רדיו לילדים ? - not in front of the child

ETNDAS

New member
רדיו לילדים ? - not in front of the child

חיפשתי עכשיו בתחנות הרדיו השונות תוכניות לילדיי ומצאתי כלום !,טוב נו,יש את איציק הליצן ב-103 אך הוא לא משדר ברוח החינוכית בא זוגתי ואני דוגלים (הוא קצת מכניס בהם פחדים והוא גם צועק מידי ויש לו שגיאות בדיבור הוא לפעמים מדבר אל הילדים בגוף שלישי ולא פונה אליהם) ,בקיצור אין מבחר תוכניות ואין כלום.חבל חבל חבל. הייתכן ??? איפה סיפורי הילדים ? השירים ? אני זוכר שהיו גם ממש הצגות שלמות וארוכות ברדיו ,לאן זה נעלם ? אני חושב שיש כאן עוול גדול לילדנו (כלל ישראל) הם לא יכולים להשמיע את מחאתם ולהורים רבים לא אכפת וחבל אילו רק ידעו עד כמה התרומה בהקשבה כל-כך חשובה מבחינה התפתחותית לילדים לעומת טלויזיה שהיא ויזואלית - אני מקווה שבקול ישראל התייעצו עם מומחים ויבינו עד כמה זה ייתרום לילדים ובסופו של יום גם למדינה שתקבל מבוגרים יותר קשובים וסובלניים. הנה עוד הוכחה להזנחה של ילדינו ע"י המדינה (קול ישראל - אני משלם מיסים,לא?) לדעתי זה פשוט ביזיון למדינה.

נגמר עידן הרדיו לילדים ידידי.

אני לא רואה את ילדי יושב קשוב ומאזין לרדיו,יש להם כ''כ הרבה קלטות די וי די יש את ערוץ לולי ועוד כמה שמזה הם הכי נהנים,ילד רוצה גם להאזין וגם לצפות,אין לדעתי מקום לתוכנית לילדים ברדיו כי יש להם טכנולגיה יותר מפנקת ממה שאנחנו גדלנו.

ETNDAS

New member
אתה בטח מתכוון שאצלך העידן נגמר

הדגשתי את החשיבות לפעילות המוחית ולהתפתחות כאשר רק חוש אחד פועל (שמיעה) ולא שתיים במיוחד כאשר תוכניות הטלויזיה כיום מאוד תזזיתיות כל מומחה לקשב וריכוז יוכיח לך זאת.מה שכן טוב ויזואלית לילדים זו פנטומימה,ללא קול כמובן,שעוזרת להפעיל את הדמיון והמחשבה כך פועלות גם תוכניות רדיו בעצם הדמיון עובד שעות נוספות וזה מה שילד צריך להתפתחות תקינה.תוכניות טלויזיה בעצם מדמיינות בשביל הילד ועושות עבורו את העבודה במקום שהמוח שלו יעשה זאת(דרך אגב,מומחים מצהירים כי צפיה מעל 15 דקות בטלויזיה מזיקה !! וזה בדוק מחקרית ועובדתית) אני לא בטוח שהילדים נהנים,הם יושבים ובוהים,אלו אולי ההורים שנהנים מקצת שקט.. לא כל מה שילד רוצה זה בהכרח מה שהוא באמת צריך לקבל,ילדים הם לא "מבוגרים אחראיים",ילדים זקוקים להובלה והדרכה. אגב טכנולוגיה מתקדמת שהצגת - מחקרים כבר הוכיחו את הקשר ההדוק שבין טכנולוגיה מתקדמת לבין השמנה ודיכאון (שעלו עם השנים ככל שהטכנולוגיה התפתחה) אך זה דיון שבטח לא שייך לפורום הזה אז אני לא אכנס אליו. פשוט אני אומר שכמשלם מיסים יש על קול ישראל לקחת אחריות גם על חינוך ילדינו להקשבה(לא שמיעה) לרדיו. לפחות שעתיים בריאות ומעשירות פעם בשבוע. מה כל-כך קשה ?

