רוחניקיות...

goahead

New member
רוחניקיות...

לקראת סוף שנות ה90,פרץ גל התורות מהמזרח הרחוק והפך משמעותי במדינת ישראל ,ובעצם סחף עימו אנשים שחיפשו תשובה,ובמקביל התפתחות הטכנולוגיה,והמרוץ המהיר אחרי הכסף,קירב אנשים יותר לחפש מציאות כביכול יותר "רוחנית" כנגד התרבות המערבית הקפיטליסטית.. לדעתי,ובאופן אישי לגמרי,יש בעניין המון פלצנות,כל בנאדם שלובש גלביה לבנה,וראסטות מעטרות את ראשו,מדבר בקול שקט,ומטיף לך שצריך להפיץ אור ואהבה לסובבים ולעולם,לי זה נראה די לא מציאותי... לכל אחד מאיתנו יש אנשים שהוא מחבב פחות,ויש אנשים שהוא מחבב יותר,וההפך,לא כולם אוהבים אותך,ומנגד יש כאלו שכן אוהבים.. לאותו מנהיג "רוחני" יש כנראה כריזמה אישית,והוא סוחף איתו אנשים אבודים,חלשי אופי,שמחפשים במשהו להאחז בו. הטרנד של תורות מהמזרח הרחוק,שתפס תאוצה בשנים האחרונות,הוא לא יותר מעוד סוג של דת,כמו שבעבר היו מסעות צלב בשם הנצרות בתקופות פרימיטיביות של האנושות,או תקופות בעבר שהאיסלאם היה פופולארי,אז כיום הטרנד החדש הוא לחיות לפי מנטרות מהמזרח הרחוק. למתבונן מהצד,זה נראה כל כך תמים,ויפה,הרי הבסיס של תורות אלו הוא להפיץ אהבה לעולם,לאהוב את כולם וכו..וכו..אבל כמו כל סוג של דת,גם לתורה זו יש "גורואים" שמטיפים על צורת התנהגות שלדעתם תביא אור ואהבה לעולם,טקסים,ומנהגים (יוגה,מדיטציה)..כמו שליהדות יש מנהיגים דתיים,לאיסלאם,ולנצרות. הרי שומעים הרבה מאנשים דתיים שהם חשים התעלות רוחנית כאשר הם מתפללים,או מבצעים איזושהי פעילות דתית אישית,או קבוצתית...אותו הדבר שמעתי מאנשים שעשו יוגה,מדיטציה וכו...עליתם על המכנה המשותף של שני הדברים? המכנה הוא "אותה גברת,בשינוי אדרת". חלק מטבע האדם,הוא להאמין במשהו,להאחז,בכדי להרגיש עם עצמו יותר טוב,או יותר טוב מאחרים,כל אחד חושב שדרך אמונתו היא הנכונה,ומנסה להפיץ אותה כמה שיותר,ולהטיף לחיות כמוה...כמו היהדות...כמו הנצרות..כמו האיסלאם...כך גם תורות המזרח הרחוק. לכן אני לא מוצא שום הבדל בינם,לבין 3 הדתות המרכזיות. יגידו אנשים שזו לא "דת",אלא דרך חיים...אבל אם מתסכלים על האותיות הקטנות,מבינים לבסוף שמבעד למעטפת שהגורואים מנסים לצייר לנו,מסתתרת עוד דת,זו כביכול דת הפוך על הפוך..ואותם גורואים מיחצנים את תורות המזרח הרחוק בצורה מאוד מתוחכמת,ותמימה,אך לבסוף כמו כל בנאדם שנסחף לדת כזו או אחרת,אותם אנשים שמצאו תשובה בתורות מהמזרח הרחוק, הם אותם אנשים שימצאו תשובה ביהדות,או בנצרות,או באיסלאם,סוג של מבנה אישיות,שיש אותו לרוב בני האדם,שהוא הצורך להאמין/להאחז במשהו. יש המון צביעות בנושא ה"שאנטי שאנטי,ואהבה לכול.." שבנאדם בא ואומר לי שהוא אוהב את כולם,זה נראה לי הזוי,ולא מציאותי, אני מסכים עם חשיבה חיובית,אבל בכל אחד מאיתנו יש גם את הצד השלילי,המשקעים,וכו..