רדיו אישי

ranisharoni

New member
רדיו אישי

צץ במוחי רעיון להשתמש (למשל) בפליי-ליסט של יו-טיוב לפירסום מעין תוכניות רדיו אישיות. כל תוכנית כזו יכולה להיות באורך של כשעה וניתן לקבץ מספר תוכניות ליצירת מעין תחנת רדיו אישית. יהיה מעניין ליצור תחנת רדיו שכזאת בעזרת הפורום ע"י, למשל, פרסום פליי-ליסט שבועי לאחר דיון קצר בו אנשים ימליצו על שירים, עריכה ויעירו הערות לרוב. כמובן שכל חבר רשאי לפרסם את התוכנית שלו אם יהיו הסתיגויות או יותר מאופציה לתוכנית אחת. אני מקווה שלאורך זמן נוכל ליצור ולהפיץ (לחברים למשל) מספיק תכניות לשמיעה רצופה ומהנה של מוזיקה. התוכנית הראשונה שאני חושב ליצור היא "שירת נשים זה יפיפה" כהתרסה לתופעה המכוערת של הדרת נשים. יש לי כבר פליי-ליסט ראשוני בראש אבל אשמח לקבל המלצות. חשבתי ליצור תוכנית שהיא שקטה ברובה, מתחילה בקיצביות עדינה ודועכת לשירים שקטים ונוגים משהו. השירים מכל התקופות ואין הגבלה על סיגנון אבל רצוי שהבחירה תהיה קוהרנטיות. דעות? תודה, רני

לך על זה.

בלי המלצות. אם זה פלייליסט אישי, אז תבחר שירים בעצמך. אחרת, זה כבר לא אישי.

ranisharoni

New member
אני גם מאמין ב "חוכמת ההמונים"

בבחירת פלייליסטים שכאלה. החלק האישי הוא בבחירת ההמון

סורי, זה לא פלייליסט אישי

אם הוא מורכב ע"י וועדה. הייתי צופה בפלייליסט אישי שלך. חבל.

Barmelai

New member
רעיון מעניין

צור תכנית, נמק אותה ואנחנו כבר נבוא להסביר לך איפה טעית. זה הרעיון?
בקיצור לך על זה.

ranisharoni

New member
זה אכן הרעיון

האמת שעם כל הידע והאנינות שקיימת בפורום כמו זה הייתי גם מוכן להיות בתפקיד בורר של המלצות. לאורך זמן אני מקווה להשתפר וליצור פלייליסטים\תוכניות איכותיים שגם פונים לקהל פוטנציאלי רחב ביותר (שזה בערך שלושה מחברי). גלגל"צ זה לא יהיה כי יש לי אלרגיה לקלישאות שחוקות במיוחד.

Zohar 01

New member
רעיון מעניין. אבל לא הבנתי, זה עם קריינות שלך

? או סתם פלייליסט שאתה בוחר ומנוגן ברצף?

ranisharoni

New member
קריינות זה אופציונלי

בתאוריה אפשר להעלות קטעי פרשנות ולמקם אותם בין השירים (האמת שהייתי מת לעשות כך). בפועל אפשר גם להסתפק במידע הטקסטואלי שמופיע לעיתים בשדה התיאור. הרעיון המרכזי הוא בכך שהפלייליסט מתנגן ברצף ואפשר לשתף אותו בלינק.

נראה מצויין

אני שומעת ברקע עכשיו. נראה אם אצליח להתגבר על הדחף שלא להקשיב לשינייד אוקונור המעצבנת.

Celluloid Hero

New member
טוב, הקשבתי לרוב

שמע, 28 שירים זה טיפה יותר מדי ארוך עבורי, אבל סך הכל היה אחלה. לא הכרתי כלום למעט סוניק יות', השיר של מאזי סטאר (נדמה לי היה שיר מפורסם, אחרת לא ברור מאיפה אני מכיר את זה), ועוד איזה שיר או שניים שבטח שמעתי במקרה ב 88 או משהו, אחרת לא ברור למה הם צפים בזרם התודעה שלי. דבר ראשון- אני חושב שבעקבות זה אני אבדוק יותר לעומק את ה YEAH YEAH YEAHS. אהבתי את הרוח הפאנקית שלהם, וגם נועה המליצה עליהם לפני כן (נדמה לי?), ואני גם זוכר אותם לטובה בכלליות מהופעות ב CONAN (נדמה לי?) , בכל אופן אני אעשה את המאמצים הנדרשים (נדמה לי). דבר שני- בעקבות הפלייליסט הדי חולמני נזכרתי בלהקה אחת מהשנים האחרונות בניצוח נשי שאני כן מכיר, ואפילו די אוהב. BEACH HOUSE. אני לא יודע אם שמעת עליהם, אבל כשטיפוס כמוני שומע על אלבום בשם TEEN DREAM מאת להקה בשם BEACH HOUSE, הוא קונה אותו מייד. ונכון לא קניתי בסוף, אלא השאלתי אותו בספריה, ונכון, זה אפילו לא נשמע בכלל כמו הביץ' בוייז, אלא יותר מנימליסטי-אלקטרוני שכזה וגם יותר אייטיזי.. אבל עדיין זה אחלה: http://www.youtube.com/watch?v=N-wfb25WmV4&ob=av2e דבר שלישי- ג'יזס, i've gone soft...

ranisharoni

New member
תודה על התזכורת - beach house

http://www.youtube.com/playlist?list=PL3043668DC26334A3 לא יודע למה שכחתי. לפני כמה חודשים לא יכולתי להפסיק לנגן אותם ואת הנשיונל. teen dream הוא מאסטרפיס לטעמי. כבר הוספתי את השיר האלמותי הבא (יש באג ביו-טיוב ועריכת השיר הראשון שוברת את הלינק): http://www.youtube.com/watch?v=njbmwfndFH4 אגב, הצמד exitmusic די הזכירו את (הצמד) beach house סופט זה טוב. בעבר התנזרתי ממוזיקה מעבר לשנת 73 והיום... תודה!

noosh

New member
אכן המלצתי עליהם

ותעשה את המאמצים הנדרשים! הם באמת מהנים ביותר. בדיוק הקשבתי היום ל-Fever To Tell.

