רגשי נחיתות..

crema30

New member
רגשי נחיתות..

לא מזמן רשמתי על כך שלועגים עליי בעבודה. עיי כך שמוסיפים לי 5 שנים יותר ועיי כך שבעצם משדרים לי שאני נראית לא משהו שאני מחפשת בלונדיני עם עיניים כחולות.. הבנתי שאני צריכה לרזות , אבל מעבר לזה הייתי רוצה לעבוד על רגשי נחיתות שלי. לעלות את הביטחון. כי הייתי במקום הזה של רזה. נראתי טוב.. אבל לא הרגשתי שזה נותן לי להיות מאושרת. גברים לא עפו עליי.. עדיין הייתי חסרת ביטחון. עדיין הרגשתי שאין לי נה להציע ושאני משעממת.. לפני כמה שעות דיברתי עם חברה שלי בטלפון. דיברנו בכלל על חברה אחרת משותפת שלנו ששוקלת 30 קג לפחות יותר מאיתנו. באתר היכרות אחד הבנים לעג לחברה שלנו עיי כך ששלח אותה למכון כושר. מפה לשם עברנו לדבר עליי אמרתי לחברה שלי שהייתי רוצה להיות רזה ואז הייתי נראית כמו מישהי ששתינו מכירות. פתאום חברה שלי עוקצת.. אומרת לי אל תשווי היא באמת יפה.. אמרתי לה נכון . היא יפה..ואני לא יכולה לשוות ביננו עכשיו כי אני שמנה ממנה. אבל אם הייתי רזה שצינו היינו נראות באותה הרמה.. וזה באמת מה שאני חשבתי עד לאותו רגע שדיברתי איתה.. לדעתי לפי הזיכרון שלי מימי הרזון. שתינו באותה הרמה. כשיש בנות שיותר יפות מאיתנו אך אנחנו ברמה טובה. התפתח ביננו ריב קולני. חברה שלי אומרת שלא יצא לה להיתקל בבחורה יותר יפה ממנה. שלדעתה יש לה יופי של חו"ל.. אמרתי לדעתי מה זה לא.. אז חברה שלי שאלה בציניות אם אני אומרת עליה שהיא מכוערת..?.אמרתי חד וחלילה. פשוט אמרתי שאם הייתי רזה היינו באותה הרמה של יופי. המשכנו לדבר כשהטונים עולים. היא מתחילה להתעצבן. מנסה להעביר נושא. אני פגועה. מנסה לשמור על האגו הפגוע..לבסוף היא התייאשה וכדי לסיים את השיחה. אמרה שלדעתה יש לה יופי ממוצע.. אבל אני יודעת שהיא פשוט נסתה להתנער ממני. ראתה שאני מזבוב עושה פיל... בגלל שנעלבתי עקצתי אותה בחזרה. שלפי התמונןת ילדות שלי ושלה אני נראיתי יותר יפה כילדה ופשוט השתנתי לרעה.. וכנל גם אותה הבחורה שהיא מחשיבה ליותר יפה. ראיתי תמונות שלה שהייתה נערה. הייתה מלאה. עשתה שינוי בשיער והשתנתה ב180 מעלות.. שאלתי את חברה שלי לפני שהתייאשה שאם לדעתה אם ארזה אהיה ברמה שלה. היא אמרה שלא נראה לה..אבל שאני ינסה.. אמרתי מה הקשר לנסות..הרי זאת דעתה ולא נראה לי תשתנה גם שאהיה רזה.. הקיצר , יש לי רגשי נחיתות ואני סובלת מביטחון עצמי נמוך. קשה לי לקבל את זה שאני מחשיבה חברה שלי ליפה. נראית טוב ברמה שלה גם בהיותה שמנמונת. והיא לא חושבת ככה.. למה כל כך חשובה לי הדעה של הסביבה ? למה אני מוצאת את עצמי מקנאה באחרים במקום שהם יקנאו בי וזה יחמיא לי..? למה אני מתעסקת בחיים של אחרים לטוב ולרע..במקום להתעסק בחיים של עצמי. למשל חברה שלי אמרה על חברה שלנו המשותפץ שהבחור לעג לה שהיא צריכה ללכת למכון כושר. דיברנו על כך שהיא נראית כמו גבר עם 120 קג ךפחות ומתלבשת לא בצורה נשית. חברה שלי אמרה שהיא לא חושבת שזה קשור רק לבגדים כי מה כבר יעלה עליה ?? ולכן היא נאלצת להתפשר על בגדים רחבים. חברה שלי טוענת שלדעתה חברה שלנו המשותפת לא הולך לה עם גברים , שחושבים שהיא נראית גברית כי היא לא מתאפרת... פה לא הסכמתי איתה. כי לדעתי איפור זה ללכת עם מסיכה. להיות צבועה לא את.. שלפעמים בחורה רוצה להרגיש יפה , מבלי לצאת מגדרה.. שלא כל הזמן צריכה ללבוש על עצמה משהו על הפרצוף כדי לזכות למעט יותר תשומת לב. לדעתי אם היא הייתה מרזה הייתה נראית טוב גם ללא איפור. אני רק עם דבר אחד מסכימה שמעודף משקל אני חייבת להיפטר. גם בשביל ההרגשה הטובה וגם כי הסביבה שופטת לרעה. גברים יעדיפו רזות-מלאות על פני שמנמנות או שמנות.