זה כל היופי,וגם מהצד השלילי באים דברים מדהימים...השירים של אביב גפן,ועוד אמנים,ומוזיקאים שכביכול שידרו מלנכוליות,יצרו דברים מדהימים... נכון,הקידמה,הטכנולוגיה,העובדה שהעולם נהיה קטן יותר,וכולם יודעים הכל על כולם,המרדף אחרי הכסף,קצת מלחיצה,ומפחידה, אבל עדיין,יש לזכור שזו אבולוציה,התפתחות,משהו טבעי שהעולם כולו עובר,ואפשר לשלב בין עולם הרוחניות,לעולם הטכנולוגי,זה לא סותר אחד את השני. לדעתי לחיות באיזו קומונה נידחת,ולהטיף כנגד הקידמה,זו בריחה,שנובעת מפחדנות להתמודד עם המציאות,רק אותם כתות רוחניות שוכחות שהם משתמשות באינטרנט,ובשאר אמצעים טכנולוגיים בכדי להפיץ את משנתם,אז הייתי אומר שיש כאן סתירה בין מה שהם מייצגים,והאופן שבו הם מייחצנים את המשנה שלהם לחיים. מצד אחד אני שומע אנשים שעושים יוגה/מדיטציה,ומטיפים לשלום,ואחווה,אבל לא נאה להם להתחבר עם אנשים מהפריפריות/שכונות מצוקה וכו...סוג של צביעות. אני לא סתם כותב את הדברים הללו,יצא לי להכיר כמה מ"הרוחניקים" שמתחברים לאנשים "הנכונים להם" ומתנשאים על אנשים ממקומות אחרים,סוג כזה של אנשים בד"כ מרגישים מוארים רוחנית,מינימום אלוהים, והם מצאו את הדרך,וכו...וכו...וכו...ומנגד הם מתפארים שהם גרים בצפון ת"א,עושים מפגשי יוגה,אוכלים קינואה ולא אורז (איזה מגניבים) ושלא נאה להם לראות קבצנים ברחוב,ושחס וחלילה לא יתחברו עם אנשים שגרים במקומות מסויימים...זה רוחניות? ממש לא...זה נובע מרגשי נחיתות של אותם אנשים,שחשים את עצמם... אני אולי שוחט פה כמה פרות קדושות,אבל מכירים את הסיפור על הילד שצעק "המלך הוא עירום"......? זו המציאות ברובה,לפחות במדינת ישראל,החברה הישראלית אוהבת טרנדים ואופנות,ותורות מהמזרח הרחוק זה עוד טרנד,שהישראלים מרגישים "מגניבים" לחיות לפי דרך חיים זו. דבר זה בעצם גרם לי לפקפק באורח חיים "שאנטי שאנטי שלום ואהבה",אני לא מכליל,יש כאלו שבאמת הם ככה כבני אדם,והם לא חייבים להיות עם ראסטות/שיער ארוך,ובלבוש מהמזרח הרחוק,הם ככה כבני אדם,בלי שום קשר ללבוש שלהם,או היכן הם גרים,והאם או עושה מדיטציה,מניח תפילין,או מתפלל לאללה. שורה תחתונה...עיזבו חיצוניות של משיח עם גלביה,ואחד שמדבר יפה ובשקט,ומרצה לך על כמה אהבה יש בעולם, ובלי יותר מידי חפירות על קארמה טובה,והתחברות לעצמך,זה כבר נהיה לדעתי TO MUCH בשנים האחרונות,ואיבד מהטעם הטוב. תכירו את הבנאדם בפנים,ואחרי זה תחליטו...

