רגע

רגע ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

וזמן יעבור לדום ..... אז העבירו את הזמן לדום. לכבוד רקוד הזוגות ה"מעצבן" הזה, שיש בו איזה צעד "בלתי אפשרי" (גב אל גב תוך החזקת ידים) שכמעט שובר ידים ועצמות במיוחד אם בן הזוג גבוה ואת נמוכה. (והפעם מירי אין גבעות ולא "בטיח" לפחות להנות מהאחיזה)
הרקוד : גדי ביטון מילים: אלונה קמחי לחן: יזהר אשדות איך זה קורה כל פעם מחדש נתקל בך כמו עיוור באמצע הרחוב צר לי אך את פשוט כל כך דומה למישהי שפעם הכרתי מקרוב רגע וזמן יעבור לדום מקפיא השתקפות בחלון ראוה וכמו רסיס זכרון היית בתוכי פתאום דיברנו על כלום ועל אהבה יש לך אותו מבט צפוני כחול אותו חיוך מסתיר זוית של מבוכה אותן פנים שקופות ובאותה תנועת קרסול מועכת את הבדל על שפת המדרכה רגע... שיהיה לכולם שבת שלום.

ריקוד עם פוטנציאל..............

שוגי יקרה ! הריקוד בזוגות "רגע" של גדי ביטון, לדעתי ריקוד חמוד ומהנה. הריקוד עבר "השתלמות של גדי ביטון מספר 15" מתאריך 2/11/98. שוגי - כאשר את מחככת גב אל גב, לא הבנת את כוונת המשורר..... נסי יותר נמוך ותגלי את הפוטנציאל הטמון בריקוד. מירי. נ.ב. אודה לשוגי או כל אחד שמוכן לרשום עבורי את המילים של "דבש וחלב" בתודה. מירי.

מילים לדבש וחלב

דבש וחלב דבש וחלב אביא ילדתי אביא ילדתי מהרמות. ושיר חדש בטל ברכתי אשר אהבתי לשיר בקול. צץ הרימון גם התאנה את פריה נתנה היום. בשמלת שש ארקום שוליה ורביד מזהב עם יהלום. רק אל תלכי לכרמים לבדך. כי חמדו שועלים את פריך ומחבלים בחשאי בקרבך. רק אל תלכי לבדך בלילות. שם אורב הזאב במחילות וממתין ועיניו בוערות. מן הגילעד הצאן לך אביא. סוכה לך אקים מכף תמר. ומי באר אשאב בכדי אביא ילדתי מראש ההר. זר שושנים לוקטו שם בגיא. אביא בודאי עם כל ורדי. גם החיטה בשלה בעיתה וביכורים בצל שטה. שבת שלום חיים

חיים - תודה רבה !

כדי להשלים את התמונה, בוא וניתן קרדיט ליוצרי/מחברי השיר והריקוד. דבש וחלב / מילים : אברהם לוי / לחן : יהודה בדיחי / ביצוע : שלישיית אל ניניו. את הריקוד חיבר/יצר אבנר נעים, שהעביר אותו בהשתלמות הארגון מספר 9 בתאריך 29/3/2002. מירי.

שוגי השונמית

אני מצר על הריקוד שמחככים גב אל גב ולפי מירי - יותר נמוך. אני מחכה ליוצר שיביא לאויר העולם ריקוד דוגמת הסלו. שיתחבקו בצורה נורמלית. כמה ריקודים כאלה , והמונים יצטרפו לחוגים לריקודי עם בעיקר בחורים יכול להיות ?

אל תצטער יענקל´ה !

סליחה יענקל´ה אתה כנראה לא מעודכן. אתה כותב : "אני מחכה ליוצר שיביא לאויר העולם ריקוד דוגמת הסלאו, שיתחבקו בצורה נורמלית". ההבדל יענקל´ה שבזמנך רקדו בזוגות ריקודים כמו "שחרחורת", חזור אהובי", "הנך יפה רעייתי", שהמוטיב המרכזי שלהם "הריחוק", מעיד על שמרנותו של יוצר הריקוד ואולי גם על אופי התקופה. היום יענקל´ה, קיימים ריקודים עם "סיבוב לחץ כפול" כמו "אל נא תשאל", "הגשם בעינייך" (אבי פרץ), "על סף דלתך" (אבנר נעים), שהמוטיב המרכזי הוא "קירבה", ובו אפשר לחוש היטב את בן/בת הזוג באופן הצמוד ביותר. וזה עוד הבדל בין אז לבין היום. מירי.

