רווקה בת 30

רווקה בת 30../images/Emo4.gif

שלום לכולם , נפרדתי מחבר שלי לפני שבועיים , אחרי 3 חודשים של קשר רציני ובדיוק לפני שבוע חגגתי יומולדת 30 , ופתאום אני מתחילה לשים לב לפידבקים הסביבה שלי , מכניסים אותי לקטגוריה של "הרווקה המסכנה הנואשת" היתה לי שיחה מגעילה עם אמא שלי ההורים שלי מה זה פרימיטיביים , בשבילם להיות רווקה בת 30 זה צרעת בעיניהם אני לא שווה כלום אם לא התחתנתי ומי בכלל ירצה להסתכל עליי בגיל הזה ציטוט של אמא שלי "כל החיים שלנו אנחנו מגדלים ילדים כדי לרוות מהם נחת , ואתם לא מתחתנים לנו, עד איזה גיל נגדל אתכם" אני יכולה להבין שזה בא מתוך דאגה אבל הם כל הזמן מבעסים אותי אני מנסה כל הזמן לחשוב אופיטמי ואז באה אמא שלי שאמורה להיות לטובתי והורסת לי את כל המצב רוח גם ככה אני מרגישה חרא בגלל שנפרדתי מהחבר והיא באה דורכת לי על היבלות כל הזמן עד השיחה עוד הייתי בסדר , אני אומרת לעצמי שאני חזקה ואתגבר ופתאום היא באה עם כל הלחץ הזה וגורמת לי להרגיש חרא. ותבינו אני לא גרה בבית, רק באתי לסופש, אני גרה בדירה לבד, אז אמרתי לה שאני לא אחזור יותר הביתה אם זה ככה , ככה אמא לא אמורה להתננהג ואני לא צריכה אמא כמוה. דבר שני שמפריע לי - כל החברות שלי נשואות וכבדות ואני לא יכולה ללכת איתן להכיר בנים בפאבים או מועדונים, אני מאוד מתוסכלת מזה , ומרגישה שאני מפספסת, שכולם יוצאים ומכירים ואני המקסימום שהחברות האלה מסכימות לצאת איתי זה לבית קפה של זקנים , זה מאוד מתסכל אותי , ואין לי איך להכיר חברות חדשות ואני לא יודעת מה לעשות מה עושים?

היי מתבוננת מהשחקים,

היי מתבוננת מהשחקים, את בטח עדיין פגועה מהפרידה מהחבר וההערות האלה על היותך רווקה בוודאי שאינן מועילות לך. זה באמת מבאס. אמא שלך, החברות והסביבה הקרובה בוודאי רוצים בטובתך. הם עושים זאת בדרך שלהם, שהם חושבים שהיא טובה ונכונה. השאלה היא מה את רוצה? אני בטוחה שתוכלי להשיג את מה שאת באמת רוצה ללא תלות בסביבה! את מוזמנת לכתוב כאן. בהצלחה, ניבה

מה אני רוצה

אני רוצה סביבה תומכת משפחה שתלמד לקבל אותי כמו שאני איך שאני , הרמוניה עם ההורים , נממאס לי לקבל מהם פידבקים שהם לא מרוצים ממי שאני ושאני לוזרית אם אני עוד לא נשואה , נמאס לי שהסביבה תולה את האושר שלנו במציאת אהבה , שאנחנו תלויים בסטטוס של "נשוי -רווק" ולפי זה היחס הוא בהתאם , נמאס לי מהסטיגמה על רווקות נואשות בנות שלושים שחיות עם החתול שלהן בדירה בת"א , נמאס לי מהגישה הפרימיטיבית הזו , אני רוצה לקבל הערכה על מי שאני . וכן , אני רוצה למצוא אהבה , אבל אני לא רוצה את כל הלחץ הזה , את ההטחות ואת ההאשמות שאני מקבלת מההורים שלי כאילו מהשהו לא בסדר אצלי. אני מרגישה שאני נותנת את המאה אחוז שלי , אני יוצאת עם אנשים מאתרי הכרויות , די הרבה , זו לא אשמתי שזה לא הולך , תמיד יש את המשפט הזה למבוגרים "את בררנית מידי ובסוף תשארי בלי כלום" אני לא בררנית , אני פשוט לא מתפשרת על כל דבר, הכרתי הרבה אנשים , התםשרתי על דברים פחות חשובים ועל הדברים שממש חשובים ניסיתי גם להתפשר וראיתי שזה לא הולך , אני לא יכולה לא להשאר נאמנה לעצמי אני לא רוצה להתחתן בכל מחיר עם כל אחד שיקרה לדרכי. אני רוצה למצוא את הכפפה ליד שלי , לא סתם אחד. ואני רוצה חברות שיזרמו איתי ויאהבו לעשות דברים כמוני , אני רוצה להגדיל את מאגר החברים שלי וזהו פחות או יותר