אסף אא

New member
יש זרמים ויש זרמים

אני לא בעמדה הנכונה להגיד את זה, אבל אני מרגיש שזה הכרחי. לפני שאתה שופט תורות מהמזרח הרחוק, ואנשים שעוקבים אחריהן. את עצמך, אתה מכיר?

goahead

New member
"את עצמך אתה מכיר?"

"את עצמך אתה מכיר?" הנה עוד סוג שאלה "רוחניקית" חופרת מיותרת, למה אני צריך להתעסק יותר מידי בהכרה של עצמי? אני מכיר את עצמי ממה שאני יודע,וככל שהחיים מתקדמים ואתה מתנסה בדברים,אני אכיר את עצמי יותר טוב,ואין לזה שום קשר למדיטציה,והתחברות לעצמך,גם בגיל 60 אני אגלה על עצמי דברים,שאני לא יכול לדעת אותם עכשיו,מהסיבה שכל דבר בזמנו שלו. אני חי את החיים,את הטוב שבהם,ואת הרע,בלי יותר מידי פילוסופיות,יש דברים שאני אוהב לעשות,יש דברים שלא,יש אנשים שאני אוהב,יש אנשים שלא,ויכול להיות שבעתיד זה ישתנה,ויכול להיות שלא.....אני לא מתעסק בלמצוא משמעות לכל דבר,אני מתרכז בלהנות ממה שיש. די לחפירות מיותרות.. די לנסות לתקן אנשים...עוד לא הבנתם שלכל בנאדם יתרונות וחסרונות זה חלק מהחיים וזה טבעי? וצריך ללמוד לחיות עם זה?

אסף אא

New member
זה לא אתה שמנסה לתקן אנשים? לפי השרשור הזה?

מה אכפת לך מה אנשים אחרים עושים, חושבים, מאמינים? תן לתל אביבים לעשות מה שבא להם. מה לזה ולך. תן לאנשים להתחבר לתורות המזרח. מה אכפת לך? מי אתה שתשפוט, בכלל? אתה תיארת את המצב שלך. אני אומר לך, שהייתי במצב דומה, והתסכלתי בצורה מאוד דומה על כל מה שאתה מתאר. אבל עברתי כמה שינויים, ולמדתי כמה דברים שגרמו לי להתסכל על דברים בצורה שונה. זה הכל. תעשה אתה מה שבא לך. אני לא בא לשכנע אותך בשום דבר. אתה לא מתעסק בלמצוא משמעות לכל דבר, סבבה, תמשיך להנות. אין לי מה להתחיל לריב איתך. אבל מה אכפת לך מה אני או אחרים עושים? ולשאלה הראשונה (עניתי על התגובה שלך הפוך), למה לי להתעסק בהכרה של עצמי - כי אני הוא ה"כלי" דרכו אני חווה את כל העולם שלי. ואם אני מניח כמה הנחות לא נכונות לגבי, לגבי כל החוויה שלי, אז כל שאר הידע שאני בונה בעזרתו - כל העולם שלי בעצם - מושתת על הנחות יסוד שגויות. אבל אם לא אכפת לך, זרום.

goahead

New member
אל תרתח אדון עזריאל...

אם אפשר לצטט אותך: "מה אכפת לך מה אנשים אחרים עושים, חושבים, מאמינים? תן לתל אביבים לעשות מה שבא להם. מה לזה ולך. תן לאנשים להתחבר לתורות המזרח. מה אכפת לך? מי אתה שתשפוט, בכלל? אתה תיארת את המצב שלך." דבר ראשון,זה לא שאכפת לי,אני מביע את דעתי בעניין,יש הבדל בין לשפוט אנשים,לבין להביע דעה,שכל בנאדם יתחבר לאן שבא לו, מצידי שימציאו עכשיו תורה שמתבססת על אסלות ובתי שימוש,אני הצגתי את הדברים כיצד אני רואה אותם,ואיך אני מפרש אותם כבנאדם..חבל שאתה מתגונן... ציטוט שני" "אני אומר לך, שהייתי במצב דומה, והתסכלתי בצורה מאוד דומה על כל מה שאתה מתאר. אבל עברתי כמה שינויים, ולמדתי כמה דברים שגרמו לי להתסכל על דברים בצורה שונה" המשפט הזה שאתה מספר שמעתי מכמה סוגים של אנשים: 1. אנשים שהשתמשו בסמי הזייה (אסיד וכו...) התחפף להם קצת השכל,והם פתאום גילו את אלוהים/בודהה/אללה/או כל דמות אלוהית אחרת,וממש נכנסו לאותה דת ברצינות..ואתה יודע למה? כי הסמים מחקו אותם,את הזהות האישית שלהם,והם הגיעו למצב שהם כל כך אבודים וחלשים,שהם היו צריכים להאחז במשהו בכדי לשמור על שפיות וחיבור למציאות,במקרה שלנו זה סוג מסויים של דת. 2. אנשים חלשי אופי,שלא ידעו להתמודד עם החיים,שעברו טראומות רגשיות/נפשיות במהלך החיים הכל היה גדול עליהם,שהם חיפשו מקום לברוח אליו,ומהו המקום הכי טוב לברוח אליו? דת וכל מה שנגזר ממנה.. עוד דבר אני אספר לך ידידי...פעם בצעירותי...אני הייתי כמוך...וחושב כמוך,איך אני איתך? ומה קרה אתה שואל? הכל בולשיט......הכל נמצא בראש שלנו,לא משנה תחת איזו הגדרה,בודהיסטים,יהודים,מוסלמים,נוצרים,פאגאניים,ושאר המצאות מצחיקות של האנושות. זה ברור לי שזה מרגיש טוב להיות מוגדר ושייך להיות לקבוצה/דת כלשהיא,אבל זה צורך אנושי,זה לא אומר שבאמת יש סוג של אל,או אלים, למעלה...זה הכל צורך אנושי להאמין במשהו..בדיוק כמו הצורך לאכול...לשתות...וכו... תהיה חזק כבנאדם ולא שאיזה דת,או תורה תתן לך את הכוח,להיות חזק,זה אמיתי,ללא שום דת/תורה/או מנטרות חופרות.

