רגשי אשמה

עמיטל26

New member
רגשי אשמה

רגשי אשם יכולים לשגע בנאדם. יש שמודעים למהותם של רגשות אלה ומאמינים שהם אשמים בדבר X ויש שאינם מודעים למהותם ואינם יודעים שמקור הצרות שלהם הם ברגשות כאלה המסתתרים להם אי שם בנבכי התודעה. הפסיכולוגים לדעתי ומתוך הכרותי עם טיפולים פסיכולוגיים בעצמי ואצל אחרים, כשלו בגדול במציאת פתרון לרגשות אלה. האם יש דרכים אלטרנטיביים, רוחניים, מודעותיים, טבעיים וכדו', אבל מוכחים, להשתחררות מרגשות כאלה?

הי עמיטל26 ../images/Emo140.gif

האם יש דרכים אלטרנטיביים, רוחניים, מודעותיים, טבעיים וכדו', אבל מוכחים, להשתחררות מרגשות כאלה? אני לא יודעת לגבי "מוכחים", אבל ברור שיש דרכים של מודעות עצמית לעזור למישהו שחש הרבה רגשות אשם. רגשות אשם לא צונחים סתם מהשמיים. הם קשורים לדברים שונים התוך אדם מסוים. קשורים למה שעבר עליו, לחינוך שהוא קיבל, להרגלים ועוד. אם עובדים אם מטפלים/מדריכים טובים, הם יעזרו לזה. נ.ב. יש הילרית שאני עובדת איתה שאני יכולה להמליץ לך ללכת אליה, אם את רוצה.

עמיטל26

New member
איך צריך להיות הטיפול הנכון

ברגשות האשם? האם בניתוחם דרך העלאתם או את הסיבות להם בדומה לנהוג בפסיכולוגיה, או בדרך אחרת שאינה מצריכה את העלאתם למודע? באיזה דרך לדעתך ההילרית תטפל במצב כזה? ומה זה בדיוק הילרית? תודה

תשובות

איך צריך להיות הטיפול הנכון ברגשות האשם? אין כזה דבר טיפול נכון. זה תלוי באדם, ותלוי במצב. אין דרך אחת נכונה או משהו כזה. האם בניתוחם דרך העלאתם או את הסיבות להם בדומה לנהוג בפסיכולוגיה, או בדרך אחרת שאינה מצריכה את העלאתם למודע? יש מגוון דרכים וזה פשוט תלוי באדם שיש לו רגשות אשם, ותלוי שמטפל/ת. באיזה דרך לדעתך ההילרית תטפל במצב כזה? אין לי מושג. יש מגוון כלים שהיא יכולה להשתמש בהם. היא תטפל בזה לפי האדם שנמצא מולה. ומה זה בדיוק הילרית? אניא נסה להסביר את זה בבהירות. יש סוגים שונים של הילרים. אני המלצתי לך על מישהי ספציפית. זה שמישהו הוא "הילר/ית" זה לא אומר שהוא עובד בדיוק כמו הילר/ית אחרים. ההילרית שאני מדברת אליה עובדת בעזרת כלים שונים לפי מה שנכון לזה שהיא עובדת איתו. היא יכולה להשתמש בשיחה, בטיפול שבו היא מנחה אותך, ובעוד דרכים. פשוט תבואי לפגישה אחת ותרגישי בעצמך אם זה עוזר לך.

בדיוק אתמול בלילה דיברתי עם

מישהו שהיתה לו בעיה בנושא. תוך כדי שיחה הבנתי שרגשי האשם נובעים בכלל ממקום של דפוס מחשבה מסוים, שקשור במשהו בילדות. כששאלתי אותו לגבי זה, הוא זיהה טראומת ילדות שקשורה בהורים שלו. בהמשך הוא כבר הבין לבד איך זה השפיע עליו... מקווה שזה נותן לך רעיון.

עמיטל26

New member
אגיד לך

מדובר ברגשות מודחקים היטב שאיני יודע אפילו מה הם ולמה הם שם. לחפור בדרך המקובלת בפסיכולוגיה זה דבר שלא קל לעשות כי קשה למצוא מטפל חכם ומיומן שיודע לעשות זאת כמו שצריך. וגם להיכנס לתהליך כזה, זה מאוד מרתיע, מכאיב, ומה גם שהסיכוי שתהליך כזה יהיה אפקטיבי הוא שולי, מנסיון. לכן אני מברר על אפשרות שאינה מצריכה נבירה וחפירה, אלא משהו אחר, יותר עדין ויותר נעים.

למעלה