יעלי1982

New member
היי מתבוננת ../images/Emo13.gif

אני לא קוצ'רית, רק אדם מן השורה שמאוד מבינה את ההרגשה שרשמת בהודעתך. אני גם נושקת ל30 וכן, גם רווקה לגמרי. מאוד קל "ליפול" למקום ה"נמאס לי" - בכל תחום בחיים. יש קשיים (מה שתיארת אצלך זה ההורים, התפישה שלך את החברה כמתייגת) בכל דבר, השאלה המכריעה היא כמה מקום את נותנת להם אצלך בלב (או בתודעה, אם תרצי). כי (לדוגמא) אני יכולה להסתובב כל היום עם הרגשה מחורבנת בגלל ש - u name it (כישלון במבחן, הערה מעליבה...), ולא לשים לב לדברים שמשמחים אותי ומחזקים את תחושת הערך העצמי (הגבוה) שקורים ממש באותו הזמן (הצלחה במשימה קשה במיוחד, שיעור יוגה ממש טוב...). ברור לי שהורים תופסים מקום מרכזי אצל כל אחד מאיתנו (הם היוצרים הביולוגים שלנו וכו'), אך אולי, ספציפית בנושא הזה, תחליטי שרק את מחליטה איך את מרגישה לגביו (לגבי הנושא), ושאף אחד - הורים, חברות, מכרים, תפישה חברתית - לא יחליט בשבילך כיצד את מרגישה? למה שתרגישי אשמה על תפישות של אחרים? החיים קצרים מידי בשביל זה. תהיי גאה על מי שאת, על התפישות והרצונות שהן ייחודיות לך, וצאי לכבוש את העולם.

במה תרצי לבחור?

היי מתבוננת מהשחקים, עשית עבודה נהדרת, הגדרת יפה מה את רוצה. זה מה שאני הבנתי (ותקני אותי אם אני טועה): 1. את רוצה להיות מי שאת ולקבל הערכה על כך. 2. את רוצה למצוא אהבה שתאפשר לך להשאר נאמנה לעצמך. 3. את רוצה להגדיל את מעגל החברים שלך ולצרף אליו חברות שיאהבו לעשות דברים כמו שאת אוהבת. כל אחד מהנושאים האלה הוא נושא בפני עצמו שניתן לעבוד עליו ולשפר אותו באימון. עבודה על נושא אחד תאפשר גם לשאר הנושאים גדילה ושיפור. באיזה נושא תרצי להתחיל? שבוע טוב, ניבה

amicar

New member
מתבוננת יקרה,יש לך ציפיות מהסביבה

אך קחי בחשבון שבציפיות אין אחריות מפני שהן תלויות באחרים,הורים חברים סביבה,ולכן אין להן סיכוי. במקום ציפיות צריך להפוך הכל למשאלות. כאשר תבואי לאחרים,הורים,עם בקשות כל הסיכויים שזה יעבוד. תחשבי על זה.

bridges

New member
שיפוטיות

אני חושב שאת עושה עבודה נהדרת עם מירה. רציתי רק להאיר לך משהו בנס שיכול אולי לעשות הבדל: את כותבת: "ההורים שלי מה זה פרימיטיביים" ואז מתלוננת על זה שאמא שלך שופטת אותך. לי זה נשמע שגם את שופטת אותה. אפילו אם את לא אומרת לה את זה בפרצוף זה "עובר" בדרך השיחה שלך איתה. האם השיפוטיות הזאת מופיעה בעוד מקומות בחיים שלך? אם כן, איך זה משפיע עלייך? אני מזמין אותך לניסוי: תנסי לשוחח עם אמך ללא שיפוטיות. איך את יכולה לעשות את זה? מה את חושבת שזה ייתן לך? מה יהיו התוצאות ביחסים עם אמך? מה יהיו התוצאות בחיים שלך? רונן

