רובע

RONITA1

New member
רובע

האם בגמר ריצוף בגרניט פורצלן יש צורך ברובע?

רובע ויושרה מיקצועית!!!!

היי רוניתה, או מי שלא תהיי. מה קרה? פעם הקודמת שהיית פה באתר הלנת עליו לא מעט? (לא נתנו לך לפרסם את עצמך וכ"ו) ובכלל, מה זו השאלה עכשיו? פרובוקציה? או שאת לא יודעת? אז את אדריכלית או לא ? אדריכל? יש משהו לא ישר בהתחבאות הזו תחת המסיכה למטרות פרובוקציה... ולשאלתך , שמן הסתם מעניינת אחרים: רובע הוא חומר שממלא מרווחים ולא משנה ממה עשויים האריחים!! רק במרצפות טרצומשאירים לפעמים ללא מילוי ונותנים לאבק היומיום למלא את החריצים. שיהיה לך רק טוב!!

eWave

New member
בנוגע לריווח

אני גם מרצף בגרניט פורצלן, ויש לי שאלה מקצועית: מהו התקן לריווח בין המרצפות? האם יש מינימום שמתחתיו הריצוף לא נראה ישר? האם יש מקסימום אשר מעליו הרובה מתחילה להיסדק? פשוט הקבלן שלי מתעקש על 3 מ"מ !!! תודה (סיגל, אני מקווה שאת לא שומרת טינה לכל אחד שאי פעם העביר קצת ביקורת . . .)

ריווח של רובע

היי לך ולא. אני ממש לא שומרת טינה, אם כי אני זוכרת...
לגבי הריווח. יש לכל חומר מידות מינימום ומקסימום והן רשומות על שקית החומר. מניסיוני אפשר למלא רוחב רב יותר ממה שמצויין, אך אם הייתי בעל מקצוע לא הייתי נונת אחריות מעבר למה שנותן היצרן. לא חושבת שיש תקן בנושא. כל חומר לגופו. באריחים עקמקמים משהו ו/או עם שוליים לא אחידות נהוג לעשות מרווחים גדולים , אפילו של 1 ס"מ!!! בטרצו לא כדאי לעשות כי המרווח קטן מידי (מניחים צמוד ונוצר מרווח של הפאזה של הבלאטה) ונשבר עם הזמן ונהיה נורא מכוער. בדרך כלל עושים 3 מ"מ, אבל... אם אתה לא בטוח שזה מה שאתה רוצה, צא לאולמי התצוגה עם סרגלון ותבדוק מה יש שם ואם בא לך על זה. אם אתה עדיין לא סגור, תבקש, תמורת תשלום נוסף שירצפו לך איזה 2 מ"ר בריווח אחר ותראה מה הכי נראה לך (מקסימום 5 מ"מ , לא?) בהצלחה

למעלה