רוחב צמיג מעשי

DirtR

New member
רוחב צמיג מעשי

כידוע רוחב הצמיג המעשי הינו שונה מצמיג לצמיג אפילו במידות זהות, מסיבות שונות ומשונות שלא מעניינות אותי כרגע. אני נמצא באמצע הסבה ואני צריך לדעת מה רוחב הצמיג המעשי הרחב ביותר שנכנס לקטומים 250/450/520 בזרוע בלי לגעת בשרשרת. יש לי צמיג ברוחב מעשי של 165 מ"מ ואני חושש שהוא לא יכנס. תודה מראש לעונים.

45degrees

New member
מה שיותר חשוב מרוחב הצמיג

המעשי הוא מיקום החישוק ביחס לזרוע. מקסמקס שם כאן לא מזמן רשימה של צמיגים והרוחב המעשי שלהם - תחפש במנגנון החיפוש. באופנועים שהזכרת אין בעיה להכניס צמיג במידה 165.

DirtR

New member
זה מה שאני מנסה לעשות

אני ממרכז את הגנט בין הצד הימני של הזרוע לבין השרשרת.

45degrees

New member
../images/Emo45.gif מי מבצע את העבודה?

כמו כן שים לב - אל תחשב את רוחב החישוק כי אם את רוחב הצמיג. לכאורה מבחינה גיאומטרית התוצאה אמורה להיות זהה. בפועל, ייתכן מצב בו על אף המירכוז, צד אחד של הצמיג נוגע במשהו.

DirtR

New member
אליהו הנביא

מי מבצע את העבודה?! אני!!! אחרת מה זה שווה? כמות הידע שאתה צובר בדרך היא מדהימה. דבר נוסף מצאתי שניתן לחשב במדויק (נוסחה) כמה ניתן להסיט את הגלגל ממרכז הציר ללא השפעה על ההיגוי.

45degrees

New member
../images/Emo6.gif גם לי יש תשובה מדויקת:

כמה שבא לך לחילופין: כמה שאתה רוצה או: מה שמתחשק לך

DirtR

New member
אתה בטוח?

החישוב דווקא נשמע לי די הגיוני. רוחב גלגל אחורי מינוס רוחב גלגל קדמי לחלק לשנים. כלומר, באופן תיאורטי 160-120 /2 = 20 מקסימום סטיה לכל צד. אסור שהגלגל הקדמי יעבור את קו הרוחב של האחורי.

45degrees

New member
1. אני בטוח. 2. מה אתה בדיוק עושה

עם הנוסחה שלך? (כתבת שאתה לא מתכוון למרכז) הבהרה של 1: אין שום משמעות להיסט על הגלגל האחורי על התנהגות האופנוע.

DirtR

New member
לא מתכוון למרכז

וגם לא יכול אבל גם לא מתכוון לעבור את ה 20 מ"מ היסט שמעבר לזה זה כבר אמור להשפיע.

45degrees

New member
תשובות

1. לדעתי אין צורך לעבור את ה 20 מילימטר היסט. 2. אין שום השפעה לכל היסט על ההתנהגות הדינמית של האופנוע. יש לזה הרבה דוגמאות. קבל 2 מפתיעות: א. R1000 הראשונים היו עם 14 מ"מ היסט ב. לכל האופנועים בבוקסר CUP יש יותר מ 20 מ"מ היסט

ביג שחר

New member
אתה יכול קצת יותר להסביר..

בנושא של ההיסט - משום מה לא מסתדר לי שלהיסט לא תהיה משמעות להיגוי כך שאם יש לך הסבר מלומד אני אשמח לשמוע..

