רגשי אשמה

רגשי אשמה

יש לי ידידה מתקופת בית-הספר. בתקופת שירותנו בצבא היינו נפגשים מדי שבוע-שבועיים לכוס קפה או לטיול קצר. מלבד זאת, באמצע השבוע, לא היינו כמעט מדברים או נפגשים. לאחר שהיא השתחררה, הקשר די נותק למעט שיחות טלפון מזדמנות אחת לחודש-חודשיים. לפני כשבועיים היא התקשרה אלי, קישקשנו קצת ואפילו נפגשו לכוס קפה. למחרת היא התקשרה שוב וביקשה עזרה עם שעורי בית באנגלית. התברר לי שהיא משלימה ל-5 יחידות באנגלית ומכיוון שהיא מתקשה, היא החליטה לפנות אלי לעזרה. דממת האלחוט שהייתה ביננו נפסקה והיא החלה להתקשר מדי יום לבקש עזרה. בהתחלה לא הייתה לי בעיה לעזור לה ואף החמיאה לי העובדה שהיא החליטה לפנות אלי לעזרה. בשלב מסוים, השיחות נעשו תכופות יותר ויותר, עד שהגענו למצב שבו היא הייתה מתקשרת 5-10 פעמים ביום (במקרה הטוב). אמרתי לה שהיא קצת מגזימה ושאני לא רואה את הטעם בכך שאני מגלה לה את התשובות. הצעתי לה טכניקות לשיפור האנגלית אבל הבנתי שהיא הייתה מעוניינת רק בקבלת התשובות. העניין החל להמאס עלי, במיוחד כשהיא הייתה מקפידה להתקשר בזמן שהייתי בעבודה או בדיוק כשחזרתי הביתה עייף ובלי חשק לדבר עם אף אחד. ניסיתי להיות נחמד אבל נשברתי. בשיחה האחרונה ביננו לא נשמעתי נלהב במיוחד לעזור לה, אז היא עשתה פרצוף (דרך הטלפון. נשבע לכם שיכולתי לראות אותו), ניתקה את השיחה ומאז לא שמעתי ממנה. מה אתם אומרים, אני צריך להרגיש רע? להתקשר ולהתנצל? להתקשר בלי להתנצל אבל להציע לעזור שוב? מצד אחד, היא חידשה את הקשר רק בשביל לקבל עזרה, הציקה לי ללא הפסקה וברוב חוצפתה אף כעסה עלי שאני לא נלהב לעזור. מצד שני, בעבר היא גם עזרה לי ואני יודע שהיא באמת צריכה עזרה (אפילו שאני לא בטוח שאני נותן לה את העזרה הנכונה לה). מה עושים?

resputin

New member
אממ..

אוקיי, תהרגו אותי- אבל נכון לעכשיו, רוב הסיכויים שאני עושה את הבגרות באנגלית השנה (שנה מוקדם) -אני לא מוצא הרבה מקום לעזרה טלפונית, במיוחד לא בעיניין שפות. אז מילא צלצלה, ומילא ביקשה עזרה- אבל מדבר קטן, גדלה מפלצת. אם אחרי הסברים, בקשות וכדומה היא עדיין צלצלה בשעות העבודה, ואפילו כמה פעמים ביום (הגזמה קלה, לא?) סבלנותי הייתה פוקעת בערך במועד ששלך פקעה, אם לא קודם (..עצבים..). אני שמח לעזור, נהנה ומפיק מהמיטב בעזרה לפעמים, אבל בנושא כמו אנגלית... זה קצת קשה ללמד. מה גם, אינני יודע מה טיבי באנגלית (זה שאני מוציא ציונים גבוהים, או יודע להתנסח- ממש *ממש* לא אומר שאני יכול "להעביר את התורה הלאה") בהוראה, ולבטח הייתי מציע לה לקחת קורס הכנה (לחמן או קידום, למשל) על מנת שהתוצאות שלה באמת יוכלו: א'. להניב פירות. ב'. להשאר לאורך זמן. להבדיל מחמש יחידות מתמטיקה, או חמש יחידות תנ"ך (למלבד רבנים למיניהם, כן?) זה באמת חומר שימושי שאפשר בהחלט להתקל בו ביום ביום. אז נכון, לא יבקשו ממך לדקלם משפטים בReported speech אך זה בהחלט יכול להכלל לאנשהו. אין דרך לברוח מהשפה הזו, בטח שלא מאנגלית שדי רווחת בעולם. אני הייתי נותן לה להתבשל. אם היא באמת צריכה כ"כ עזרה- היא תתקשר ותצטער, ואז, הייתי שולח אותה ללחמן, ובדרך לקיבינימט שמאלה- איפה שמגיע לה להיות.(!)

שכחתי לציין שהיא עושה קורס

מה שקורה זה שנותנים להם טקסט לקריאה ואחריו כמה שאלות. יש מילים שהיא לא מכירה, משפטים שהיא לא מבינה ואז היא מתקשרת אלי ומבקשת שאני אפרש לה אותם. אני מפרש, היא עונה על השאלות, עוברת לטקסט הבא ואז מתקשרת שוב. כשציינתי שמה שאני עושה לא ממש יעזור לה בבחינה היא אמרה שהיא יכולה לשאול אותי או לשאול את המורה שלה. בכל מקרה, היא צריכה לשאול מישהו. זה לא חסר טעם לדעתכם?

resputin

New member
Unseens, אתה מתכוון.

