רדיו אישי - מבחר 2011

ranisharoni

New member
רדיו אישי - מבחר 2011

מכיוון שלא עקבתי לחלוטין אחרי 2011 רציתי להמתיק את בורותי בפלייליסט ממצא שבדיעבד את רובו לא הכרתי כלל. את הבחירות ביססתי על האזנה למצעד האלבומים השנתי של KEXP עליו אני בוטח באוזניים ערלות. הפלייליסט כולל כ 50 בחירות שלטעמי משקפות שנה משובחת לחלוטין. קשה לערוך מצעד שנתי של 50 שירים לא מוכרים בצורה קוהרנטית אפילו ללא דירוג אבל בכל זאת השתדלתי לחלק לקופצני, ספייסי ושקט. הצעות לגבי עריכה, תוספות, החלפות, פשעים קלים ותיקונים כלשהם יתקבלו בהכנעה. תודה לתומר קופר (הלו הוא AeroTom) על סקירתו המושקעת שעזרה לי בגיבוש הבחירות (אם כי יתכן והטעם שלנו שונה). תהנו! http://www.youtube.com/playlist?list=PLF2555A02C5D9085B החלק השקט מתחיל בערך כאן: http://www.youtube.com/watch?v=FjAE5A-aiO8&list=PLF2555A02C5D9085B&index=34&feature=plpp_video יתכן שהרשימה הסופית שונה במיקצת. Best 2011 50 videos 3:37:38 duration 48 videos 3:31:09 duration 1 4:36 Of Monsters & Men - King & Lionheart 2 4:36 Pickwick - The Round 3 4:31 We Are Augustines - Headlong Into The Abyss 4 3:27 Deer Tick - Make Believe 5 5:40 Doors Unlocked and Open - Death Cab for Cutie 6 3:54 R.E.M. - ÜBerlin 7 4:58 THE HEAD AND THE HEART - Coeur D'Alene 8 4:02 Wilco-I Might 9 3:25 BLACK LEAF - THE CAVE SINGERS 10 5:16 We Were Promised Jetpacks - Circles and Squares 11 4:27 Bright Eyes - Haile Selassie 12 4:17 Arctic Monkeys - That's Where You're Wrong - Suck It... 13 3:21 Turn Off This Song and Go Outside 14 3:48 Portugal.The Man - So American 15 5:04 Fleet Foxes - Helplessness Blues 16 2:52 Real Estate - Its Real 17 2:50 The Joy Formidable - Whirring 18 4:04 M83 'Midnight City' 19 3:49 Starfucker - Julius 20 4:11 The New Division - True Lies 21 3:53 Austra - Beat And The Pulse 22 3:37 Party Talk - Craft Spells 23 4:05 Cut Copy - Need You Now 24 4:27 SBTRKT- Something Goes Right (feat. Sampha) 25 3:48 Other Lives - As I lay My Head Down 26 4:15 The Weeknd - High For This 27 4:45 Zola Jesus - Vessel (Live on KEXP) 28 5:21 Exitmusic - The Modern Age (Live on KEXP) 29 7:02 Jesse Sykes and the Sweet Hereafter - Your Own Kind (Live on KEXP) 30 3:49 THE ANTLERS - French Exit 31 3:27 Cults - Go Outside 32 5:33 Grand Hallway - Father's Clothes 33 3:49 Youth Lagoon - Cannons 34 4:25 Beirut - Port of Call 35 6:19 Destroyer - Kaputt 36 5:41 My Morning Jacket - Victory Dance 37 4:13 Bon Iver - Calgary 38 3:46 PJ Harvey - The Words That Maketh Murder 39 7:10 Explosions in the Sky - Postcard from 1952 40 3:40 Vetiver - Worse For Wear 41 4:18 Phantogram - Don't Move 42 5:08 Radiohead - Lotus Flower 43 3:31 Little Dragon - Ritual Union 44 6:38 Blue Sky Black Death - And Stars, Ringed- NOIR - OFF... 45 3:41 James Blake - Unluck 46 3:12 Erik Truffaz - Let Me Go / feat Sophie Hunger 47 3:39 S - Wait 48 4:49 Gillian Welch "The Way it Will Be"

