רוחניות מעשית

רוחניות מעשית

היום בבוקר ראיתי בתוכנית הבוקר, כתבה על סיבות לגירושין. בין הגורמים העיקריים בתקופה האחרונה – הן מיסטיקה ואינטרנט. על אינטרנט – אכתוב בהזדמנות אחרת. מאחר ואני בעולם הרוחניות והמיסטיקה תקופה ארוכה (12 שנה), הרגשתי צורך להגיב לכתבה. לצערי הרב, זה אכן נכון, המון נשים בשנים האחרונות פנו לעולם המיסטיקה שהוא עולם קסום וסוחף, אך אם זאת חלקן לקחו את זה למקום הלא נכון. השתמשו ברוחניות ככלי כוח והרבה פעמים, אני שומעת "מיסטיקנים" למיניהם מדברים, כאילו והם הסגנים של אלוהים. כשאנו נכנסים לעולם הרוחניות – אין "הוקוס פוקוס" – כאשר אנו עוברים שינוי בדפוסי החשיבה וההתנהגות, זה תהליך ארוך ואל לנו לדרוש שינוי מיידי מהסביבה שלנו ומעצימנו, המטרה היא להוריד מינונים, להיות מודעים ולחזור לאיזון מהר יותר. ביהדות, בין הסמלים הדומיננטיים הוא "המגן דוד", שהוא מורכב מ- 2 משולשים, אחד מכוון כלפי מעלה (הרוח) והשני כלפי מטה (חומר), כלומר אי אפשר להיות מחובר לרוחניות מבלי להיות מחובר לקרקע (החומר). כאשר אנו לומדים רוחניות, דבר ראשון שעלינו לזכור שאנו לומדים עבורנו, לא על מנת לשנות את בן הזוג או את הסביבה שלנו. אמנם דרך ההשתנות שלנו, דברים סיבבנו משתנים, אנו מקבלים משוב שונה ויוצרים מציאות אחרת, כך המטרה העיקרית ברוחניות זה לראות דרך העין השלישית, כלומר באובייקטיביות, לראות את ההתרחשות, לראות מאיפה האדם ממולנו בא ולדעת איך לתקשר עימו, לקחת אחריות על חיינו, אושרנו, בחירותינו, בריאותינו ומצב רוחנו. מי שלומד "רוחניות" מבין – שככל שאתה יודע – אתה בעצם לא יודע כלום, לכן עלינו להיות ענווים ולא "לתרום" מהידע שלנו מבלי שביקשו את עצותינו. כמו כן, ישנו מרדף אחרי קורס ועוד קורס ואנחנו שוכחים את בני ביתנו, עלינו לזכור – סדר עדיפויות ולזכור שאנו חיים עם בני ביתנו. (השתמשו בידע שקיים בכם). ישנו גם מרדף אחרי "ידעונים ורבנים" למיניהם, שמנתבים לנו את דרכינו ומרוקנים את כיסינו. זכרו, שלהיות רוחני זה לחיות נכון, כאן ועכשיו! להתחבר לשלמות שלנו ולא למושלמות ובטח לא לדרוש מושלמות מהסביבה. אצל האינדיאנים, ישנו מנהג מופלא, כאשר הם יוצרים דבר מה, כמו שרשראות הם בכוונה לא יוצרים אחדות ומושלמות. ביהדות- בבניית בית, בדרך כלל משאירים מרצפת רופפת או חלק לא צבוע כהלכה, מכיוון שזה מסמל את "חורבן בית המקדש" (שנאת חינם) וגם שאין מושלמות ולא אמור להיות מושלמות . זוהי הקבלה לשמה – קבלה ללא תנאי. כאשר אנו מבינים זאת, אנו מקבלים את עצמנו ואת זולתנו. במידה ואנו משתמשים "ברוחניות" בצורה לא נכונה, נמצא את עצמנו חוזרים על אותן טעויות, בן זוגנו השני והשלישי – יהיה למעשה "אותה גברת, בשינוי אדרת". בואו ניקח אחריות על חיינו ונבחן את עצמנו מתוך בקרה ולא מתוך ביקורתיות ובטח שלא ננסה לשנות את העולם. בברכה ויום קסום רונית בן דוד

לינה1

New member
לראות את הכל ממבט על

זה מזכיר לי שכל מי שנמצא בתקיעות מסויימת, זה כמו מעגל סגור. המוח הוא כל כך מתוחכם שהוא ממציא לנו תסריטים חדשים בכל פעם ואנו חושבים שאנו נמצאים במצב חדש. אבל האמת היא שאותה גברת בשינוי אדרת... אם נאסוף את ההסטוריה הזו שחווינו ונדע להבחין מבעוד מועד... נוכל לצאת מהמעגל הסגור נפתח אותו לצורת ספירלה צבעונית ויפהפיה. בכל פעם נוכל לראות את מה שקדם ממצב גבוה יותר. נחווה מצבים נוספים וחדשים אבל מראיה אחרת, בוגרת ובשלה... באהבה. לינה ויהודה

playtrip

New member
זה לא המוח!

