רגשות חרטה קשים

Stolid1

New member
רגשות חרטה קשים

לפני שנתיים ראיתי לראשונה את הסרט "הסוד". מאז התחלתי לראות סרטונים של מורים הקשורים לתחומים ודברים נוספים הקשורים לחוק המשיכה.....אך מעולם לא יישמתי אותו באמת. כעת, כשעברו שנתיים והחיים שלי במצב הרבה יותר גרוע, אני מתחרט על כל דקה שלא השתמשתי בחוק עד עכשיו, ואין לי מושג מה לעשות עם זה. אני מרגיש לחצים וכאבים פיזיים בגלל זה.....אני פשוט לא תופס את זה איך יכולתי להיות כל כך דחיין, שבמשך מעל שנתיים (!!!) ידעתי חוק שיכול היה לעזור לי מאוד בחיים ולא יישמתי אותו.... זה גורם לי לשנוא את עצמי מאוד וכתוצאה מכך גם עכשיו אני מרגיש שאני לא מצליח ליישם את החוק בגלל הכעס העצמי והחרטה.....אני כל הזמן חושב מה היה יכול להיות לו הייתי משתמש בחוק מוקדם יותר.....

gobly

New member
בוא אני אגלה לך מה הבעיה ב"סוד"

ולמה יש לך מזל שלא נחשפת אליו עד עכשיו. ה"סוד" בא ללמד אנשים דרכים פיזיות מדעיות לחלוטין איך לעשות מניפולציה על העולם כדי להשיג את מאוויהם האישיים. וכן, יש דרכים כאלה. כמו שכל אדם מכיר מקטן מה זה מניפולציה ומה זה דרכים לשכנע, ככה אפשר לשכנע אנשים לשרת אותך, לסגוד לך, להאמין בך, וכל זה ברמאות מכוונת. זה לא מה שאתה רוצה להיות. כל דבר שהוא "סוד" - הוא לא אמיתי, כי האמת גלוייה! הדרך להבין את האמת היא להסתכל לתוך עצמך - להתעמת עם מה שמציק לך. (לא סתם הוא מציק לך!) להתעמת עם מה שמפריע לך. (לא סתם הוא מפריע לך!!) ולבקש מאחרים להגיד לך על עצמך מה שאתה לא רואה. לא מה שאתה רוצה לשמוע! אז ראה את עצמך כבר מזל שלא נפלת במלכודת. כנראה שהעולם שמר עליך.

adih770

New member
נתנו לך תשובת זהב בעלת ערך .תודה Gobly למדתי.

שלום לך. אתה במקום טוב יותר מבעבר התעוררת וזו הדרך להגשים חלומות .(וריאציה על פול ולאלרי) Gobly נתן לך תשובה שאין לי מה להוסיף עליה. זכור אתה לא בחזרה הגנרלית של חייך אלא בהצגה . כדאי שתבדוק היטב מי אתה שם שנותן לזמן לעבור ולא לוקח אחריות. למי אתה מחוייב או למה אתה מחוייב? אם הכל אפשרי במה הייתה בוחר ? מה הרווח שלך מיחס שלך לעצמך בכל הזמן שעבר עד עכשיו? בהצלחה.

זה עבד אצלי כמה פעמים

אבל לא בדברים גדולים, למדתי (במיוחד בגלל ההתקפי חרדה) שהכי חשוב לצחוק, והרבה!!! לאו דווקא "מחשבות חיוביים וכד"

רגשות קשים

חשיבה חיובית תמיד מביאה דברים טובים אבל אין כאן משהו מדעי הסרט הסוד כן יכול לעזור אולם ההצגה של "הסוד" כחוק טבע מדעי שעכשיו התגלה היא דרך שיווקית מוצלחת להעביר מסר ותו לא (דרך אגב הסוד במתכונתו הקודמת ידוע כבר משהו כמו 50 שנה-כלומר לפני ששיווקו אותו כסוד ) ואני לא מזלזל בסרט יש משהו ממשי ואמיתי בתכנים שנאמרו שם אבל יש כאן הטעייה מסוימת שתעשה X ותקבל בוודאות Y כך שאל לך להצטער אולם אתה באמת צריך להצטער שהזנחת את עצמך במשך שנתיים למרות שידעת שאתה כן צריך לטפל בעצמך אם אתה מחפש "חוק טבע" נוסף אז הנה- שיעורים ודברים שאתה צריך לקדם בעצמך לא נעלמים הם יחזרו אליך שוב ושוב עד שתתמודד אתם בהצלחה כך שדחייה לא גורמת להם להיעלם תעזוב אם אתה יכול את הכעס והחרטה אתה עכשיו חי בהווה וברגע זה אתה יכול להתחיל בשינוי והתחלה של התקדמות קדימה מה באמת מטריד אותך ? עם מה אתה צריך להתמודד והתחמקת מזה ? (חוץ מישום הסוד) ומה אתה יכול לעשות עכשיו ברגע זה כדי להרגיש יותר טוב ? (מלבד הסוד !) יש לך ברגע זה ממש הזדמנות להתקדם קצת קדימה אל תדחה את ההזדמנות כי את מרגיש כעס וחרטה על שדחית שנתיים