Celluloid Hero

New member
אייי, רני, רני

אם רק היה לך מושג כמה Turn Off This Song and Go Outside , מנסח במדוייק מה שהרגשתי פה בכמה מהשירים.. אבל למזלך ולמזלנו כל כך רטוב וקר בחוץ, שאני פשוט אשב פה ואוציא את המיטב ממה שבכל זאת אפשר להוציא מהאנדרדוג הזה שלך (אפס התייחסויות של דיירי הפורום. really?). עם הניסון שצברתי מהרפתקאות ההארדקור-פאנק שלי, זה לא אמור להיות קשה מדי.. אז תראה, מה שיש לנו פה זה מה שנקרא בעגה המקצועית ברחובות בהם גדלתי- mixed bag of fleas. הרבה מתחלאות המוזיקה הפופולרית נכנסו מבחינתי לפליילסט שלך. מוזיקה סינטטית-אלקטרונית, מכנית, מנסה בכח להרקיד, מכוונת למכנה מיינסטרימי נמוך ורדוד למדי, מושפעת קשות מיו-טו, סמית'ס (ולא בקטע טוב), וכל מני Arctic Monkeys למניהם (וזה הגיוני כי יש פה שיר שלהם), והכי גרוע בעיני- נשמעת כאילו היא שייכת ל 1984,יותר מאשר 2012. מיותר לציין שמהשירים האלה ניסיתי להתעלם חזק ככל שיכולתי.. תשמע, אפילו Deer Tick מאכזבים אותי פה. איפה שירי ההלל לבירה ולהזנחה עצמית ,איפה?. אה נכון, בלינקים של תומר. אבל במיוחד היה לי קשה לשמוע את השיר של REM. במקרה שלהם, הם היו מתים שזה יישמע כמו ב 1984. בוא נאמר שאם הייתי מסוגל להדחיק את ההתדרדרות המוחלטת שלהם מאז ימי UP, אז אחרי ששמעתי אותם מתעללים קשות בשירי המופת שלהם מהניינטיז (דרייב, במקרה הזה), יהיה קשה לי לסלוח להם עוד. they are dead to me. מזלם שהם התפרקו. עד כאן הדברים הטובים. סתם. הבשורה הטובה באמת מבחינתי היא שזה נגמר איפשהו במחצית השניה של הפליילסט, ושבכל זאת הכנסת כמה שירים טובים מאוד שם במחצית הראשונה. בראש ובראשונה שיר הנושא מהאלבום השנה (שלי) של הפליט פוקסס, שאם לא נראה לכם כמו יצירת מופת עד עכשיו.. ובכן, יהיה שווה לכם לנסות אותו שוב בקונטקסט של מה שהולך מסביבו. זה מסתבר לא רק יצירת מופת- זה יצירת מופת against all odds.. עוד דברים טובים שאפשר לציין- THE HEAD AND THE HEART שהם אחלה harmless fun (אוזן- אני עדיין לא מוצא שום דמיון לפליט פוקסס), סטיפוואטר באנד שמנסים להחזיר אותנו אחורה לרוקנרול נוטף המאצ'יזמו של הסבנטיז בלי להציע שום דבר חדש ,אבל זה בסדר גמור, לעומת אלו שמנסים להחזיר אותנו לימי האייטיז העליזים של דפש מוד... ואם כבר סבנטיז- האם זה נכון, או שמא רק דמיינתי שג'ונתן וילסון משתמש בריף גיטרה משיר של YES (לא פחות ולא יותר!) ? בתוספת המלוטרון הבלדה הכאילו-שורשית/אקוסטית שלו, יוצאת לו קומבינציה מגניבה לאללה. אבל Real Estate שבאים אחריו זה הפגיעה בינגו מבחינתי, שיר פשוט וקליט עם גיטרה מלודית ויפהפיה, ככה פופ צריך להישמע. ורציתי להגיד משהו על Austra. זה לא כזה רע. זה אומנם צועק נורא חזק אייטיז (בצורה סינת'-קרפטוורקית שכזאת), ואני אף פעם לא מתחבר לדברים שצועקים כל כך חזק אייטיז (גג כשהם לוחשים את זה בעדינות על אוזני, או לחילופין, כשהם מלווים את זה בדיסטורשן זועם מהג'יהנום). אבל השיר הזה