רדיו בשעות קשות...

רדיו בשעות קשות...

היום הייתי אמור להעלות את תוכנית הרדיו החדשה שלי "MO-SHOW". בסוף השבוע ארעו הפיגועים הנוראים ממש כאן ליידנו בגבול וברס א סטאן. למרות שהפיגועים ארעו בחמישי ואנחנו כבר ביום ראשון החליטו בהנהלת הרדיו לדחות את עליית התוכנית ליום שלישי, החלטה שאני שלם איתה לגמרי. לעומת זאת, עשיתי הבוקר סקירה קצרה של תחנות הרדיו האזוריות ורובן ככולן המשיכו הלאה. רדיו חיפה העלה לוח שידורים חדש ואני האזנתי לזוג הבלונדיניות החדשות שנשמעו כרגיל לגמרי. ב-99ESC שמעתי את "וזאנה-זון" גם הוא בשידור מלא הומור ורגיל לחלוטין. לעומת זאת דידי משדר בדקות אלה, תוכנית שונה עם מוזיקה שקטה, בנימה רגועה. השאלה הנשאלת איפה הגבול שלנו? מתי צריך להגיד: "רגע! בואו נעצור.." מבחינתי לפחות, אם היתי צריך בכל זאת להעלות היום את "MOSHOW" הייתי מתקשה מאוד לעשות את ה"סוויץ'" הזה. מאוד! אשמח לקרוא דעות שלכם..

noam amir

New member
גם אני לא הייתי מסוגל לשדר כרגיל

למרות ההחלטה לחזור לשגרה הרגשתי לא נוח והחלטתי להוריד טון וחצי. זה מאוד מקומם שהעריכות המוסיקליות נקבעות על פי מספר ההרוגים, אבל כנראה שזו המציאות. אני פתחתי הבוקר את העיתונים ואי אפשר להבין את העובדה שכל העיתון התעסק רק באירועים בסיני, אבל שוב זו המציאות, ואחרי שאתה מדבר למאזינים ומספר להם על טרגדיות אתה בטח לא יכול לשדר שירים "קופצים" אז לפעמים מסתבר שהמציאות מכתיבה גם את המיינסטרים.

EladCanada

New member
לדעתי...

הקונצפט הזה של "רחוק מהעין, רחוק מהלב" נכנס כאן לפעולה. בגלל היותכם באילת, שזה קרוב מאוד למקום הפיגועים, אתם יותר רגישים למצב ולכן ההחלטה לדחות את התוכנית החדשה שלך. ברדיו חיפה, לעומת זאת, נמצאים בצפון, ואפילו שכמה מההרוגים הם מישוב בצפון, בכל זאת הם רחוקים מהנעשה וקשה להם להתחבר אל מה שקרה. אולי דידי שידר תוכנית רגועה בגלל שהוא אמנם במרכז, אבל הוא יודע שהוא משדר גם לאילתים. יכול להיות שהוא רגיש יותר למצב. זו דעתי, בכל אופן. ככל שרחוקים יותר ממרכז האירועים, כך קשה יותר להתחבר למה שבאמת קורה בשטח. ולסיום, כל הכבוד לך, מושיקו, ולהנהלת הרדיו שהחליטו לדחות את העלאת התוכנית החדשה שלך. עשיתם מעשה נכון ביותר.

לדעתי זה מאד תלוי במי שמשדר

אני חושב שבראש ובראשונה זה צריך להיות תלוי בהרגשה של מי שמשדר. מישהו שמרגיש חרא גם אם הנהלת הרדיו תכפה עליו לשדר HAPPY (אם ניקח דוקא את הדוגמא ההפוכה) זה לא יצליח להיות שידור שמח ועליז כם אם זה לכאורה יישמע ככה. ומצד שני אם מישהו מרגיש שהוא כן יכול להעביר תוכנית "רגילה" אז צריך לאפשר לו את זה כי חשוב לזכור שבמצבים כאלו יש לא מעט אנשים מודאגים שהרדיו העצוב והנוגה מצד אחד של הסקאלה והמטרטר חדשות בלי סוף מהצד השני - רק מכניס אותם ללחץ והם מחפשים בנרות את התוכנית שתצליח להרגיע אותם ואולי אפילו להעלות חיוך וקצת להעביר להם את הזמן המודאג. כך ששדרן שיכול ורוצה לעשות את זה - אני חושב שלא צריך למנוע את זה בכח ממנו. אני למשל אשנה את הליין רק במקרים מאד נדירים. אם קורה חלילה משהו ממש באותו יום אז בדרך כלל הליין המוזיקלי מושפע אבל ההתעסקות האובבסיבית בשטויות ובזוטות נשאר ולפחות במקרה אחת מישהי אפילו אמרה לי ישירות שהיא שמחה שעזרתי לה קצת לשכוח מהדאגות לבעל שלה שנמצא היה ממש באותו זמן בשירות מילואים. כך שיש חשיבות גם לתוכניות כאלו ולא צריך לקבוע גבולות נוקשים.

למעלה