רוג'ר ווטרס - קונצרט או פוליטיקה??

super girl 15

New member
נראה לך?!

ברור שהיתי הולכתת!!!! אבל בלי שום קשר לזה... אם הם מעבירים זה רק בגלל שהפלסטינאים קשה להם לבוא לראות את ההופעה בתל אביב?!

Simba48

New member
אין גבול לטיפשות או לצביעות

רוג'ר ווטרס לא ביטל את הופעתו כי לפלשתינאים לא ניתן לראותו בתל אביב. רוג'ר וטטרס ביטל המופע בתל אביב, כי אוהדים ערביים שלו כתבו לו שהוא מופיע בשטח כבוש. אני מעריך שאם הוא היה רוצה להופיע בפני פלשתינאים, יכול היה להופיע ברמאללה או בעזה. לכן הטיעון שלך מזויף או מחמת חוסר ידיעה או בכוונה

alpha80

New member
צודק ב-100% !!

וחוץ מזה ראינו אתמול שמי שממש רוצה להגיע לתל אביב יכול ... הוא צריך להבין שמעריצים הן לא בובות שעווה. הם לא יהיו ניצבים בהצגה שלו. הוא מנסה לעשות מהמופע שלו עצרת הזדהות, יבואו לנאום שם פעילים פוליטיים מפה ומשם, ולי לא מתאים לשמוע אותם נואמים אחרי שהוצאתי ממיטב כספי כדי לראות הופעה ולשמוע מוסיקה. מה שלא הבנתי עכשיו בשינוי הגישה של ווטרס, זה שלפני חודש באמ פנו אליו הנציגים הפלסטינאים בדרישה שיבטל את המופע כי הוא מופיע בשטח כבוש וכו, והוא דחה את הדברים שלהם בטענה כי "גם ליהודים יש זכות קיום". אז מה קרה לו עכשיו?...

The Cat Woman

New member
כנס לפה חומד...

א. מה שיש לי בראש יכול להספיק גם ליותר מ2 אנשים. אז אל תזלזל. ב. צבועה- אני האחרונה שאהיה. מה שאני חושבת זה מה שאני אומרת ואם אתה לא מסכים- תגיד שאתה לא מסכים, אבל להגיד למישהו שהוא טיפש רק כי הוא חושב אחרת ממך- זה מעשה אדיוטי. ג. הזמר רוצה לרצות את כל קהל המעריצים שלו, את הישראלים ואת הפלשתינאים גם יחד... אחרת כמו שאמרת- הוא היה מופיע ברמאללה או בעזה. שדרך אגב- אני לא מבינה איך אתה משווה שטחי C לשטחי A וB. זה בכלל לא אותו הדבר. ד. הפלשתינאים לא יגיעו לת"א כי מבחינתם- זה שטח כבוש והם לא רוצים להגיע לשם! אז לא, זה לא מקום אידיאלי להופעה בפני פלשתינאים! כי כמו שאתה לא תגיע לגוש קטיף לשעבר בשביל הופעה, גם הם לא יגיעו לת"א!

תראי

העניין הוא נורא פשוט, אפילו אם נשמע קטנוני ולא טוב, זו האמת: רוג'ר בחר להעביר את ההופעה למיקום מסויים לאחר שקיבל פנייה מהערבים. הפנייה שלהם התעלתה על הברירה הטבעית שהוצעה, נקרא לה "ברירה יהודית" לצורך ההמחשה. הבחירה שלו מעידה על העדפה, ומי שמעדיף אותם על פנינו, ועדיין שואף לדפוק עלינו קופה, ראוי לזין גדול בפנים. כן, לא נשמע בוגר במיוחד, נכון? אבל זה נורא אנושי.

