רובע לב העיר

ashlaw

New member
רובע לב העיר

ראיתי שלפני שבוע שאלו על מצב פרויקט רובע לב העיר. הפרויקט הוא פרויקט של פישמן בין הרחובות בלפור ומזא"ה, שנבנה על המגרש בו פעם היה בי"ח הדסה (מי זוכר?). חלק מ"הדיל" לקבלת אחוזי הבניה האסטרונומיים באזור של המיועד לפי התב"ע לבנית 2-3 קומות, היה שימור מלא של בית התאומים ברחוב מאז"ה (שאם אני לא טועה היה בעבר בית המהנדס) ומסירתו לעיריה בכדי שישמש ספריה ציבורית. בינתיים הפרויקט נבנה ושימור אין. למעשה הפרויקט הוא כשלון עסקי גדול ולמרות שהוא היה אמור להיות גמור לפני כשנה, העבודה מתנהלת בעצלתיים בגלל שכמעט שלא מכרו דירות (אם בכלל) - מי בכלל רוצה לגור בדרום העיר ברחוב עם גישה כל כך בעייתית? (מישהו יודע כמה זמן לוקח להגיע לאיילון משם?). שימור בית התאומים היה אמור להתחיל ממזמן, אבל לא נעשה. נדמה לי שאם כבר נותנים אחוזי בניה בתמורה לשימור אז שידאגו שקודם ישמרו ואז יתחילו לבנות.

danezeq

Member
כבר היום יש כמה ביניינים בתהליך

שימור במקום (יש עבודה) אז אל דאגה -אני בטוח שבית התאומים ישומר (העליתי את הנושא מכיוון שראיתי כתבה שהוא ישוקם ממש בקרוב) למי אכפת מהאיילון? לא סתם הפרוייקט הזה הוא לאנשים שאוהבים את תל-אביב, זה לא כזה סיוט לנסוע כמה דקות בתוך תל-אביב כדי להגיע לאיילון לגור שם זה חלום רטוב שלי
תפרן שכמותי

ashlaw

New member
בית המהנדס לשעבר

נכון, בית המהנדס נמצא היום בדיזינגוף, אבל משכנה הראשון של אגודת האינג´ינרים וארכיטקטים (אז כנראה עוד לא המציאו את המילים מהנדס ואדריכל) היה בבית התאומים, מיד אחרי שהקימו אותו בשנת 1925. את הבית תיכנן גם האדריכל יוסף ברלין שהיה מבין מייסדי האגודה. האמת שעברתי במקום לפני כמה ימים ולא ראיתי שמבצעים שם עבודות כלשהן.

למעלה