רגשות שליליים

מוטי ש

New member
באופן עקרוני

אין דבר כזה רגש שלילי או חיובי. מה שמכונה רגש שלילי או חיובי הוא פרשנות. כל מה שיש הוא רגש.את ההפרדה בין שלילי לחיובי אנו עצמנו עושים באופן סובייקטיבי ולעיתים באופן שיפוטי.זה דבר ראשון. דבר שני:יש רגשות בסיסיים ויש רגשות לא בסיסיים. יש רגשות של מהות ויש רגשות של אגו ואישיות. מים של נהר יכולים לעלות על גדותיהם בשנייה ולהציף שטחים נרחבים אך מצד שני יכולים לעבור גם דרך סכר מובנה המאפשר לנצל את הכוח הגלום בהם למטרות רבות ושונות.כאשר הסכר לא בנוי כמו שצריך, בדרך כלל הרגש מאוד מזיק.כאשר הוא נבנה באופן הולם,הרגש הוא מאוד מועיל. ולכן הגדרה:כל רגש הוא כוח מניע לפעולה או אי פעולה. פחד הוא רגש המהווה כוח מניע לפעולה.תשוקה היא רגש המהווה כוח מניע לפעולה,אהבה היא רגש המהווה כוח מניע לפעולה,שנאה היא רגש המהווה כוח מניע לפעולה, קנאה היא רגש המהווה כוח מניע לפעולה.כעס הוא רגש המהווה כוח מניע לפעולה. מה מבדיל בין הרגשות הללו מעבר למידת טהורותם הבסיסית??באופן עקרוני,התועלת שהאדם מפיק או לא מפיק מהם. אם רגש מקדם את האדם למטרתו באופן השומר על האיזון והאקולוגיה האישית והסביבתית תוך שהוא מאפשר לאדם לפתוח מספר אופקים ואפשרויות במקביל,הרי שהוא רגש טוב. אם הוא עושה את ההיפך,מדובר ברגש "רע". רגש שלילי לעיתים מעכב את האדם מלהגיע למטרתו,הוא שורף לו את כל האנרגיה הפנימית ומחליש את כל המערכת.הוא ביטוי של תפקוד לא נכון של האדם -צריכה לא נכונה של מזון ורשמים. לדוגמא:האדם שרצח לא מזמן במועדון את המאבטח ועובר אורח תמים פעל מתוך רגש. מישהו פגע בו והוא רצה לנקום.הייתה פגיעה--כעס שלא הייתה כל אפשרות להכיל-- ואז פיתרון שבא בדמות אפשרות אחת בלבד--נקמה.אנשים כאלו,גם כאשר הם אוהבים,האהבה שלהם היא משהו בסגנון: "או שתאהבי אותי בלבד,או שלא תאהבי אף אחד" :) גם על אלה אנו שומעים מפעם לפעם בחדשות. אז מהו רגש שלילי?רגש שלילי הוא דבר מה שלא מאפשר לאדם לראות אפשרויות,משהו שסוגר את האדם מבפנים.הוא לא מותיר לאדם מרווח לפעולה והמקור שלו הוא בחוסר התפתחות של האדם.כיוון שיש קשר בין המערכת הלימבית לאונה הקדם מצחית(האזור הרגשי אסוציאטיבי) יש חשיבות לעבודה התפתחותית המאפשרת להכיל רגשות כפי שהם ולהשתמש בהם כדלק באיכות גבוהה להרחבת הפעולה,לא לצימצומה. כיוון שכך,רגש שלילי אינו יכול להוות אינדיקציה להתפתחות כלשהי,היות ולהיות בעל מודעות משמעותו,בין היתר,להיות בעל היכולת לראות את "מקסימום" האפשרויות בכל זמן נתון ולבחור מבין דרכי תגובה שונות מבלי שהפעולה תתבסס על התנייה כזאת או אחרת. אם אנו רואים אדם שלא רואה אפשרויות רבות,עלינו לדבר בשפתו ולעזור לו להרחיב את מעגל האפשרויות שלו. כמובן,שיכול להיות מקרה שבו נקלוט אדם הנראה שלילי מאוד ולמרות זאת הוא עדיין מפותח. זאת משום,שאיננו יכולים להסיק מהתנהגותו של אדם על האדם.ההתנהגות בזמן נתון איננה האדם,מניין לנו לדעת מה מטרתו של האדם? :) לפעמים מורה רוחני או מואר כזה או אחר יכול לשחק תפקיד ויש מצב שהמטרה שלו דורשת זאת והוא נוקט בטקטיקה הזאת לאחר שבחן מספר אפשרויות אחרות. ראיתי פעם מורה רוחני כזה שהביע כעס בדיון פתוח על מצבו האקולוגי של העולם ועל אלה המזהמים את הסביבה מבלי לעשות חשבון. אני הבנתי שלפעמים הפגנת כעס היא עניין נדרש.אבל הזדהות עם הכעס היא כבר ענייו אחר לחלוטין.:)

