה כי משהו היה חסר שם- מה היה חסר? מה לדעתך גרם לך להרגיש שזה לא המקום שלך. לגבי המקצועות הנוספים שחשבת עליהם:הנדסת תחבורה הוא המשלב יכולות רבות- ראיה מרחבית, יכולות אנליטיות גבוהות, נדרשת יצירתיות כדי לפתור בעיות בזמן התכנון והביצוע ועוד.. נטורופתיה הוא מקצוע טיפולי, פחות מדויק ורך יותר. שאלה חשובה היא: לאור נסיון חייך, לימודיך עד כה, כשאת מדיימנת את היום העבודה העתידי האידיאלי מבחינתך, מה צריך להיות שם- מהם המרכיבים ההכרחיים מבחינתך, שאם לא יהיו תרגישי שמשהו חסר? לכל אחד מאיתנו יש נטיות מסוימות בנוגע לעיסוק. יש אנשים שלהם נטיה אחת מובהקת כמו למשל נטייה טכנית ואז הם יודעים שזה מה שהם רוצים לעשות. למרבית האנשים יש כמה נטיות מרכזיות אשר לעתים בסדר עדיפות מובהק ולעתים אין סדר עדיפות והם נמשכים לכולם כמו למשל נטיה שירותית, ארגונית וטכנית. במקרה כזה, אפשרות אחת היא להחליט לבחור ללכת אחר נטיה אחת ספציפית אך אפשרות אחרת היא לגבי לשלב בין הנטיות השונות . יש מקצועות המשלבים נטיות שונות כמו למשל איש שרות טכני- זה שילוב של עבודה טכנית, שירותית אשר בד"כ נעשית בתוך ארגון. במקרה כזה, האדם יכול לבטא מספר נטיות שיש לו. אחד הדברים שעלו מדבריך זה הצורך שלך בבטחון תעסוקתי שהסיכוי בו למצוא עבודה הוא גבוה , חשוב לך שהלמודים יהוו בסיס בטוח מבחינתך ולימודי תעודה נראים לך בעניין זה פחות בטוחים. נטורופתיה הוא מקצוע הנלמד במשך מספר שנים.ניתן ללמוד גם קורסים שונים בתוך הגג הגדול שנקרא נטורופתיה כמו פרחי באך למשל ואז לשלב את זה עם עבודה מסודרת כמהנדסת תחבורה. חשוב שתבדקי עם עצמך מה את רוצה, מה הכי חשוב לך, על מה את לא מוכנה לוותר, איזה מקצועות קיימים שניתן באמצעותם לבטא את הכישורים והנטיות שלך. בהצלחה!! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

coach miriam

New member
כל כך דואגת...

בעצם את נשמעת בחורה מאוד מוכשרת אם המון אפשרויות בחיים אבל דואגת... עוד לא עשית תואר ראשון וכבר את דואגת על התואר השני כבר את פוחדת שלא תמצאי עבודה בקיצור נראה לי שאת מסיטה את עצמך מהחיפוש בגלל החששות שלך והדאגות. במקום לחפש ערבויות שמה שתבחרי יהיה המקצוע האולטימטיבי בשבילך אולי תפרקי את החיפוש לקטגוריות שונות ותבחני כל אחת בנפרד. לפעמים אנשים מוכנים לעשות בחיים מה שהם אוהבים גם אם זה לא מכניס להם הרבה כסף ופעמים אנשים רוצים להרויח כסף טוב ולא חשוב כל כך מה הם עושים בשביל זה. זה נראה שהקטגוריות אצלך מעורבבות אז אני מציעה לך לפרק את החבילה: איזה מקצועות הכי מושכים אותך מבחינת התוכן? במה תהיי מאושרת תואר או לא תואר. מהם המצצועות שיש לך סיבה ללמוד אותם בגלל הכסף איזה בגלל התואר ? וסדר עדיפויות ...מה הכי חשוב לך? ומילה קטנה....החיים ארוכים ויש זמן לעשות המון דברים אבל בכל דבר צריך להשקיע וללכת כברת דרך כי ההמשך לא תמיד נראה כמו ההתחלה בהצלחה

ladybug4NLP

Active member
ומי אמר שכל נטייה יש להפוך למקצוע?