אסף אא

New member
אז אפשר גם לצטט אותך?

"ואתה יודע למה? כי הסמים מחקו אותם,את הזהות האישית שלהם,והם הגיעו למצב שהם כל כך אבודים וחלשים,שהם היו צריכים להאחז במשהו בכדי לשמור על שפיות וחיבור למציאות,במקרה שלנו זה סוג מסויים של דת." כל הכבוד. ניתוח מבריק. אוניברסאלי. איך לא חשבו על זה עד עכשיו. אתה מבין שאתה מכליל ומשליך ללא הצדקה? קיצור שמע, כמו שכתבתי, אין מה להתחיל לריב איתך. תתפלא, אבל אתה לא יודע הכל, ולא את כל הסיבות שגרמו למישהו להתעניין במשהו. (חוכמה גדולה היא להבין, שאתה לא יודע כלום). אני חושב שאת עמדתי כבר הצגתי פה, אין לי מה להוסיף.

זאת השאלה של רבי זושה...../images/Emo197.gif

הסיפור ידוע. כשתעמוד בפני בורא עולם לא ישאלוך המלאכים מדוע לא היית משה רבנו, או אליהו הנביא. ישאלו : האם היית זושה?????

goahead

New member
אני לא מציע כלום..

אין לי תשובות למסתרי החיים אני מתרכז בדברים שאני אוהב לעשות,חי את החיים,פשוטו כמשמעו ,חי אותם,לטוב,ולרע,כי אלה החיים,וזה מה שיפה בהם,בלי TO MUCH חפירות,שמתסבכות את המוח.

A r j u n a

New member
שלום לךקדימה

סלח לי שעברתתי
אכן חלק ניכר מאבחנותיך נכונות. אבל לא כולן. ומכיוון שלא מדובר במבחן אמרקאי רב תשובות, אלא בשאלה אחת גדולה, אז אם אתה לא לגמרי צודק, מה זה עושה אותך?... נכון - טועה. לי נראה, וזו דעה אישית לחלוטין, שאתה דווקא רוצה מאד להתעסק בחפירות ראש, אחרת לא היית מגיע לכאן. אם כלכך טוב לך הנהנתנות שלך, למה אתה לא שם - נהנה? אלא כאן, חופר בראש? מדוט על כך מעט או חפור בכך מעט קרא לזה איך שתרצה

goahead

New member
שלום לך ARJUNA

תרשה לי לצטט אותך: "אכן חלק ניכר מאבחנותיך נכונות. אבל לא כולן. ומכיוון שלא מדובר במבחן אמרקאי רב תשובות, אלא בשאלה אחת גדולה, אז אם אתה לא לגמרי צודק, מה זה עושה אותך?... נכון - טועה." אין לי בעיה עם טעויות,שלי,ושל אנשים אחרים,אני לא יודע את הכל,מה שרשמתי זו דעתי האישית בלבד,וכיצד אני רואה את הדברים,והדוגמאות שנתתי ע"מ להסביר את השקפת עולמי,הינם דוגמאות מציאותיות,ולא לקוחות מאיזה עולם דימיוני והזוי,בסופו של דבר,אחרי כל ההתפלספות,המציאות שבנאדם בוחר ליצור,היא בראש שלו,זה לא אומר שמה שבראש שלו זה נכון...משמע זה לא אומר שתורות מהמזרח זה אמיתי...או כל דת אחרת...משמע כל אמונות כאלו ואחרות הינם פרי המצאתם של האנושות לדורותיה,וזה מוכח,הכל תהליכים כימיים שעוברים לנו בראש,לא אלוהים/בודהה/ישו,וכו..קובעים את גורלנו. ציטוט שני: "לי נראה, וזו דעה אישית לחלוטין, שאתה דווקא רוצה מאד להתעסק בחפירות ראש, אחרת לא היית מגיע לכאן. אם כלכך טוב לך הנהנתנות שלך, למה אתה לא שם - נהנה? אלא כאן, חופר בראש?" מכיר את המשפט "ברומא התנהג כרומאי?" נראה לי שפה מעוז החפירות,ורק בצורת החפירות הזו אני יכול להסביר את השקפתי,ולבסס אותה על טיעונים מציאותיים ,ולא לפי תורה של גורו בסוף העולם. הרי אם אני אביע כאן את השקפתי,מבלי להסביר את עצמי,אתם לא תבינו איך הגעתי להשקפה זו,אז זאת הסיבה להסברים הארוכים שלי.

