רדיו שמשדר התרעות

chepia

New member
רדיו שמשדר התרעות

הי
מישהו מכיר רדיו שמשדר גול הזמן התרעות על צבע אדום.
עכשיו נכסתי לחנות ובתוך 5 דקות שהייתי אמרו ברדיו באיזה איזור יש צבע אדום.
אני מחפש רדיו שמשדר גם לאורך היום ולא רק בלילה כמו רדיו דרום.
מישהו מכיר ?

barak97

New member
היום בבוקר שמעתי התראות בגלגלצ

במשך משהו כמו 10 דקות שהאזנתי לגלגלצ השדרנית אמרה בכל פעם שהייתה התראה של צבע אדום

olli3

New member
מנהל
531AM רשת א'. באיזורים מסויימים קיימים תדרים

של פיקוד העורף. למרות שהתדרים פעילים (יש שידור של שקט), אין לי מושג אם הם אכן משדרים אזעקות בזמן אמת.

עם התדר הבארשבעי של פיקוד העורף אני יודע שמעופרת יצוקה הוא סתם פעיל ולא משדר שום אזעקה.

באיזור אשקלון התדר הוא 90FM.

באיזור אשדוד קיים גם תדר שכזה או 103.6 או 104 (לא סגור על התדר.

בשדרות 104 FM (כל היום שידורי גלי צה"ל מלבד שבתות וכו' ובזמן אזעקה מושמעת ברדיו).

531AM תדר כללי לכל האזעקות בארץ, כרגע גל שקט.

CyberP

New member
רדיוס 100fm

משדרים התראות צבע אדום באשדוד וצפונה.

olli3

New member
מנהל
יש הבדל עצום בין אזעקה לצבע אדום.

האמת שדיי נשבר לי שכל העולם ואשתו נדבקו ב"צבע אדום" כשמדובר באזעקה "פושטית" בסה"כ. זה שהתקשורת כמו מפגרת נדבקה בלהגיד "צבע אדום" כל הזמן, זה כי זה נשמע יותר טוב אולי.

צבע אדום היא מערכת התראה הקיימת אך ורק ביישובי שער הנגב כולל שדרות. כמו כן היא קיימת במוסדות ציבור (כולל בתי ספר) באשקלון.

מדובר במערכת יותר מדוייקת ומהירה ממערך האזעקות הכלל ארצי. באשקלון בסופו של דבר חיברו את מערכת הצופרים להתראות כי לא הספיקו להציב בכל העיר את מערכת צבע אדום.

מי ששמע צבע אדום בחייו יבין על מה אני מדבר. כשיש אזעקה אתה לא יודע גם מתי לצאת, בצבע אדום קיימת התראת משנה על ידי צפצופים מעצבנים כאלה שמטרתם להודיע לך שעוד יש שיגורים. וזה רק אחד מההבדלים בין המערכות השונות.

olli3

New member
מנהל
הקלטות של צבע אדום + צפצופי היציאות הנוספות

בסרטון הבא ניתן לשמוע את תחילת התראת צבע אדום (שנייה לפני ההתראה יש רעש כזה ששייך למערכת הכריזה - כך זה תמיד).

1:08 התראת יציאות נוספות. לאחר הנפילה ההתראה מתחדשת מכיוון שיש יציאות נוספות.

http://youtu.be/kaG9kk2smTg?t=55s

בחלקים מאשקלון ניתן לשמוע את התראת צבע אדום ביחד עם מערכת אזעקות הסירנה. ניתן לשים לב שהתראת צבע אדום מתחילה לפני האזעקה וכך זה תמיד. https://www.youtube.com/watch?v=kKqqrD-DUhM

המערכת שונה ממערכת האזעקות הרגילה בכך שניתן לדעת גם מתי אפשר לצאת מהמחסה. היא מדוייקת יותר ו"נדלקת" מהר יותר.

CyberP

New member
טוב לדעת! לא צריך להתלהם.

ברדיוס משדרים אזעקה "פושטית".

olli3

New member
מנהל
מתלהם רק על ערוץ 2 שהתחילו עם זה בעופרת יצוקה

olli3

New member
מנהל
צבע אדום יש רק ביישובי שער הנגב, אזעקות זה

משהו אחר.

כמו כן יש התראות גם ב88FM, הן פשוט עולות על השידור.

יש הבדל מהותי בין מערכת צבע אדום למערכת האזעקות הארצית. מדובר בשני דברים שונים לחלוטין וסתם בתקשורת נתפסו להגיד על כל דבר צבע אדום.

radiofm123

New member
אני מקווה שהסיוט הזה יגמר כמה שיותר מהר

זה רק ענין של זמן שגם גלי ישראל יהיו על שקט

אבל לא לדאוג זה יגמר ברגע שכל ארץ ישראל יהיה מכוסה
או לחלופין צה''ל ימצאו את נקודת החולשה שלהם ואז יגמר

וזה לא הדבר היחיד גם הרדיו יפול לאט לאט
(כמו שקרה במתקפה של לבנון נגדנו) שנשארו קצת תחנות

אבל מה שחשוב שעם ישראל יהיו בריאים ולא להפך.

גם ברשת גימל - התראות צבע אדום בזמן אמת

החל מהיום - התראות בזמן אמת מוגשות גם למאזיני רשת גימל. אפשר לברוח מהפטפטת ולהישאר מעודכנים אצלנו.

vicz

New member
מראשי - חושבת על זה עוד מעופרת יצוקה

אני מתגוררת בב"ש ונוהגת לאיזור המרכז לעתים קרובות לצורכי עבודה.
עכשיו, בעיצומה של המלחמה (זה לא מבצע, כאן זה לא סופר) תחנות רבות מודיעות על אזעקה.
אבל פעמים רבות כשיש "סבב" (עוד מונח מעצבן, עצרו את הסבב - אני רוצה לרדת), רק רדיו דרום משדר את התראת האזעקה בזמן אמת.

אבל -
רדיו דרום משדר בעיקר מזרחי ואני לא רוצה לשמוע מזרחי אז אני שומעת גלגל"צ ו100fm

אז גם מבחינה בטיחותית וגם כיוון שעם אחד אנו - ראוי שכל האזעקות (כולל עוטף עזה ושדרות) ישודרו בכל תחנות הרדיו.
כדי שכולנו נרגיש את כאבם של אלה שנופלים עליהם טילים ואף לא דקת חדשות אחת מוקדשת לזה....

גלגלצ מדווחים על כל אזעקה

אני שומעת אותם. גם אחלה שירים, שבחרו תושבי הדרום האיכותיים ;) (אני גם מבאר שבע אבל עכשיו אצל ההורים במרכז)

olli3

New member
מנהל
יש הבדל בין לדווח לבין להשמיע התראה.

דיווח לא רלוונטי על מנת לתפוס מחסה.

למעלה