תלתלית3

New member
את העבר לא תוכל לשנות אלא את ההווה

השאלה מה בככונתך לעשות במקום בו אתה נמצא כעת ?

bridges

New member
אהבה עצמית - קבלה והשלמה

אתה רוצה לעבוד על האהבה שלך לעצמך: אהבה עצמית (ואהבה) מבוססת על שני דברים: קבלה של מה שיש (וגם מה שאין) והשלמה עם מה שקרה. קבלה זה לראות את מה שיש לנו ומה שאין לנו ללא שיפוטיות. השלמה זה להבין שהמצב שבו אנחנו נמצאים (בעקבות העבר שלנו) הוא המצב הכי טוב שאליו יכולנו להגיע בהתחשב בנסיבות החיים שלנו. אני מזמין אותך לשאול את עצמך: מה הרווח שאתה מקבל מרגשות החרטה? איזה יתרון יש לך (אפילו יתרון נבזי) מכך שאתה כועס על עצמך? אני יודע שהאינסטינקט הבסיסי הוא לומר "מה פתאום, אין לי שום רווח", אבל אני מזמין אותך בכל זאת למצוא רווחים ויתרונות משום שאנחנו לא עושים שום דבר בחיים (כולל דברים הרסניים) מבלי שיהיה לנו רווח מזה. רונן

yany11

New member
השלמה

"השלמה זה להבין שהמצב שבו אנחנו נמצאים (בעקבות העבר שלנו) הוא המצב הכי טוב שאליו יכולנו להגיע בהתחשב בנסיבות החיים שלנו." אני לא ממש מומחה בתחום אבל קשה לי קצת להשלים עם המשפט.. אולי יותר נכון להגיד שהשלמה זה לקבל את המצב כמו שהוא בלי לחשוב שהיינו יכולים להיות במצב יותר טוב, כי לפי דעתי המצב של כל אחד היה יכול להיות יותר טוב, תמיד יכול להיות יותר טוב, לא כל החלטה שאנחנו מקבלים היא ההחלטה הכי טובה שיכולה להיות, כי אנחנו לא יודעים לאן החיים יובילו אותנו, לכן צריך לדעת להתסכל על הדברים הטובים, על מה שיש לנו ולא רק על מה שחסר.

bridges

New member
השלמה...

אני יודע שזאת אמירה אמיצה, שלא פשוט לקבל אותה במיוחד משום שכל חיינו למדנו בדיוק את זה: שתמיד הדברים יכולים להיות יותר טובים. מה שגורם לנו לחיות בעבר יותר מאשר ליצור עתיד נקי. אבל שתי האמירות הן נקודות מבט שונות על החיים ושתיהן לגיטימיות. השאלה היא איזו נקודת מבט עוזרת לנו לקדם את עצמנו. במפגש שאני מקיים, שנקרא גשר האהבה (מתוך דרך שבעת הגשרים), אני מוכיח למשתתפים שהמצב שבו אנחנו נמצאים היום הוא המצב הכי טוב שאליו יכולנו להגיע. אני כרגע לא אוכיח זאת, אני רק אשתמש בדוגמא שנתת: ההחלטה או הבחירה שקיבלנו היא ההחלטה הכי טובה שיכולנו לקבל בהתחשב בידע שהיה לנו, ברמת ההתפתחות שלנו באותו הזמן וכו' ולכן התוצאה לא הייתה יכולה להיות יותר טובה מהתוצאה שקיבלנו. יכול להיות שאם היינו עושים את הבחירה היום היינו בוחרים אחרת אבל בעבר זאת הייתה הבחירה הטובה ביותר שיכולנו לבחור. רונן

למעלה