רגשות שליליים

A r j u n a

New member
רגשות שליליים

קיימת נטיה ליחס לאנשים רוחניים שלוות רוח מסויימת, חייכנות, אופטימיות ושאר תכונות חיוביות יחד עם זאת קיימות דוגמאות לא מעט בהסטוריה בכלל ובמזרח בפרט של אנשים מוארים שהיו בוטים כמו גם הפגינו רגשות שליליים בצורה עזה להפליא מה דעתכם, האם יש קשר בין אי בוטות/אי הבעת רגשות שליליים לבין הארה/ערות/מודעות?

OriIdan

New member
השאלה כיצד אתה קובע מי מואר

לדעתי אדם מואר לעולם לא יתרגז. יתכן שהוא ירים את קולו כדי להדגיש משהו או כדי לגרום לצד השני להתייחס יותר ברצינות לדבריו. אבל עצבנות היא ממנו והלאה. אבל מצד שני, אדם שלא מתעצבן עדיין לא אומר שהוא מואר.

A r j u n a

New member
עידן

אני סבור שהעקרונות אותם אתה מציין ברורים לנו, לי, לך ולארדן. השאלה כאן היא אחרת. מהי החוקיות, היחסיות שמאחורי העקרונות הללו? אני סבור כי הבנת העקרונות חשובה יותר ונמצאת ברמה אחת לפחות גבוה יותר מעל ידיעתם. הכרת העקרון יכולה להיות מוכרת, אך גם להישכח. אבל כאשר אתה לא רק יודע אלא גם מבין - זה מקל על הזכירה כך לפחות מנסיוני האישי.

נהראש

New member
יש קשר הדוק וישיר

לדעתי, תרגול רוחני/נפשי אמיתי מכל סוג מוריד את רמת השליליות באדם ואת הפצת השליליות ברבים. אפשר לראות בכך אמת-מידה להתקדמות המתרגל בדרך. מצד שני, אדם הפוגע או מעליב אחרים בכוונה תחילה או פועל מתוך רגשות שליליים עדיין לא סיים את לימודיו. הנטייה "לנצח" ו"להוריד" את האחר מקורה בחוסר הבנה ובורות. הבנת אחדותם של הדברים בהכרח תוביל לחמלה ולתמיכה באחר, בעצמך. זו הבנתי.

A r j u n a

New member
אני תמיד שואב הנאה יתרה מקריאת דבריך

ומהשוואת תוכנם לפעולותיך בשטח מעניין עד מאד עד כמה טוב הוא כושר הציטוט שלך, ועד כמה מעט תרגולך את הדברים להם אתה מטיף דרך ארוכה עוד לפניך אאחל לך רק שתנעם לך ושתקצר לפי רצונך

נהראש

New member
אני סבור

שאתה כל-כך " "נהנה" " מפני שהדברים "מדגדגים" אותך בנקודות רגישות. אגב, על אלו פעולות בשטח אתה מדבר? הרי אינך מכיר אפילו פירור מעולמי. לגבי תירגול, אכן הייתי מעדיף לתרגל יותר, זה בהחלט דבר נפלא. יש לי תחושה חזקה שגם לך יוסיף תרגול כלשהו לטיהור תודעתך ולשיפור דרך הארץ שלך. כל מה שעליך לעשות הוא להתחיל בתרגול כלשהו...(זה לא כולל נוק-אאוטים בפורום). דרך צליחה

A r j u n a

New member
או בקיצור חטפת נוקאאוט- או יו יוי

ואת תובנותיך אודותיי אמליץ לך להשיבן למקום ממנו שלפת אותן - קרי ישבנך ובאשר לתרגול אוכל רק להמליץ על דרכו של הפילוסוף האוקראיני וולדימיר אלכסנדר מטוויייב, בן המאה הקודמת, אשר סבל רבות משלטון טוטאליטרי של הכת הקומוניסטית ומנהיגה האהוב והנערץ - יוזף סטאלין. מטוויייב פיתח סיגנון מיוחד באמצעותו הוא אוהב להעביר את תוך הסתמכות על חוכמת הרחוב הסובייטית עליה גדל. 1. באשר למהותך ועולמך - "כאשר אני הולך ברחוב ודבר מה דביק ומסריח, נדבק לסוליית נעליי, די לי בניחוחו כדי להבין את הצרה בה נפלתי ואין בי צורך מיוחד לברר מאחורי איזה בעל חיים הוא יצא." 2. באשר לתרגול - "אילו אני אתה, הייתי נכנס לדירתך הקומונאלית, מתישב על האסלה, נועל את הדלת, שוקע בהגות, וצועק - 'תפוס' בכל פעם שמישהו היה מטרידך" ושתצלח דרכך שלך

