רגשות כואבים

רגשות כואבים

עוד פינה חדשה בפורום!!! מכירים את הרגשות האלו: כעס, קנאה, שנאה, תסכול, שיפוט, רחמים עצמיים? לבני אדם יש פצעים רגשיים. כאשר הם נפגעים וחשים רגשות כואבים זה מפני שנוגעים בפצעים האלו. נגעו לנו בכאב שכבר קיים בנו. אם הפצע לא היה קיים בנו, ההתנהגויות שפגעו בנו לא היו פוגעות בנו או מעלות את הרגשות הכואבים.
יצא לכם כבר לראות ילד או ילדה שנלהבים, והם סקרניים ורק רוצים לשחק, והם בתמימות נוגעים במשהו ואז פתאום מישהו צועק עליהם? אחרי כמה פעמים שיצעקו על ילד בצורה מפתיעה שכזו, כנראה שמתחיל להיווצר כאב רגשי. בפינה זו אפשר להיעזר ולעזור איך אפשר להשתחרר מהרגשות הכואבים, איך רגשות כואבים נוצרים ועוד...

רגשות מכאיבים...

רשימה חלקית: פחד תסכול כעס/זעם דחיה עצמית זלזול/רגש עליונות עצב/דכאון/צער המממ... לערוך רשימה של רגשות מכאיבים נשמע רעיון טוב.

מלו2

New member
רגשות כואבים מחוסר צדק, מיחס שונה,

שנתקלים ביחס של עדיפות של מישהו על פניך וזה לא מוצדק, יחס של איפה ואיפה הינו פרוטקציה, שהיא יחס בלתי מוצדק והקריטריונים לזכות בה לא בידיך, אתה חסר עונים ולא יכול לעשות שום דבר. רגשות כואבים מיחס שלא מגיע לך ולא עשית דבר שמגיע לך יחס כזה. יחס של בוז, דחיה, ואדם חזק ממך בגלל, העדפה שאתה לא יכול לעשות נגדה כלום או משהו כדי לזכות בה. בקיצור אני חוויתי את כל הרגשות מכל היחס הלא מוצדק ולא צודק ולא יכולתי לעשות דבר כדי לשפר לזכות או להבין את המצב, אלא רק לנסות לחיות באווירה הזו ולנסות לעשות את המוטל עלי להבליג ולהעביר את הזמן וכולם מסביב רק הביטו ולא ניסו לעזור לשנות לדבר להבין או למחות נגד האדם שנהג לא כשורה וגרם לכל הסבל המיותר שנגרם לי, ביודעין. לי נראה שעוד אחרים שראו את הנעשה, הבליגו כי לא רצו להיפגע, לא רצו להתערב ולא רצו לשנות כי גם הם קינאו, חיכו לראות מה יגמר, שתקו כי היה להם נוח, וכך הגעתי לסוף הידוע מראש והצליחו להשליך אותי כמו פסולת מתוך המקום שבו עבדתי.

kung fu

New member
ואיך את מרגישה כיום?

זאת אומרת, הצלחת להירפא מכל מה שקרה?

kung fu

New member
מיפוי של הרגשות הכואבים בתוכי

שמופיעים הכי הרבה (הכוונה, כאשר מופיעים בי רגשות כואבים): - כעס - תחושת "לא פייר" - תחושת שיפוט עצמית

רגשות כואבים / להיות "בסדר"

רבים מהרגשות הכואבים שלי מתעוררים סביב נושא ה"בסדר" "לא בסדר". יש לי מעין ראדאר כזה שמזהה בכל סיטואציה את מה שנדמה לי שזה אומר להיות "בסדר" בכל רגע. ואז יש מנגנון כזה שכל מה שהוא עושה זה לנסות להתאים את עצמי לדמיון הזה. המנגנון הזה פועל כך שאם ברגע כלשהו נדמה לי שמישהו חושב שאני לא בסדר או חס וחלילה אפילו אומר משהו שמזכיר לי את זה, או אפילו אם סתם אני לא עומדת בציפיות שהגדרתי כמקובלות, אז הכל קורס ואני חווה איום. זה כאילו שאני חייבת להיות בסדר כדי להיות ראויה לאהבה, לקבלה, להתייחסות בכלל. אז אם זה אני נכשלת בזה (בעיני כמובן - הרי אין באמת קריטריון כזה של להיות בסדר, זה הכל מומצא בראש שלי ממילא) אז אני הופכת להיות לא ראויה ואז כל רגש כואב אפשרי כמעט עולה בי: דחיה, כעס, תסכול, בדידות, הלקאה עצמית ועוד... בצורת הפעולה הזאת זה לא כל כך משנה מה אני רוצה באמת. נניח ללמוד או להתפתח או לאהוב. אלא משנה מה הדימוי של להיות "בסדר" אומר, את זה אני חייבת להגשים, באמונה הפנימית שלי, כדי לשרוד והפחד המלווה את זה הוא עצום, ממנו נובעים כל הרגשות הכואבים האלה. מכל הפעמים שהייתי לא "בסדר" ולא קיבלתי אהבה או נענשתי בדרכים אחרות... אני רוצה להרפות פשוט מכל הנושא הזה של "בסדר" ולהתחבר למה שאני רוצה ולפעול מתוך זה. לא משנה לי בכלל מה אנשים אחרים אומרים או חושבים. אני ראויה לכל הטוב והאור שבעולם ללא קשר לכלום, פשוט כך. ובכלל, אין הרי כזה דבר "בסדר", פשוט לא קיים. זו אשליה. זה שקר מומצא ומתוחכם. זה לא קיים באמת. זו בדיחה... ד.