זה אלוקים! הוא זה שיוצר לכם את המחשבות החדשות והתסריטים החדשים. אצלי הקדוש ברוך הוא יצר כמה פעמים סיוטים וחלומות על מה שיקרה לי בעתיד!!! וזה התגשם אבל קצת שונה!

תגיד...

בא לך לשתף אותנו ביצירותיו של הקב"ה כפי שנתגלה אליך

לקשמי

New member
מסכימה אך רוצה להוסיף...

אני מסכימה, לנסות לשנות אנשים זאת לא המטרה בשום דרך רוחנית. בכל דרך רוחנית המטרה היא לתרגל בעצמנו, לא לנסות לגרום לאחרים לתרגל אלא אם כן הם באמת רוצים בכך. אבל פרידות מבני זוג או מחברים או מכרים בכלל, לא חייבות להיות כתוצאה מכך שאנחנו לא מקבלים את בן הזוג או האדם כפי שהוא. בהחלט יכול להיות שהפרידה נובעת מעצם השינוי שחל בנו, מזה שאנחנו נמצאים כרגע במקום אחר, ברמה אנרגטית אחרת (לא שפתאום הפכנו להיות מוארים, אלא פשוט נתיב החיים שלנו השתנה) ואז פרידות פשוט קורות וזה טבעי, ככה לפחות נראה לי. זה לא שונה ממצב שבו יש שני חברים ממש ממש טובים בבית ספר היסודי, אותם ילדים שהם חברים כל כך טובים בטוחים שהם ימשיכו את החברות הזאת לנצח. ובסופו של דבר, כמה חברים אתם מכירים, שממשיכים את החברות מגיל בית ספר ועד נניח גיל 40? אולי קיימים כאלה אבל מעטים מאוד. אותו דבר עם הדרך הרוחנית. בהחלט יכול להיות שהפרידות קורות כי הן צריכות לקרות. לא כי בן הזוג לא השתנה או לא עמד בציפיות שלנו. זאת דעתי.

מדוע הציפיות?

עד כמה שידוע לי הן עבור הכריות! אדם אשר החליף ממד תובנה גם מבין שאין זה הכרח המחייב גם את השני! העקרון הוא לדעת לקבל ולכבד אותו ואת המקום בו הוא נמצא. מעבר ל"רוח" יש אלפי תחומי עיניין היכולים לאחד במקום להפריד. יש זוגות כאלה, והרבה. לגעת בתחום הרוח אינו אומר אני חכם יותר, אני יודע טוב יותר! זה כן אומר שלכל אין כל חשיבות והכל נושא את כל החשיבות! כל השאר הם הסברים רציונאלים על מצבים מאוד לא רציונאלים.

לקשמי

New member
כנראה שלא הובנתי...

מה שאני אומרת הוא, שפרידה היא לא בהכרח מאי כיבוד הזולת. אם נפרדתי ממישהו זה לא אומר שאני לא מכבדת אותו. זה רק אומר שהסתיים פרק כלשהו בחיים שלי (וגם שלו) ושצריך להמשיך הלאה. מגיע השלב (או שכן או שלא) שפשוט צריך להפרד וזה קורה באופן טבעי. זה בדיוק כמו שילד נפרד מהגן כדי לעלות לכיתה א'. או כמו בדוגמא שנתתי בהודעה הקודמת, שקשרים מסתיימים כי הם מסתיימים, לא בגלל שלא כיבדנו את הזולת אלא בגלל שזה מה שהיה צריך לקרות.

דבר לא קורה אם אני לא

גורם לו להתהוות - "הגורם של הגורם הוא התוצאה" מכאן שאני גם הגורם וגם התוצאה.

../images/Emo12.gif קודם רוצה להבין משו...

מה זה רוחניות
מה זה "לומדים רוחניות"
האם לא כולנו רוחניים

גילי חביבתי, בבקשה

אם וכאשר תגלי מה זה רוחניות, בבקשה, בבקשה, תגלי גם לי!

זה ש...

New member
גירושין ורוחניות

מהמקום שאני מסתכל לגרושים אין כל קשר לרוחניות, גירושין זה עינין של טיפשות או הכרה (ואולי פיספסתי משהו באמצע). חתונה כמו גירושין הן תולדה של תקשורת ואם אותה תקשורת לא שודרה או נקלטה נכון סופה שתיצור קצרים. לגבי "אנשי הרוח" - כל אדם ויהיה החומרני ביותר יש בו רוח ורוחניות , יש שפיתחו חושים אלו יותר ויש שפחות, אלו שקראת להם "סגני האלוהים" לא אנשי רוח הם אלא מאין "מחוברים כאילו כזה" שמונחים ע"י צרכים אישיים. אגב אולי תוכלי לפרש את המשפט "במידה ואנו משתמשים "ברוחניות" בצורה לא נכונה", היש דרך נכונה או לא נכונה לשימוש ברוחניות?