אורן184

New member
למתבוננת

שלום מתבוננת מהשחקים. אני חייב לומר שהתרשמתי מדבריך שאת בחורה מאוד חזקה ומודעת לעצמך, ושאת יודעת ומסוגלת לקדם את עצמך למקום בו נפשך חפצה. גם אם זה דורש מעט זמן נוסף. אני מבין שאת חשה תסכול מהמצב אותו תיארת. סיימת קשר וזה דורש תקופה של התגברות והסתגלות, ואני מבין שהסביבה הקרובה לא רגישה ותומכת מספיק. אבל בואי ונכניס את הדברים לפרופורציה. ה"נזק" אותו תיארת הוא בסך הכל חוסר נעימות ומעט עוגמת נפש. זה הכל. זה לא נזק תמידי, זה לא נזק שיש לו השפעה אמיתית על חייך. בסך הכל חוסר נעימות, זמנית, וצריך להסתכל על זה בצורה הזו. אני מניח שהמטרה האמיתית שלך, בתחום הזוגי ובכלל, היא להיות מאושרת ולמצוא בן זוג מתאים איתו תרצי לבלות את חייך. אז אל תתני לסביבה להסיט אותך מהדרך שלך או לבלבל אותך. את תצליחי לממש את המטרה שלך וזה רק עניין זה של זמן. בקשר לאימך, תזכרי רק שאת לא צריכה לרצות אף אחד חוץ מאשר את עצמך. לכן אל תתני ללחץ של ההורים להטריד אותך יתר על המידה. וממילא, כשאת תהיי מאושרת סביר להניח שהם יהיו מאושרים בשבילך. ככה שאחרי ש"תרצי את עצמך" גם הם יניחו לך. ממה שכתבת ניתן להבין שאמך מאוד אוהבת אותך וחסרת סבלנות לראות אותך כבר מאושרת. אפשר להבין אותה כי אחרי הכל היא אמא, אבל זה בפירוש לא נותן לה את הזכות להפעיל עליך לחץ או לגרום לך לחוסר נעימות. אבל אל תכעסי עליה בגלל שהיא טועה. אולי את לא משתפת אותה מספיק ולכן היא לא מבינה אותך ובגלל זה פעלה כמו שפעלה. תשקלי להסביר לה ואולי אפילו לכתוב לה את שעל ליבך ואולי מכאן תבוא הישועה איתה. אל תתני לנושא כזה ליצור מריבה אמיתית ושורשית עם הוריך. גם אל תנסי לחנך את הוריך. הם מי שהם ואת צריכה ללמוד לקבל אותם ולהסתדר איתם בדרך חיובית, בטוב ובטוב פחות. בקשר למציאת בן זוג. יש דרכים מגוונות בהן את יכולה להשתמש, בנוסף לפאבים ומועדונים. יש אתרי היכרויות מגוונים שהם לא רעים, וגם אם לא מתחברים לזה לא כדאי למהר ולשלול. נסי, מה יש לך להפסיד. כתבת שהחברות שלך נשואות ושזה מקשה עליך להכיר. אז תשקלי להרחיב את מעגל החברות שלך ולצרף אליו מכרות חדשות לא נשואות. איך עושים את זה? יש מגוון של דרכים. את יכולה למשל להרשם לקורסים וסדנאות בנושאים שמעניינים אותך בהם יש תלמידים בגילך ולרכוש כך חברות חדשות (או למצוא בן זוג ממש:).

bridges

New member
התודה הגדולה ביותר עבורי...

ואני מאמין של כל אחד מהעונים, תהיה לשמוע שעשית שימוש בתגובות שלנו לשיפור משמעותי באיכות חייך. אנא עדכני אותנו בהתקדמותך. בהצלחה, רונן

למעלה