לאנשים רבים נטיות ריאליות-אז הם בוחרים מקצוע "ריאלי" (שגם בו אפשר כמובן למצא את הצד הרוחני) וכדי להשלים - הם לומדים בסדנאות, מנגנים, מציירים, מתנדבים וגם מקימים בשלב מסויים משפחה שהוא שיא החיבור בין הריאלי והרוחני בעיני. אין שום רע בהתלבטות, להיפך, כל זמן שההתלבטות לא משתלטת על חיינו והופכת לעיקר. בהצלחה ג'ודי אליאס NLP Master Practitioner מנחה בדימיון מודרך בשילוב NLP ו-EFT http://www.idan-hadli.co.il/madrich/dir_members.php?sub_id=151&navid=8 http://www.nlpplus.co.il/user.php?op=viewnew&id=78

isaacm

New member
הזמנה לכוס צ'אי

שלום לך, שיתפת אותנו בהיפתחות שלך לעולם הרוח. ואת מבקשת מאיתנו עצות. המממממממממ. . . . .
מזמין אותך לשתות כוס צ'אי איתך. אגדיר לך את הצורה והתכנים - ואם ימצא חן בעינייך - תנסי. הולך? מקווה שכן. השתיה ראוי לה שתהיה מופרדת משאר היום, לכן אזמין אותך לשתות צ'אי בבוקר בתחילת היום או לחילופין בזמן אחר כלשהו, אחרי מקלחת. המשמעות של המקלחת היא הפרדה במעשה ובזמן ממה שהיה קודם, גם אם נראה קצת "מוזר" שווה לבדוק. את הצ'אי תשתי בבית אם יש לך בבית פינה בה את יכולה להתרגע, או בבית קפה שנוח לך בו להתרגע. קחי איתך דף נייר לישיבה הזו ועליו רשימת השאלות שאפרט בהמשך. אין ההזמנה לחשוב על השאלות או להגיע לתשובות - הכוונה היא להיות מודעת לשאלות, וזהו. אל תמהרי, פשוט תני לעצמך להיות איתך. והנה רשימת הדברים להיות מודעת אליהם: * ברור לי שאני בצומת. * ברור לי שאני מוכשרת ויכולה להצליח בהרבה תחומים. * עד היום כל תחום שהתמקדתי בו, מצאתי שחסר לי משהו. * אני חשה שיש לי הרבה לתרום לאנשים, ואני רוצה לתרום הרבה לאנשים. * כשלמדתי ללכת, נפלתי הרבה פעמים. זה לא מנע ממני לקום ולנסות ללכת שוב. * יש הרבה אנשים שעוסקים בתחומים שאני מתעניינת בהם. * מעניין איך ייראו החיים שלי בעוד עשור. * מעניין איפה אגור בעוד עשור. * מעניין איזו זוגיות תהיה לי בעוד עשור. * מעניין כמה ילדים יהיו לי בעוד עשור. * מעניין ___________________________________ * מעניין ___________________________________
את רואה, בעצם את כבר חושבת על הכל. זה בסד וזה צפוי. מה שאותי מעניין מאד זה לקרא את מה שתרצי לשתף אחרי הצ'אי. איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה חייב להיות?

הי שיר שיר, אחת הדרכים לחפש מה מתאים לך היא לבדוק מה חייב להיות בעיסוק הזה. ממה שעולה אצלך אפשר לשים לב ל-
טיפול באנשים
גוף ונפש
יצירה
מודעות לא פרטת מה מושך אותך במקצועות הראליים, ובהנדסת תחבורה - מה חשוב לך שם? מה חשוב בתחומים אחרים שאת מתעניינת בהם? נסי לעשות רשימה. מתוך הרשימה אולי יצופו אפשרויות נוספות שכדאי לבדוק ולחשוב עליהן, אשר משלבות את הדברים החשובים מכולם.

כשאת אומרת....למה את מתכוונת?

כשאת אומרת "מה הכי מתאים לי" למה את מתכוונת?, באיזה אופן מתאים לך? ועוד, כשאת אומרת "איפה אהיה הכי מאושרת" למה את מתכוונת? "איפה" באיזה מובן וכיצד אותו מובן קשור לאושר שלך?

למעלה