steelwater

New member
נו באמת

הוא לא מעדיף אותם יורת מאיתנו וההפך... קשה לי עם האשכול הזה. זה נשמע לי פשוט כאילו רובכם שונאים את הערבים ומתעבצנים על רוג'ר ווטרס שהוא תומך בהם ולכן אתם לא רוצים ללכת להופעה שלו. וזה מעצבן אותי גם על זה שאתם בוכים שהזיזו את ההופעה ויהיה לכם קשה להגיע למקום החדש, כי זה הרבה יותר נורא מלחיות תחת כיבוש במשך יותר מ-36 שנה! זה נראה לי מפגר לבטל כרטיסים להופעה בגלל זה. אם הוא היה הולך ואומר שנאנטישמי אז זו הייתה סיבה, אבל בגלל שהוא מזיז את ההופעה כדי להזדהות עם הערבים? נו באמת... זה כנראה אומר על מי שיבטל את הכרטיסים שהוא שונא את הערבים. זה אולי נראה לכם סתם מוגזם אבל תסתכלו על השרשור הזה. כל-כך הרבה כעס עליו מדבר שלדעתי הוא לא כל-כך נורא, אז אני לא יודעת כבר מה לחשוב. מה אתם מצפים, שלאמנים מחו"ל כמו לכל איש אחר מחו"ל לא תהיה דעה בנושא? אז כן, יש אמנים מחו"ל שמסתכלים על המצב עם הפלשתינאים ומתנגדים אליו. זה לא הופך אותם לאנשים רעים. מה שאני כן מסכימה אתכם, זה יותר מידי לערב פוליטקיה במוזיקה. שלפעמים זה בסדר גמור וחשוב, אבל לפעמים זה פשוט מעצבןץ אנחנו בסך הכל רוצים לראות הופעות של להקות מחו"ל שבשבילנו זה ממש מדהים כי זה בקושי קורה פה! אנחנו לא רוצים להיכנס לפוליטקיה! רק רוצים להנות מערב מדהים של מוזיקה מעולה בהופעה מדהימה!

alpha80

New member
לא מערבבים מוסיקה בפוליטיקה.

למוסיקה יש את הכוח שלה, ואסור לנצל אותה לרעה. הרבה אמנים שמנצלים את המוסיקה שלהם לפוליטיקה כבר מזמן לא שווים הרבה, מוסיקלית, ע"ע בונו. גם דת מערבים עם פוליטיקה, וגם הדת איבדה מכוחה. עירבוב כזה גורם לרגשות של "אנטי" אצל הרבה אנשים. רוג'ר ווטרס לא יעשה שלום. גם לא בונו וחבריו. כשיהיה שלום בתוכנו, יהיה גם שלום עם השכנים שלנו. לא מזמן בחרנו 120 גלמים לכנסת. בינתיים הם רק רבים ומתווכחים מי לא ידבר עם מי. ברגע שלא יהיו "ספרדים" ואשכנזים" גם לא יהיו "יהודים" ו"לא יהודים". הכוונה היא להידברות בין הצדדים למי שלא הבין.

The Cat Woman

New member
אתם מפספסים את הנקודה

מוזיקה היא דעתנית וזאת עובדה. תראו את דפש מוד- כותבים על דת, על סאדו מאזוכיזם... זה לא דעות??? אביב גפן- שמאלני קיצוני שירים כמו "עכשיו מעונן", "אמא תראי"... ומישהו אומר לו לא...? נכון שלא צריך לעשות במוזיקה שימוש לרעה, לנצל אותה או להפוך אותה לכלי מלחמה... אבל עליכם לזכור שרוג'ר ווטרס הוא זמר וזכותו להופיע איפה שהוא רוצה ומאיזה שיקולים שהוא רוצה. בקיצור, תפסיקו להיות יפי נפש...

סליחה אבל אתה פה היפה נפש

אפשר להביע דעה אבל לא לנקוט עמדה .וזה מה שהבחור עשה . ובכלל אני חושבת שהנושא רגיש בגלל הארוע של אתמול

aviGODFATHER

New member
אני מבין איך הכינוי "אשת החתול"

יכול לבלבל

a B C e

New member
אולי פעם הבאה שיהיה מופע בארה"ב,

אנחנו היהודים והישראלים נדרוש לבטל אותו, בגלל שלדעתנו ארה"ב שייכת לאינדיאנים, וארה"ב ארץ כובשת שהורגת סתם ערבים. ואני רוצה לראות אם יבטלו את המופע, המופע התבטל בגלל שווטרס באמת ובתמים חושב שאנחנו ארץ כובשת, ולא מחבב אותנו במיוחד, וזה ידוע.