מלווה בסקס-אפיל מהזן המסתורי (ובזכות הקליפ- גם מהזן הצפוי לחלוטין :) ), ואיכות ווקלית שמזכירה את ה cocteau twins ,כך שזה מקבל מעמד של גילטי פלז'ר מבחינתי. עוד דבר מעולה שגיליתי פה זה Other lives. שיר ממש נפלא , מלא בהשפעות קלאסיות מעניינות,שקשה לי לפענח לגמרי משמיעה ראשונה, ויהיה צורך לחפש אלבום שלם של הלהקה הזאת. אוקיי, אז בעצם אפשר להגיד שמטרק 29 יש יותר ויותר פגיעות מבחינתי. אפילו הדברים היותר אייטייזיים בטבעם (נניח exitmusic) נשמעים לי עדיפים. בקיצור, זה חלק ששווה מאוד להקשיב לו בסבלנות ולהתייחס אליו בצורה נרחבת ככל האפשר בנפרד. אז זה מה שעשיתי. 7:02 Jesse Sykes and the Sweet Hereafter - Your Own Kind (Live on KEXP) - יאה בייביי!. הזמרת שרה בצורה פולקיסטית מעוררת פריחה שכזאת , אבל הלהקה פשוט בועטת בכל הכיוונים. גיטרות גיטרות ואז עוד גיטרות!. 31 3:27 Cults - Go Outside - חמוד ומרענן. נעימה פופ-סינת' אפריקנית בקצב הקסילופון .נייס. 32 5:33 Grand Hallway - Father's Clothes- חביב. קטע קצת מלודרמטי מדי, אבל יהיה שווה האזנה נוספת. 33 3:49 Youth Lagoon - Cannons- לא רע. זה בטח מה שקוראים אותו אינדי-שמינדי. מאוד low-fi. הזמרת נשמעת כאילו שרה מתחתית האוקיינוס. שמישהו ייסדר לה את המיקרופון בבקשה. 34 4:25 Beirut - Port of Call- אהבתי את החצוצרות. הרבה פחות את הזמר. 35 6:19 Destroyer - Kaputt- אממ, לא לטעמי. 36 5:41 My Morning Jacket - Victory Dance- התחיל משעמם, לקראת הסוף השתפר פלאים. אבל קשה להגיד שעשה עליי רושם מיוחד באמת. 37 4:13 Bon Iver - Calgary - יאק. חטף ממני skip עצבני ולא, לא רואה איך בעוד 3 שנים אני עלול לאהוב את השיר הזה. Skip! 38 3:46 PJ Harvey - The Words That Maketh Murder - אוווו, זה שיר משובח משמיעה ראשונה, עם אקרובטיקה ווקאלית מרשימה ביותר+שימוש יפה בשורה משיר נצחי. Skip! 39 7:10 Explosions in the Sky - Postcard from 1952- איטי מדי, נו כבר! (מעביר לדקה 3)- מה, עדין אין ווקאלס? (מעביר לדקה 5)- אה, יופי של כיסוח. (מעביר לשיר הבא). 40 3:40 Vetiver - Worse For Wear - מדיטטיבי שכזה, באמת לא רע למצבים מדיטטביים שכאלה. 41 4:18 Phantogram - Don't Move- אלקטרוני- דאנסי מדי. לא הקטע שלי, עד כמה שידוע לי. 42 5:08 Radiohead - Lotus Flower- קטע דווקא נחמד מאוד. לא מזכיר במאום את הלהקה ההיא שניתקתי איתה קשר ב 1997. אבל תום (ת'ום?) יורק נראה זוועה, כנראה שעוברת עליו תקופה קשה אם בוחר לרקד ככה בפרהסיה. 43 3:31 Little Dragon - Ritual Union - בלאאאאחחח. מייאש. 44 6:38 Blue Sky Black Death - And Stars, Ringed- NOIR - OFF... - בלו סקיי, בלאק דת', שיט סונג. 45 3:41 James Blake - Unluck פאק איט, אני עובר לטרק האחרון 46 3:12 Erik Truffaz - Let Me Go / feat Sophie Hunger 47 3:39 S - Wait 48 4:49 Gillian Welch "The Way it Will Be"- כן,השתכנעתי, אתם צודקים לגמרי. זה פולק alright. :)

