רגשות מעורבים...

micbr12

New member
רגשות מעורבים...

היי בנות..
חייבת לשפוך!!
לפני שלושה חודשים חברה הכי "טובה" שלי התחתנה, זאת החברה שיודעת הכל על הטיפולים, מה הבעיה, מתי שאיבה, מתי החזרה וכו...וכמובן שלפני שספרתי לה בקשתי ממנה שלא תספר לאף אחד.
כמה ימים לפני החתונה שלה היא עשתה הפרשת חלה עם רבנית, שהיו בערך 20 אנשים חלק שמכירה וחלק שלא.
הרבנית בהתחלה שאלה את מי אפשר לברך ועל מה? אני בכוונה לא עניתי כי לא רציתי שאנשים שידעו וגם אני לא מאמינה בזה (והחברה יודעת שאני לגמרי חילונית ויודעת שלא רוצה שאנשים ידעו..), אמא של החברה קפצה ואמרה כן תברכי אותה (אותי) על פרי בטן היא בטיפולים, אני היתי בשוק!! כמה שאני בן אדם שלא מחשבן אבל קפאתי במקום,לא הצלחתי להוציא מילה מהפה, כל הערב במקום לברך את הכלה כל הברכות הופנו אליי..
במשך שעתיים כל הבנות שמה לא הפסיקו להסתכל במבטים רחמיים..
אני הרגשתי נורא רציתי רק לעוף משם..
בדרך חזרה הביתה לא הפסקתי לבכות! לא ידעתי איך אני מגיעה לחתונה ועוד צריכה להיות המלווה שלה!! הדחקתי את מה שקרה למשך יומיים עד שהחתונה עברה, ומאז אני לא מוכנה לשמוע על ה"חברה" הזו..
א. בקשתי שלא תספרי אז למה כן ספרת??
ב. איך לא עצרת את אמא שלך לפחות??
ג. היא בן אדם שמכיר אותי ממש טוב ראית שמי שהיתה בהפרשת חלה זו לא אני
ד. איך לפחות אחרי האירוע לא חשבת לעצור ולחשוב מה היה ולבקש סליחה..
מאז המקרה הזה אני מאחלת לה שתעבור את הטיפולים האלו , שתרגיש מה זה, שתבין מה עשתה...ואז מגיע המצפון איך אני מעזה לאחל לאישה דבר כזה??
מה אתן חושבות? אני מגעילה? אני מגזימה? או שבעצם שלאנשים כאלו חסרי לב מגיע שיעברו דברים כאלה?

cookiii

New member
אני לא חושבת שאת מגעילה או מגזימה

אני חושבת שאת אנושית.
מניסיון שלי אנשים מרוכזים מאד בעצמם וחבל לך לחשוב למה היא לא מתקשרת ולמה היא לא מבינה.
תרימי אליה טלפון תגידי לה שמה שקרה לא מקובל עליך בכלל. תסבירי לה שאת סיפרת לה דברים לא בכדי שאמא שלה תלך לספר לכולם ועוד באירוע כזה ותסגרי עיניין.
בפעמים הבאות אל תספרי לה מה שאת לא רוצה לכולם ידעו. לצערנו ככה זה עובד. לכן אני הפסקתי להסתיר שהיו לנו בעיות להיכנס להריון וסיפרתי לכל מי שרצה לשמוע מה אנחנו עוברים. תתפלאי אבל מסביבי כמעט לכולם היו בעיות. אנשים גם לא מרחמים עליך, עם כבר על עצמם...

חששני1

New member
את בסדר גמור!!

היא זאת שהייתה צריכה להתחשב בבקשה שלך לפרטיות!
ומן הסתם הבקשות שביקשת בשבילה הם לא מכל הלב אז זה לא נחשב

גם לדעתי את צריכה לדבר איתה כדי להוציא את מה שאת מרגישה
נשמע שאמא שלה עשתה את הבלגן של להוציא מול כולם ואולי היא מבחנתה התכוונה להגיד רק לאמא שלה (לא שזה בסדר אבל זה שונה מלהגיד לכולם)