ואתה באמת מאמין למחקרים.

אומרים גם שצפייה בטלוויזיה לתינוקות גורמת לפזילה אז אומרים,בני מגיל חצי שנה נהיה מכור לטלוויזיה וברוך השם הוא בסדר וגם חכם בלי עין הרע,לגבי תלונתיך לקול ישראל ועל תשלום המיסים אני הייתי מוותר בכלל על כל הרשות המושחתת הזו.

ETNDAS

New member
בהחלט מאמין לעובדות שמוכחות במחקרים

ואני גם רואה זאת במבחן התוצאה.כך שעם מחקרים אמינים קשה להתווכח.

אוקיי תאמין להם אני לא מאמין להם.

המחקרים גם אומרים שאכילת חומוס מינימום פעמיים בשבוע מונעים את מחלת הסרטן,אוי לדוד שלי יהודה ז''ל המסכן כמה שהוא חבב חומוס וזה לא עזר לו.

ETNDAS

New member
צר לי לשמוע.משתתף בצערך

למחלת הסרטן שלא נדע יש 1001 גורמים שמשתלבים בעוד 1001 גורמים אחרים. מי שאומר שכך וכך מונעים סרטן אז הוא שרלטן - זו בטח דעה,בטוח שלא מחקר. בכל אופן תודה על העזרה.כנראה שתוכניות לילדים ברדיו -אין כל טוב

חוץ מאיציק הליצן אני מכיר רק תכנית אחת לילדים

ימי שבת ב-9 בבוקר ברשת ג', שעה של שירי ילדים. אבל זה רק שירים ולא יותר מזה.

ETNDAS

New member
מכיר.תודה.

התוכנית הזו ברשת ג' היא נקודת האור היחידה אך היא ממש ממש קטנטנה וזעירה לצערי. אנחנו בבית כבר מפוצצים בדיסקים של שירי ילדים.

אז תקנה להם דיסק שירי ילדים.אני לא ד''ר.

ושמים בדי וי די,מי צריך תוכנית ילדים ברדיו,בעידן כ''כ מודרני איש? הילדים של היום כ''כ חכמים שלא זקוקים לשמוע רדיו,בכלל מדיית הרדיו היא כבר פאסה,מי מאזין לרדיו רק נהגי מוניות או מי שברכב בדר''כ מעטים האנשים בבית שמאזינים,זה כמו שהמוסיקה המזרחית לא זקוקה יותר לתחתנות הפיראטיות כמו בעבר שיקדמו אותה כי יש כבר ערוץ 24 שמפרגן לה,כך לגבי תוכניות ילדים ברדיו יש כ''כ הרבה דברים אחרים שמעסיקים אותם.

ETNDAS

New member
תגיד לי...

אני כותב שיש לנו בבית טונות של שירי ילדים אז אתה שולח אותי לקנות עוד דיסקים .
לשימחתי הרבה זרקנו את האשפה הזאת שקוראים לה טלויזיה לכל הרוחות,פעם בשבוע הוא רואה אצל הסבתא שעה לא יותר -מספיק בהחלט הילד לא מתלונן. אתה צודק לגבי הרדיו ואצלנו כך זה גם לגבי הטלויזיה - כשהיא לא בסביבה בהחלט יש כ"כ הרבה דברים שמעסיקים אותם וטוב שכך. אם הרדיו הוא פאסה או לא אני לא יתווכח כי עינייני אופנה הם לא בראש מעייני נראה לא יותר זה שאלה של טעם אישי. אתה יודע, מידי פעם רוצים לשנות אוירה,אז פתחתי רדיו אחרי המון זמן והתפלאתי שלא מצאתי כלום לילדים

גלעד2211

New member
ETNDAS יש גם שעת סיפור לילדים

גם ברדיו קול חי 93FM וגם ברדיו קול ברמה 92.1FM את השעות אני לא יודע סורי.