ranisharoni

New member
רב תודות. על הטוב ועל הנורא

במזג אוויר כה חורפי כבר התחלתי לחוש בקור העז של ההתעלמות חודר לעצמותי (מה עוד שאני נצר למשפחה של נעלבים כפיתיים). אני מודע לבעיתיות שבפרסום פליליסט שעלול להחשב ככפירה בפורום שכזה אבל כחובב אלטרנטיבה מיותם זה הבית הכי טוב שמצאתי. אחד הדברים שלמדתי ממפץ הגיוון המוזיקלי שפרץ בסוף שנות השישים הוא בדבר החשיבות שבפתיחות מוזיקלית ושאלטרנטיבה ראויה יכולה לצמוח בכל מקום. לחברים הבכירים בפורום הזה ידע כה מקיף ומרשים כך שחטאתי לחשוב שגם טומאה תתקבל בכבוד ראוי. אני שבעבר אסרתי על עצמי לשמוע דברים ממערב לשנת 73 חושב היום שחדש לא פחות טוב מישן ובכל זאת אני מודע שלוקח זמן לכייל את האוזן לליברליות מספקת. לאחר עינוי עצמי בקיבעון פרוגרסיב שמפוצץ בחשיבות יתר עצמית אני מרגיש בר מזל שיצאתי לחופשי. לפזז לי במרחבים לא מוגבלים של הנאה. יש דברים שנשארים איתך דווקא אם הם שוקעים לאט מספיק. אחרי מספר האזנות. ובכל זאת רב תודות על הפידבק המושקע. האזנת ואהבת חלק שזה אפילו שווה ביקורת של מי קולחין (כמעט כמו שחבר הכנסת חטף). בפליליסט השתדלתי לשים בעיקר דברים שאהבתי שהם פחות או יותר אלטרנטיבה מלודית, אותנטית, אנרגטית וגרובית. גם דברים שנשמעים שם תחילה כמו מינסטרים טיפוסי, מאוס ומשוקץ אמורים להיות מתובלים דיו באיזוטריות אלטרנטיבית. היו מעט דברים גבוליים שדנתי אותם עפ"י בית הלל היות ורציתי גם סקירה מקיפה ומאוזנת. המלצות אלטרנטיביות יתקבלו בברכה. יש לי אכן פטיש לרטרו וסמי מחוות ולא אכפת לי גם עם זה מזכיר שיקוצי עבר אם זה עשוי להלכה (על כך יורחב הפליליסט של ג'וי דוויזן ונגזרותיים). קטע אחד שמחקתי היה של פלורנס והמכונה שלמרות האיכויות הוא מכוון למשהו מינסטרימי שקשה לי לקבל. ולגופה של ביקורת... פליטפוקסס. זכיתי לראות אותם בהופעת הבכורה שלהם בסיאטל. לא הבנתי אז כמה שהם טובים (התרכזתי דווקא בפלה שלא זכו לכל הצלחה). הקטע של דיר-טוק הוא המגניב באלבומם, לטעמי. הפתיחה מזכירה לי משהו ישן רק שדיר יותר טוב. הגיטרות - שיגעון נטול יומרה. ג'ונתן ווילסון (עליו למדתי מתומר) מזכיר הרבה דברים מפעם. הגיטרה נשמעת קצת יס, קצת פיטר-גרין וקצת עוד דברים. אבל צנוע. האוסטרה מזכיר לי עוד להקת קצבית עם מלודיה נשית (מישהו יכול להזכיר לי? נזכרתי. לידיטרון)... הרבה יותר טוב מזבל איטייז מצוי. Turn Off This Song and Go Outside - שיר פופ משובח. הומור עצמי ילדותי ובועט. Explosions in the Sky - דורשים סבלנות. מאוד מזכירים את מוגוואי המשובחים ועושים את זה טוב מאוד. Phantogram - זה ברייק-ביט? אוהב את זה מאוד. תענוג. ליטל דרגון - כנ"ל רק יותר טוב. לנער את הראש לאט מצד לצד. לא פחות טוב מטריקי. רדיוהד. וידוי אישי, אני מעריץ שרוף. מהמשוגעים שמדרג את אוקי ראשון שבראשונים. פרח הלוטוס הוא עוד קלאסיקה. הכראוגרפיה בקליפ מופתית למרות המינימליזם והקונטרסט ליורק העגמומי. בלו-סקאי - לא ללכך הם מסיאטל
מוזיקת רקע אולטימטיבית. דאנס איטי. גיליתי אותם במקרה ואני אוהב את כל מה שהם עושים. ג'ימס בלייק זכה להצלחה מפתיעה ופרץ את גבולות הז'אנר (שבר את הברייק-ביט). אני לא אוהב את הפתיחה של "גבול לאהבתך" אבל אחר כך זה ממכר (ולא מצאתי את השיר שרציתי בטיוב). ג'ימס בלייק מהווה לדעתי הכנה טובה לשיר המופת של אריק טרופז עם סופי אנגר האלוהית. אומנם מ 2010 הדינוזאור הרגוע עשה משהו מדהים עם הכישרון שלו. אני עדיין מנסה לעכל איך הוא עשה את זה (אחרי שכמעט והרס לנו את השמיעה). גיליאן - תודה לתומר של ההארה. יצירת מופת חרישית. להתאהב בלא צפוי זה כנראה כל המסר והשיגעון האישי שלי. יופי של שנה! והנה הרשימה של שירים הפחות מוכרים שאני אהבתי והם לטעמי אלנטרנטיב ראוי ומשובח: 2 5:09 01 Sail Away - The Rapture in the grace of your love... 3 4:36 The Round 6 3:27 Deer Tick - Make Believe 9 4:58 THE HEAD AND THE HEART - Coeur D'Alene 11 3:25 (OFFICIAL VIDEO) BLACK LEAF - THE CAVE SINGERS 12 5:16 We Were Promised Jetpacks 01 - Circles and Squares 15 3:21 The Lonely Forest - Turn Off This Song and Go Outside 16 3:48 Portugal.The Man - So American [Official Music Video] 19 2:52 Real Estate - Its Real 20 2:50 The Joy Formidable - Whirring (Original Version) 23 3:49 Starfucker - Julius [OFFICIAL MUSIC VIDEO] 24 4:11 The New Division - True Lies OFFICIAL VIDEO 25 3:53 Austra - Beat And The Pulse (Clean Version) 26 3:37 Party Talk - Craft Spells 27 4:05 Cut Copy - Need You Now 28 4:27 SBTRKT- Something Goes Right (feat. Sampha) 29 3:48 Other Lives - As I lay My Head Down 30 4:15 The Weeknd - High For This 31 4:45 Zola Jesus - Vessel (Live on KEXP) 32 5:21 Exitmusic - The Modern Age (Live on KEXP) 33 7:02 Jesse Sykes and the Sweet Hereafter - Your Own Kind ... 34 3:49 THE ANTLERS - French Exit 35 3:27 Cults - Go Outside 37 3:49 Youth Lagoon - Cannons 43 7:10 Explosions in the Sky - Postcard from 1952 44 3:40 Vetiver - Worse For Wear 45 4:18 Phantogram - Don't Move 46 5:08 Radiohead - Lotus Flower 47 3:31 Little Dragon - Ritual Union 48 5:21 Blue Sky Black Death - Gold In Gold Out 49 3:19 James Blake - Limit To Your Love 50 3:12 Erik Truffaz - Let Me Go / feat Sophie Hunger 51 3:39 S - Wait 52 4:56 J Mascis - Several Shades Of Why 53 4:49 Gillian Welch "The Way it Will Be"