45degrees

New member
לא יודע להסביר את זה באופן מלא,

זה פשוט עובד ככה. יש המון המןו דוגמאות לאופנועים כאלה, למשל - כמעט כל אופנועי הקאסטום. ההיסט של הגלגלים גום לזה שהמצב האנכי של האופנוע יהיה מעט מוטה - כמו אם אתה יושב הצידה על אופניים, אז האופניים נוטות לצד הנגדי ברכיבה בקו ישר. אבל, בכל אופנוע ישנם כל מיני משקולות (חלקי אופנוע שונים) שאינן ממורכזות על ציר האורך של האופנוע היכולות לגרום גם הן לתופעה של רכיבה בקו ישר בנטיה קלה. בכל אופן, אם אופנוע כמו ה R1000 יכול לחיות עם היסט של 14 מילימטר מבלי שהדבר יגרום לפגיעה בהתנהגות או איזשהיא פאניקה המונית להחזרת אופנועים לסוכנות אז אין בעיה נכון? וגם, אם כל האופנועים שהיו בבוקסר CUP עם כל מיני רוכבי מרוץ "בינוניים" אה-לה ממולה ושוואנץ יכולים להתקיים עם היסט גדול מ 20 מילימטר והרוכבים לא מתלוננים על תופעות לוואי מעצבנות - מה זה אומר? אני יכול להעריך שהסיבה שאין השפעה על ההתנהגות היא שהצמיג אינו ממש קשיח, ושטח המגע שלו גם ככה זז ומתעוות כל הזמן. גם לא ראיתי שום מחקר בנושא. בכל המחקרים שכן ראיתי - תמיד מתייחסים לגלגלים כאילו הם מיושרים על אותו ציר בדיוק - ללא היסט.

DirtR

New member
אנחנו לא מבינים אחד את השני

ניסיתי למצוא את המקור לנוסחה אבל אני לא מוצא כרגע. בכול מקרה העקרון נשאר אותו עקרון. אסור שקו הרוחב של הגלגל הקדמי יעבור את קו הרוחב של הגלגל האחורי. ומכאן נובע החישוב. צירפתי תמונה אשר מצב 2 הוא כביכול המצב האסור. אשמח אם תתן נתונים של אופנועים שאכן חורגים מהנוסחה הנ"ל. אני גם חושב שאופנוע אשר מצוי בסטיה כמו מצב 2 "נופל" בבדיקת מקבילות. הסטיה אצלי באופנוע היא בסביבות 4 מ"מ כך שבכל מקרה אני בצד הבטוח. לך בטוח אין מה לדאוג, תזכיר לי איזה צמיג יש לך מאחורה?

DirtR

New member
אנחנו לא מבינים אחד את השני

ניסיתי למצוא את המקור לנוסחה אבל אני לא מוצא כרגע. בכול מקרה העקרון נשאר אותו עקרון. אסור שקו הרוחב של הגלגל הקדמי יעבור את קו הרוחב של הגלגל האחורי. ומכאן נובע החישוב. צירפתי תמונה אשר מצב 2 הוא כביכול המצב האסור. אשמח אם תתן נתונים של אופנועים שאכן חורגים מהנוסחה הנ"ל. אני גם חושב שאופנוע אשר מצוי בסטיה כמו מצב 2 "נופל" בבדיקת מקבילות. הסטיה אצלי באופנוע היא בסביבות 4 מ"מ כך שבכל מקרה אני בצד הבטוח. לך בטוח אין מה לדאוג, תזכיר לי איזה צמיג יש לך מאחורה?

45degrees

New member
אתה מבין אותי טוב מאוד. תפנים-

מלא אופנועים חדשים מהיצרן "נופלים" בבדיקת מקבילות OK? זו בדיוק המשמעות של ההיסט. ותעזוב אותך קו רוחב קידמי של הקידמי, של האחורי ושאר ירקות. המזלג והזרוע האחורית יחד עם הצירים והספייסרים למיניהם מבטיחים מירכוז של הגלגלים כפי שהיצרן קבע. ייתכן שמירכוז זה הוא עם היסט שנקבע כבר אצל היצרן, ויתכן שאין היסט. בכל אופן - במקום לחשב כל מיני נוסחאות מוזרות, שברגע שתחליף צמיג יהיו פאסה בגלל שרוחב הצמיג המעשי השתנה, תתיחס בסה"כ לרכיב היחיד של הבעיה שמעניין אותך: איך למנוע מהצמיג להיאכל על ידי השרשרת! לשאלה זו יש תשובות מפורטות למעלה.

medwow

New member
מנצל"ש. יש מישהו שצריך דוד פליטה...

ישן של EGS. למסרר, עוד יומיים אני זורק.

למעלה