רווחיות etsy

todesignit

New member
רווחיות etsy

הייתי במפגש עם יועצת עסקית מאוד נחשבת והיא זרקה לאוויר אמרה שהיא עוד לא מכירה אנשים שבאמת מתפרנסים מetsy
האם מנסיונכם יש אנשים שמתפרנסים רק מetsy?

היא קצת ערערה לי...
תודה

ברור שיש!

לא מכירה באופן אישי פנים מול פנים אבל גם כאן בפורום נתקלתי בחנויות עם מכירות מאד
יפות (באלפים) כך שאני בטוחה שבעלות החנות מתפרנסות מזה.
נכון, באופן טבעי לפורמט יש גם הרבה כאלה שזו הכנסה נוספת עבורם, אז מה?
רק את יודעת למה את מסוגלת.

todesignit

New member
תודה על התשובה

תודה על התשובה המלאת אנרגיות!
פשוט זה תמיד הדילמה שלי אם לקדם רק את האתר שלי או להשקיע גם בקידום של החנות בetay

האתר שלך מקסים

את כבר יודעת שאני חושבת את זה

לדעתי את צריכה הרבה יותר מוצרים בחנות של etsy כדי לקדם אותה (לפחות כצעד ראשון).

todesignit

New member
תודה על הפרגון!

תודה :) כן אני עובדת על העלאת לוגואים נוספים...

NFN123

New member
ברור שהיא לא מכירה אנשים כאלה

כי כמות המוכרים הישראלים באטסי (והיא בטח עובדת עם ישראלים) היא קטנה מאוד, וכאלה שהולכים לייעוץ עסקי היא בטח קטנה עוד יותר.
תסתכלי על חנויות של לוגואים ודברים שאת מוכרת ותראי שהם מצליחים יפה מאוד. ברור שזו עבודה ככל עבודה, וזה דורש הרבה קידום והרבה התעסקות - אבל את ממילא (כך אני מבינה) מתכווננת לעולם האינטרנט, והאתר שלך פונה לקהל העולמי, וככה לפחות את פותחת לעצמך עוד אפשרויות. לא אומרת שצריך לבחור - אפשר בהחלט גם וגם.

חוץ מזה, אותי אישית מעצבנות אמרות וקביעות כאלה, כמו שהיא אמרה. זה שהיא לא מכירה אנשים כאלה, לא אומר שאין. וגם נגיד שבאמת אין אנשים כאלה שמצליחים להתפרנס רק מאטסי, זה לא אומר שאצלך יהיה אותו דבר. בסופו של דבר אטסי זו פלטפורמה, מה שחשוב יותר זה מה הבנאדם עצמו עושה, איך הוא עובד וכמה הוא טוב.

וחוץ מזה, אני אהבתי מאוד את האתר שלך וגם את האטסי שלך. על דרכים לשיפור/קידום וכו' את יכולה לקרוא המון ברחבי הפורום, אבל נראה שבהחלט יש עם מה לעבוד. בהצלחה :)

todesignit

New member
נקודה טובה..

תודה על התגובה המאוד מעודדת
אני מאוד סגורה על הכיוון והדרך אבל לפעמים אמירות כאלו גורמות לך לחשוב אולי אני לא בכיוון..

אני לגמרי מתכננת להעלות עוד לוגואים ולהראות איך זה מופיע על מוצר וכו.. עבודה לא חסר.

שוב באמת תודה לכולכן על העידוד
מיטל

todesignit

New member
אני מקווה שגם לי..

יש לי עסק לעיצוב שקיים 8 שנים והחלטתי בעיקר בעקבות הלידה לעשות לו שינוי ולמצוא נישה שאני אוכל למכור אותה און ליין
אכן יש לאן לשאוף!

תודה ויש לך חנויות מקסימות!