Celluloid Hero

New member
שמח שקיבלת בהבנה

תראה, לפעמים אני גם נכנע לייצר הקומי הזול שלי. כך שנניח, כל מה שקראת בחלק השני של ההודעה, בהנחה שהצלחת לקרוא את הבלאגן הזה, צריך להתקבל with a grain of salt . בעיני יש שם פוטנציאל, אבל אני צריך לשמוע יותר פעמים כדי באמת להימשך לזה. מצד שני- לצחוק על זה, אני יכול כבר עכשיו (וזה מה שקורה כאשר במקום את החברים הבכירים בפורום, מקבלים אותי :) ) לגבי הצעות אלטרנטיביות- יש עם זה בעיה במקרה שלי. רק בגלל שלא הגעתי למצב שבו אני שומע מוזיקה עכשווית על פי תאריך הלידה שלה. יש לי כל כך הרבה שנים להשלים אחרי ההתנתקות המוחלטת שלי מהמוזיקה הפופולרית (נניח מ 1999 ככה..) שאני באמת לא יכול להרשות לעצמי לשמוע אלבומים רק כי הם יצאו השנה. מצד שני, אם כבר להקה שאני אוהב הוציאה אלבום השנה, אז כן, אני כנראה ארכוש אותו. אני מודה- זה לא קורה הרבה. אבל כן יצא לי להכיר בינתיים לא מעט להקות עכשוויות, שאת חלקן אני אוהב כמו הלהקות האהובות עליי ביותר מהסבנטיז-סיקסטיז. אם לא יותר. Coral היא אחת כזאת. animal collective , ופליט פוקסס, הן גם דוגמאות נפלאות. פוליפוניק ספרי, ובטא באנד פשוט מדהימים אותי. בקיצור, יש לי כבר הרבה, ועל חלקן אפילו כתבתי סקירות שזכו פה להתעלמות רועמת. קשה. קשה להיכנס לשוק הזה של מוזיקה עכשווית פה בפורום, על תקח את זה אישית. אבל לאט לאט- זה קורה. ובכל זאת, שתצא מפה איזה little something, הנה שתי קוואזי-המלצות : 1. הבלאק קיז האלה מהממים אותי לאחרונה עם האלבום Brothers שלהם. בטח יהיה חכם להכניס איזה טרק מהאלבום החדש שלהם, לאור ההמלצה והלינקים היפים של תומר וכו'. 2. Fucked up. לא אני לא מקלל כרגע. זאת להקה שאני יכול להגיד שהיא נפלאה, ושאני אוהב את האלבום הקודם שלהם, אבל עדיין לא יצא לי לשמוע את החדש מ 2011, שאמור להיות יצירה קונספטואלית- אופרת רוקית מתקדמת אנד שיט. וזאת בכלל במקור להקת הארדקור פאנק!. אז הייתי מכניס שיר שלהם, למה לא. ממש לא יזיקו עוד קצת גיטרות רועמות בפלייליסט שלך, וצעקות . אני פשוט מת על צעקות. תן לי פלליליסט שלם של דיסטורשן וצעקות ואני אגיד תודה :) . http://www.youtube.com/watch?v=D8Q7lL0bvmg