RainBird

New member
אני מאמין שאין קשר בין החיצוניות לבין רמת הרוחניות. "רוחניומטר" לא קיים בעולמנו המאוד פיסי. כאדם שמחשיב את עצמו איש-רוח אני משתמש באי אלו מסיכות כדי להשיג את מטרותי. השימוש שלי מודע, ושל רוב האנשים לא. ויש לי דילמה מאוד מעניינת בנוגע לנושא של רגשות שליליים מצד אחד- אם מישהו חווה רגשות שליליים בכמות יומיומית וממושכת- הוא עושה משהו לא בסדר מבחינה רוחנית. מצד שני, להדחיק רגשות או לא לבטא אותם, זה גם מראה על חוסר מודעות לטעמי. צריך להכיר את הרגש של אחד ולהבין מהיכן הוא מגיע- ומדוע הוא שם. ייתכן שכמו הרוב, גם כאן הסוד הוא באיזון. ארדן

A r j u n a

New member
כרגיל ארדן

יש בינינו הסכמה בנושאים מסויימים, אך לא באחרים.
ראשית, אני חייב לך תודה מסויימת, וכנראה שזה הזמן והמקום לפרוע חוב זה. באשר לדבריך: נסיוני בתחום הראה לי כי דווקא קיים "רוחנימטר", אם לאמץ מטבע לשון זה שטבעת. קיים מערך שלם של מדדים, החל בכמות ואיכות ידע, העומדים לרשותו של אדם, דרך היכולות והכישורים, הבצועים, וכלה ברמתו האנרגטית, ויכולתו לשמרה לאורך זמן. באשר לשימוש המודע שלך במסיכותיך - העלה בפני לפני שנים מספר, חבר מתחום הרוחניות שאלה מאד מענינת: כאשר אתה משתמש במסכותיך, כיצד אתה יודע שאתה הוא המשתמש בהן ולא הן המשתמשות בך. תהיתי אז ואני תוהה עדיין... כאשר אתה מדבר על חווית רגשות שליליים, הרי שקיימים רבדים מספר לחוויה אפשרית שכזו, וכאשר אתה מדבר על "לחוות" ואני מדבר על "לחוות" או עידן מדבר על "לחוות", חשוב להבין כי מדובר על "לחוות" שונה. לא מכיוון שמדובר על אנשים שונים, ברמות מודעות שונות, אלא מכיוון שמדובר בשפות שונות. אדם יכול לחוות רגשות שליליים פנימיים העולים בו כנגד אדם אחר אדם יכול לחוות רגשות שליליים העולים באדם אחר כלפיו אדם יכול לעטות מסיכה של רגשות שליליים אותם הוא מפגין כלפי אחר, כהצגה בלבד, ככלי להשגת מטרה אדם עשוי לדכא רגשות העולים בו או לא להצליח לדכאם אדם עשוי להצליח לדכא רגשות מלהתבטא כלפי חוץ אך לא להצליח לדכאם מלהתקיים בהכרתו אדם עשוי להתרגל למסכות אותן הוא עוטה ולשכוח שמדובר בסך הכל במסכות מנסיוני - הסוד טמון ביחס שבין שני אלמנטים - זכירה והזדהות: עד כמה אתה זוכר מי ומה אתה באמת ועד כמה אתה מזדהה עם מה שקורה דבריך נכונים, אלא שאתה מדבר בהכללות, מהן קשה להבין את חוקיות הדברים ואותי מענינת ותמיד ענינה יותר מכל - החוקיות שמאחורי הדברים האם לדעתך אדם מודע, אם כן, הוא אדם המבטא רגשות שליליים כדי לאזן את מערכתו הרגשית/אנרגטית?