A r j u n a

New member
אין צורך לצטט אותי - חבר

ואין צורך להתפלסף. השאלה איננה מה השקפתך, אלא מדוע אתה מרגיש צורך כה עז לחלוק אותה עם אנשים אחרים ועוד לנסות לקבל עליה וידוע חיובי אם לדעתך השקפתך נכונה - לך חיה לפיה מה לך כאן לחרחר ריב ומהומה? גם אם זהו המקום לחרחר ריב ומהומה לדעתי אינך בטוח בהשקפתך ואתה מנסה לבחון אותה על אנשים אחרים בתקווה כפולה -" אם יצליחו להוכיח לי שאני טועה - אלמד משהו חדש" אם לא -" אדע בוודאות שאני צודק" "כך או כך - אני מרוויח" ויש משהו במחשבה זו שלך
הבעיה לדעתי אחרת - מה תעשה אם דבריך מוטעים ולא תמצא איש שיצליח להוכיח לך זאת? קרוב לודאי שתהפוך לסוג של גורו עם או בלי ראסטות, לבוש ביותר הידור או רישול, מהסוג האהוב עליך במיוחד, המבלה זמנו בהטפה לאנשים - ללכת בדרך החדשה-ישנה שהוא מצא או המציא... אני במקומך הייתי די חושש מאפשרות זו
סע ברכה

goahead

New member
ידידי היקר..

אהבתי את הניסיון שלך "בהפוך על הפוך" כביכול להציג אותי בתור אחד שמביע ביקורת על גורואים/מנהיגים דתיים,וכו...ומצד שני מנתח אותי אישית בתור אחד שרוצה להפוך לאחד כזה...מה שנקרא עקצת אותי בקטנה עם חיוך
ניסיון נחמד ומתוחכם,אהבתי...אבל טעות בידך. אין בכוונתי להפוך לגורו כזה או אחר,פה הבעיתיות בדרך השקפתך,לא כל מי שיש לו דעה מסויימת רוצה להנחיל אותה על אחרים,אין פסול בלהביע אותה,ועד עכשיו לא היה מצידי ניסיון אחד להטיף,או ללכת בדרך כזו או אחרת,הצגתי את המציאות כפי שהיא,עם עובדות בשטח,אנשים יכולים לקבל את זה,או לא. זה כמו שאני להטיף בזה שיש שמש וירח,אז אנשים יבואו ויגידו לי "נו אז,מה חדש?" אני מציג את המציאות כמו שהיא,אני לא סותר שום דבר,או מנסה להמציא את הגלגל. אשיב לך בצורה פשוטה מאוד...מטרת פורומים היא להביע דעה,ושאנשים יביע את דעתם מצד שני,בעד,נגד,למה,איך,וכמה,כל אחד איך שנראה לו,זו תשובתי למה אני מרגיש צורך עז (איזה דרמטיות) לחלוק את השקפתי. למה אתה כל כל חושש מריב ומהומה? אולי מהסיבה שאתה חושש שאני מזעזע קצת את "סצינת התורות מהמזרח"? כי עד עכשיו היה שקט,וכלום הלכו כמו עדר,אחרי מנהיגים הזויים,בעלי עבר של שימוש בסמים הזייתים,המוח שלהם קצת התחפף, וכיום הם גורואים נחשבים ומטיפים לשלום עולמי. מבין השורות שכתבת אני מזהה משהו בסגנון של : "היי בנאדם,היה שקט פה ונעים,אנחנו סוחפים אנשים בדרך שלנו,בין אם היא נכונה,ובין אם היא לא,מה הגעת לפה עכשיו,אתה מפר קצת את האיזון" להפך,וויכוחים מסוג זה הם בריאים לשני הצדדים. בקשר לעניין אם אני טועה בהשקפתי...תבין,אני בנאדם שמסתגל לשינויים,לא חי לפי תורת חיים אחת/דת וכו.. תוכיח לי מציאותית,עובדתית,ובהסתמך על מחקרים מציאותיים,שתורות המזרח הרחוק,הם הדרך לחיים הטובים,ולאושר,וזו "האמת"..אם תצליח לעשות זאת אני איתך,שוב,בצורה עובדתית,לפי המציאות בה אנו חיים,ולא לפי סיפורי מעשיות,אגדות,ודיבורים בגבוה על מימדים רוחניים,וכו...עד אז אני חי את המציאות כפי שהיא,לפי מה שאני רואה, שומע,ומריח,בלי יותר מידי לחיות בשגיונות. אני מניח שהמחשבה שעוברת לך בראש כרגע היא "שאני לא מספיק מפותח רוחנית כדי להבין", כמו הסיבה שאנשים על אסיד רואים את אלוהים,והם מטיפים לך שאתה לא מבין,ועד שאתה לא תנסה אתה לא תבין,אבל זה לא אומר שהם באמת רואים את אלוהים...זה הכל הזיה,ותהליך כימי שעובר להם בראש. אותם אנשים שמגיעים "להתעלות רוחנית" ממדיטציה וכו...התהליכים שעוברים להם במוח מאוד זהים לתהליכים שעוברים על מישהו שנמצא תחת השפעת סמים פסיכו אקטיביים,רק שבמדיטציה זה נעשה בצורה טבעית,אבל זה לא אומר שמה שהם חווים זו התעלות רוחנית,זה בסך הכל עוד סוג של "סאטלה" או טראנס,זה הכל.