noosh

New member
הממ אני לא יודעת איפה קיבלת את הרושם

שיש לפורום בעיה עם אטלרנטיב עכשווי, בטח שלא בגלגולו הנוכחי, דוקא מזכירים כאן לא מעט הרכבים ואמנים שפועלים כיום (או בעשורים שהם מחוץ לתחום הפורום) ונותנים המלצות וכו'. זה אולי לא הנושא של הפורום ולכן מדברים על זה פחות, אבל פתיחות מוזיקלית בטוח יש פה (יש כאן שרשור של סיכום אלבומי השנה, כנראה שלא מתעלמים מהמוזיקה שנוצרת בימינו :p), וגם הרבה מאוד ידע בנושא. לא הגבתי על הרשימה פשוט כי קשה לי להגיב על רשימות כאלה, אני קצת מרגישה שאין לי מה להגיד. אני יכולה לעבור שיר-שיר ולומר מה אהבתי ומה לא אהבתי מרגיש לי מוזר, אפילו שאני יכולה לעשות את זה [נגיד, זו הפעם הראשונה שאני נתקלת במישהו מזכיר את ג'וי פורמידבל שהוא לא אני, קניתי את האלבום הזה בלונדון השנה סתם כי הוא התנגן ברקע ויש לי מן מנהג כזה, כשאני בחו"ל, לקנות ככה מוזיקה, אם היא מוצאת חן בעיניי ובמיוחד אם אני לא מכירה אותה בכלל. ככה הכרתי את ארקייד פייר, ואת הפליימינג ליפס). מאוד נהניתי מהאלבום הזה, הוא אולי לא ברשימת אלבומי השנה שלי (אפילו לא היה לי מושג שהוא יצא השנה), אבל הוא כיפי ונחמד. ונגיד, האחרון של האנטלרס? אז אני לא יכולה להפסיק להקשיב לו, אני חושבת ששמעתי אותו אתמול שלוש פעמים. דווקא הייתי בוחרת שיר אחר משם. וביירות הוא אהבת חיי. וגם אצל בון איבר כנראה שהייתי בוחרת שיר אחר, האלבום הזה נפלא. ואני לא מסוגלת לאהוב את רדיוהד. ועל ג'יי מאסקיס וגיליאן כבר שפכתי די הרבה מילים. וכו' וכו']. ומכיוון שאני מבינה שהמטרה היא לא הבניה מדוקדקת של פלייליסט, אז קשה לי להגיב על הפלייליסט כפלייליסט. חסרו לי: הבלאק קיז וטום ווייטס. וגם אלבו, איירון אנד וויין, קינג קראוסוט וג'ון הופקינס, דיינג'ר מאוס ודניאל לופי ועוד כמה שאני אישית הייתי מכניסה.

Celluloid Hero

New member
עם כל הפתיחות שיש פה בפורום..

