רודף ונרדף

• פותח הנושא blaor
  • פורסם בתאריך

blaor

New member
רודף ונרדף

איך הזוגית שלכם? לפעמים נדמה לי שיש איזה מערכת של רודף ונרדף בכל מערכת זוגיות? האם גם אתם מרגישים כך? האם זה רק בנושאים מסוימים? האם זה יכול להתחלף? האם יש שוויון? האם יש צד שמשקיע יותר? והאם זה אומר שמשהו לא תקין או שזה נורמלי לחלוטין? אודה לכם על שיתוף מעולמכם וניסיונכם אלא תהיות שיש לי לאחרונה

yosef 30

New member
שבת שלום בלאור

הרבה שאלות מאוד חשובות ומורכבות שאלת. איך הזוגיות שלי
עד כה אני מסתדר יופי עם עצמי
. בכל מערכת זוגיות יש מוביל ויש מובל - עם השנים דפוס ההתנהגות הזאת משתנה והמוביל נהפך להיות מובל והמובל נהיה מוביל. לפעמיים בני זוג נפרדים מתגרשים כאשר אחד כבר לא "ממלא אחר תפקידו". לאחד מהצדדים לא מתאים להשתנות. יש את הצד שיוזם יותר, ויש את הצד שזורם יותר אם אפשר לקרוא לזה כך. יש צד שרוצה ונהנה לנוח מול הטלויזיה כשהצד השני רוצה להיות יותר בתנועה. הרי אומרים שהרבה פעמיים נפרדים ומתגרשים בגלל אותם סיבות שנמשכנו לאותם בני ובנות זוג. לפעמיים זה בנושאים מסויימים ולפעמיים זה ממש דפוס כשלעצמו בכל הרובדים האדם יכול להתנהג אותו הדבר. אך יש גם קשרים בהם אחד יותר דומיננטי בטיולים והשני בחיי החברה וכו'. כל אחד יכול להרגיש שהוא משקיע יותר, ואני מאמין שהרוב יודעים מתי הם משקיעים ומתי לא. זה לא אומר שמשהו לא תקין, בכלל לא. האם אתה טיפוס שמשקיע
שתהיה לך אחלה שבת

likud1

New member
זה תלוי תקופה

היו תקופות שהזוגיות (אני מדבר על האחרונה שהייתה) הייתה מושלמת ולאחרונה הפכה ליותר ויותר בעייתית, עד שהובילה לפרידה. גם בנושא הרודף נרדף, היו תקופות שאני כעסתי והוא התעקש על הקשר והיו תקופות בהן הוא כעס ואני התעקשתי על הקשר. אני רוצה להאמין שיש שוויון, אך תמיד כל צד מקבל על עצמו דברים אחרים עליהם הוא אחראי בקשר. לדוגמא- אני הייתי זה שדאג שהדברים יתנהלו כמו שצריך ואם צריך לעשות משהו (גם אם דובר על משהו בשבילו), אני הייתי זה שדואג לכך. לעומת זאת, הוא דאג לכל נושאי העבודה והכסף. השקעה זה עניין של התייחסות, אני הייתי הרומנטי וזה שדואג למחוות הקטנות והוא דאג לדברים מסוג שונה, שפחות קשורים להתנהלות הרומנטית. אני חושב שזה תקין לחלוטין וזה טבעי, ברור שעדיף ששני הצדדים יהיו שווים לחלוטין, אך יש משהו יפה בכך שכל אחד תופס את מקומו וממלא את תפקידו בזוגיות.

למעלה