רואקיוטן

מדוזה

New member
רואקיוטן

איך נקבע המינון לתרופה? מהם אחוזי ההצלחה? מהם תופעות הלוואי? מה המצב איתך? תודה רבה רבה.

לגבי רואקוטן

שלום "מדוזה" אני אנסה לתמצת את עיקרי הדברים הקשורים בתרופה, ובמידה ותרצה הרחבה נוספת אז אתה מוזמנן לשאול. פרטים כללים: הרואקוטן היא תרופה הדומה מבחינה כימית לויטמין A, ומיועדת לטיפול בפצעי בגרות (אקנה). היא ניתנת אך ורק למצבים של אקנה חריף שלא הגיב לטיפולים בתכשירים שונים כולל טיפול באנטיביוטיקה. אופן פעולת התרופה: הרואקוטן מפחית את יצור השמנים הטבעיים על העור (SEBUM או חלב בעיברית) ומפחיתה את יצור החלבון הקראטיני הנוצר בשכבות החיצוניות של העור. מינון: בד"כ מקובל לתת כמות כוללת מסויימת במשך כשלושה עד שישה חודשי טיפול. הכמות היומית כבר נקבעת לפי חומרתן של תופעות הלוואי, ועד כמה אפשר או אי אפשר לסבול אותם עד לסוף הטיפול. מידת הצלחת הטיפול: בד"כ גבוהה מאוד. הטיפול אורך בד"כ כ-4 חדשים (תלוי במינון שלוקחים) ולאחריו מצבם של רוב הסובלים מפצעי בגרות משתפר באופן משמעותי. לעיתים נדרש טיפול נוסף ואז צריך יהיה להמתין לפחות כחדשיים שלושה מסיום הטיפול הראשון. תופעות לוואי: לרואקוטן יש תופעת לוואי מאוד נפוצה שהוא גורם ליובש על העור ואפילו לשפתיים סדוקות. במהלך הטיפול חייבים להשתמש בתכשירי לחות שונים וגם תכשירי הגנה מהשמש. תופעות לוואי נוספות הם: חולשה, עליה בכולסטרול, עליה בשומנים בדם, ירידה זמנית ב"ראיית לילה", פגיעה בכבד (נדיר מאוד). בד"כ לפני התחלת הטיפול עושים בדיקה דם לכולסטרול, שומנים בדם ותפקודי כבד וחוזרים על הבדיקה חודש אח"כ. זאת כדי לוודא שאין מתופעות הלוואי הנ"ל. אזהרות: בנשים, חל איסור להיות או להכנס להריון החל מחודש לפני הטיפול ועד כשנה או שנתיים (!!!) אחריו. הסיבה היא שהרואקוטאן עשוי לגרום למומים מולדים בעובר, והוא מתפנה מהגוף באופן איטי. אין שום עדות לפגיעה בפוריות עצמה או בהריון לעתיד. בברכה ישראל

מדוזה

New member
קודם כל תודה. שנית, עוד משהו.

אז ככה. מה הקשר בין משקל הגוף למינון? האם כאבים בחזה ובסרעפת בזמן ריצה עלולים להיות קשורים לטיפול? איך? האם יש לעשות משהו בנידון? תודדדה.

תשובות לשאלות הנוספות על רואקוטן

המינון המקובל של רואקוטן הוא 2-0.5 מ"ג ליום, לכל ק"ג אחד של משקל גוף. המנה היומית הכללית מחולקת בד"כ לחצי וניתנת פעמיים ביום. משך זמן הטיפול הוא כ-4 חדשים. אם אחרי הטיפול ישנם עדיין פצעים אז חוזרים שוב על הטיפול הנ"ל אחרי הפסקה של חצי שנה. השיקול במתן מינון נמוך יותר או גבוהה יותר קשור לשני גורמים: 1. חומרת פיצעי הבגרות. 2. חומרת הסבל מתופעות הלוואי שהוזכרו.
אין קשר בין הכאבים בחזה בזמן ריצה לבין לקיחת הרואקוטן. צריך ללא קשר לפנות לרופא המשפחה לבירור סיבת הכאבים בחזה.
לגבי הריון, ההמלצה הכללית היא שמומלץ לחכות לפחות שנה מרגע הפסקת הטיפול ברואקוטן ועד הכניסה להריון. אבל... ישנם מקרים שבהם יעריך הרופא שאפשר להסתפק בתקופה קצרה יותר, וזאת מישוקולים שונים שלא ראיתי טעם לפרטם באופן מלא. אם באמת הנושא רלוונטי, ממלץ להתיעץ על כך ישירות עם הרופא. בברכה ישראל

katykr

New member
שמעתי שזה רק לחודש או חודשיים

אחרי סוף הטיפול שאסור להכנס להריון.. לא שנה שנתיים. מוזר

16עדי

New member
אה.. לפי מה שאני קראתי באתר אקנה..

...היה כתוב שהתרופה גורמת למומים קשים בעובר ולכן אסור חד משמעית להיכנס להריון בזמן הטיפול ולפחות שלולה חודשים לאחר סיום הטיפול.

שבלולון

New member
לגבי רואקיוטן- ממקור ראשון אני

יכולה להעיד כי התוצאות פשוט מ ד ה י מ ו ת!! , אמנם בחודשיים הראשונים השיפור ממש לא משמעותי, אך מהחודש השלישי כבר יש שיפור רב, ובחודש הרביעי אין זכר לפצעים, והאמת היא שגם כל הכתמים שהיו לי על הפנים (בין אם מפצעים ובין אם משמש) נעלמי כמעט לחלוטין. תופעות הלוואי די מעצבנות, אבל זה שווה את זה. בהתחלה סבלתי מיובש קטסטרופלי (בידיים, בפנים, בעור הקרקפת, ובכלל בכל מקום אפשרי), אבל לאחר מספר חודשים נראה כאילו הגוף מסתגל, ורק היובש בשפתיים נשאר, ומדי פעם פריחה קלה ביד. ממה שידוע לי את התרופה יכול ליטול רק מי שמלאו לו 21 שנה (שסיים את ההתבגרות המינית-ההורמונלית), והמינון נקבע לפי משקל גוף, ואם אני לא טועה המקסימום הוא 50 מג´ ביום- ולכן אנשים "מלאים" נאלצים ליטול את התרופה כמה חודשים יותר מאשר אנשים "לא מלאים". לגבי הריון אחרי "תקופת צינון": האמת היא שדיעות המומחים חלוקות. יש רופאים שלטענתם מספיק 2-3 חודשי המתנה , ויש רופאים הטוענים שצריך להמתין כחצי שנה, או כשנה-שנתיים כפי שמצויין בפורום (אשמח לקבל הסבר מפורט לגבי טענה זו- מפני שלי אישית היא מאוד קריטית!). אחד החסרונות העיקריים של התרופה הוא המחיר שלה.
אנא קחו בחשבון שאני לא גורם מוסמך, והמידע שמסרתי הוא מנסיוני האישי.

למעלה