בילי79

New member
לדעתי

העיסוק שלך במשקל של אחרים מראה כמפריע לך המשקל שלך
ברגע שתפעלי בהתאם לערכים שחשובים לך, תרגישי טוב יותר.

קרמה

הי קרמה.
את מתארת סיטואציה לא נעימה ואף פוגעת. עם זאת יתכן שהיה נכון לא להיכנס לויכוח מעין זה כי אין לזה סוף ואין לזה כל תועלת. כל אחד חושב שונה ובעל טעם אחר.
היתכן שאנשים פשוט עייפים מהנושא שחוזר ומעסיק אותך ללא הרף? יש בך איכויות רבות ושונות, כך אני מאמינה למרות שאני לא מכירה אותך , איכשהו את מצטמצמת ומתמקדת כמעט באותם נושאים כל הזמן ויתכן וזה מרחיק/מכעיס חלק מהאנשים. האם יש קושי להביא את עצמך מול הסביבה באופן מלא יותר ומזוויות נוספות?

crema30

New member
נכון , יש לי קושי..

ואנע מתעסקת באותם הנושאים. כי מראה חיצוני אצלי זה נושא רגיל מאז ומתמיד. תמיד הייתה לי חשובה הדעה של הסביבה. כשמפרגנים לי שאני יפה זה מחמיא לי , אבל שמעליבים אותי אז זה יותר חזק ועוצמתי שנשאר לי בזיכרון. אתמול ישבתי איתה ועם חבר שלה באיזה פארק. אני כבר שמה תליוו עם מגן דוד. גם זה לא ממש עוזר. פנה אלי מישהו בערבית כדי לשאול אם יש לנו קרח..כעסתי ושידרתי את זה כלפיו. הוא שאל אם הכל בסדר ונעצתי מבט עצבני שיעוף.. הוא אמר שחשב שאני ערבייה ולכן דיבר איתי בערבית. ואז אמרתי לעצמי למה לא חושבים עליי שאני רוסייה למשל..כמו שחושבים על חברה שליי..וראיתי ערבים וערביות בשולחן שממש לא יפות..מה יפה בערבייה שנראית כזאת?! אחרי זה עוד לא הספקתי להתאושש מכך.. עוד שומר עבר בסביבה שאל אותי ואת חברה שלי אם אנחנו בצבא כשהוא מביט בה בחושך כמעט.. הייתי המומה..אבל ישר הגעתי למסקנות שהוא בטוח מתכוון רק אליה. כמובן צדקתי הוא שוב שאל אותה לאחר שהתעלמה ממנו אם אנחנו בצבא. שאל אם היא בצבא. אני עניתי במקומה שכבר לא.. ואז אמרתי לו מה גם אני נראית לך בצבא ? הוא ענה שכן אבל בקבע.. אמרתי 20 וכמה אני נראית לך..? הוא פתח פנס חושב כמה רגעים מנסה לקלוע..אולי בגלל שאמרתי 20 וכמה..בעצם הגבלתי אותו להגיד דעתו הכנה. אומר לי 28, 29.. בעוד חברה שלי מתלהבת בשולחן מכך שהוא חשב שהיא בצבא , אני הרגשתי עלבון. כי גם 28 , 29 זה לא מחמאה. גם ציינתי שאני אמורה להגיד לו על זה תודה..אבל הרגשתי צביטה בלב. איך היא שמנמנה כמוני ושומן אמור לבגר אותה ואמורים לחשוב עליה שהיא לפחות בת 25 ( היא בת 23 ) נותנים לה 17 פלוס ועליי חשבו שאני כמה שנים פחות , רק ששקלתי פחות מ-70. די זה פוגע..קשה לי עם זה שחלק מאנשים חושבים שאני אמא שלה או אחותה הבוגרת. כשהכרתי אותה הרגשתי בגילה פחות או יותר..תוך זמן קצר כבר לא חושבים שאני בשנות העשרים אלא באמצע 30 לפחות.. למה זה ככה.. וכן שאני מתאפרת אני נראית קצת פחות 27 בערך אבל עדיין זה לא מנחם.. כואב לי ואני מקנאה שחושבים שהיא נראית הרבה פחות בעוד שלי מוסיפים שנים.

