רדיו זניט

broadaxe

New member
רדיו זניט

במסגרת טפטוף ה goodies אני מביא הפעם תמונה של רדיו "זניט" אמריקני מאמצע שנות השלושים (ודאי) בעיצוב שנקרא היום בארה"ב tombstone (מצבה...). גובהו כ- 60 ס"מ, עשוי כולו מעץ, מעגלי מנורות (אין משהו אחר מאז), סקלה עגולה למספר גלים, כפתורים מקוריים מעץ עם הסמל של החברה. עובד.

איזה יפה שהוא!

אתה שיפצת אותו, או שהוא היה במצב המצויין הזה כשקנית אותו? הוא עובד? לסבא שלי היתה טלוויזיה "זניט", והוא היה מאוד גאה שיש לו טלוויזיה אמריקאית (ולא יפנית). החברה עוד קיימת ומייצרת? נדמה לי שחוץ מג'נרל אלקטריק אין עוד חברות אמריקאיות שמייצרות רדיו, טלוויזיה או וידאו.

powo

New member
בהחלט יפיפה

סער זה פריט בודד או יש לו אחים

../images/Emo45.gifמקסים, ממש אפשר לשמוע

ממנו את ההצבעה באו"ם על הקמת מדינה יהודית

broadaxe

New member
לגבי הזניט

הרדיו הוא חלק מאוסף מקלטים של אבי (אספן אוספים, כבר אמרתי?) שנמצא כרגע בתהליכי צמצום. המכשיר הפציפי הזה נקנה על ידו ושופץ על ידו חיצונית. כל המעגלים הפנימיים היו במקומם אבל הוא נזקק לרענון רציני של החיבורים ושל כבל כיוונון התדרים המכאני (הוא מתרופף עם הזמן והכפתור מסתובב "על ריק"). יש בחיפה אלקטרונאי-מוסמך (כבר מעבר לפנסיה...) למעגלי מנורות שזה מה שהוא עושה היום לפרנסתו- החזרת מכשירי רדיו מתים לחיים. באוסף הוא חריג יחסית מכיוון שההתמקדות הייתה במכשירי מנורות קטנים ומיטלטלים, ולא ברדיו-רהיט כמו זה. פשוט אי אפשר היה לעמוד בפיתוי. אני לעצמי מחזיק שניים-שלושה מכשירי רדיו היסטוריים (לא כל כך כמו זה) פשוט כמכשירים שבשימוש (אחד במטבח, אחד במחסן/חדר מלאכה) וגם כהנאה מפריט עובד ומעוצב. חברת "זניט" עדיין קיימת ופעילה למי שמתעניין, בעיקר בתחום הטלוויזיות. כל המכשירים שלהם עד שנות השבעים נחשבים לבעלי ערך אספני, חלקם בעיצובים ממש מדהימים. באמצע שנות השבעים הייתה גם לנו טלוויזיה "זניט" (שחור לבן כמובן) שגדולתה הייתה במעגלים הטרנזיסטוריים שלה: ברגע שהדליקו אותה, הפלא ופלא, מייד הופיעה תמונה, בניגוד ל"נורדמנדה" שהייתה לנו לפניה ואותה הדלקנו, הלכנו בינתיים לעשות קפה, היא התחממה ואז הופיעה על המסך נקודה שהלכה וגדלה מספר דקות עד להופעת תמונה ממשית...

broadaxe

New member
עובד כמו ענק

אם לא היה ברור ממה שכתבתי, כל המכשירים באוספו של אבי עובדים. הרדיו הזה כעקרון למכירה אבל מחירו שייך לליגה של "ילדים גדולים" (ללא כוונה להעליב אף אחד).

למעלה