"רוביקון"

תמיר1991

New member
"רוביקון"../images/Emo26.gif

אני קורא כרגע את הספר המדהים הזה של טום הולנד על תולדות הרפובליקה הרומית, בעיקר בתקופתה האחרונה, ונהנה מכל רקע. היסטוריוגרפיה המתוארת בצורה סיפורית מדהימה, אך ללא זילות של ההיסטוריוגרפיה עקב כך. יותר מכך - ההיסטוריה של התקופה מתוארת שם תוך כדי שילוב נהדר של אירועים הרי גורל ותיאורי מנהיגים ומצביאים גדולים [סוּלה, פומפיוס, קיסר וכו'] בד בבד עם תיאורים של "היסטוריה קטנה" יותר, נגועה מאוד בסוציולוגיה - האוכל ברומא, בריכות הדגים בעיר, ולהבדיל אלפי הבדלות - מרד ספרטקוס והריבוד המעמדי ברפובליקה, למשל. והנה קישור לכתוב המדוייק בשער האחורי של הספר. מומלץ בחום! תמיר.

Philosopher

New member
מרצה שלמדתי איתו המליץ עליו

אגב, הוא מהווה חלק מאחד הקורסים בהיסטוריה באוניברסיטה הפתוחה, או רק במאגר הספרייה? בתודה,

יותר מומלץ לקרוא את אריך גרואן

יותר נכון את ספרו, The Last Generation of the Roman Republic, California 1974. הספר עוסק בעיקר בימיהם של לוקיוס קורנליוס סולא, גנאיוס פומפיוס מאגנוס ויוליוס קיסר, ימי שלטונם והתמורות החוקתיות שעברה רומא בימיהם, והמעבר שרומא הייתה חייבת לעבור (כך טוען גרואן), ממלחמות האזרחים עד לכינון הפרינקיפאט של אוגוסטוס, ואוגוסטוס היה זה שהצליח לממש את הרעיון של ריפוי הרפובליקה על כל חוליה. הוא למעשה תוקף את התיזה של רונאלד סיים, שטוען שהפרינקיפאט האוגוסטאי היה למעשה מהפיכה שבאה מלמטה, מן הפרולטריון העירוני. (ומכאן השם של החיבור המונומנטאלי של סיים, "המהפיכה הרומית"). אבל אם התקופה של ראשית הרפובליקה הרומית יותר מעניינת אותך, אז כרגע, אחד הספרים הטובים ביותר שיש, למרות שהוא בעצמו די ישן, זהו ספרו של הוארד הייז סקאלארד, A History of the Roman World, 753- 146 BC, London 1961.

Philosopher

New member
תודה

מעדיפה לפנות לכתבים המנתחים את האימפריה על כל הווייתה, אלו שכוללים בעיקר אנליזה פוליטית מרתיעים אותי. זה שציינת תחילה נשמע כזה, או שאולי אני טועה?

צביקון

New member
בנוסף, נראה לי נכון להמליץ על...

"תולדות הרפובליקה הרומית" של ישראל שצמן, בהוצאת מאגנס.

למעלה