רדיו אישי - מבחר 2011

noosh

New member
זה מזכיר לי שאני חייבת כבר להכין מיקסטייפ

שפברואר יגיע :(

ranisharoni

New member
אז את המנטורית לענייני מיקסטייפ

שבשבחה דיבר מנהלנו היקר. אולי סוף סוף אלמד אומנות מיקסטייפ ראויה מהי
האמת שחשבתי שעשיתי עבודה ראשונית לא רעה ביציקה גולמית של פליליסט בעייתי משהו כמו מצעד שנתי ולכן הייתי מת לדעת שכזה שעשוי כהלכה. יש לי חשד שגם ענייני טעם סוביקטיביים קשורים בשיפוט העריכה אבל לעת עתה אקבל את ביקורת המנהל כגנרית ואובקטיבית. אולי אם אשרוד עד לפליליסטים קצרים בסיגנון חופשי אדע מיקסטייפ להתגאות בו.

noosh

New member
הממ אינ לא בטוחה בזה

מעולם לא פרסמתי פה מיקסטייפ שהכנתי :p. אני מכינה אותם בד"כ לחברה טובה שלי, שיש לנו מסורת החלפת מיקסטייפים כל כמה חודשים, בעיקר כדי להכיר אחת לשניה מוזיקה שאנחנו צוברות. לכן הם לרוב די מכוונים לטעם שלה, ויש בהם לפעמים רגעים של בדיחות פרטיות, ודברים שאני יודעת בוודאות שהיא מכירה ואני רוצה לשבץ כדי לשמח אותה, או להזכיר לה, ודברים שאני יודעת בוודאות שהיא לא ואני רוצה לשתף אותה בהם. אני משערת שעוד אנשים יכולים להקשיב למיקסטייפ וליהנות, אבל כשאני מרכיבה אותו, זה בעיקר בשבילה. יש משהו בהכנת מיקסטייפ שהוא מעבר לקטעים שאתה אוהב או לטעם שלך, אתה צריך לחשוב גם מי מקשיב לו, ואיפה, ואיך, ואם זה משהו שילווה אותו באוזניות בדרך הביתה מהעבודה, או אם זה משהו שהוא ישים במערכת בפול ווליום, איך זה יגיע אליו, איך הוא יצרוך את זה. ואיזו אוירה אתה רוצה לבנות, ואיפה אתה שובר אותה פתאום, ואיך אתה רוצה לפתוח (עם שיר מוכר? שיר חדש?), ובאיזה note אתה רוצה לסיים. למשל, בקיץ הכנתי מיקסטייפ כפול (הצטברו הרבה שירים, נו), ואז הייתי צריכה לחשוב איזה אופי יש לכל אחד מהדיסקים, אז חילקתי את זה ל"יום" ו"לילה". באותה מידה יכולתי לחלק את זה ל"נסיעות" ו"בית", ל"כיף" ו"רגוע", ל"לבד" ו"ביחד", לא יודעת, יש מיליון חלוקות, אבל כל אחת מהן היתה מגדירה שירים אחרים ורצף אחר.

ranisharoni

New member
עכשיו אני מת לשמוע פליליסט מבית היוצר שלך

וזה כל כך קל (טכנית) ביו-טיוב. עברתי שוב על חלק מהשמות שהזכרת ואני כבר מגלה עניין רב בעתיד לבוא... בא לי להפתיע אותך אם משהו יפה שלא שמעת אבל תאהבי. אולי זה: http://www.youtube.com/watch?v=83iPcpY3TPg מזכיר עוד שיר יפיפה מלפני כעשור (?) תהני!

noosh

New member
אני לא חושבת שהם טובים כלכך

לפחות לא כולם... באחרון די פיקששתי. אבל אני מנסה. אולי הבא יהיה טוב כי אני אשקיע בו את כל הזמן שאני אצטרך להשקיע בלמידה למבחנים. תודה על השיר :) אני חושבת שהכרתי אותו, אבל כבר הספקתי לשכוח, וזה כיף להיזכר (יש לו ממש סאונד של מידלייק וזה די נחמד, מלא זמן שלא הקשבתי להם).

Zohar 01

New member
תגידי, המיקסטייפים האלה

על מה בדיוק אתם מקליטים אותם? קלטות/ דיסקים/ משהו אחר? (סליחה על השאלה המפגרת)

noosh

New member
דיסקים בעקרון

אלא אם מישהו עדיין ממש קשור לווקמן שלו :p. וזה גם מגביל אותך בזמן. האמת שהכנתי פעם מיקסטייפים אמיתיים, על קלטות, ליומולדת של מישהו, פשוט כי הדיסק במערכת שלו מקולקל ורק הטייפ עבד, וזה התחבר טוב לקונספט. זה גם היה ממש כיף, ביליתי יום שלם בהחלפת דיסקים במערכת והקלטה שלהם על קלטות. ונזכרתי איזה מבאס זה כשהקלטת נגמרת לפני שנגמר השיר ;[

למעלה