neophile

New member
להיות מואר זאת לא תכונת אישיות

כל אחד ואישיותו והיחסים של עצמו עם אישיותו והיחסים של האישיות שלו עם האישיות מסביבו . הדרך היחידה שבה העצמי יכול להתייחס לעצמי של בני אדם אחרים היא בשתיקה מוחלטת....אלו שמלמדים לא יכולים לשתוק כל הזמן . גם להארה יש שלבים רבים ועל אף שמשתמשים בביטוי הזה בחופשיות רבה . כיום מעטים או אפילו אף אחד מבין המורים הרוחניים בבשר בעבר הלא רחוק וכיום הגיע ממש לדרגת ההארה המוחלטת - דרגת הבודהא.

A r j u n a

New member
גם רגשות שליליים אינם תכונת אישיות

אני מחפש דבר מה בדברי האנשים כאן בפורום הבנה אודות קשר מסויים שמצאתי בין פעילות המרכז הרגשי, הבעת רגשות ומודעות טרם ראיתי משהו המתקרב לתשובה

מוטי ש

New member
וודאי שלא ראית :)

כי לא ממש על זה שאלת.יחד עם זאת,התחלתי להזכיר את האפשרות הזאת באחד המשפטים בהודעתי הקודמת, על כך שרגש שלילי סוגר בפני האדם אפשרויות וכדומה.הנה,עכשיו אני ארחיב את זה כמו שאני אוהב.:) המערכת הלימבית נמצאת ממש כמו עובר במרכז המוח כאשר היא עטופה משני צידיה בשני חלקי ההמיספירות על ארבעת אונותיהן. מחקרים על חצויי מוח הוכיחו ללא כל ספק כי יש מידע העובר מהמיספירה אחת לאחרת באמצעות המערכת הלימבית גם כאשר הקורפוס קולוסום מנותק לחלוטין. מראים משהו להמיספירה הימנית,אולם היא לא יכולה לדווח על כך להמיספירה השמאלית ועל כן זאת אינה יכולה לדעת שום דבר על ההתרחשות באופן מודע וישיר. יחד עם זאת באדם מתעורר רגש מסוים,לעיתים נעים ולעיתים לא נעים,רגש שלילי בעוצמה כזאת או אחרת "שאומר" לו שמשהו אינו כשורה,אם כי,כאשר שואלים אותו על כך ההמיספירה השמאלית שלו ממציאה איזושהו צידוק לעניין.למעשה הרגש השלילי הוא כל כולו פירוש של ההמיספירה השמאלית או צד מסוים בה להתרחשות ומצב שהיא לא מסוגלת ממש להבין או להכיל.במקום להודות בטעותה ולחוות את ההתרחשות,היא ממציאה משהו אחר לחלוטין שיכסה על בערותה.לכן רגש "שלילי" הוא חוסר יכולת לחוות את הדבר הראשוני,הרגש הראשוני שהאדם לא הצליח להיות מודע לו בשלמותו,היות והוא הודחק וההדחקה עצמה היא זאת שעוררה את הרגש השלילי ,שאינו אלא ביטוי לא מודע של חוסר נוחות וקונפליקט פנימי בתת הכרה לגבי אותה הדחקה,לגבי אותה הצדקה ויישור הדורים כפוי של המציאות. להיות מודע זאת זכירה עצמית של כל המרכזים ותקשורת דו כיוונית מלאה בינהם.של ההמיספירה השמאלית,של הימנית,של המרכז הרגשי,של המרכז המוטורי,גזע המוח וכן הלאה.אתה גם רואה משהו,אתה גם יודע מה אתה רואה ואתה גם זוכר שאתה הוא זה הרואה זאת.מצב כזה אפשרי רק באיזון מוחלט,כאשר הדיאלוג הפנימי נעלם,ההמיספירות מסונכרונות לחלוטין גם ברמה הרגשית וגם ברמה הלוגית והסמלית. אם תופסים מרחק מהרגש השלילי ונאבקים "עימו" ,נפתחת האפשרות לאורך זמן לדעת את מה שהיה נסתר מאיתנו ולראות ולחוש אותו כהוויתו.