שמוש לא נכון

כאשר אנו רוכשים כלי מסויים וידע (צורות אבחון למיניהם, כירולוגיה, אסטרולוגיה, נומרולוגיה, טארוט ועוד...) אנו יכולים לעשות מניפולציות, או להשתמש בידע שלנו ככוח על האחר. לשדר שאנחנו יודעים עליו יותר ממה שהוא יודע על עצמו, לתמרן ולנתב אותו ולנסות לשנותו. זהו שמוש לא נכון ברוחניות, לדעתי כמובן. רוחניות, אכן מילה מאד מופשטת וקשה להסבירה כי אכן כולנו רוחניים, כל עוד יש נשמה באפנו. כוונתי היתה למי שנכנס לעולם הנסתר בדרך כלשהי. לקשמי, נכון שישנם פרידות מן הסתם, כי לפעמים באמת הקארמה מסתיימת.. אבל קשר זוגי, איננו חבר לעונה, שבא ונעלם. זה הקשר המשמעותי ביותר לאדם. חיבור זוגי, זוהי בעצם התחברות של האנימה אנימוס שלנו, בן/ת הזוג שלנו מייצג את הצד הזכרי/נקבי, לכן אם אני נכנסת לעולם המודעות, דרך אזון אני אמורה להסתדר יותר עם בן הזוג, לקבלו ולדעת כיצד לתקשר עימו בתקשורת ריגשית, להשתחרר מהתניות ישנות ולצעוד כשני מהויות אחד לצד השנייה. מאחלת לכולנו אהבה וקבלה אינסופית בברכה - רונית

זה ש...

New member
במקרה

רוב המקצועות שהזכרת שייכים למדעים ופחות לרוחניות ובזה הם לא נבדלים בגישה מסנדלר, רופא או נהג. וכמו בכל מקצוע כך ברוחניות, כאשר אדם שולט , בקיא, מיומן.. באומנותו אין לו כל צורך להוכיח משהו לעולם.

מסכימה איתך..

אני חושבת שאנחנו מדברים על אותו הדבר.. לכן כתבתי את מה שכתבתי. שיהיה לך יום קסום רונית

יקירתי, נדמה שאת מחליפה ../images/Emo24.gif

"רוחניות" ב"מיסטיקה", מיסטיקה היא התחום הכולל את הכלים האזוטריים שהזכרת בתגובתך, טארות, נומרולוגיה כירולוגיה וכיו"ב.
ובאשר למניפילוציות למינהן, אני לא חושבת שזה נוגע לתחום המיסטיקה דווקא, גם אם התחום הזה הרבה יותר נגיש, שהלא הוא פרוץ לחלוטין וכל "פלצן" (סלחי לי) נהייה מיסטיקן אחרי קורס טארות או סופ"ש מרוכז של סדנא אחרת.
באשר לזוגיות וגירושין, ומערכות יחסים בכלל, אני חושבת שמודעות עצמית נרכשת ויותר מכך נחווית רק דרך מערכות יחסים, משום שללמוד תיאוריות כאלה ואחרות ולנפנף באמרות כנף, זה מדהים, אלא שכאשר מבקשים להוריד את התיאוריות לגשמי, בהכרח יש לעשות זאת דרך מערכות יחסים.
ההבנות שנרכשות לא פעם באמצעות הכלים הללו, או בכל דרך אחרת אמורות לדעתי לסייע לנו עם מערכות יחסים ואולם אינני חושבת שקשר זוגי הוא קשר שאמור להיות משהו לכל החיים. האדם מטבעו אינו מונוגמי, והקארמה שהזכרת היא נדבך די חשוב בנושא זה. אני לא חושבת שאנו אמורים להסתדר עם בן הזוג בכל מחיר, גם לא דרך איזון וגם לא אם המיכל שלנו הופך להיות ענק. המיכל הזה אמור להכיל את מה שמתאים לנו ולא כל דבר שנקרה בדרכנו. קארמה מבחינתי היא הזכות לבחור בכל רגע נתון
מה לעשות
עם מי לעשות
ומתי לעשות
לפיכך, מאד ייתכן שנבחר להתגרש או להתחתן להתחייב או להיפרד, כל זמן שמתאים לנו, באם אנו חשים שמיצינו שיעור כזה או אחר. בשביל טנגו צריך שניים. לא חושבת שיש לזה קשר למיסטיקה.
ברכת יום קסום

למעלה