אני לא מסכים
אי אפשר לומר שלרוברט לא היו מגרעות נפשיות רבות. לרוברט בהחלט היו סיבות להתנקם בטארגאריינים ולמרוד בהם, בעיקר בגלל הסיבה שאאיריז ביקש את ראשו של רוברט בנוסף לראשו של נד סטארק. הוא עשה זאת ללא התגרות מצידו של רוברט בגלל שאאיריז ידע שרוברט לא יקח בשקט את העובדה שהמיועדת לו נחטפה ע"י ראיגאר. העובדה שיש סיכוי שליאנה הלכה עם ראיגאר מרצון לא אומרת כלום. יש קונצנזוס גדול בווסטרוז שליאנה נחטפה ע"י ראיגאר, לא הלכה איתו מרצונה. זאת בגלל שהיא נעלמה כך פתאום בלי להותיר סימן או הודעה. לא משנה מה האמת כרגע (נד נחשף אליה כנראה כשהוא הגיע למגדל החדווה), רוברט וכל ווסטרוז האמינו במשהו. כמובן שלרוברט היה נוח לראות את זה כך ולא להניח אפילו שליאנה לא רצתה אותו ורצתה מישהו אחר. מצד שני, נד לא בדיוק עזר בקטע הזה וכשהוא נחשף לאמת, הוא לא אמר דבר לרוברט מסיבה זו אחרת (הוא בהחלט היה מסוגל לומר לרוברט שליאנה הלכה עם ראיגאר מרצונה החופשי ולהשמיט את עובדת לידתו של ג'ון שלג). הזעם הנורא על ראיגאר נובע מרוכשנות עצומה שהייתה די מקובלת בזמנו כשזה נגע לנשים. כמו כן, רוברט עד מותו טען שהוא אהב את ליאנה בכל ליבו (יותר סביר שהוא שכנע את עצמו, אבל אין לדעת) ומבחינתו נישואיו האיומים לסרסיי נבעו בגלל שראיגאר חטף את ליאנה. רוברט מעולם לא ציווה על מותה של אליה וילדיה. טייווין מאשר זאת, רוברט מעולם לא ציווה על דבר כזה. זה שהעניין שיחק לידיו, לא אומר שהוא ציווה על כך. ברור שהוא היה צריך לעצום עין לאחר שילדיו של ראיגאר נרצחו, מה היית מצפה ממנו לעשות? דווקא במקרה זה רוברט בחר באופציה הנכונה לממלכה, בניגוד לנד סטארק. אם רוברט היה עושה כרצונו, רוברט היה צועד למלחמה עם צבא עייף מול הלאניסטרים (שהחזיקו בכוחות גדולים ורעננים לחלוטין) וכל מי שאלה היו מסוגלים לארגן נגדו. כמה אלפי אנשים נוספים היו נהרגים במלחמה כזו? רוברט בחר באופציה הנכונה עבור עצמו ועבור הממלכה כשהוא לא עשה דבר לטייווין וחבר מרעיו כשאלה סידרו את מותה של המתחרים על הכס. אין ספר שסרסיי הוכתה ע"י רוברט, אבל איפה כתוב שרוברט אנס אותה? אף לא פעם אחת, אז אין סיבה להמציא דברים. כשסרסיי שכבה עם רוברט, היא עשתה את זה מסיבותיה שלה, בין השאר כדי להשיג ממנו דברים. אני לא זוכר שרוברט ציווה על דברים איומים ואחר כך עצם עין. לגבי מותה של דאני, הוא אולי ציווה על כך, אך הוא לא עצם עין אלא לקח את האחריות על עצמו. ואני לא בטוח שהוא טעה כל כך כשהוא רצה שהיא תמות. על שליט להעדיף את טובת הממלכה על טובתו של בנאדם אחד. במיוחד כשהאדם הזה הוא אויה ומתחתן עם אויב פוטנציאלי אחר מהסיבה הברורה של ניסיון לפלוש לווסטרוז. נכון, רוברט היה אדם מאוד אלים. יש דברים שיצדיקו את זה, כמו קן הנחשים שהוא חי בו והאישה שחיה איתו. הסיבות האלה לא באמת מצדיקות את האלימות שלו כי לכל דבר יש דברים שיכולים להצדיק, זו באמת הייתה מגרעת של רוברט. מגרעת נוספת הייתה האימפולסיביות והטיפשות שלו. אני חושב שאם נד סטארק היה כזה חבר טוב של רוברט, הוא ידע די טוב מי הוא. הקרע היחיד שהיה ביניהם התרחש בגלל מותה של אליה וילדיה, ופה אני יכול להבין את רוברט. בסופו של דבר רוברט היה אדם טיפש, מושחת, אלים ואימפולסיבי. הוא גם היה שליט גרוע. אבל אני מחבב את דמותו כי הוא היה אדם חיובי ולהרבה דברים שהוא עשה יש הצדקה. אני יכול להבין את הסיטואציה שהוא היה נמצא בה, ומכיוון שהיה אדם חלש אופי בסופו של דבר, לא הצליח לשנות את הסיטואציה.