לא לראות צידוק שלו.ראייה של הצידוק איננה הדבר.לראות את הדבר מבלי להיות מזוהה עימו או תוצאותיו.מה זה אם לא מודעות? לכן זה מה שמתרגלים בבתי ספר למודעות,בין היתר,מאבק עם מה שמכונה רגשות שליליים. המאבק עצמו איננו התכלית כאן כי רגשות שליליים זה רע.מניעת ההרגל של ההמיספירה השמאלית להצדיק רגשות שליליים כעניין אמיתי ומקובל באופן אוטמטי אסוציאטיבי ולהצביע על המקור שלהם כגורם כלשהו בעולם,היא העניין החשוב כאן.זה מה שסוגר את האדם,הוודאות הזאת,"הידיעה". כל עוד זה קורה,האדם כלוא לעולם במודל של גירוי תגובה ללא כל הבנה וללא כל זכירה עצמית אפשרית.זהו הרגל הרסני הגורם לכך שהאדם לא יראה.יתרה מכך,ההרגל הזה כל כך מנוול ונוון עד שככל שחולף הזמן קשה יותר ויותר להתגבר עליו והוא הופך להיות מעמסה מאוד כבדה על האדם ועל היכולת שלו לחוות את החיים בפשטות.הוא מוביל לקהות חושים ורגשות.ללא החושים שלו וללא הרגשות שלו האדם אינו שונה כהוא זה מזומבי,הוא מת.החיים בעיניו הוהפכים להיות חלום שהוא איננו מבין ולעיתים הם הופכים להיות אף סיוט.זכרון הרגשות האמיתי נשאר מודחק בהמיספירה הימנית וממשיך לבוא לידי ביטוי בחלומות ובסמלים שהאדם לא מצליח להבין או מבין חלקית ובאופן מעוות. שאלות יכולות לעזור במקרה הזה.כל עוד אדם שואל את עצמו שאלות לגבי קביעותיה החד משמעיות של ההמיספירה השמאלית שלו,יש סיכוי טוב שהוא יראה עד כמה היא חסרת תוחלת פעמים רבות.כך הוא גם לוקח מרחק.גם על העניין הזה לבד התפתחו כמה וכמה פרקטיקות,מבינהן אפילו כמה מודרניות.ישנן דרכים למשל המצביעות על תרגול של אי הזדהות ואי עשיית חשבון פנימי ובמקביל תרגול של אי הזדהות נוספת באמצעות עשיית חשבון חיצוני,במקרים רבים לאותו אדם בדיוק "המעורר" בנו לכאורה את הרגש השלילי. לבסוף,התייחסות לרגש כאל שלילי היא טובה רק לצורך המודל של אדם לא מודע.אדם מודע מבטא רגשות שאינן ביטוי של הדחקה או סתירה פנימית ועל כן ייתכן ויבחר לבטא "כעס".עבורו לא יהיה בכך מן הנזק ומבחינת העולם(דהיינו אלה שאיתם ידבר)יהיה בכך אף מן התועלת.למשל,מורה רוחני הרואה אנשים אחרים מזהמים את העולם באופן ציני וחסר אחריות רואה זאת הלכה למעשה.כעס עשוי לעורר אנשים אחרים לעשייה יותר ממילים מתוקות וחסרות משמעות שיכנסו לאוזן אחד ויצאו מהשנייה,היות ולא יהיה בהם מן הזעזוע הדרוש באותו רגע לאדם שממול.עבור אדם לא מודע,רגש שלילי יהיה הדחקה.עבור אדם מודע,ביטוי של אותנטיות ותקשורת הולמת באותה סיטואציה.כל דבר אחר יהיה בעצם שקר.שוב,כמובן,ללא הזדהות.

A r j u n a

New member
כמה חבל שאינני טורח לקרוא את תגובותיך

החלטתי שהכותרת מספיקה לי, גם כך המאמץ המושקע בקריאתה רב מדי

מוטי ש

New member
וודאי שאתה לא קורא שקרנגו'נה :)