אני כבר הפסקתי עם העבודה הקודמת

כיום מתקיים יפה (מעל לממוצע) מאטצי, אמזון ואיביי יחדיו.
אם כי אני מוכרח לציין שלאחרונה אמזון היא זו שמחזיקה אותי ואטצי לא כבעבר.. אני מאשים את השינויים שעשו באתר. ואת התחרות הרבה.
אבל אין ספק, אפשר גם אפשר להתקיים מאטצי בלבד.
לפורמט המוצרים שלך אני לא בטוח איך הביקוש, דווקא לא נראה לי שזה משהו שמחפשים כל כך באתר שמוכר בעיקר מוצרים פיזיים, הייתי מתמקד בקידום האתר שלך ישירות, שם גם אחוזי הרווח שלך גבוהים יותר.
כמו כן בתור גרפיקאית הייתי חושב על כיוון אחר באטצי, לא לוגיים, אלא גרפיקת סטוק שאנשים יוכלו לשים במוצרים שלהם, לזה יש ביקוש גבוה עד כמה שידוע לי.
הלוואי עלי מוצרים וירטואלים, זה כזה כיף, לא צריך ללכת לדואר, אין חבילות שנאבדות/חוזרות, לא צריך רשימון יצוא, אין חומרי גלם ועלויות פרט לזמן שלך בכיף שלך :)

todesignit

New member
תשובה מעניינת!

מרתק אותי כל פעם מחדש לשמוע על עסקים און ליין של אנשים אחרים ואיך הם עשו את השינוי. הלוואי עליי שאוכל לזנוח את העבודה שלי ולעשות רק את זה.(אבל אני בדרך...)
אני עובדת בכמה מישורים גם קידום האתר שלי וגם החנות באסטי - אנשים מהארץ מגיעים לאתר שלי מאטסי כי הם רוצים לוגו בעברית.
וגם חושבת על אפיקי פיתוח במקביל אבל גם לא רוצה להתפזר.
הקדשתי המון המון זמן למחשבה מה אני יכולה למכור שהוא יהיה מוצר דיגיטאלי...
לא ראיתי בחתימה שלך איזה חנות יש לך אשמח לראות (אפילו בפרטי)
תודה רבה!

כן למה לא בעצם?

הלקוחות לא בהכרח שמים לב שזה עבודת יד עד שהם מקבלים וזה כתוב להם על פתק תודה שתמכתם וכו' וכו' ואז הם לפעמים מופתעים לטובה.

אמאזון בהחלט הפתיע אותי, החלטתי להכנס לשם בעקבות פורום איביי פה בתפוז, הבעיה שאי אפשר לקבל את הכסף ללא חשבון בנק במדינה זרה (ורצוי ארה"ב אם רוצים דולרים).
אבל אפשר להתחיל למכור ללא קבלת התשלום (נשמר באמאזון) וזה מה שעשיתי, רק כדי לנסות לראות אם יש ביקוש..
ומה אתה יודע פתאום הגעתי בזריזות ל-5000 דולר שהצטברו שם והבנתי שהגיע הזמן לקנות כרטיס טיסה לניו יורק לכמה ימים (וגם שם המשכתי לשלוח חבילות חח..)

NFN123

New member
כמה שאלות אם אפשר :)

חשבון בבנק אמריקאי - יכול להיות כל בנק שהוא? והאם אתה חייב פיזית להיות נוכח שם? ז'תומרת, ברור לי שאי אפשר לפתוח את זה באופן וירטואלי, השאלה היא אם מישהו מטעמך יכול להגיע.
והאם החשבון חייב להיות על שמך? הכוונה - האם אני יכולה להעביר את הכל לחברה שממילא יש לה חשבון כזה, והיא תעביר את הכסף אלי?

אתה מושך את הכסף כאן, נכון? ישר בשקלים? כמו בעצם שאני אמשוך דולרים כשאהיה בחו"ל מתוך החשבון הפרטי שלי..

ושאלה אחרונה - מבחינת מס הכנסה וכאלה, למי אתה מצהיר? כאן בארץ כרגיל, או בתוך ארצות הברית איכשהו? כי הרי הכסף משתכן שם בסופו של דבר(אין לי מושג איך זה עובד אז סליחה אם זה נשמע מטופש
).

RolyzCreations

New member
תשאלי בפורום איביי, שם יוכלו לעזור לך יותר

גם בשאלת חוקיות העניין.

