תשובות
יכול להיות כל בנק. החשבון שלי ב-Citibank שהוא אחד הגדולים, היתרון שלו על פני האחרים עד כמה שידוע לי זה שניתן לפתוח חשבון CITIGOLD, ישנה עמלה של 30 דולר בחודש, אבל אז אין שום הגבלה ושום עמלה על משיכת כסף מכספומט בחו"ל (לצורך העניין ישראל היא חו"ל), למי שמרוויח הרבה בפאיפאל זה הרבה יותר משתלם מהשער הנמוך ועמלת ההמרה שהם גובים מאיתנו. ניתן לפתוח גם חשבון פשוט ללא שום עמלה חודשית, אבל אז יש עמלה על כל משיכה וזה פחות משתלם.
ניתן גם להזמין שיקים והלפקיד את השיקים בחשבונך בארץ בעמלה יחסית נמוכה.
משיכת הכסף מתבצעת בכספומט בארץ בעזרת כרטיס DEBIT CARD, מבחינתך זה כמו כל משיכה רגילה בכספומט, הכסף מתקבל בשקלים, מוגבלים ל-1000 דולר משיכה כל יום (3500 שח). מקבלים את שער המסחר של הבנק בארץ ממנו את מושכת - שער שמאוד קרוב לשער היציג בד"כ, וזה היתרון הגדול, לפי חישוב שלי רק על ההפרשי המרות הללו אחסוך משהו כמו 5000 שח בשנה.
אני מצהיר רק לרשויות בארץ מכיוון שכאן אני מתגורר, כאן מתבצעת הייצור, ומכאן נשלחות החבילות. כמו שרוזי אמרה בשנה האחרונה בארה"ב הקשיחו מדיניות כדי למנוע הלבנת הון ושמענו על חשבונות בנק שנסגרו. אבל אין בזה שום דבר לא חוקי. החשבון שלי בינתיים פעיל חצי שנה *חמסה*.
מאז אירועי 9/11 לא ניתן לפתוח חשבון בנק דרך האינטרנט בארה"ב, חייבים להיות נוכחים פיזית, לא ידוע לי על מישהו מטעמך. ישנן חברות שעושות זאת תמורת תשלום, אני העדפתי לסוע לשם.
צריך בעקרון רק פספורט, ועוד מסמך מזהה באנגלית (רישיון נהיגה), כתובת למכתבים בארה"ב, הוכחה לכתובת שלך בארץ, ולהפקיד איזשהו סכום ראשוני (נגיד 500-2500 דולר). אני גם הבאתי מכתבים באנגלית מה"מעסיק" שלי ומהבנק שלי בארץ שמפרטים את מצבי התעסוקתי והכלכלי כדי שאראה להם מכובד. האמת שחשבתי שזה לא בהכרח ילך בקלות ואולי אצטרך לנסות כמה בנקים, אבל על הראשון קיבלו איתו ולא שאלו יותר מדי שאלות.
מבחינת להעביר כספים לחשבון של מישהו אחר - נראה לי שבפאיפאל זה אולי אפשרי, באמאזון אני חושב שלא כי הם גם דורשים מספר ביטוח לאומי והצהרות מס במקרה שאת תושבת ארה"ב ולא כדאי לסבך אנשים אחרים.