steelwater

New member
בלוקוס

הוא חושב שהמידניות של הכיבוש היא לא בסדר, הוא לא חושב שאנחנו חראות ושנוא אותנו! אחרת הוא לא היה מופיע פה. והוא לא כזה טיפש כדי לחשוב שכל היהודים והישראלים חארות בגלל הכיבוש. הוא מתנגד למדיניות. ואני ממש חושבת שזה בגלל שמדובר בערבים! אם היית סיבה אחרת שלא קשורה לערבים, שלא יודעת, שהוא היה מעביר את המופע כי מעצבן אותו שתל אביב מזוהמת ומלוכלכת ואנשים אל שומרים על הניקיון אז לא הייתם מתעצבנים כל-כך ומבבטלים את הכרטיסים שלכם.

alpha80

New member
לכתוב, לשיר, לרקוד, הכל טוב ויפה

ברגע שהאיש מגיע לפה, סוגר על הופעה במקום מסויים, ולמחרת מתעורר בבוקר ואומר - "סליחה, אני לא אופיע איפה שאמרתי, אלא במקום אחר בגלל שאתם עם כובש וככה בא לי", זה זילזול במעריצים. ברור ש"רוג'ר ווטרס הוא זמר וזכותו להופיע איפה שהוא רוצה ומאיזה שיקולים שהוא רוצה", אבל גם זכותנו להחליט אם אנחנו רוצים להיות הבובות במשחק הפלצני שלו או לא! ואני אוהב את הפינק פלוייד, ומאוד שמחתי שהוא מגיע, וקניית הכרטיס להופעה שלו היתה רק שאלה של כמה ימי "איסוף כסף", אבל אני מוותר, וכמוני ויתרו והחזירו רבים. הוא יכול להופיע איפה שהוא רוצה, רק שמה שיקרה בסוף זה שהוא יופיע מול שדה חומוס וינגב פיתה על הבמה.

aviGODFATHER

New member
מה רע בבונו?

אני חושב שזה מאוד יפה מה שהוא עושה - גם פוליטית וגם מוזיקלית (אהבתי מאוד את האלבום האחרון של U2). וחוץ מזה, בונו (לפי מה שידוע לי לפחות) פועל רק למען העולם השלישי ומנסה לעזור לעניים במדינות האלה ולמגר את הרעב (ע"י פרוייקטים כמו Band Aid, לייב אייד, לייב 8 ורבים אחרים). הוא לא נכנס לוויכוח בזירה פוליטית שלא קשורה אליו (מלבד הסכסוך הבריטי-אירי שהיה לפני כמה עשרות שנים, אבל זה כן קשור אליו כי הוא אירי).

Lady in red2

New member
אמנם אני לא הולכת להופעה שלו

אבל אם כן הייתי הולכת, הייתי גם באה לנווה שלום. מה לעשות, יש זמרים שמערבים פוליטיקה במוסיקה, כמו אביב גפן שצוין מעליי ויש עוד שאני לא נזכרת כרגע. זה לא שיש לו דיעות קיצוניות במיוחד ולדעתי זה לא אומר שהמעריצים צריכים למנוע מעצמם להנות מהמוסיקה שלו. אגב ממה שהבנתי, הפלשתינאים ביקשו ממנו לבטל לגמרי את ההופעה והוא לא הסכים. אז לא נראה לי שההעברה קשורה לבקשה שלהם אלא לרצון שלו בלבד.

aviGODFATHER

New member
הסבר להרבה אנשים כאן שלא הבינו...

אדון ווטרס לא העביר את ההופעה למקום שהוא משותף בין ערבים ויהודים בשביל שגם הקהל הערבי יוכל ליהנות מההופעה. אני בטוח שיש מאות משפחות שכולות שיכולות להעיד על כך שהערבים יכולים להגיע גם לת"א. הוא עשה את זה בשביל לא "לקפח" את הערבים ע"י הופעה במקום יהודי (או פיליפיני - כי זה צפון ת"א).

למעלה