רווקה או נשואה?

רווקה או נשואה?

הי, בשנת המס 2002 השתכרתי משכורת זעומה ושילמתי המון מס (עבדתי בשני מקומות ולא עשיתי תיאום מס). בסוף חודש אוגוסט של אותה שנה התחתנתי. אני עומדת להגיש טפסים למס הכנסה לשם קבלת החזרים ולא יודעת אם למלא אותם כרווקה (כפי שהיתי במרבית שנת המס) או כנשואה (כפי שהייתי בשלושת החודשים האחרונים). אני מעדיפה למלא את הטופס כרווקה כדי שלא אזדקק לאישורים נוספים אודות ההכנסות של בעלי. מה דעתכם? האם אוכל לטעון לרווקות או שעלי לטרוח ולאתר גם את הטפסים שלו ? ואגב שנינו שכירים. תודה מראש, מיכל

לא הולך

אם חלק מהשנה היית נשואה, גם בעלך צריך להופיע על דרישת ההחזר. זה די פשוט ותקבלי בחזרה "המון מס" (כהגדרתך) אז שווה להתייעץ. רק תבדקי קודם (בעזרת בעל מקצוע) אם באמת מגיע לך החזר,שלא יהיה מצב כמו שאמר פעם עו"ד יוסף פרידמן "באו לקבל ירושה והצטרכו לשלם הוצאות הקבורה"

התקשרתי למס הכנסה

יש להם מספר טלפון שהם מפרסמים באתר ושבו מוצעת תמיכה. לטענתם, אני יכולה למלא את הטפסים כרווקה או כנשואה לפי בחירתי. האם הייתם סמכים על המידע שקיבלתי מהאשה שענתה לי לטלפון שם או שאתם בכ"ז ממליצים למלא את הטופס גם עבור בן זוגי? האם תוכול לצטט סעיף כלשהו שמתייחס במפורש לתסריט של נישואים באמצע שנת המס? תודה מראש, מיכל

למעלה