אפרופו קירבה ../images/Emo99.gif

דחילק מירי קירבה??? סבבה למה לא ! אבל למה גב אל גב? מה אנחנו ברוגז? או שאנחנו מה .....? את מספרת ליענקל´ה על סיבובי לחץ? הוא "המציא" את האבא של סיבובי הלחץ (אוי שתהיה לנו בריא). בריקוד שלו עצי הצפצפות תגיד יענקל´ה מה עבר עליך באותו רגע שחיברת את הריקוד הזה?

מירי , שוגי ופלורנס יקרות

אז אמרו - "הנך יפה רעיתי " וחיבקו כמו שצריך, שוגי (אבוס עיניק) - הזכירה את עצי הצפצפות, (טרום ההרמה של מירי) , אבל היה גם כי תנעם, ים ושקיעה כוא אלי ועוד. אמרו ועשו . היום אומרים "סיבוב לחץ כפול" ומפנים את התחת. הגיע הזמן שיעמדו אחד מול בן השני, וירקדו כמו שצריך. בלי לשבור ידיים (כמו שמירי הזכירה) היא נמוכה עם בן זוג גבוה, מה אני אעשה עם בת זיג גבוהה ?

gold869

New member
ומה לגבי "נשאר איתך"?

בריקוד זוגות זה של נפתלי קדוש, הבן שר במלוא גרונו יחד עם הזמר אורי פיינמן: "נשאר אתך..", אבל אז הולך קדימה למישהי אחרת! היתכן?

הצעה לשינוי שם !

צריך לבקש מנפתלי קדוש שישנה את שם הריקוד. במקום "נשאר איתך" שיקרא לריקוד : "נשבר איתך". ואז הבן יכול לכת בשקט לזאת שמקדימה. מירי. עוד משהו גולד יקרה : את בודאי יודעת ששם הריקוד "נשאר איתך" שונה לגמרי משם השיר. שאכתוב, או שאתן לך להשיב ? מירי.

gold869

New member
"מביט אל הזמן"

מילים: חמוטל בן-זאב לחן: רוברט נאור, שר אורי פיינמן.

שינוי שם

"נשבר איתך", "הגבעות הנמעכות", רעיונות אדירים! אולי צריך למצוא עוד מילים חדשות לכל הריקודים, זה יוסיף גיוון

gold869

New member
הבן מאחורי הבת!

קוראים לזה למבדה, אבל זה לא בדיוק, אצטט: "...יד שמאל של הבן עוברת אל מותן שמאל של הבת, (כשמותניה אחוזות בשתי ידיו). העברות משקל גליות: ימין ימינה (החל בהתרוממות ואחריה כפיפת ברכיים). שמאל במקום, ושוב ימינה...." בסלנג הרוקדים קוראים לזה עינטוזים!

פלורנס1

New member
יענקלה - ושוב, לעולם לא מאוחר קח

יוזמה וצא לדרך ! בשבילך זו לא בעיה. ומה תגיד אז שוגי? שבת שלום.

פלורנס - תודה שהחזרתיני לשפיות

ידידתי, אני כבר לא יוצא לדרך. מקלי שבור ותרמילי קרוע. אני נשרך אחרי היצירה של הדור הצעיר. כל ההערות לעיל היו להתבדחות. אבל בכל צחוק יש גם אמת. אגב, לגבי הערת הסוגריים של "ההרמה של מירי" - הכוונה להרמתה לגובה, בריקוד עצי הצפצפות. דיסקסנו זאת לפני כמה שבועות. כשמירי סיפרה שיש לה בן זוג , שמרים אותה לגובה ושוכח להורידה מטה. (במקום להסתובב אתה סיבוב לחץ) לא היה לי ראש כחלחל בקטע הזה. באשר לריקוד נשאר אתך - מירי העירה נכון, שהבן שר נשאר אתך והולך לאחרת - יש לה סופר הומור. לא שמתי לב לזה. אבל בקטע שמענטזים - הבן נמצא מאחוריה. כמה נחמד היה, אם היו עושים זאת פנים אל פנים. בסלסה - זה מקובל מאוד. ואם שיכור אני - את צודקת שיכור מנחת והנאה מהפורום, ומהאוירה הטובה השוררת בו עכשו. רק שלא נפתח פה לשטן.

למעלה