נהראש

New member
עולם כמנהגו נוהג

התבונן בתגובה שרשמת למעלה...: זאת ההודעה שלך, זאת התודעה שלך, אלו התכנים שמילאו תודעה זו ברגע הכתיבה, זה הסגנון שלך, אלו הן המילים שלך, זה הכאב שלך, זה אתה שמופיע שם. את הנוק-אאוט אתה נותן לעצמך... לא חבל? המלחמה הפנימית (עם יריבים דימיוניים כמוני) מכלה את האדם והופכת אותו למריר, זועם ולבסוף גם מנוצח. BE HAPPY

A r j u n a

New member
לא. זו המציאות!

האם יש לי אף רגיש מדי? רק בגלל שאני לא אוהב את הריח הנודף ממך? לא חושב. זה בסך הכל אומר - שאתה לא מריח טוב. סע לספא

A r j u n a

New member
ההפך מכך - אני רק תורם לך

לראות עד כמה תרגול הויפאסנה שלך לוקה ועד כמה אתה משלה את עצמך קח זאת כשיקוף וויפאס נא על כך מעט פישון קטן

נהראש

New member
אתה מורה מצויין

של איך לא לעשות את הדברים. לראות אותך ולעשות הפוך. זאת תרומתך. חחח

A r j u n a

New member
כל אחד וטכניקת הלימוד המתאימה לו

ואני משתמש בטכניקה זו רק על תלמידים גרועים במיוחד. אחרים אינם זקוקים לה כלל וכלל. טרם פיצחת את החידה שחדתי לך והתשובה לה הרי כה פשוטה

נהראש

New member
אולי מספיק

עם הבדיחה שחוזרת על עצמה, שאתה מורה ויש לך תלמידים. זה לא מצחיק. הרי ניכר לחלוטין לכל מי שעיניו בראשו, שאתה מזייף. אמנם כשאתה רגוע דבריך נשמעים מלומדים ומעמיקים, אך אלו רק פני השטח. כשמישהו מערער את שלוותך אתה מופיע כפי שאתה באמת: אדם גס רוח עם נפש מסוכסכת ואגו נפוח. אדם שהוא, כמעט תמיד מרכזו של כל סיכסוך בפורום. בעצם, לי לא אכפת, *הלוואי והיו כמוך אלפים... תמשיך להאמין בסיפור שאתה מספר לעצמך וברגע האמת אתה תקבל את האמת בפנים. תקווה שזאת לא תיהיה סטירה כואבת מידי... *הבעייה שיש מיליונים. חחח

A r j u n a

New member
הרשה לי לצטט

טמבל קטן אחד שנדבק לי פעם לנעל: בדרך כלל הוא רושם שטויות ושוכח להתבונן במראה: התבונן בתגובה שרשמת למעלה...: זאת ההודעה שלך, זאת התודעה שלך, אלו התכנים שמילאו תודעה זו ברגע הכתיבה, זה הסגנון שלך, אלו הן המילים שלך, זה הכאב שלך, זה אתה שמופיע שם. ואחרי זה יש לך עוד מה לומר? זה יכל להיות מצחיק אם זה לא היה כלכך עצוב

נהראש

New member
אני שמח

לשמש לך מודל לחיקוי ולציטוט. חוץ ממך, אגב, אין לי תלמידים ואין לי יומרות להציג את עצמי באופן מנופח. לגבי הטמבל, תבדוק טוב מאיזה כיוון הוא נדבק...יש לי הרגשה שהוא נועל את הנעל שלך.