מילקי91

New member
את בעצמך אומרת

שגם כאשר היית רזה לא היית מאושרת,

נכון שעודף משקל אולי גורם לחוסר ביטחון אבל את

בעצמך הבנת מניסיונך שזה לא העיקר.

וגם כל הנושא של בחורים יש לא מעט בנות שמנמנות,

שמנות עם בני זוג ,ואפילו נשואות עם ילדים ,כי כל

הנושא של זוגיות ,ביטחון למעשה הכל לא קשור

למשקל אלא לביטחון ולמה שאדם משדר.

נכון שבחברה של ימינו רזון מאד מוערך אבל

עודף המשקל הוא לא הסיבה ,ואמרת בעצמך.

(וגם מניסיוני) זאת האשלייה שאנחנו אומרים לעצמינו

לסיבות לכל מיני דברים : בזוגיות , בקריירה,ביטחון

עצמי לו רק הייתי 30 קילו פחות הכל היה יותר טוב

ואז כפי שאת ראית לא כך .. צריך עבודה עצמית ללא

קשר למשקל כי עובדה ששמנות אחרות כן מצליחות

להתחתן ,להביא ילדים ולחיות חיים טובים .

** ואגב אני לא מסכימה איתך שאיפור זאת מסיכה

,איפור מוסיף ,זה בא לשפר קצת . לא מכירה אותך

כמובן ואין לי רצון לפגוע לא בך ולא באף אחת

יש מעט מאד נשים שנראות טוב ללא איפור

(תסתכלי אפילו בפייס על מפורסמות איך הן נראות

עם ובלי איפור .חלק נראות טוב גם בלי ,אבל לא כולן)

ולא חייב איפור כבד ,לדעתי משהו בסיסי גם עושה

את העבודה,זאת לא מסיכה לדעתי זה לא מדוייק.

זה מוסיף . אבל אם את לא אוהבת איפור את לא חייבת

כמובן..