שיהיה לך המון בהצלחהה, מי יודע אולי כל הברכות האלו היו לטובה ומשהו טוב יתבשל בקרוב

spirt20

New member
קרה לי מקרה דומה

שהלכתי למקווה של חברה( שהייתה בהריון) ואמא שלה לא הפסיקה לברך אותי ואז כולם התחילו לשאול כמה זמן אני נשואה ובירכו ברחמים. כמה חודשים בודדים אחר כך היא ילדה ובאתי לבקר מתוך נימוס

snir210

New member
היי

קודם כל אני שולחת לך חיבוק ענקי מבינה לליבך אני לעומתך כן מאמינה וכן באה מבית ומשפחה מסורתית אני אישית שונאת את הפרשות חלה האלה זה מתסכל אותי המילים הסיפורים שאם לא תקחי על עצמך ואם לא תעשי לא תקבלי מה שאת רוצה אני לא חושבת שאת רעה ואני לא מאמינה שאיחלת לה את זה באמת זה פשוט כי נפגעת אני מבינה לליבך כמה זה מבאס שהיא סיפרה אבל אני בטוחה שהיא לא מבינה כמה זה אישי אנשים תמיד בטוחים שהם יודעים הכל אני נמצאת במקום שלא אכפת לי שיידעו לא מסתירה לא משתפת אומנם אבל מי שכבר יודע הוא הביין שידע זה לא מעסיק אותי זה לא משנה זה לא מזיז לי מאחלת לך להגיע למקום הזה ששום דבר מהסוג הזה לא יעסיק אותך רק הדברים החשובים באמת שזה את והקן הקטן שלך ושל בעלך שבקרוב מאוד ייגדל ויפרח ואת תשכחי בכלל את כל מה שעברת אמן.

polly121

New member
את ממש לא מגזימה, די עם רגשות האשם!

עברתי חוויה כואבת דומה, רק שחמותי הוציאה אותי מהארון בברית של גיסי, וליד כולם אמרה בכל רם "אבל אצלך הבעיה, אז תחזיקי את התינוק ותביאי אותו לרב" - ואני, מה לי ולדברים האלה. כאילו תינוק זה מחלה מדבקת שאם מחזיקים אותו נדבקים בזה. רחוק ממני שנות אור.
גם אני איחלתי לה מאז דברים לא טובים ואין לי שום טיפת רגשות אשם על זה. בעצם, היא את שלה כבר קיבלה בכל מיני רמות.

היום היא לא פונקציה בשבילי יותר. אומרת לה שלום, תודה, להתראות ורואה איך היא לא מרגישה בנוח לידי - ואני כל כך נהנית מזה. מעבר לזה אני מקפידה לשמור איתה כזה דיסטאנס שהיא כבר לא תרגיש בנוח להגיד לידי את השטויות שהיא אומרת. היא נמצאת בדיוק איפה שאני רוצה אותה ואני היחידה ששלוטת במצב.

לגבי חברה שלך מה שיש לי להגיד זה כנסי בה. תטיחי בה את כל ההאשמות שלך, שתבין מה היא עשתה. ומכאן והלאה אל תהי במקומות שלא טוב לך להיות בהם.

השואלת14

New member
קרה לי דבר דומה

גם אצלי זו הייתה חברה ממש ממש קרובה והכאב כשזה קרה היה כמו סכין בגב ובבטן.
במקרה שלי גם הסתבר לי במהלך אירוע שהיא סיפרה לבעלה וזה סיפר להורים שלו וככה כל המשפחה
שם ידעה וזו משפחה שהייתי ממש קרובה אליהם ואני עוד יחידנית כך שזה לא מובן מאליו שאני מנסה...

אני ניתקתי קשר עם החברה הזו כי אחרי שנשבעים ומבטיחים, לא מספרים...!! זה לא היה הסוד שלה שמנעה
מבעלה, זה היה הסוד שלי! הסוד האינטימי שלי!
היא הבינה אח"כ כמה פגעה בי אבל ברור לי שאם אסמוך עליה שוב היא ספציפית לא תלמד מהטעות... לכן הקשר
נותק בלב כבד מאאאד ואני את הלקח שלי למדתי אז אני מבינה למה את לא מוכנה לשמוע עליה יותר.
צריך לעבור דבר כזה כדי להבין למה התגובה שלנו כ"כ קיצונית

micbr12

New member
תודה לכן בנות מדהימות!!

אין כמוכן!!
עשיתן לי כל כך טוב לקרוא את מה שרשמתן..

לגבי החברה הזו שרציתי לדבר איתה על מה שהיה (זה היה בערך שבוע אחרי החתונה) היא התחילה לתרץ ואמרתי לעצמי אם לפחות היא היתה אומרת סליחה אני מבינה מה שעברת משהו מראה הזדהות אבל במקום זה ששאלתי אותה בהכי ברוגע מאיפה אמא שלך יודעת על הטיפולים היא ענתה לי אהה אני לא ספרתי כלום את נשואה כבר שנה וכמה חודשים אז זה הגיוני שאתם בטיפולים... מהרגע ששמעתי את התשובה הטיפשית הזו (נוווו באמתת) הבנתי שאין עם מי לדבר ופשוט העברתי נושא ומאז נתקתי איתה כל קשר...

mayconet

New member
פה גדול

זה מה שיש לאנשים. ובעיקר לנשים.
היא עשתה מעשה שלא ייעשה, והיא בטח יודעת את זה.
לגבי המבטים המרחמים:
אני לימדתי את עצמי ממש להיות מחוסנת. כל הזמן שיננתי לעצמי: לא עשית משהו רע, את לא אשמה בהתנהגות של הגוף שלך, וכו'. לאט לאט זה מחלחל. אנשים פשוט מחפשים חולשה אצל אנשים אחרים.
לך אני מאחלת המון בהצלחה.