A r j u n a

New member
פישון קטן נחמד

יתכן שאין לך יומרות להציג עצמך באופן מנופח ואתה סתם סובל מנפיחות גם בלעדי כל יומרות אילו היו לך תלמידים - רחמי עליהם אחד התרגילים המועדפים עלי בקונג פו הוא להעניק סטירה ליריב בכף ידו שלו אם אתה קורא לכך חיקוי וציטוט - יערב לך. אך לחייך האדמדמות מדברות בשם עצמן חה חה חה ייטב לך אם תחזור לשבת בשירותים לצעוק: "תפוס" או "גואנקה" או "הצילו אני טובע" או כל מנטרה אחרת העוזרת לך לייצר אותו חומר חביב הנדבק לסוליות נעלי האנשים בינתיים אמליץ לך על קרבוסילן, תרופה בדוקה כנגד נפיחותיך שהנן קטנות וחרישיות, אך ריחן כבד חה חה חה

נהראש

New member
אני תוהה

מעין המידע המפורט על בני מעי ותוצרתם...? האם תחבת את חוטמך לישבני בלי ששמתי לב וכעת את נותן דין-וחשבון בעניין? ועוד שאלה שעולה ומתבקשת, מדוע אתה עוסק תדיר בנושא הפרשות הגוף למיניהן? האם זה חלק מתודעתך האדירה ששקוע בחומרים אלו? או שאלו זכרונות ילדות מתקופת הגנון, בו הילדים צועקים קקי פיפי וצוחקים מכך שעות, העולים ומתערבבים עם חייך כעת? בכל אופן אני מזמין אותך לגוון בחומרים שלך! זה מתחיל לשעמם אותי. ושיעורי בית למחר: לכתוב הודעה בלי קקי ופיפי.

A r j u n a

New member
פישון יקר

ניסיתי לדבר אתך ברמות שונות אבל עם כל אדם צריך לדבר בשפה שלו ולצערי השפה שלך היא ברמה של פיפי וקקי. ואין בכך תימה, שכן עם שם כמו שלך, קשה להתעלות מעבר לכך. הרשה לי לחתום דו שיח כה מעניין זה בכמה מילות פרידה: מעבר לכך שאין לך כל ידע, אין לך גם כל שליטה עצמית, או מודעות ובשורה התחתונה אתה פאתטי ומשעמם, כמו גם שגיאות הכתיב הילדותיות שלך רומזות לגילך האמיתי - תלמיד גנון אני משחרר אותך, חזרה לנחל הקישון ממנו באת, שחה עם הזרם ראשן קטן ומי יתן ותגיע ברבות הימים ותצמח להיות צפרדע גדולה וגאה בעלת 3 עיניים ו- 2 ראשים אבל צפרדע מוארת ערה ומוגשמת, בקיאה במדיטציה של גואנקה סע ברכה

נהראש

New member
תודה על כל המחמאות

אתה בהחלט אדם יקר ונדיב. קראת לי פישון, כביטוי גנאי, אולם באת מקלל ויצאת מברך : בוא נחזור אל המקור, בראשית פרק ב' פס' י-יב : " וְנָהָר יֹצֵא מֵעֵדֶן, לְהַשְׁקוֹת אֶת-הַגָּן; וּמִשָּׁם, יִפָּרֵד, וְהָיָה, לְאַרְבָּעָה רָאשִׁים. יא שֵׁם הָאֶחָד, פִּישׁוֹן--הוּא הַסֹּבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ הַחֲוִילָה, אֲשֶׁר-שָׁם, הַזָּהָב. יב וּזְהַב הָאָרֶץ הַהִוא, טוֹב; שָׁם הַבְּדֹלַח, וְאֶבֶן הַשֹּׁהַם." בהמשך רציתי לומר לך שאתה קשה מידי עם עצמך ובנקודות מסויימות גם גס וחסר כבוד וזה חבל. אם תלמד לכבד את עצמך ולנהוג ביתר חמלה ועידון פנימה, אולי גם תדע לנהוג כך גם בזולת. גם ללא התחפושת של המורה יודע-הכל, ובעל הידע הבלעדי והסודי. פשוט אדם לאדם אדם. אני, בדו-שיח האחרון התאמתי את הטון שלי אליך כדי לתת לך שיקוף ותחושה איך מרגיש להיות לידך בפורום. ואסיים בחזרה למקורות, אמרו חז"ל מי החכם- הלומד מכל אדם. שא ברכה

למעלה