אם מפריע לך המשקל ואת רוצה לרזות בכיף ,בהצלחה,

אבל תזכרי שזה לא שם ..האושר. .. ייתכן ותרגישי יותר

טוב אני לא אומרת ,אבל אולי במקביל תעבדי גם על

הפנימיות...(מדברת איתך מניסיון עשיר בנושא).

crema30

New member
אני מאוד אוהבת איפור

אני אפילו מכורה לקניות של איפור מבלי להשתמש בהם בד"כ.. אני פשוט מורדת מצד אחד בסביבה ומצד שני נהייתי עצלנית בנלהשקיע בעצמי עם ההזנחה במשקל. אצלי זה בא כמו עסקת חבילה. עם אני מרזה אני מתחילה להתייפייף. משמינה אז מפסיקה גם עם האיפור. כי גם ככה אני לא יכולה להיראות הכי מושלמת שיש. הסיבה שאני מורדת בסביבה נגיד בעבודה. אני יש לי יד טובה לאיפור. אם אני ממש משקיעה חשבו עליי פעמים בודדות שאני מאפרת מקצועית ואף ביקשו לאפר אותן. אך לא זרמתי.. אני יכולה אם אני ממש משקיעה לעשות שינוי קיצוני של לפני ואחרי.. עד כדי ככה שלמחרת שאני חוזרת להיות בלי איפור..כל הנשמות הטובות אומרות שאני לא יפה בלי איפור ; שאני נראית חיוורת , וכל מיני ומה עם איפור למה היום לא התאפרתי..שסוף סוף אני נראית אישה ואולי מישהו ירצה אותי ככה .. ואני לא מקבלת את זה כמחמאות שמפרגנים לי בתוספת עקיצות. זה נותן לי להרגיש צבועה עם איפור. ואני כו אוהבת איפור. מאוד אפילו. פשוט לא תמיד בא לי להתאפר כי אצלי לוקח הרבה זמן ולא 5 דק..איו אצלי לשים רק שפתון וסומק.. אצלי זה עסקת חבילה. וגם זה שאמא גם שופטת אותי ומנסה בכח שאתאפר כדי שככה אצא מהבית יוצר אצלי התנהגדות. אני אומרת לעצמי לזעזל למה אני חייבת לרצות את הסביבה , מה עם אני האמיתי..למה אנע חייבת להתחבא תמיד מתחת לאיפור כדי שיגידו לי איזה יפה אני..?? אז אני נהיה פסיבית..וכמובן התצאות בהתאם.. חברה שלי לא חושבת כמוני בכלל היא כן מקפידה לשים מייקאפ, פודרה , שפתון ורוד פוקסיה ומסקרה. כמןבן שזה גם מה שאני משדרת וחוץ מאיפור גם הזנחתי את הלבוש והשיער שלי. יש לי הופעה מרושלת. אני אוספת שיער גולגול כמו של מנקות . לובשת גופיה וטיץ שחור תמיד נטול איפור. אני מודעת לכך שלדעתי כדאי שאתמקד יוחר בשינוי פנימי. וואלה אני מוגבלת כרגע כספית. ברגע שיתאפר לי אני ילך לטיפול. כמובן שגם צריכה לשנות הופעה חיצונית. כרגע אין לי כוחות נפשיים לכך שששופטים אותי לרעה מכל הכיונים. כד עכשין אני בשוק שחברה שלי חושבת שמישהי שאנחנו מכירות בחיים לא אראה כמוהה. אני לא מסכימה איתה. הראתי לאמא תמונה שלה והיא בכלל לא אהבה את היופי שלה. אמרה כן יש לה גוף אבל היא רגילה בפרצוף. ולדעתי היא נראית מעולה אבל לא ברמה של כוסית על.

מילקי91

New member
מבינה אותך

לדעתי עודף משקל והופעה מרושלת כהגדרתך

זה לא חייב לבוא ביחד, לדעתי ניתן לראות

נשים שמנות/מלאות מטופלות ונשים רזות שהופעתן

מוזנחת.(זה שהחברה החליטה ששמן אומר מוזנח

או מכוער זה בעייה שלהם . יש היום בפייס

לא מעט קבוצות שעוזרות לשפר את הדימוי

העצמי בנושא הזה ..)

אבל אני מבינה מה את אומרת ואם ככה את

חושבת סבבה.

מבינה גם בנוגע לכסף והטיפול כי גם אני

באותה סירה .

וגם את הרצון להתמרד.

מה אני אגיד לך .מקווה שתצליחי ושיהיה לך

טוב.