תשובות

יכול להיות כל בנק. החשבון שלי ב-Citibank שהוא אחד הגדולים, היתרון שלו על פני האחרים עד כמה שידוע לי זה שניתן לפתוח חשבון CITIGOLD, ישנה עמלה של 30 דולר בחודש, אבל אז אין שום הגבלה ושום עמלה על משיכת כסף מכספומט בחו"ל (לצורך העניין ישראל היא חו"ל), למי שמרוויח הרבה בפאיפאל זה הרבה יותר משתלם מהשער הנמוך ועמלת ההמרה שהם גובים מאיתנו. ניתן לפתוח גם חשבון פשוט ללא שום עמלה חודשית, אבל אז יש עמלה על כל משיכה וזה פחות משתלם.
ניתן גם להזמין שיקים והלפקיד את השיקים בחשבונך בארץ בעמלה יחסית נמוכה.
משיכת הכסף מתבצעת בכספומט בארץ בעזרת כרטיס DEBIT CARD, מבחינתך זה כמו כל משיכה רגילה בכספומט, הכסף מתקבל בשקלים, מוגבלים ל-1000 דולר משיכה כל יום (3500 שח). מקבלים את שער המסחר של הבנק בארץ ממנו את מושכת - שער שמאוד קרוב לשער היציג בד"כ, וזה היתרון הגדול, לפי חישוב שלי רק על ההפרשי המרות הללו אחסוך משהו כמו 5000 שח בשנה.

אני מצהיר רק לרשויות בארץ מכיוון שכאן אני מתגורר, כאן מתבצעת הייצור, ומכאן נשלחות החבילות. כמו שרוזי אמרה בשנה האחרונה בארה"ב הקשיחו מדיניות כדי למנוע הלבנת הון ושמענו על חשבונות בנק שנסגרו. אבל אין בזה שום דבר לא חוקי. החשבון שלי בינתיים פעיל חצי שנה *חמסה*.

מאז אירועי 9/11 לא ניתן לפתוח חשבון בנק דרך האינטרנט בארה"ב, חייבים להיות נוכחים פיזית, לא ידוע לי על מישהו מטעמך. ישנן חברות שעושות זאת תמורת תשלום, אני העדפתי לסוע לשם.
צריך בעקרון רק פספורט, ועוד מסמך מזהה באנגלית (רישיון נהיגה), כתובת למכתבים בארה"ב, הוכחה לכתובת שלך בארץ, ולהפקיד איזשהו סכום ראשוני (נגיד 500-2500 דולר). אני גם הבאתי מכתבים באנגלית מה"מעסיק" שלי ומהבנק שלי בארץ שמפרטים את מצבי התעסוקתי והכלכלי כדי שאראה להם מכובד. האמת שחשבתי שזה לא בהכרח ילך בקלות ואולי אצטרך לנסות כמה בנקים, אבל על הראשון קיבלו איתו ולא שאלו יותר מדי שאלות.
מבחינת להעביר כספים לחשבון של מישהו אחר - נראה לי שבפאיפאל זה אולי אפשרי, באמאזון אני חושב שלא כי הם גם דורשים מספר ביטוח לאומי והצהרות מס במקרה שאת תושבת ארה"ב ולא כדאי לסבך אנשים אחרים.

RolyzCreations

New member
שכחת לציין שזה לא בדיוק חוקי לפתוח חשבון בנק

כפי שאתה עשית, ויש סיכוי שיסגרו לך את החשבון.

זה חוקי בהחלט

אין בכך שום עבירה על החוק.. וגם אין שום פגיעה באף אחד. הבנק מחזיק את הכסף שלי ונהנה מכך. מדינת ישראל מקבלת את המיסים כחוק שכן אני תושב ישראל ומדווח על כל עסקה כרגיל.
מה שקורה בשנה האחרונה שבארה"ב הקשיחו את החוקים כדי לנסות למגר הלבנות הון.
ולכן חשבונות של זרים לפי מה שחלק דיווחו לפעמים נסגרים. לי עד כה כבר חצי שנה אין שום בעיה.

סיקרת אותי מאוד מאוד עם אמזון

האם אפשר לראות את הקישור לחנות שלך או שאתה מעדיף לא להיחשף
?
חשבתי שבאמזון אפשר לקנות רק ספרים

למעלה