הנה,זה בדיוק מה שעשית כאשר סברת שאני אמשיך להתכתב עימך בשירשור בדף הקודם לנצח או לפחות עד שהדף ישקע בארכיון רק בגלל שרשמת שם בכוונה ברגע האחרון כמה דברים מופרכים בסגנון גרוטסקי טעון שיפור.נו,באמת,למה לי להתכתב איתך בדף השני,כאשר אני יכול לבחור את המקום והזמן כאן ועכשיו,כך שאפילו לא תענה לי(לפי הבטחתך:) ממש חראמג'ונה על הבריות מרוב שטויות שאתה פולט חחגו'נה..:) חה חה חה. שמע,לא מזמן ישבתי בארוחת ערב יחד עם אשתי המתוקה שתחיה ובזוית העין ליד השולחן ההמיספירה השמאלית(או הימנית) שלי קלטה איזו בלונדינית בטלוויזיה שאמרה משהו בסגנון:"אפשר להביא את הבלונדינית לחווה,אבל אי אפשר להוריד ממנה את הביקיני"! זאת הייתה תוכנית ריאליטי שכזאת שנקראת:היפה והמרובע.כמובן,שהיא לא דיברה על חוות החיות(ומעניין שהיא עצמה הייתה בלונדינית כמו זאת שאליה התכוונה:),אם כי גם העניין הזה קשור למצבנו הנוכחי עם חזירג'ונה המחרחר..חה חה חה...אתה זוכר את מיס פיגי הבלונדינית ואת קרמיט הצפרדע?:) ובכן,אני רואה שמצאת לעצמך גם את קרמיט הצפרדע הירוק כאן בפורום לחבק ולאהוב.לא האמנתי שאהבה שכזאת יכולה להתפתח בינך לבין שנטי,כזה כבוד הדדי,כזאת הבנה לגבי נושאים שברומו של עולם,סוגיות ובני אדם..:) חה חה חה.אתה טיפוס כזה רומנטי ומכיל אחמדנגו'נה..ממש פיצוץ אטומי,לא פלא שאתה והוא יולדים כאן כל כך הרבה ילדים בשמות שונים.אכן,כל הזין בזן חויחויגו'נה.:) בכל מקרה,לסיכום,סיסיג'ונה היקר,אל תהיה כזה רכרוכי,לא קורא את ההודעות שלי,כן קורא,לא קורא,כן קורא,לא קורא ,קורא,לא,כן,לא..., מה שחשוב הוא שאתה מגיב עליהם וטורח לומר לי פעם אחר פעם שאתה לא קורא אותם.אחשלו,אמרת פעם אחת,כמה אנרגיות אתה עוד רוצה לבזבז על העניין הזה?כמה שקרים אתה עוד רוצה להפיץ? ככה נוהג אדם חכם שלימד בכבודו ובעצמו,ככל הנראה,את יגאל עמיר בבר אילן חחגו'נה?לא מובן לי מה הוא למד ממך,(חתיכת מורה גרוע שכמותך:)כי הוא ללא ספק לא היה צפוי ואיש לא קרא את מהלכיו,אבל אתה,לצערך הרב,צפוי מאוד,צפוי ביותר.:) סע לבריכה! אבל,עשה טובה,השתדל לתקן את הקטטר שלך.גם אחרים רוצים להתרחץ במנוחה מבלי לסבול מהשתן שעולה לאחרים לראש ומושפרץ להם באמצעות מילים לכל עבר...:) חה חה חה.( אחשלו ושנטישלו,אל תעלב,אני בסך הכל משקף לך את סגנונו של חביבך חזיזגו'נה,אם מותר לו,אז מותר לכולנו.:)

קיים קשר כמובן

בין מידת המודעות של האדם, לבין הרגשות השליליים שבתוכו. אני לא יודעת לאיזה אנשים אתה מתכוון, אבל ממה שנוכחתי הרגשות השליליים פוחתים עם הגברת המודעות והנוכחות. הרבה מהרגשות השלילים נובעים מתוך הסיפור שאנו ממשיכים להריץ בראש, חוסר מודעות למחשבות, הזדהות עם רגשות, יחס שלילי לחיים ועוד. כשאדם מודע לעצמו, הוא פחות מזוהה עם התכנים בתוכו.

A r j u n a

New member
מסכים

כעת אשמח לשמוע, האם לדעת הקשר הוא רק חד סטרי או דו? ז"א - האם ע"י הפסקת הרצת הסיפורים בראש, הגברת המודעות למחשבותינו וכד' היחס השלילי לחיינו פוחת או שגם אי הבעת רגשות שליליים מהווה גורם בהפחתת הרצת הסיפורים בראש וכד'? בקיצור - האם הכלב מקשקש בזנב, או שגם הזנב יכול לקשקש בכלב?

הקשר...