בומט

New member
מזדהה איתך

בעניין של האיפור ושל הקושי לטפח את עצמי כשאני שמנה ו/או לא במיטבי מבחינה נפשית.
עם זאת, לדעתי לא כדאי לחכות עד שיש שינוי פנימי או עד שמרזים ורק אז להתאפר. כדאי להכריח את עצמנו להתאפר ולהתקשט גם ובעיקר כשלא מרגישים טוב עם עצמנו. יש איזה משהו בטיפוח העצמי שעוזר להתמודד עם הקשיים. מן תחושה שלפחות כלפי חוץ אנחנו נראים בסדר, משדרים עסקים כרגיל. ואם הסביבה מגיבה לזה טוב, אז למה לא לקבל מחמאות?
בכל אופן, כשהתחלתי להזניח את נושא האיפור, וקיטרתי לחברה שלא התאפרתי למרות שהייתי רגילה להתאפר יום יום ולא משנה מה הרגשתי, היא אמרה לי משפט שאני "מוכרת" לך אותו ברצון: לא תמיד צריך להתאפר. יש יופי וקסם טבעי בפנים לא מאופרות.

בילי79

New member
קרמה, נשמע שאת פרפקציוניסטית

חלק מהבעיה שלך בדימוי העצמי היא מכיוון שאמא שלך לוחצת עליך להתאפר ואת "מורדת". וכך פוגעת בעצמך.
נדמה לי שכדאי לך להעזר בליווי מקצועי שיעודד אותך ללא תנאי (מלבד כמה אלפים לחודש אולי).
אמרת פעם שאת מתלבטת, בין כל מיני אנשי מקצוע
השאלה היא, באיזה שלב המצב יפריע לך מספיק כדי לעשות עם זה משהו.
השאלה היא האם את מוכנה לשלם את המחיר כדי לקבל תוצאות שונות
בינתיים הזמן עובר ולא נראה שהמצב שלך משתפר מעצמו,
אם את פרפקציוניסטית כפי שדברייך מרמזים
אולי קשה לך להתחיל במשהו שלא ברור לך האם יצליח ותוך כמה זמן.
אבל כדאי לך לקחת בחשבון שגם לחוסר עשייה יש מחיר
ונראה לי מדברייך שהוא מתחיל להיות גבוה עבורך.. את יודעת שאת יכולה להשיג יותר מהחיים

crema30

New member
יש מצב שאני פרפקציוניסטית..

כן יש מצב שבמקרה של המראה החיצוני כן.. אני תמיד מקנאה בנשים יפיפיות ומנסה להתחרות איתן.. וקשה לי לקבל נגיד דעה של חברה שלי זחושבת שמישהי שאנחנו מכירות יותר יפה ממני.. וקשה לי לקבל את זה שחושבים שחברה שלי נראית צעירה לגילה ואני לא.. אני שואפת לשלמות כנל לגבי גבר שיראה טוב. לא מוכנה להתפשר על מראה חיצוני ולגבי טיפול אין לי כל כך יכולת כלכלית כרגע. אבל אני כן שןקלת לנסות

בילי79

New member
לא חייבים להיפטר מעודף משקל

אפשר גם למות שמנים.
לא כל הגברים אוהבים רזות
גם אלו שאוהבים רזות-לא בהכרח יאהבו אותך רק בגלל שאת רזה.
אפילו את לא אהבת את עצמך כשהיית רזה.

הקנקן, איך מקשטים אותו ומה שבתוכו

שוב שלום,
נכון, בתרבות שלנו לנשים יפות, רזות ומטופחות יש יותר הצלחה עם בגברים.
אבל גם נשים שמנות שלא מתאפרות מוצאות בני זוג - אם הן בטוחות במה שיש להן להציע.
כמו שנכתב כאן לפני, אפשר להמשיך לדוש במה שאין - ואפשר לחדד ולהדגיש את מה שיש. הבחירה היא שלך.
(כמובן שאפשר במקביל לשפר דברים אבל רק במקביל ולא במקום). . .

למעלה