neophile

New member
זה שהרבה דרכים להתפתחות הפכו לדת

לא אומר שדתות הם אמצעי להתפתחות רוחנית . כל מה שנמצא מעבר לשכל ניתן להבעה באינספור דרכים שונות כל המסורות ללא יוצא מן הכלל עוברות בעל פה ולכן יש לשפה השפעה רבה בעניין זה אבל מעבר לכל שפה ישנה מציאות עדינה יותר שהדרך לגשת אליה היא על דרך ההפשטה . בכך החיפוש הרוחני לא שונה מחיפוש של מתמיטקאים ופילוסופים שחיפושים התפתח מהחיפוש הרוחני עיסוק מתמיד ב"עובדות שבשטח" זאת הזדהות עם המציאות החומרית ועל פי התיאוריה האבולציונית, אם האדם היה עוסק רק ב"עובדות שבשטח" של השרדות אז לעולם לא היו מתפתחים כל אותם דברים חסרי תועלת ולא קשורים ל"עובדות בשטח" כמו בידור שבלעדיו לא היתה תרבות אנושית . חומר למחשבה עבורך ...

goahead

New member
NEOPHILE

שלום לך, קצת על עצמי,אני מוסיקאי,מופיע הרבה בארץ,ויצא לי גם להופיע בחו"ל,שורה תחתונה אני בנאדם שמתחבר יותר לצד ההומני,מאשר לצד החומרי. אך עדיין,אני מבדיל בין בידור/אמנות/מוסיקה/ וכל דבר שקשור לעולם ההומני,לבין לקחת את אותה אמנות,ולהפוך אותה לדרך חיים,דת,או כל דבר אחר. הרבה אנשים משתמשים במוזיקה,ומצרפים אותה לדרך חיים מסוימת/דת/ וכו...ואז אותו סגנון מוזיקה נמצא תחת הקטגורייה של אותה דת/דרך חיים,ואנשים בעצם שומעים את המוזיקה לאוו דווקא כי היא ערבה לאזניהם,אלא כי היא משוייכת לדרך חיים שהם מאמינים בה. מה שאני בא להגיד הוא שאין סתירה בין בידור,אמנות,וכו...לבין לחיות במציאות חומרית,למרות ששני הדברים הם שני עולמות שונים,שני עולמות אלו יכולים להתקיים במקביל אחת לשנייה,כל עוד יודעים שהבידור/אמנות הוא למען הבידור בלבד,ולא מנצלים את האמנות/בידור ניצול ציני,ומשייכים אותה לדת/דרך חיים וכו.. לכן אני בתור בנאדם חי מציאות מאוד חומרית, וכך אני חי,ומצד שני יש לי את העולם השלם של המוזיקה,שמגיעה מהחלק ההומני שבי,זה לא סותר אחד את השני. חומר למחשבה עבורך....

