רוחב מסדרון תקני

רוחב מסדרון תקני

ביקשתי מהקבלן לבנות מסדרון פנימי בדירה ברוחב 95. הוא בנה ברוחב 105, כנראה בטעות אבל עכשיו הוא טוען שזה התקן, כלומר התקן הוא 100 ס"מ ולכן לפני טיח 105 זה הרוחב שצריך להיות.
מחיפושים באינטרנט ראיתי שרוחב תקני תלוי באורך המסדרון ואם האורך הוא 3-4 מטר אז הרוחב הוא 90 ואם האורך הוא מעל 4 אז הרוחב התקני הוא 100 ס"מ.

האם כך המצב? ואם כן, איך מודדים אורך מסדרון? מדלת לדלת?

אזרח י

New member
יש לי תשובה לשאלה אחרת...

שאלה: "האם סימור987651 הוא נודניק?"
תשובה: "כן הוא נודניק".

תגיד בנית פעם משהוא בחיים שלך?
ואם הקבלן ישים כפול טיח בשני הצדדים והמסדרון יהפוך מ100 ל95 , אז תהיה מרוצה?

כשאתה עובר ממסדרון של 95 ס"מ למסדרון של 100 ס"מ, אתה אומר לעצמך "וואווו , איזה צפוף פה?", וכשאתה חוזר בחזרה אתה מנצל את 5ס"מ העודפים כדי למתוח גפיים?

אזרח י

New member
כי זה כיף, וזה חינם, וזה JOY.....

תגיד, מה תעשה אם תגלה (חס וחלילה,טפו טפו טפו), שהקבלן בנה לך מסדרון רחב ב5 ס"מ מהתקן?

JOY

לא מאמין שאני מגיב לבנאדם כמוך אבל תאר לעצמך

שההפרש של ה8 ס"מ גורם לכך שדלת השירותים בבית לא נפתחת אלא נתקעת באסלה ולכן צריך להחליף את האסלה לקטנה יותר וכל החיים לא נוח לשבת בשירותים בגלל אותה טעות קבלן. לא באסה? בכל מקרה מצאתי את התשובה ולא תודות לטיפוס המרגיז שאתה:
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/044_046.htm#Seif222

אזרח י

New member
עושה רושם שהתקן מדבר על מינ' לא על מקס'

השאלה היא, האם קיבלת את הדירה קומפלט מהקבלן, כולל המסדרון, הדלת והאסלה?

או שחלק מהדברים הותקנו שלא תחת המעטפת של הקבלן?

JOY....

yellow feather

New member
אם כך

אולי כדאי שתבדוק את המידות המינימליות לגבי תאי שירותים ולא את המידה המקסימלית המותרת למסדרונות.

רוחב מסדרון בדירה

מסדרון ראשי בכניסה לדירה 1.00 מ' רוחב.
מסדרון בדירה 90 ס"מ. מעל 4 מ' 1.00 מ'.
המידה היא כעקרון נטו אחרי טיח וחיפויים.

כעקרון מדידת אורך המסדרון צריכה להתבצע מנוקדת הכניסה אליו מחלל המגורים.
קרי מהסלון/מטבח/פ.אוכל אל תוך המסדרון ואורך לכל קצה.

הערה כללית - אל תמהר לוותר על רוחב מסדון במידה וזה לא וגזל בצורה משמעותית מחדרים אחרים.
לא מעט אנשים אוהבים תחושת נוחות גם במסדרון.

חוק התכנון והבניה - תודה, אני מכיר.

1. אם יש לך סעיף קונקרטי (לא קישור לכל חוק התכנון והבניה) אני אשמח מאד ללמוד ולדעת אם טעיתי במשהו.

2. אישית אני לא חושב שיש סיבה למסדרון קטן יותר מרוחב של 1.00 מ' רוחב בדירה חדשה.

3. יהיה מעניין אם תסביר מה אתה מנסה להוכיח מול הקבלן?

4. המדידה אמורה להתבצע בין חומרי הגמר. טיח - טיח. פנל רצפה לא רלונטי.

היי יחיאל, שים לב שהקישור ששלחתי הוא אכן

לסעיף הספציפי בתוך החוק א-ב-ל הדף מאד כבד ומכיל המון סעיפים אז פשוט צריך לתת לו כמה שניות שיטען עד הסוף ואז הוא יקפוץ לך אוטומאטית לסעיף. אשמח לדעת אם הצלחת למצוא ואם יש לך השגות לגבי מה שאני הבנתי מהסעיף.

בדקתי - ראה ציטוט.

טור א'
טור ב'
סוג הבניין או חלק הבניין
רוחב הפרוזדור במטרים
1
בדירת מגורים, פרוזדור המשמש כניסה ראשית
1.00
2
בדירת מגורים
0.90

קראתי. היכן זה שונה ממה שאמרתי?

בנוגע לבניה של הקבלן, זאת החלטתך.

אומר שוב, דעתי המקצועית היא (שאם ניתן לעשות) עדיף מסדרון דירה ברוחב 1.00 מ' על פני 0.90.

יחיאל, ההבדל הוא בדיוק בנקודה הקריטית - האם

אכן רוחב מינימום של מסדרון מעל 4 מ' = 1.00 מ'? כך טענת במקור ולפי דעתי זה בדיוק הסעיף ששונה/בוטל במשך הזמן. האם יש לך השגות לגבי זה? שים בצד כרגע את הנוחיות את הפרקטיות, הסוגיה המשפטית ומה שאומר החוק זה מה שאני מנסה להבין באופן חד משמעי.

למעלה