זהירות, אינדי שמינדי לפניך!

נוש מכירה אותם, אז אני לא אזהיר את אלו שלא נזהרו, אבל אני טוען שמדובר בלהקת הייפ (שחלף עם הזמן) מסוג להקות החבורת גברים וזמרת אסייתית מגניבה, שלפעמים עובד (בלונד רדהד) ולפעמים לא (יה יה יהז). בסה"כ במבחן השירים הטובים, שהוא זה שמשנה, היה יהז נכשלים לטעמי, כי עם סטייל והגנבה לא הולכים למכולת. זהו, עכשיו אני יכול לחזור למחילתי :)

ranisharoni

New member
זהירות כישרון לפניכם

יה-יה-יהז על אף כל הגימיקים (והבימתיים הם המופלאים שבהם) זכו להצלחה יחסית ובצדק. יש את היכולת ליצר שירים פשוטים וטובים ולעטוף אותם בפוק-רוק בסיסי ומשובח. אני מאוד אוהב את הביטחון העצמי חסר התקנה בשירה של קרן. הכוח לנשים! זה לטעמי הקטע הכי טוב שלהם - you walk her woman out of control http://www.youtube.com/watch?v=70sT1py0m-s קטע מאוחר וקופצני שמראה כמה שהם בעצם מאוד פופיים: http://www.youtube.com/watch?v=MrLJeAL4Ywo ועוד אחד מאותו אי-פי מיטי: http://www.youtube.com/watch?v=d7lZXT1JGTM אגב, יצא חי לראות אותם ב 2003 מחממים את הוויט-סטריפס בסיאטל (ג'ק וויט בשיאו כמעט גרם לי לארוע מוחי). הופתעתי לגלות שבהופעה לא היה להם באסיסט למרות שהכלי הזה היה אחד המוטיבים הממכרים באלבום הבכורה שלהם. אולי, בדומה לזקני צפת (?), הם חיברו את הגיטרה למגבר של הבאס...

noosh

New member
למה להיזהר במוזיקה?

לא עדיף להקשיב ולהיכוות? בהחלט לא נזהרתי, יכול להיות שהם להקת הייפ ומעולם לא בדקתי את מוצאה של הזמרת, גם לא באמת אכפת לי באיזה אופן בנויה הלהקה ואם היא באה לשרת גימיק. כיף לי להקשיב להם, הם מתאימים למצבי רוח מסוימים, יש להם לחנים טובים ואוירה כיפית ביותר ואני לא רואה שום טעם לפסול אותם כי הם "הייפ". שיהיו הייפ. גם ארקייד פייר היו הייפ ופיונראל הוא אחד האלבומים המעולים שאני מכירה. יכול להיות שהמוזיקה של היה יה יהז לא תשנה את עולמי ואני לא אשב ואכתוב את הליריקס במחברות שלי, אבל אני כן אשים אותם בפול ווליום בחדר כשבא לי להתנער מהבאסה, וקרן או, אסייאתית וגימיקית ככל שתהיה, יודעת לספק את הסחורה, כשזו הסחורה שאני זקוקה לה. כנראה שאני לא אחרוש את האלבומים שלהם בלופים אבל כיף לי שיש לי אותם על המדף. אגב, אין לי שום בעיה עם סטייל והגנבה, אם להקה רוצה לבנות לעצמה סטייל, שתלך על זה (אני אפילו בעד, מתוקף חיבתי לעולם האופנה והסטייל). יכול להיות שיש להם גימיקים ברורים אבל כל עוד המוזיקה לא נמאסה עליי, ממש לא אכפת לי (ואת הגימיק באמת שאני לא מכירה. אני חושבת שצפיתי בשניים-וחצי קליפים שלהם, במקרה הטוב, וגם אז לא עד הסוף. מעולם לא חיפשתי תמונות שלהם והתמונה שזכורה לי של קרן או זו התמונה שהיא מחופשת למקס מארץ יצורי הפרא, אז אין שום סיכוי שהסטייל והמגניבות הם שקנו אותי).

Celluloid Hero

New member
טוב, נתתי חצי האזנה אינטרנטית לאלבום הראשון

חמוד
נשמע די מופרע, ואפילו יש שם קצת נוייז. אני חולה על נוייז רוק, אז אני אצטרך להשיג את הדיסק. ומה שצריך להגיד לאדון תיאורטי במצבים כאלה- זבל של אדם ראשון, הוא אוצר של השני. והאוצר של השני, הוא משהו שלא מעניין אותי במיוחד :)

את נתפסת לסמנטיקה המטופשת שלי

בסה"כ התכוונתי להגיד שהשירים שלהם לא טובים בעיני. זהו.

למעלה