kung fu

New member
גם אני רוצה להרפות מהצורך

להיות בסדר. רוצה את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kung fu

New member
רגשות כואבים שהיו אתמול

"אני שונאת אותו. יש בי המון כעס. אני רוגזת עליו. הוא מאנייק. הוא תימרן את הכל כאילו אני אשמה. אני שונאת אותו." אחר כך בכיתי. הוצאתי את הכל בבכי. ואז ראיתי שאני בסרט. ותוך כמה שניות הכל נעלם. פתאום לא היו בי שום רגשות כאלו ורק חשתי אהבה כלפיו.

התהוות

New member
רגשות כואבים

בזמן האחרון הרבה רגשות כואבים בסביבה הפנימית שלי הועלו לפני השטח- ברמה כזאת שחשתי אותם מאוד (אולי הם תמיד היו שם אבל לא הרגשתי אותם, הפעם כן הרגשתי אותם). הרגשתי שנוטשים אותי עצב גדול כאב חד ששונאים אותי שלאף אחד לא אכפת ממני שאין מי שיאהב אותי בעולם הרגשתי חסרת ערך הרגשתי קטנה ואפסית ועוד... הרגשות האלה עלו, נראה לי, בעקבות סיטואציות שחזרו על עצמם עם אדם מסוים במשך כמה ימים... הסיטואציות האלו זיעזוע אותי ואת מערכת האמונות שלי. הרגשות שעלו זיעזעו אותי לגמרי. נתתי לעצמי להפתח לזה, לשהות בעצב, לשהות במקומות שאני כ"כ רוצה לברוח מהם... להיות שמה קצת מבלי להחליט שזה "רע" לי. נתתי לעצמי להרוס את העולם שבניתי בעזרת אותם רגשות ובעזרת אותם זעזועים. נתתי למערכת האמונות לקרוס, לא ניסיתי להחזיק אותה יותר... שתקרוס... זה שאני בוכה המון זה אחלה/בסדר/סבבה/לא אומר שומדבר "רע". בזמן הזה (שאני לא יודעת אם הוא הגיע אל קיצו או לא) גיליתי עד כמה אני מוקפת בשקרים, עד כמה המציאות שלי היא שקר שאני חוזרת עליו מליוני פעמים. גיליתי מלאאא צורות עבודה חדשות עם עצמי. גיליתי על עצמי מלא דברים... כ"כ המון דברים. ועכשיו, אני פתאום לבד, חזרתי מכל הטיולים ומהאנשים שהייתי אצלהם... ואני קולטת שאלכס (אני) השתנתה לגמרי! מה זה?! איך זה קרה? מתי היא הספיקה? ואני קולטת שהיא גם מסוגלת לעשות כאלה דברים מדהימים שהיא לא האמינה על עצמה, ועכשיו היא מרשה לעצמה לא להאמין- או לפחות פחות להאמין

Gabriella 58

New member
רגשות כואבים יכולים להיות

.. בעקבות זלזול וחוסר הערכה. בעקבות פגיעה באמון ובבטחון. בעקבות נטישה של אדם שאהבנו. בעקבות ריסוק הרגשת היציבות שחשנו עם בן זוג. זה מה שהיה אצלי פעם. זה אומנם עבר אבל לעולם לא אשכח את הכאב שהיה בי כשהכל היה עוד טרי. ואם מישהו מהקוראים או הקוראות עובר כאב דומה אז עצתי היא לאהוב את עצמכם במידה כפולה ומכופלת מהרגיל ולפרגן לעצמכם את כל הדברים הכי יפים ומפנקים. זה עוזר גם להרגשה הכללית ומצב הרוח וגם מקפיץ את ההערכה העצמית שהיא הבסיס לרוב הדברים בחיים. ובכלל.. תנו לזמן לעבור ולרפא את כל מה שדורש ריפוי. זה אפשרי. שנה טובה ומקסימה לכולם. שנה של המון אהבה ואור. שנת שיגשוג וביטחון וכל מה שאתם חולמים. שיתגשמו כל משאלות ליבכם לטובה. אמן.

למעלה