A r j u n a

New member
נו, אחרי שגם כתבת מה אני אומר, מה אתה אומר

מה אני חושב, ומה אתה מניח ולבסוף מה אתה גם מסיק מכך - אז נראה לי שאני מיותר בכל המונולוג הזה. אתה יכול להמשיך לדבר עם עצמך בשמי הלאה. קיימת אפשרות אחרת - דו שיח אם אתה מעוניין בשכזה - ניתן לקיימו אם אתה מעוניין להביע את דעתך עוד ועוד בלא הפסק, אני אישית מבטיח לך שהבנתי אותה ואינני זקוק להסברים נוספים, ובזאת נסיים השיחה בינינו. למקרה שאתה בכל זאת מעוניין - הבה נתחיל מהסוף 1. אין דברים מאד זהים. אין אפילו 2 דברים זהים (אפילו לא תאומים "זהים") זהה יכול דבר לעצמו בלבד! זו הגדרה לשונית, שאינה קשורה לתחום המדיטציה היוגה או הרוח. (אם כבר אז רק לבגרות בלשון) 2. כאשר אתה משווה 2 דברים, הם מן הסתם לא יכולים להיות זהים 3. מה שאיננו זהה - חייב להיות שונה! (גם אם קיימות נקודות דמיון). עד כאן לוגיקה. מאיפה אתה בכלל יודע האם התהליכים שעוברים במוח אצל אנשים העוסקים במדיטציה ואנשים המשתמשים בסמים זהים או דומים? אתה פסיכיאטר? מנתח מוח? פרהפסיכולוג? גורו? לא? אז מן הסתם, כדאי שתבדיל בדבריך, בין השערותיך האישיות, הנחותיך, טענותיך לבין עובדות, שאתה מתימר להציג. שוב, אינני מעוניין אפילו להתחיל להתיחס למה שרואים אנשים על אסיד, אתה פשוט לא בפורום הנכון - נסה פורום "אנשים על אסיד" לדברים שציינת אין כל קשר עם מדיטציה או יוגה, כך גם לא לטיואר מהרישי או אושו, אלו הם מנהיגי כתות, אשר אכן משתמשים בטכניקות של מדיטציה ויוגה, לצרכיהם הפוליטיים המגלומניים כמו גם כדי למלא את כיסיהם. זה לא אומר שאין כזה דבר יוגה או מדיטציה וכשתרצה ללמוד מה באמת יש - אתה מוזמן

האם אתה מבדיל

בין תורות המזרח-הרחוק, בין הניו-אייג' שמתבסס עליהן ובין הגורואים המודרנים, ובעיקר המערביים שתפשו טרמפ על תורות המזרח וחירבשו אותן, או שהכל זה מיש-מאש אחד גדול בשבילך? תורות-המזרח הן רבות ומגוונות, וככל נושא, נדרש לימוד, חקירה ועיון בהן. אין בשורתן להביא "אהבה ושלום" לעולם, לפחות לא בדרך שהיצגת את זה. רבים מן הגורואים המודרנים, ובייחוד אלה המערביים הם זיוף. אז? זה מספיק לך להטיל דופי בתרבויות ובתורות שכמעט אינך מכיר כלל? מהותן של מרבית תורות-המזרח היא עבודת האדם על עצמו, כלומר בעיקר על תודעתו, ופעמים רבות גם על חלקיו האחרים (אנרגיה וגוף- ראה לעניין זה את היוגה והפראניאמה, כמו גם אומנויות לחימה ותנועה כטאי-צ'י). עדיין אין כל זה קשור במקורו לרוחניקיות הפלצנית אותה השמצת, במידה רבה של צדק. ולגבי דעותיך על ה"דברים הטובים שיוצאים משליליות"- ובכן, השאלה האם אמנות שמקורה בסבל, או לחילופין היתרונות של הטכנולוגיה- התשובות לה הן מורכבות ואינן חד-משמעיות לכאן ולכאן.

למעלה