ETNDAS

New member
תודה גלעד !

אך חיפשתי תוכניות לשבת בבוקר. תודה על ההשקעה,נחמד מאוד מצדך יום-טוב.

olli3

New member
מנהל
מה עם רשת א'? עד לפני שנים ספורות שמעתי

תוגניות ילדים בה? בשבת בבוקר כמדומני או שאינני זוכר. נסה לבדוק את לוח השידורים של רשת א' באתר קול ישראל. אם הורדו התוכניות זה באמת מצער. נקודת אור נוספת אם בא לך על אנגלית היא אולי הBBC WORLD SERVICE התחנה נקלטת בכל המזרח התיכון על תדר 1323 AM. אני מדגיש מראש שקליטת AM אינה כשם קליטת FM. צריך בשבילה את אנטנת הלופ, האנטנה שהיא בעצם מן ריבוע שעליו במסילה עובר החוט. אין לפרק את החוט כי כך הוא מקבל את הקליטה פשוט. יש למקם את האנטנה על פי איכות הקליטה. איכות קליטה תקינה תתקבל כאשר מרחיקים אותה כמה שאפשר ממכשירים שגורמים להפרעות מגנטיות. כמו מחשב, מסך מחשב וכו'. בכל מקרה, בדוק באתר של הBBC אני מאמין שיש להם תוכניות. הBBC WORLD SERVICE משדר כמעט הכל. הייתה גם תוכנית של הפיג'מות ברדיו 99, אך אני חושב שזה לא תוכנית שתעמוד על דרישותך. תוכנית ילדים ממוסחרת כשם זו שיש בטלוויזיה. אין בה הרבה טעם אם בכלל. בכל מקרה, אינני יודע אם משודרת עדיין. כחובב רדיו, בסריקתי את תחום תדרי הSW (גלים קצרים) מצאתי פה ושם תוכניות באנגלית של רדיו סין ורדיו יפן (תוכניות לילדים). אני יכול להגיד שהן היו נחמדות מאד ואיכות הקליטה הייתה מעולה. זאת רשימת הדברים שאני מכיר ברדיו. אם היו יותר דברים לא הייתי מציין את אלו הזרות. אך מכיון ששאלת היכן ניתן למצוא, אז הנה מה שאני מכיר :)

ETNDAS

New member
כבר בדקתי

ברשת א' לא מוצאים לנכון להשקיע בילדנו - אין אפילו שניה אחת של שידור לא שם ולא בקול ישראל בכלל בקיצור ברדיו הישראלי אין כל תוכניות המתאימות לגילאי 3-6 בכלל.פשוט ביזיון.-הנה עוד נתון נוסף המוכיח שמדינת ישראל כבר עם שתיי רגליים בקטגוריית העולם השלישי מכיר את התוכניות של ה-BBC לילדים - הן פשוט מ-ע-ו-ל-ו-ת !! תכנים נהדרים לא תזזיתיים ועם מסרים נהדרים.התמוגגתי.כמובן שכשהילדים יגדלו וילמדו אנגלית אז נאזין לתחנה זו. כמו שציינת ושמת לב לכך בבריטניה,סין ויפן הרדיו משקיע בעתיד של ילדיו . תודה על העזרה OLLI3

גלעד2211

New member
אגב ובאמת לא בצחוק

אם רוב התת זבל התרבותי שיש לנו כאן...הייתי כבר מגיל 0 נותן להם לשמוע דברים רציניים עזרה לזולת מודעות למה שקורה סביבינו ואני מתכוון לתוכניתו של נתן זהבי "זהבי עצבני" מ א עד ד בין 12-14 ב103FM ובצפון ב104.5FM. שכשיגדלו יהיה להם ערכים יחשבו על עזרה מתן בסתר וזהירות מרובה מחלק לא קטן של האשיפוזניקים שיצאו החוצה ורוצה רק להרע וכמה שיותר.

למעלה