למילים שהיא לא מבינה: מילה אחת>> אוקספורד. ולתרגול, שוב, אני אומר שתלך ללחמן או לבית ספר מסוג זה, תוך כשלושה חודשים היא תהיה כשירה ומוכנה לעשות את בגרות הקיץ של אנגלית בחמש יחידות בלי בעייה.

דן צ

New member
מר לאזארוס לונג היקר

האם חשבת אולי שהעזרה באנגלית היא רק תירוץ? האם יתכן כי אותה ידידה חסרת חברים, אולי היא מרגישה בתקופה שכזאת בדידות ולכן מתקשרת איתך מעל ומעבר כהגדרתך? האם אותה ידידה כנראה מאוהבת בך ולכן כל נסיונות הללו ליצור איתך קשר רציף?

אתה צריך לתת לה

עזרה ולא את התשובות. נסה לקבוע איתה מתי שנוח לך,ולא מתי שנוח לה כי אחרי הכל אתה זה שעושה לה את הטובה,ולא היא לך. להרגיש רע?! על מה? על זה שעזרת לה? על זה שאתה עשית לה טובה והיא ניתקה לך בפרצוף את הטלפון? לאאאא.!. תתקשר לא בכדי להתנצל אלא בכדי להבהיר לה שמספיקה פעם אחת שהיא תתקשר ולא עשרים פעם,וגם שלגלות את התשובות לא זה לא יעזור לה. מקווה שעזרתי
(^(00)^)

nutmeg

New member
לאז!

יש בעולם אנשים "לוקחים" שנדמה להם שחייבים להם משהו. ובכן, לא חייבים. ממש לא. זה הקורס שלה, חמש היחידות שלה והבעיות ב-unseen שלה. ביום שהיא תופיע בחייך ותהיה מוכנה גם לתת, לא רק לקחת, יהיה שווה לשקול להרגיש משהו כלפיה - אפילו אשם אם אתה ממש חייב. עד שהיא לא מתחילה לתת - יש לך פטור ממני מלהרגיש אשם.

הייזל

New member
אם היא לא מסוגלת לעשות UNSEEN

אחד בלעדיך שלא תלמד אנגלית 5 יחידות. אני מצטערת אבל המינימום שבמינימום זה לדעת לפתוח מילון אנגלי-אנגלי או אנגלי-עברי. מה זאת אומרת אתה מפרש לה מילים? אתה אבשלום קור? במבחן הרי היא תהיה לבד, שתקנה לעצמה קויקציונרי אם היא מתעצלת לפתוח מילון ולחפש. ככה לא לומדים שפה זרה. ובקשר לרגשות האשם שלך, מכירה את זה, זה קשה אבל אתה תתגבר. אין מה להרגיש אשם, אתה היית יותר בסדר מבסדר. ושתתבשל במיץ שלה, מי יודע אולי זה יגרום לה ללמוד לבד באמת.

דן צ

New member
ואני עדין ממשיך להתעקש

שהכל כאן זה תירוץ והיא צריכה משהו מלאז, קשה לה לומר לו את זה ישירות ולכן היא מחפשת את קירבתו, לדעתי עליך לאז להביט על הכל מנקוגת מבט אחרת, אולי תראה משם דברים שלא רואים מכאן.

דנץ, מה יש לך?

לפעמים אקדח הוא אכן אקדח, עשן הוא אכן עשן, וגופה היא אכן גופה. למה לחפש קונספירציות כל הזמן? כולה הבחורה תפסה פראייר משכבר הימים, הציקה וניג'סה, וכשהסמרטוט העיז להגיד שחלאס, היא הבינה שהמילון האנושי הולך להעלם לה וניסתה את תכנית ב': "להעלב ולגרום נקיפות מצפון". גם זה לא יילך. יש לה בעיה עם אנגלית? שתיקח מורה, עזרה מקצועית ולא תחפש את הדרכים העוקפות לסיום הבגרויות.

הייזל

New member
הו, בבקשה ממך

אם היא כבר מתקשרת 10 פעמים ביום לא יהיה יותר זול לבקש ממנו שיעור פרונטלי? אולי בבית קפה?

דן צ

New member
"שיעור פרונטלי"??../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

אולי קשה לה להיות ישירה? אולי היא מפחדת מהתגובה שלו? עדין מתעקש ונראה מי יעיז להזיז אותי!!!

virus2

New member
ולבקשתך.....

שאלת מה עושים: 1. תגיד "רק רגע אפתח מילון אוקספורד אנגלי אנגלי ואבדוק." או "חכי, אבדוק במילון אלקטרוני של חברת..." 2. אל תבין 80 אחוז מהמילים שתבקש ממך, תבין רק את המילים הפשוטות. 3. תגיד שכרגע אתה לא יכול לענות והערב אחרי שעה 11:30 יהיה לך זמן לענות. (זו השיטה שאני נוקט נגד סוכני מכירות בטלפון) 4. תזמין אותה אליך כדי לשבת יחד על החומר ותגיד שאתה יכול להקדיש לה היום רק חצי שעה. או תבטל כשתגיע אליך. ואם זה כבר אבוד לך עם אותה בחורה תמיד תהיה נצלנית תורנית.

../images/Emo51.gif לכל העונים

אגב, אני לא בטוח שהיא תקשיב בהיגיון לחלק מהצעות שהועלו פה. בכל מקרה, מבחינתי הסיפור נגמר. היא רוצה להתפייס - שתתקשר.

למעלה