כל עוד אנשים לא יפנימו שאפשר לאהוב את הבלק קיז (או ארקייד פייר, או ביירות, או כל להקה מהשנים האחרונות) כמו שאוהבים את הביטלס או את הזומביס, לא נפיל את ה"חומה" באמת. שאגב, באופן פרטי יצא לי להפיל אותה רק לפני איזה שנתיים-שלוש ,עדות לכמה זה לא פשוט, אפילו עבור אחד כמוני ש אמממ... טוב, במחשבה שניה, אני בטח גזען מוזיקלי לא פחות מכל אחד פה :)

ranisharoni

New member
מפתחות שחורים לגן עדן

אז כשהם הופיעו בתחילת דרכם לא שמתי לב אליהם דיו ופיספסתי אותם. מברודרס המשובח כבר אי אפשר היה להתעלם אבל את החדש לא שמעתי. אולי אני חושש מאכזבה עקב ציפיות יתר. חרשתי את ברודרס כשיצא ועכשיו ריעננתי את זיכרוני. זה כמעט לא הוגן שיש כל כך הרבה טוב באלבום בודד. תענוג. קשה לבחור קטע אחד כי כמעט הכל שם שווה: http://www.youtube.com/watch?v=_ELftjE248E אגב, מה שמיסך לי אותם יחסית היה אלבום המופת של הנשיונל. אל תהיה גזען צודק תהיה גזען חכם

Celluloid Hero

New member
קטע פשוט ענק

מאלבום שלם שהוא ממש פלאי ,אם לא מופתי. נחכה עוד טיפה עד להכרזה הזאת. והנשיונל- זאת הלהקה של נועה, כמה שאני זוכר. אני עדיין מחכה להמלצה ממוסדת יותר ממנה. בכל זאת ,כבר ביססנו שגזען ושמרן אנוכי, וגם- לא מהסוג החכם :)

noosh

New member
הו, לא

אני לא חושבת שאני יכולה לעמוד בציפיות. פעם באיזה לילה לבן התחלתי לכתוב על The Boxer, ולשמחתי הרבה גנזתי את זה ברגע של צלילות. אני לא חושבת שאני יכולה לכתוב על הנשיונל בצורה ממוסדת, בעיקר כי אני לא יכולה לנסח או לשטוח לסיבות את מה שגורם לי לאהוב אותם כלכך. הם לגמרי להקה שמשאירה אותי ספיצ'לס (אני משערת שאתה יודע שזה לא קורה לעתים קרובות :))

Celluloid Hero

New member
מכיר את זה

been there , done that. אולי לא ממש בקטע של גניזה של סקירות, אבל בהקשר של שליחת hate mail - בהחלט. בכל אופן...... כן, אז אם אני ארצה לבדוק אלבום שלהם ביום מן הימים, אז the boxer, היא ההמלצה שלך?

ranisharoni

New member
יש פליליסט בקנה

בו הנשיונל יככבו יחסית. אני מקווה לפרסם מתישהו שבוע הבא עם קצת הגיגים על הלהקות המדוברות. לבנתיים אני ממליץ מאוד על High Violet ו Boxer למרות שגם אליגטור משובח. איזה כיף לך לגלות אותם לראשונה. טעימה מתוכנית פופולרית של יהודי מרושע בליווי של יהודי טוב (סופיין סטיבנס): http://www.youtube.com/watch?v=u5C2WVCruPM השיר הזה נכנס לי למקומות בנשמה שכמעט ששכחתי שהם קיימים.

ranisharoni

New member
אגב קופים

תגיד לי כמה אתה מתעב את זה אני אגב מת על הקטע. הכי קול שאפשר...

Celluloid Hero

New member
דווקא לא רע

נשמע שיש שם טיפה כישרון. אבל הראפ זה ביג no no מבחינתי , לא השתלב לי טוב בכלל.

ranisharoni

New member
עכשיו אני מתלבט אם להכות אותך בראפ משובח

זאת תהיה כפירה של ממש (למרות שכזכור לי גם דודי אלן עשה זאת קלות בגונג).

Celluloid Hero

New member
כעיקרון- אני לא שומע ראפ

יוצא לי לשמוע אותו רק בערבוביה עם דברים אחרים, וגם זה בדרך כלל במקרה גמור. אז כן ,אני עלול להגיב באגרסיביות כלפי משנתם של כל מני גאנגסטא-ראפרים, אם זאת השאלה. אבל אם זה בא כחלק מ.. ואם זה נעשה בכישרון המתאים ל... - זה סבבה. אז מבחינתי אתה יכול אפילו לנסות להרכיב מזה פלייליסט שלם, אבל תזכור -אנחנו בכל זאת פורום אגדות רוק פה.