העלית שני נושאים ואתייחס לכל אחד מהם בנפרד. הפסקת הרצת הסיפורים בראש, הגברת המודעות למחשבותינו וכדומה שנינו מסכימים שזה מפחית את הרגשות השליליים. או ליתר דיוק - לא יוצר הרבה מהם מלכתחילה. אי ביטוי רגשות שליליים האדם הממוצע כאשר מרגיש רגש שלילי, הוא חש צורך להשליך אותו מעצמו. (או להדחיק, או לעשותה תמכרות כלשהי - אוכל, סקס, צפייה בטלוויזיה וכדומה). מה שהוא בדרך כלל עושה זה להוציא את הרגש על אדם אחר. ואז באדם האחר מתעורר רגש שלילי, ונוצרת דרמה, וכך נראים הרבה מערכות יחסים של אנשים. אם אדם רק לא יבטא את הרגש השלילי שבו, מבלי להבין למה לא לבטא, מבלי ללמוד לעבוד עם עצמו נכון מבפנים, מבלי לרפא כאבים רגשיים מהעבר, זה לא ייתן לו הרבה. בשביל להגיע לתוצאה נכונה על אדם בין היתר: * ללמוד את עצמו מבפנים, להכיר מחשבות, רגשות, דמיונות וכדומה. * לרפא כאבים רגשיים מהעבר. * ללמוד לבטא את עצמו בעולם (יש אנשים שלא מבטאים את עצמם, ואם מישהו יגיד להם לא לבטא רגשות שליליים, הם רק יצברו כעסים ויהיה שם הר געש, וזה יפגע בגוף שלהם). * ללמוד לראות את מנגנון הרגשות השליליים בתוכו - איך זה עובד, מה מזין את הרגשות שלו, מה הנקודות שמעוררות את גוף הכאב שלו, ועוד. * ללמוד לעבוד נכון עם רגשות, אם הם כבר נוצרו - לחוש אותם בגוף, לנשום אליהם, ועוד כמה צעדים שלא יהיה אחראי מצידי לפרט, מכיוון שעל ידי מילים לא ניתן להבין בצורה טובה. צריך להתנסות. הרבה אנשים עשו את אותה הטעות עם מה שמכנים "חשיבה חיובית". אדם לא עשה עבודת ריפוי עם עצמו, והוא רק מנסה לשנות את החשיבה שלו, אבל הוא לא באמת יודע איך לשנות, אז הוא נאבק עם המחשבות, ויוצר עוד יותר התנגדות בתוכו והשליליות לא נעלמה אלא התחזקה. בתחום ההתפתחות האישית, אי אפשר להגיע לתוצאה אם העבודה היא רק חיצונית. נדרשת הבנה וגם יישום ותרגול ביום-יום. הרבה אנשים לא כל כך מבינים דברים שכתובים ספרים או שנאמרים בהרצאות, מכיוון שהם שומעים את מה שנראה להם שהדובר התכוון. בעוד שהדובר מתכוון למשהו אחר. טוב נסחפתי כבר למשהו שלא קשור ישירות לזה, אבל שיהיה. אני אשלח את ההודעה וזהו

A r j u n a

New member
אהבתי את תשובתך

איני חולק על דבר מדבריך ובכלל, גישתך מוצאת חן בעיני. אבל חסר בה רעיון פשוט אחד. התמרת אנרגיות רגשיות. חיכיתי, ציפיתי ולא העלית את הנקודה. לא נורא, אולי בפעם הבאה

התמרת אנרגיות רגשיות

למה אתה מתכוון ב"התמרת אנרגיות רגשיות"? אני משערת שאני יודעת על מה מדובר, מכיוון שאני עוסקת בתחום. אך אני לא משתמשת במינוח כזה. אז למה הכוונה?

A r j u n a

New member
זו טכניקה שלמדתי מחבר

במשפט אחד השימוש ברגשות שליליים להגברת המודעות. (זה לא מדוייק שלמדתי ממנו כיצד, יותר נכון יהיה לומר שקיבלתי הסבר פשוט אודות דבר מה שתרגלתי מאז ילדותי.)

איך עושים את זה? איך מפסיקים

להריץ מה שיש בראש? רק כשהולכים מתחת למצב שקט ביותר של חשיבה. הולכים למצב אינסופי של התודעה. מי חשב שיש לו דרך לעשות את זה?

למעלה