רואקוטן וריטלין

*Trinity*

New member
רואקוטן וריטלין

אחת מתופעות הלוואי של רואקוטן (כאילו שאין מספיק) היא דיכאון ויש כל מני מאמרים שעוסקים בנסיונות התאבדות הקשורים לטיפול ברואקוטן. אולי מישהו נתקל בקשר בין רואקוטן לריטלין או שאולי אחד המומחים יוכל לענות לי: האם ילדים הסובלים מ-ADHD ולוקחים רואקוטן הם בסיכון גבוה מילדים ללא ADHD ללקות בדיכאון? האם ילדים הסובלים מ-ADHD ולוקחים גם רואקוטן וגם ריטלין בסיכון עוד יותר גבוה ללקות בדיכאון?? לא הצלחתי למצא מאמרים בנושא...

zivadina

New member
קיבלתי התייחסות מקצועית לכך

היות שגם הילד שלי לקח את שתי התרופות ביחד, והעדיף להפסיק את הריטלין למשך הזמן הזה, בגלל תחושות לא נעימות. ד"ר מיכל שחר, המומחית שלנו לתרופות, כתבה לי שיש בריאקוטין מרכיב שעלול לגרום לדכאון, ולכן צריך להזהר בשילוב עם ריטלין. אינני מצליחה למצוא את תגובתה בפורום, ולכן ייתכן שזה נכתב אליי באופן פרטי.

אכן Roaccutane עלולה לגרום לדכאון

כפי שכתבתי לזיוה בעבר התרופה Roaccutane עם המרכיב הפעיל ISOTRETINOIN בהחלט עלולה לגרום לדכאון. אומנם אין מניעה לקחת תרופה זו עם ריטלין ואין שום ממצאים שמראים שילדים שנוטלים ריטלין חשופים יותר לדכאון מאחרים. אבל, יש לשים לב אם מופיעים תסמינים של דכאון ואם יש כאלה חשוב להחליף את התרופה בהקדם האפשרי. מצרפת מסמך מה- FDA שמסקר את השפעת Roaccutane על המצב הנפשי (קישור 1). מיכל

zivadina

New member
תיקון קטן על ריטלין ודכאון

ידוע שאצל אדם עם דכאון "נסתר" , הריטלין עלול להעלות את הדכאון על פני השטח. היו כאן מספר התייחסויות של ד"ר מנור לנושא דכאון וריטלין. ותודה לד"ר מיכל שהתפנתה לענות.

חגית35

New member
נכון גם לי ידוע שיש על זה מחקרים

אשמח למובאות כי היום נשאלתי ע"י מבוגר שקיבל מהפסיכיאטר סרוקסט ותהה למה לא קונצרטה וכשתיחקרתי אותו הוא נוטה לדכאון אז הסברתי לו שיש מקורות ע"כ שריטלין מחריף דכאון או נטיה לדכאון והפסיכיאטר אחר ששאלנו טען שלא שמע ע"כ מוזר שאחד שמע ואחד לא

שש שבע

New member
טוב, אז שתדעי שרואקוטן היא לא תרופת

קסמים כמו שעשו ממנה, בתי בת ה23 השתמשה בה במשך מספר חודשים עקב אקנה, היא סבלה מתופעות הלואי מאוד, אבל היתה לה תקוה, האקנה נעלם, אבל חצי שנה אחר כך חזר וביתר שאת. ככה שזה לא לכל החיים כמו שאומרים.

zivadina

New member
כדאי להוסיף את השאלה לשרשור

לד"ר מנור, שחיוך שלנו תפתח הערב. כך תהיינה לך תשובות מוסמכות גם מן הפסיכיאטרית ד"ר מנור וגם מד"ר לביוכימיה שעוסקת בפיתוח תרופות, מיכל שחר.

פרחבר

New member
ניסיון שני ...................

הבן שלי לקח רואקוטן ו-ריטלין (40 מ"ג SR), לא היו כל תופעות יוצאות דופן, והייתי מאוד עם היד על הודפק אצלו. הוא ADD. לקח חצי שנה במינון של 60 מ"ג ליום - עד כמה שאני זוכרת, כל החצי שנה. הרואקוטן הציל את הילד מפנים מצולקות ומחורצות לחיים. הפסיק לקחת לפני שנה ומעלה, לעיתים מופיע איזה פצעון שנעלם וזהו.. היא היה במצב מעורר רחמים, ממש!

למעלה