noosh

New member
לג'ימייל יש תוסף מגניב כזה

שהחל משעה מסוימת בלילה דורש ממך לפתור שאלה מתמטית לפני כל מייל שאתה שולח, רק כדי לוודא שאתה לא יותר מדי שיכור או עייף. אז אני צריכה כזה פה בפורום :) האמת שאולי דווקא ב-Alligator יהיו קטעים שיותר תתחבר אליהם (שניהם הם האהובים עליי, כל אחד בצורה מאוד שונה). ולרוב אני דווקא אומרת להתחיל מ-High Violet, כי נראה לי שהוא הכי נגיש. אבל אולי מבוקסר באמת. מי שמתחיל שם ומתאהב לא מצליח לעזוב. בקיצור, תבחר לבד :) אבל אם אתה מתחיל בבוקסר, לך אחורה לאליגייטור לפני שאתה הולך קדימה להיי ויולט. לקח לי קצת זמן עד שהם הפכו מסתם מוזיקה למוזיקה שמצליחה באמת לדבר אליי בכמה משלבים. אני לא יודעת להסביר את זה. זה כאילו שכשאני מקשיבה להם אז הכל בסדר. זה כמו לשבת בחדר עם החבר-הכי-טוב ולדעת שלא משנה מה יקרה ולא משנה איזה דברים רעים מחכים מחוץ לחדר, הכל יהיה בסדר, כי הוא כאן איתי עכשיו וכי יש משהו להאחז בו. ומשהו לחזור אליו. אני יודעת שזה נשמע מפגר, אבל ברגעים שאני הולכת לאיבוד או נכנסת לפאניקה (נו, סטודיו) או מאבדת את הביטחון שלי או את האחיזה שלי והכל מתפזר, מספיק לי לשים אותם באוזניות והכל יצטופף יחד חזרה לחלקים שאני יכולה לאמוד ולהרכיב יחד ויש משהו שמחזיק לי את היד ולא נותן לי לברוח. הם באמת סוג של עוגן. זה נשמע מוגזם (וזו הסיבה שאני גונזת דברים כאלה), אבל זו גם הסיבה שקשה לי להמליץ עליהם במילים ואני מעדיפה פשוט לתת לאנשים להקשיב.

Celluloid Hero

New member
גם אם זה נשמע מפגר

זה לא מפגר בכלל. הדבר היחידי שיכול להיות מפגר זה השאיפה שלנו לתאר רגשות עוצמתיים כל כך במילים. או כמו שקראתי באיזה ספר לאחרונה (האמת הספר יכל להיות יותר טוב, אבל את הדימוי הזה אני אוהב) : "Words are cold, muddy toads trying to understand sprites dancing in a field" מילים הן קרפדות בוציות וקרות, שמנסות להבין שדונים מרקדים בשדה. וכן, גם זה איכשהו התדרדר לפרוג :)

ranisharoni

New member
אוקי תודה על ההמלצות

אבדוק ואעדכן. המטרה המקורית והנאיבית שלי היא שהפורום ירכיב את הפליליסטים וליצור מסה קריטית שכאלו להאזנה אינטרנטית של ציבור אנין כלשהו. אני ארכיב את השלד ויפעיל פילטר ליברלי לגבי המלצות של החברים. "קומיוניטי דריבן פליליסט" זה אומנם מתאים לי מאוד אבל בהחלט לא לכל אחד מה שגרע מאפקטיביות המיזם. לא נורא. האמת שציפיתי להרבה יותר אנטגוניזם אנכרוניסטי בפורום שכזה אבל הופתעתי לטובה מהפתיחות והסובלנות העל-זמנית. תודה!

Barmelai

New member
אני מצטרף לנועה

יש בפלייליסט הזה מכל טוב אבל הוא לא מיקסטייפ. אני באמצע הקשבה, לפחות לחלקו ואני לא מוצא שום דרך להתייחס אליו חוץ מלקטלג שיר-שיר הלנו הוא או לצרינו. וממש לא מושך אותי לחלק ציונים לרשימת שירים לפי הטעם שלי או מידת ההכרות שלי. הביקורת שלי חוזרת על עצמה, בלי שום קשר לתאריך הקלטת השירים: פלייליסט ראוי, מושך, סקסי, צריך להיות מיקסטייפ וצריכה להיות תחושה שאף שיר לא נמצא שם רק כי הוא טוב ושבחירת השירים והסדר שלהם, יוצרת חווייית האזנה סגורה ושלמה. זה לא קורה כאן. אבל אחלה שירים, כשלעצמם.

למעלה