רגרסייה בהתנהגות של חמוס

אישתות

New member
רגרסייה בהתנהגות של חמוס

שלום, יש לי בבית שני חמוסים, נקבה טחינה וזכר חמוס אחים בני שנה מעוקרים ומסורסים.
אני צריכה ייעוץ קצת ארוך אבל מנסה לתאר את האופי של כול אחד מהם- כול חמוס הוא אחר לא?
יש להם כלוב כפול (חיברנו להם שני כלובים) ופעם פעמיים ביום הם יוצאים לשחק בחדר. (לא ניתן לתת להם להסתובב כול היום כי הם לא מסתדרים עם החתולים). שנהם קשורים אלי ולא לבעלי
טחינה- מאוד חכמה עושה צרכים רק בארגז, לא נשכת אפילו באה כשאני קוראת לה משחקת יפה עם מבוגרים ועם ילדים. אנחנו שמים לה פעם שבוע שבועיים משחק חדש בכלוב כי אחרת היא מתחילה להיות משועממם.
חומוס הוא היותר בעייתי, צרכים מנסה לעשות רק בארגז אבל יש לו מנהג מוזר נכנס לארגז שלו (יש להם שניים אחד לכול אחד) מתחיל עם ההליכה אחורה עש שמוציא רגל אחת מהארגז ואז עושה- כלומר הצרכים חצי בפנים חצי בחוץ. עד לפני שלושה חודשים לא היה נושך, לפני שלושה חודשים התחיל לנשוך רק את בעלי ורק כאשר הוא הכניס יד לכלוב, חשבנו שזה עניין של טריטוריה, התנהגנו כמו באילוף הראשוני של לא לנשוך- לא משהו קיצוני להגיד לא להרים מהעורף. לצערינו זה הולך ומחמיר בזמן האחרון הוא התחיל לנשוך גם כשאני מכניסה יד לכלוב והיום היה השיא- היינו בחדר שלושתינו (אנחנו מוציאים אותם לחדר לשעה בערך חלק מהזמן נותנים להם להיות לבד אבל לפחות עשרים דקות אנחנו משחקים איתם) חמוס חקר לו את הארון ואני וטחינה שיחקנו, ובלי שוב סיבה שאני מצליחה להבין הוא נתן לי ביס ליד ונעל את הלסת שהייתי צריכה ממש לנער אותו בשביל לשחרר. לצערי הרב הוא קיבל מכה חזקה ובכה הייתי צריכה להכניס אותם חזקה לכלוב כדאי לנקות כי ממש ירד לי דם ממנו- פעם ראשונה שהוא גורם לי לפצע.
הבעיה היא כזו גם מה פתאום רגרסייה בהתנהגות מה לעשות אי אפשר ככה זה פותח מעגל, דבר שני והיותר קריטי הוא שהבעל כבר מתחיל להמאס לו אני אמורה ללדת עוד חודשיים ואנחנו מודאגים אם הוא נהיה תוקפני כול כך מה לעשות.
יש לכם רעיונות
תודה למי שהצליח לקרוא עד הסוף

WTR

New member
יכול להיות שעשית משהו שהלחיץ אותו?

או שהיד שלך הייתה רטובה או עם ריח של אוכל?
שיחקתם במקרה עם צפצפה?

אישתות

New member
לא...

הוא גם נהיה ממש אגרסיבי אם טחינה ונשך את הלכבה ופצע אותה :) למרות שלרוב מאוד אוהב לשחק איתה.
חשבתי שאולי משהו מפריע לו, לא מצאתי שום פצע ומששתי לו שרירים לא הרגישו תפוסים.
יש לכם רעיון אחר?

WTR

New member
אם זה חד פעמי לא הייתי מתייחסת

אם זה חוזר על עצמו אז אולי שווה כן לקחת לבדיקה וטרינרית כי יש מחלות שאחד הסימפטומים היותר בולטים הם עצבנות יתר ותוקפנות, ולפעמים זה הדבר הראשון שרואים לפני מצב קליני ירוד.

למעלה