נונו2014

New member
הכי לא מגעילה ..את אישה שרוצה את הפרטיות שלה.

ת פגועה מהחברה שלך וזה מובן אחרי מה שקרה. את מרגישה שבגדו בך .
והתגובה שלך מאוד טבעית .

בלונד23

New member
אני בעד אלברר כמה דברים איתה

אולי לא היה ברור לה שעליה לשמור את זה בסוד? בטוחה שאמרת לה בבירור לא לספר?
כי אם רק רמזת, ייתכן שלא הבינה.
אני חושבת שאולי רצתה לעשות לך טוב, לתת לך את הברכה, אבל יכלה כמובן לעשות את זה בפרטיות עם הרבנית בפינה ולא בפרהסיה.
האירועים האלה של הפרשת חלה הם מאוד רגשיים ואולי איכשהו זה יצא בלי שחשבו על זה עד הסוף.
אגב, אם הרגשת שמרחמים עלייך יכולת באותו רגע לחתוך וללכת הביתה. זה מה שהייתי עושה, כנראה. למה להיות במקום שבו לא מכבדים את פרטיותך?
הנקודה היא שאולי חבל לנתק קשר עם החברה, שווה לברר קודם איך זה קרה ואם היא מצטערת.

micbr12

New member
אז ככה...

היא חברה שידעה הכל מתחילת הבדיקות והבירורים, והשבעתי אותה לא לספר לאף אחד. היא יודעת כמה היה חשוב לי שאנשים לא ידעו. כי חפרתי לה על זה כמה וכמה פעמיים.
לגבי הפרשת חלה היא יודעת שאני לא מאמינה בכל זה, ודברנו על זה גם כמה פעמיים איך אנשים נכנסים לפרטיות של אנשים אחריים בלי שום חוצפה...
לגבי זה שהרגשתי מבטים רחמיים אני היתי כל כך בהלם שלא ידעתי איך להגיב לזה בכלל..לא חשבתי על ללכת, לא חשבתי להגיד לרבנית שאני לא מעוניינת, לא חשבתי להגיד לאמא של החברה הזו שתספיק...
מהסתכלות אחורה היתי פשוט צריכה להגיד שאני לא צריכה ברכות והיתי מבקשת מהאמא הזו שתסתום את הפה שלה אבל כשנמצאים במצבים רגשיים כל כך לא תמיד יודעים לעשות את המעשה הנכון...

השואלת14

New member
חברה שלי ענתה בדיוק אותו דבר

שזו ממש לא היא ואז היא עברה לזה שסיפרה רק אחרי ההפלה כי ביקרה
אותי בבי"ח באישפוז אז ברור שהיא כבר לא מסוגלת להמציא עוד משהו... ואז כמובן
שאין סיכוי שבעלה סיפר להורים שלו כי גם ככה בקושי מדבר איתם חחחחחחחחחח
אז אמרתי לה שאני שמחה שרוח הקודש שורה בביתם ומעבירה את המידע הלאה

אחרי כמה חודשים יצא לי במקרה לפגוש אותה ושוב היא ניסתה ואמרה שרק שאדע
שבצד שלה במשפחה אם היא מספרת משהו לאחיה או לאמא שלה היא יודעת שתוך שעה
כולם מסביב שם ידעו.... אמרתי לה שזה שהפטפטת שם גנטית לא נותן לזה לגיטימציה...

בקיצור ליבי איתך, זה כואב וזה פוגע, בעיקר כשזו מישהי כ"כ קרובה שבאמת הייתה חברה טובה טובה
ולא איזו בחורה נחש אבל אחרי דבר כזה כבר אי אפשר לסמוך שוב...

micbr12

New member
מסכימה איתך עם כל מילה!

הרגשתי שהיא לא שווה את זה שאני אהיה חברה שלה. הרי למה לי?? דבר הכי אישי וריגשי שיש היא מספרת, אז איזה חברה היא בדיוק?!

השואלת14

New member
לגמרי... הרי במה חברים נמדדים

אם לא בכך שנסמוך עליהם...?

לא נורא, העיקר שנהיה בריאים ונחבוק עולל/ה בקרוב

micbr12

New member
זה בטוח יקרה!!!

����������������

למעלה