רוברט וויאט

dimfo

New member
רוברט וויאט

קיבלתי עליו המלצות חמות ותהיתי אם אפשר לקבל עליו קצת פרטים ורשימה של אלבומים מומלצים?

עמית ע

New member
רוברט וויאט

מוסיקאי בריטי, יליד 1945. דמות מפתח בסצינת קנטרברי - קבוצת מוסיקאים גדולה ממחוז קנט באנגליה, שהרבו לשתף פעולה בהרכבים שונים, ושהצליל של האלבומים שלהם מתאפיין בשילוב של רוק, ג'ז, אקספרימנטליזם והומור אנגלי. וייאט היה המתופף והסולן של להקת Soft Machine בארבעת אלבומיה הראשונים, אח"כ הקים את להקת מצ'ינג מול שהוציאה שני אלבומים. גם שם שימש וייאט בתפקיד הכפול של מתופף וסולן. כל אותם שנים השתתף וייאט בפרוייקטים רבים במקביל בתפקידי אורח ואף הוציא אלבום סולו ראשון. ב-1973 צנח וייאט ממרפסת בית במהלך מסיבה פרועה והפך לנכה. למרות השינוי הדרמטי בחייו שאילץ אותו לצמצמם את פעילותו המוסיקלית, וייאט קרא תיגר על גורלו, המשיך וממשיך עד היום להוציא אלבומי סולו ולהשתתף כאורח בפרויקטים מוסיקלים שונים כסולן אורח. מאיפה להתחיל: Soft Macine - שני האלבומים הראשונים של סופט משין - Vol.1 ו- Vol.2 Matching Mole - האלבום הראשון מקריירת הסולו - Rock Bottom - אלבום ראשון שהוציא אחרי התאונה. מאסטרפיס אמיתי, מופיע ברשימות דירוג רבות של מבקרי מוסיקה ב-100 הגדולים של כל הזמנים. Shleep - האלבום האחרון שלו. לא לעצור שם! שאר אלבומי הסולו שלו, שיתופי הפעולה המוסיקליים שלו כאורח באלבומים של אחרים וגם שאר האלבומים של הלהקות בהן היה חבר מומלצים אף הם.

Gil Keltch

New member
wyatt

אני אישית מעדיף את המטצ'ינג מול השני והסופט מאשין השלישי לגבי אלבומי הסולו יש ביננו הסכמה ואני ממליץ מאוד בנוסף גם על האלבום OLD ROTTEN HAT מאמצע שנות ה80 בנוסף מומלצים גם האלבומים הבאים בהם הופיע כאורח: MICHAEL MANTLER - THE HAPELESS CHILD NICK MASON - FICTITIOS SPORTS

דדאלוס

New member
לפחות ממה שאני יודע...

הוא לא בדיוק צנח מהמרפסת, אלא במהלך טריפ LSD סבר שהוא ציפור ופשוט ניסה לעוף. "נכה" כלומר יושב משותק על כסא גלגלים. את Rock bottom הפיק ידידו הטוב וחברו לאהבת התופים, ניק מייסון. בנוסף לאלבום מעולה זה אני מאד ממליץ גם על Old rotten hat. כמו כן, הוא גם תופף עבור חברו לאהבת ה-LSD, סיד בארט בחלק מההקלטות של "The madcap laughs" (אבל לא זכה לקרדיט על כך).

No Data

New member
אני שמעתי שהוא צנח לו למטה

בעקבות טריפ לא מוצלח, בפועל מדברים על זה שהנפילה הייתה מקומה שלישית (ויש לו יותר מזל משכל שהוא נשאר בחיים אחר נפילה כזו), הנפילה השאירה אותו משותק בחלק גופו התחתון בלבד. את ההיכרות שלי עם Robert Wyatt עשיתי רק לפני שנה, תוך כדי לימוד מוסיקלי מתקדם עם עמית לעבודה. הוא (העמית) בשנות ה 50+ לחייו נתן לי לשמוע דברים מהדיסקייה\אלבומייה שלו ואני חידשתי לו קצת מעולם הצעירים יותר. הדיסק הראשון שקיבלתי של Robert Wyatt היה Rock bottom ומה שאני זוכרת בבירור זה רמת האכזבה שלי לאחר ההאזנה כשגיליתי שהדיסק מכיל רק חמישה שירים. alifib היה ונשאר הפייבוריט שלי מהאלבום הנ"ל.

קרדיט

הוא דווקא כן ברשימת הקרטידים באלבום http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=2:48:24|PM&sql=Ajep1z8oajyv2

דדאלוס

New member
דווקא לא

הוא אולי ברשימת הקרדיטים של allmusic, אבל לא באלבום עצמו, לפחות לא בזה שיש לי.

למעלה